sağolun kıslarrrrr deneyimlerinizden faydalanmak güzel :)) bende mevsimsiz bişeyler yemiyorum. yediklerime çok özen gösteriyorum önüme gelen herşeyi yemiyorum. bunun bebeğime ve bana faydası var mı diye düşünüyorum.
merhaba canım, aslında şöyle oluyo ben açıklayayım. Hamilelikte dikkat etmeme rağmen aldım, doğurdum yedim yedim almıyorum diyorsun ya onun sebebi şu ; hamilelikte hormonlar değişiyor, artı her ne kadar yürüsen hareket de etsen normal bir insan hızında hareket edemiyorsun ve bu nedenle kalori harcaması düşük oluyor. Ayrıca şekerli gıdalar hamilelikte direkt kiloya dönüyor, bu da metabolizmanın yavaş çalışması ve vücudumuzun aldığımız gıdalardaki besinleri en yararlı şekilde kullanmasından dolayı oluşuyor ve kilo alıyoruz. :)
İşte gerçek bilinçli bir anne. Evet vücudunuz artık sadece size ait değil. Beraber hareket ettiğiniz biri veya birileri daha var. Hamilelik aslında bir görev aynı zamanda. İçindeki canlıyı en sağlıklı şekilde dünyaya getirmek, onu korumak. O siz iyi olduğunuz sürece iyi. Bir daha asla geri alamayacağınız harika bir dönemdesiniz. Tadını çıkarın bebeklerinize çok iyi bakın.
Doğru diyorsun. Vücut doğum sonrası için depo yaparmış. Kıtlık olur da bişey bulamazsam bu depodan harcarım diye. Ne mükemmel bir sistem di mi?
inşallah emzirebilirseniz ;
11-12 kg ile tamamlarsanız doğumdan 1 hafta sonra hepsi gitmiş olur ..
13-14 kg ile tamamlarsanız doğumdan yaklaşık 2-3 ay sonra gider .
15 ve üzerini vermeniz 6 ayı buluyor .
ben 16 kg aldım hamileliim süresince , oğluşumun 8. ayında 18 kg vermiş bulunuyorum
bu arada ipeğimuuuuuuuu gördüm seni , sobee lülülülülülü[/QUO]]
bu bilgiler de çok güzel ve genelde hakikaten öyle oluyor,
eveet bugün 27. haftadayızz tartıldık 88 kiloyuz toplam 18 kilo almışızzzz(((
Canım dikkat et nolursun doktorunla görüşmüştün değil mi bu konuyu.
Ekmek tüketmemeye dikkat et.
Biliyorum zor ama yine de bebeişlerimiz için bunu yapmalıyız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?