2010 temmuz anneleri olarak 2009 temmuz annelerinden tavsiyeler bekliyoruz:)

kızlar bende bir şeyler yazayım en çok kullanılan şeyleri
1- gece pedleri :)) bu sizin için (bazı arkadaşlarımız yetişkin bezleri bile kullandılar)
2- rahat gecelikler özellikle emziren anneler için ( koyu renk alın kırmızı vs iç göstermediği için rahat dolaşıyorsunuz)
3- bir sürü ağız bezi yumuşak penyeler daha güzel bu konuda
4-yenidoğan çocuk bezleri ama sakın stok yapmayın çabuk büyüyorlar
5-bir sürü bady
6- bir sürü pamuk (hem sizin için hemde bebiş için)
7- gazlı bez bebişin göbişi için
8- özellikle yeni doğan çorabı (en küçüklerinden)
9- penye battaniye
10- 1-2 tane bere (yıkanınca kullanıyorsun)
11- süt pompası (medela kullandım memnundum )
12- biberon (küçüklerden 1-2 tane alın çok işe yarıyor 50cc olanlardan kapaklı olanları tercih edin)
13- gaz sorunu olan bebeklerde biberon seçimi çok önemli ben dr browns kullandım halende devam
14-emzik
15-şırınga
16-göğüs pedleri (ben evde bebedorunki kullandım dışarı çıkarken lansinoch kullandım çok ince ama bende kaşıntı yaptı.)
17-göğüs ucu kremi lansinoch kullandım.
18-kesinlikle yan yatma yastğı (iki uçgen süngerden yapmışlar birbirne bağlantılı.bebeği arasına koyuyorsunuz hiç dönmüyor çok rahat )
valla aklıma gelenler bunlar

bir şey daha belirteceğim. eğer gebelik diyabetiniz varsa bebek doğduktan sonra muhakkak 2 saatte bir yemek verin. sizi emmiyorsa şırıga biberon kaşık ne olursa olsun. benim bebeğim emmedi aç kalsın emer dediler komaya girdi buyüzden.aman dikkat. birde premütre doğum yaparsanız ki umarım hepniz için her şey yolunda gider o zamanda bebeklerde sürekli bir uyku durumu oluyor nefes almayı ve yemeği unutuyorlar. nefesini sürekli kontrol altında tutun ve enaz 2 saatye bir gidip cimcirip tepki alın ve muhakkak yemek yedirin . benden bu kadar

allah ehpinizin sağlıklı bir şekilde kuzucuklarınızı kucağınıza almayı nasip etsin

Son düzenleme:
Bu arada çok fazla alışveriş yapmayın derim. Biz daha hamileyken indirim var diye astronot tulumu almıştık. Kışın 9-12 ay olacak demiştim. Ama bebeğim biraz iri olduğu için 7 aylıkken 12 aylık kıyafetler giydirmeye başladım. Tulum da elimde patladı.

bencede herşeyi zamanı gelince almak en mantıklısı..bende kızıma dünya kadar ayakkabı almıştım bir çekmece dolusu..benimde kızımın ayakları biraz küçük olduğundan ilk zamanlar hiç giyemedi.sonra ayakları etlendi boydan büyük,enden sıkıyor..herşeyi deneyerek ve görerek almak en iyisi..
ipeğumu benimde senin gibi daha etiketiyle kaldırdığım okadar çok şey var ki..

çok güzel bir topik olmuş ellerinize sağlık...hepinizin deneyimlerini tek tek okudum..çok saolun yaaa...hep ne alsam acaba diye düşünüp duruyordum..yaz bebekleri ne giyer diye merak ediyordum.. anladım ki hastane çıkışları tulumlara falan çok ihtiyacım olmayacak heleki adana da..bol bol badi almalıyım ve ince penye çoraplar.ve bi kaç tane penye battaniye.. :enbuyukkk: çok teşekkrler.

benim de tam tersi oldu . ne olur ne olmaz azcık büyük alayım dediklerim elimde patladı oğluş düşük doğum kilosuyla doğunca :çok üzgünüm:

Ben de 2010 temmuz annesi olacağım.Siz tecrübeli olarak kaç tane hastane çıkışı almıştınız?Benim 3 set oldu hepsi 10ar parça.Yeterli midir sizce?

Bir de kaç tane çıtçıtlı badi almalıyım ilk 3 aylık olarak?Şimdilik 5 tane aldım.Bir de hastane çıkışlarında var.Yani 8-9 tane oldu.Daha ne kadar almalıyım?

Ben de 2010 temmuz annesi olacağım.Siz tecrübeli olarak kaç tane hastane çıkışı almıştınız?Benim 3 set oldu hepsi 10ar parça.Yeterli midir sizce?

Bir de kaç tane çıtçıtlı badi almalıyım ilk 3 aylık olarak?Şimdilik 5 tane aldım.Bir de hastane çıkışlarında var.Yani 8-9 tane oldu.Daha ne kadar almalıyım?

2 tane yetiyor canım , zaten bir tek doğumdan sonraki ilk saatler/belki ilk gün giydiriyorsun takım olarak .. sonra çıtçıtlı yarım kollu body giydirdik çorap ve eldivenle , öyle çıktık hastaneden biz mesela

ben 2 takım 7li =14 tane mothercareden kolsuz body almıştım , sanırım 2 - 3 ay kadar idare etmişti bizi .. sen bi 5-6 tane daha al . çünkü ilk günlerde alty değiştiriken küçük kazalar olabiliyor , yada bezin cinsinden veya bez bağlamayı bi türlü oturtamayınca taşmalar felan olabiliyor :kedi: o yüzden günde bir kaç kere bile üst değiştirdiğimiz oluyordu bizim ..

sağlıkla gelsin meleğin :Saruboceq:

Teşekkürler tavsiyelerin için.

Doğru herşeyi zamanında almak en iyisi aslında.Bazen inidrimli görünce özellikle seri sonu indiriminde alayım nasıl olsa giydiririm diye düşünüyorsun.Bebekle çıkmak ayrıntılı seçmek belki zor olur diye de alınıyor.

gerçekten süper bi topic ...etrafımda yeni doğum yapmış biri olmadığı ve ilk hamileliğim olduğu için alacaklarım konusunda kafam çok karışıktı sizden çok şey öğrendim çok teşekkürler...acaba hangi marka bebek arabası ve anakucağı tavsiye edersiniz....bu konuda kararsız kaldım....

valla ben arabada kraftın duo modelini aldım ama hiç memnun değilim.sürekli yamuk gidyor her seferinde servise gidyor geliyor 15 gün sonra tekrar bozuluyor servisi hiç iyi değil.müşteriye yardımcı olmuyor değiştirmeye yanaşmıyorlar. ana kucağı fark etmiyor zaten arabalarla beraber satılanda var. esas ucuz olan tipler varya set halinde falan satılıyor evde onlarda daha rahat ediyorlar. araba koltuğu tarzında değil arkasın düz gelenlerden.

Merhabalar,
Bende temmuz annesi olucam hayırlısıyla. Kızıma hastene çıkışı vs bakarken satıcı kafamı karıştırdı. Bütün yaz boyunca askılı yada kısa kollu bady giyemez üşür dedi. İzmir çok sıcak, hep uzun kollu mu giyer bebekler doğunca. Ona göre askılı fln bişi almıyım bende.. Tecrübeli anneler yardımcı olur musunuz??

ben kraftın bebek arabasını aldım içinde pusetiyle(anakucağıyla)beraber..biz anakucağını en çok arabada seyahat ederken kullandık..bizim arabamız travel sistem olanlardan..3 tekerlikli.büyük şişme tekerleri var..çok memnunum.ama biraz ağır bir araba..indirip kaldırması zor..1 yaşını doldurduktan sonra baston pusete geçmeyi düşünüyorum.ama kraftın bu mıodeli özellikle kışın çok kullanışlı.sanırım kışa yine bunu kullanmaya devam ederim..tekerlekleri sayesinde bütün yollarda tek elle bile gayet rahat kullanımı..

Bebek arabası ve oto koltuğu baktık biz de.Ama karar veremedik bir türlü.Bizim aklımızda chicco almak vardı.Genelde kraft vardı baktığımız mağazalarda.Travel sistemin çok ağır olduğunu söyledi satıcı bir de.2009 anneleri sizlerden alan kullananlar hangisini önerirsiniz?Bir de marka ile model de belirtirseniz?Bizlere yardımcı olur musunuz?

BEBEK ARABASI VE ANA KUCAĞI:Tatlım biz kraft energy travel aldık.ana kucağı oto koltuğu tarzında ve araba en hafif oydu baktıklarım arasında hemen kapanıyor ve açılabiliyor kolay ilerliyor ben çok memnunum..

sağlıkla kucağına alırsın inşallah :)
ben de İzm. oturuyorum ve 2 set 7'li mothercare sıfırkol body ile yazı çıkardık diyebilirim . eylül gibi kısa kollulara geçiş yaptık . sıfır kol body+çorap+eldiven bir de banyodan sonra takacağın penye şapka yeterli olacak. tabi hastaneye felan giderken illaki giydiriyorsun bi şeyler , malum hast. ortamı daha serin çünkü yada dışarıda güneşten korunsun diye . onu da penye battaniyeye sararak yada penye bir çıtçıtlı tulum giydirerek çözmüştük biz ..

canım bizde kraftın energy modelini aldık. oto koltuğu+ana kucağı+arabası. çok hafif ve çok kullanışlı. nerde yaşadığına bakmadan yazdım eğer istanbulda yaşıyosan 3 tekerlekli alma derim. hafif kullanışlı bişey al. 3 tekerlekli alcaksan bi tane de baston al.

nerde yaşadığınız hiç önemli değil..ben fethiyedeyim kraftın 3 tekerlikli olanından aldım..çok güzel ama çok da ağır..kullanımı süper fakat taşıması zor ..bence daha hafif birşey alın yoksa yanında taşımak için ikinci bir kişiyede ihtiyaç duyuyorsunuz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…