2010 temmuz anneleri olarak 2009 temmuz annelerinden tavsiyeler bekliyoruz:)

benim kastettiğim minder bebek yattığında sırt kısmı düz bir yerde yatıyormuş gibi oluyor , yani o ana kucağının derinlik kısmını biraz törpülüyor bu sayede diyebilirim . uzmanlar bebeklerin iki büklüm olacakları ana kucağında yatmaları yerine portbebe yada port bebe şeklindeki puset-anakucaklarında yatmaları gerektiğini söylüyor , o yüzden ben kullanmakta bi sakınca görmedim ve burada da paylaşmakta , ne biliim kaş göz çıkacak bir şey değil bu . üstelik sevi bebe ürünleri daha çok bebek güvenliği ve konforu üzerine . kafasına yatan arar bulur inceler vs ....

yaaaa kızlar ben yeni okuma fırsatı bulabildim ne güzel bir topic olmuş böyle :)) tecrübeli anneler çok teşekkür ederim merak ettiğim biçok şeyi aydınlattı :))

kızlar bebeklere emzık verelım mı sızce?verelım dersenız hangı marka alalım?

ben verdim , 3. ayında kendisi bıraktı , sonra sonra diş kaşıyıcısı olarak kullanmaya başladı kaydirigubbakcemile3
aventin damla uçlusundan almıştım . nasıl bir emzikle başlarsanız ( genelde ) ona alışıyorlar , alışmadıysa , zorlamayın , sonuçta bu emme güdüsü , demekki ihtiyacı yoktur bebişinizin .. alıştığı emzikten 2-3 tane alın , çünkü çok çabuk kayboluyor , yere düşüyor , gezmede-arabada vb unutabiliyorsunuz, kısacası emziğin yedeği olsun derim ben yerimseniben

bir de kaşık biberon almanızı tavsiye ederim . o dönem bilseydim böyle bir şeyin olduğunu kesin alırdım . ilk zaman belki sütünüz gelmeyecek , özellikle de sezaryen olanların , sağdığınız sütü kaşıkla vermek zor oluyor , ya bebek ağzını tam açamıyor , ya siz sağdığınız sütten bir kaşık daha almak için döndüğünüzde bile bebiş hemen uyuya dalıyor , yada ağzından süt olduğu gibi akıyor aşağı ... size kullanmanız için tavsiye edilen slikon uçlu kaşık o kadar büyük ki , hakkaten işkence oluyor onunla bebişe süt vermek .. biz o dönem bu kaşık biberondan bihaberken sağdığım sütü şırıngaya çekip veriyorduk oğlumun ağzına , çünkü kolostrum çok önemli biliyorsunuzdur mutlaka yerimseniben
ben ek besine geçince kaşığa alışsın diye almıştım nuby marka kaşık biberonu , yanlış hatırlamıyorsam 13 tl civarıydı , bir de medela markasıyla var , o da 60-70 tl civarı olması lazım

Geçmişe bakamadım o yüzden yazacaklarım mükerrer olabilir.
Öncelikle hangi ilde yaşadığınız önemli. ıstanbul'da ben kızıma hem kısa kollu hem askılı body giydirdim.
Olmazsa olmazlar:
- Ağız mendili
- Göğüs Pedi
- Göğüs pompası ( Medela markadan memnun kaldım. ıkinci el almıştım sonra sattım gitti. 5 TL'ya kullanmış oldum)
- Süt saklama poşeti ( Medical ürünler satan yerlerde çok ucuza bunlardan bulabilirsiniz. Boşuna pahalı markaları eczanelerden almayın derim )
- Hastane çantasına bol temiz çamaşır koyun çok lazım oluyor.
- Mesane pedi ( Bu bazı hastanelerde veriliyor. Doğum yapacağınız yere önceden sorun ne var ne yok diye )
- Oda termometresi ( Özellikle yazın oda ısısını kontrol etmeniz önemli
- Bebek yan yatırma yastığı
- Tırnak makası
- Humana
- Bebek için çorap

Adetlerde kararsız kalabilrsiniz. Bende öyle olmuştu. Bebek için her güne 2 kıyafet aldım.

Çorap da yine 5-6 çift kadar vardı.

Penye battaniye de gerekiyor. 2 adet yeterli olabilir.

Mutlaka şapka takmak gerekir diyorlar ama ben hiç kullanmadım.

Bunun dışında bebek dinleme cihazı aldım. Alırken kararsızdım. Bu kadar işe yarar bişey olduğunu sonradan anladım. Aklınız sürekli onda olmadan rahatça iş yapıyorsunuz. Kampanyaları takip edin derim.

Yazın bebek yağı, losyonu kullanmayın. Bebeğin derisini kapatıyor fiske fiske kızarıklık yapıyor. Ben losyon almıştım. Dr bıraktırdı.
Sadece şampuan yeterli. Sebamed kullanıyorum çok da memnunum. Vücudunu yıkarken de yine şampuan kullanıyorum.
Pişik kremi olarak da Sebamed'in baby cream'i var. Çok yoğun kıvamlı değil. Kulak arkalarına falan da sürebilirsiniz.

Bir de bazı dr'lar önermiyor ama ben kızımda çok eldiven kullandım. Tırnaklarını kesince bile çizmeyi başarıyordu. Annem tülbentten küçük eldivenler dikmişti birsürü. Böylece yaz sıcağında rahatsız olmadı bebeğim.

Alıştırabilirseniz emziğe alıştırın. Çok rahat edersiniz. Ben istemediğim için kimse alıştıramadı ama olan bana oldu. Tabi hamileyen çok kilo aldım vermek istiyorum diyorsanız alıştırmayın.

Biberondan ve mamadan uzak durun derim. Sütünüzün yetmediğini düşünürseniz sütünüz yetmeyecektir. Tabi bu benim fikrim.

ınşallah hayırlısı ile siz de bebeklerinizi kucaklarsınız. Herşeye rağmen hamilelik çok güzel ve özel.
Burada yazılanları bir şekilde yaşayarak da öğreneceksiniz nasıl olsa. Bu yüzden en önemli tavsiyem bu zamanınızın tadını çıkarın.

Son düzenleme:
gögüs ucu kremı ne kullandınız annısler?belırlı bır marka var mı?

Lansinoh'un 5 gr'lıklarının 1/3'ünü anca kullanmışımdır. Büyük boy almayın o yüzden. Bir de zeytinyağı sürmüştüm. belki de o işe yaradı benim göğüs ucu problemim pek olmadı.

Bu soruyu dr'a sormuştum. O hangisini isterse demişti. Damaklı, damaksız birsürü markanın birsürü çeşidi var. En zahmetlisi de bu zaten. Biraz para harcanıyor. Ama genelde gözlemlediğim kadarıyla galiba chicco'nundu sarı kauçuk gibi olan bir modelini seviyorlar. Hiç plastiği yok. Dr'da onu dene demişti. Anne memesine en yakını buymuş

kızlar 4 ay göğüs yaraları iyileşmeyen birisi olarak...
öncelikle kendim gibi çok çok az insan duydum sadece bir tanesi ile tanıştım. yani çok fazla korkmayın başınıza muhtemelen gelmeyecek bu kadar uzun süre iyileşmeyen yaralar.
birsürü çeşit krem-yağ vs. kullandım iyileşmeyecekse de iyileşmiyor bunu da belirteyim.onun için yarayı azdırmadan müdahale etmek gerekiyor.
benim hatam ilk başta önemsememek oldu.lansinohun kremini almıştım kullanıyordum düzenli olarak(yani kremlere de %100 güvenmeyin) fakat yara olunca geçer geçti iyileşecek krem kullanıyorum zeytinyağı kullanıyorum falan diye silikon göğüs ucu kullanmadım. halbuki yara iken bile onunla emzirmek hem daha kolay oluyor hem de yaranın ilerlemesini engelliyor. ben kullanmaya başladığımda iş işten geçmişti.
siz siz olun bebeğim küçük onu tutamaz belki keyifli olmaz falan diye (yaranız olursa eğer tabi) kullanmamazlık etmeyin silikon göğüs ucunu. sonra benim gibi 3,5 ay boyunca kullanmak zorunda kalabilirsiniz.
inş böyle bi sorununuz olmaz çok beter bişey. hepinize sorunsuz hamilelik ve sorunsuz lohusalık diliyorum Rabbimden.
ne olursa olsun günler çok çabuk geçiyor her anınızın tadını çıkarmaya bakın.

hastane cıkısı,zıbın ve patıklılerden kacar tane alalım en az kızlar?bıde sıcakta gıyemez falan dıyorlarya kafam karıstı ıyce.

nefertiti50 bende bugün tam bunu soracaktım kaçar tane almak lazım meela benim çıtçıtlı badilerim 7 tane oldu.. ama ilk 15 gün zıbın giydireceksin diyolar göbeğinin iyileşmesi açısından... ondan adece 2 tane var...
bide sıcaklarda çıtçıtlı badi ütüne altlı üstlü takım yada çıtçıtlı tulum yeterli oluyomu..
yani nasıl giydireceğiz kızlar bide bu konuda yardımcı olun bize

canım ben doktoruma sordum bu alışveriş konusunu. ilk 3 ay için hiçbirşey almayın. aldıklarınızın çoğunu zaten giydiremeyeceksiniz. bir sürü hediye gelecek dedi. tabi insanın içi rahat etmiyo hazır olsun istiyo. o ayrı tabi...

merhaba anneler,

bu topikte faydalı bilgiler verdiğiniz için teşekkürler. benim sorum sezeryan yapanlar için; yanınızda gece refakatçi kaldı mı ? kim kaldı ? eşiniz kaldı mı ? ben hem eşim hem annem kalsın istiyorum ama yapılacak işler neler ve tek refakatçi mi kalabiliyo ?

Zıbın falan giydirilmiyor canım. 2 tane bile fazla. Ben haziran 23'de doğum yaptım hava inanılmaz sıcaktı. Evin içi 29 dereceydi düşün. Kısa kollu body giydirdim sadece. Altına ilk zamanlar bişey giydirmemiştim. Sonra gazlanır belki diye patikli pantolon giydirdim. Hatta gündüzleri atlet body bile evin içinde dolaştırdım. Öyle 2 kat falan giydirilmiyor. Eylül'e kadar da tek kat giydirdim. Göbeği de 5 günde düştü. Kısaca zıbına gerek yok. 7'li body almıştım. Atletlerden de 4-5 tane aldım. Patikli alt da 3 taneydi. 12-15 parça yeter yani. En uzun süre de bunları giydirdim. Bana doğumdan sonra öyle fazla hediye de gelmedi. Dışarı çıkarken de askılı tulum giydiriyordum. Yanına da akşam serinliği olur diye penye bir üst alırsın oldu bitti.

Ben normal doğum yaptım gece de annem kaldı. Horul horul uyudu bebeğim ağlayınca ben kalkıp baktım. Çok komikti. Neyse bence tek refakatçi yeter ama tecrübeli birinin olması daha iyi olur. Bebeği rahat tutması açısından. Sen fazla zorlanmamış olursun.

Yazdıklarınızı okuyunca geçmişe döndüm resmen. Ben de kaç body alsam, kaç tanesini giydirsem sorusuna takılmıştım. Ama inanın o gün gelince kendiniz de anlıyorsunuz. Siz evin içinde tek parça atletle dolaşırken çocuğa kısa kollu giydirsem yeter diyorsunuz. Zaten fazlasında terliyor.
Bu arada emzirme atletlerinden alın mutlaka. Bebefox'unki hem ucuz hem kaliteli. Ben bütün yazı bununla geçirdim. Askılı body gibi duruyor. Evin içinde rahat dolaşabiliyorsunuz. Gece de kalkınca emzirirken rahat oluyor. Emzirme sütyenleri daha zor çünkü üstünüzdekini sıyırınca beliniz, sırtınızın bir kısmı açıkta kalıyor. Üşütüp gazlanabilirsiniz.

bizim doktorumuz kendisi önermişti emziği..özelliklede çalışan bir anne olarak ben rahat ettim..alışınca rahat edeceğini düşünüyorum.benim kızım silikon emzik almadı..biz ilk chiccounun kauçuk kocaman görünümlü bir emziği vardı onu kullandık.çünkü onun meme kısmı küçük.ağızlarına rahat alıyorlar.alıştıktan sonrada yine chicco nun physio kauçuk emziğini aldım..zaten başka emzikte kullanmadı kızım..onda damaktaki gibi çizgiler var sanırım doğal geliyor bebişlere..

hastane cıkısı,zıbın ve patıklılerden kacar tane alalım en az kızlar?bıde sıcakta gıyemez falan dıyorlarya kafam karıstı ıyce.
,

ben bir tane hastane çıkışı almıştım.iyikide öyle yapmışım..dünya kadar zıbın vardı ama hiçbirini kullanmadım..doğduğu gün hastane çıkışını giydirdik.2.gün eve geldikten sonra kızım sıcaktan kıpkırmızı oldu..ben bütün yazı askılı çıtçıtlı bady ile geçirdim.kısa kolluya geçtiğimizde eylül falandı sanırım.ama ayaklarına sürekli çorap giydirdim gaz olmasın diye..gerçi benim kızım gazlı ve kolik bir bebekti :) umarım sizinkilerde olmaz..

patikli altlar ve çıtçıtlı badyler işini görür..çok fazla da olmasına gerek yok bence.çünkü bebişler ilk 3 ay özellikle hergün büyüyorlar..

merhaba canım..ben sezeryan oldum.benim yanımda eşim,annem ve kayınvalidem kaldı :) kimse yalnız bırakmak istemedi ama aslında en kötüsü buydu.çünkü heyecandan o gece hiçbirimiz uyuyamadık.ertesi gün herkes uykusuzdu..benide eşim bırakmak istemedi..ikiside kalabilir..ama bilinçli bir anne mutlaka olsun..ilk zamanlar ayağa kalkarken zorlanabiliyorsun.kanaman falan olabilir.tuvalete falan gitmek istediğinde yardımcı olması daha kolay olur.eşler genelde panikliyorlar bazı durumlarda..bebişi kucağına almak emzirmek v.s durumlar içinde annenin yanında olması en iyisi..eşinde yanında olsun eğer istiyorsan ama bir köşede mutlaka uyusun :) ertesi güne hazırlık..
sağlıkla bebeğini kucağına almanı dilerim..

nefertiti50 buarada yazmayı atlamışım..benim kızımın göbeği 15 günde düştü ve bu kadar uzun olmasına rağmen ben hiç zıbın giydirmedim..zaten göbeğine pansuman yapıp gazlı bezle sarıyorsun birşey olmuyorki..o konuda rahat ol bence..

teşekkürler kızlar
ben ince bir yastık almaya karar verdim yorgan almıcam çünkü danıştığım arkadaşlar yazın penye battaniyler sonbaharda polar battaniye kullanırsın dediler kışında zaten uyku tulumu en iyisi dediler.. hem üstünü açma derdi hemde yorganı yüzün kapatma derdi yok

ben ilk 5 ay hiç yastık kullanmadım canım..ilk zamanlar kullanılmasınıda çok sağlıklı bulmuyorum zaten..yan yatması önemli ilk zamanlar..yorgana bencede gerek yok..uyku tulumu en iyisi bende kızımda uyku tulumu kullanıyorum..ama uyku tulumunuda patiksiz al bence çünkü boyları çok çabuk uzuyor..

ay harika bir topik resmen hatıralara döndüm :))

valla hayatım annenin kalması daha iyi bence . bende annem kaldı ben premütre doğurdum.sezaryanla dünyaya geldi paşam. sana yapılacak çok şey yok yatıyorsun zaten bir wc ihtiyacı vs kalkmanı gerektirecek şeyler için adama ihtiyac var.onun dışında bebek daha nemli oluyor sen ilgienemiyorsun o yğzden tecrübeli biri olarak annem sağolsun harikaydı :) zaten her şey yolundaysa bir gün sonra çıkıyorsun ben 2 gün kaldım eşim bütün gün yanımızdaydı akşamları eve gidiyordu. yanına muhakkak gece pedlerinden al. kanaman başlıyor hemen birde çıkarken muhakkak ağrı kesici iğne iste ihtiyacın olacak. süt hemen gelmeyebiliyor bunun için pompa alabilirsin birde küçük şırınga.çektiğin ilk sütleri muhakkak şırıngayla ver.

valla şekerim zıbın falan eskide kaldı. bir sürü çıt çıtlı badi ve çorap al. hastane çıkışslarından 3 tane almıştım. sadece badylarini ve penye battaniyenilerini kullandım.izmir çok sıcak onun da etkisi var tabii.yaklaşık çeştii boylarda 15-20 tane bady aldm bütün yaz onlarla geçti. benim oğlumun reflüsü olduğu için çok kustu onlar kurtarıcım oldu.

bence dene harika bir şey daha sonra işine çok yarıyo. benim oğlum 7.ayda alıştı emziğe ondan nce hiç ağzına almadı.şimdide tiryakisi ve çok iyi bir susturucu kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…