2010 Temmuz Anneleri : )

Kızlar ben belgeselde izlemiştim. kadın epidural normal doğum yaptı. çok rahat doğurmuştu, izleyince rahatlamıştım ben de :) inş. Allah hepimize böyle rahat doğumlar nasip eder. çevremde bu şekilde doğum yapan çok arkadaşım var. hepsi de çok memnunlar. ama epidural sezeryanın da rahat olduğunu söylüyorlar. ben de şimdilik normal istiyorum, bir sorun çıkmazsa.

Epidural çıktı, normali de sezeryanı da kolaylaştı..

Korkmayın bu kadar..

Dünyada her dakikda kaç kadın doğuruyor..Eskiden millet evde, tarlada doğruyormuş.. heheh

hımm peki sonrakı dogumlrdada eprdulmı yaptrmk zorundasın dogmu taktrnca o teli
Doğumdan sonra çıkarıyorlar onu zaten canım..Kalmıyor orda..

deniz gelmişşş... ya inanki özlettin gelip yardım edicem işlerine :jeyyar:

Gel anam..sempatiksalakcinni

senın ılk dogum nasıl olmustu denızcım?

Sezeryandı..Bu da mecburen sezeryan olacakmış ilk doğum sezeryan olduğu için ama nedenini sormadım doktora henüz.kafamçokkarıştı

yaa kısslr bu eprdul sezrgan gıbı mı cvp vrmdınz yani birincisini eprdul yaprsan ıkıncısınıdemı eprdul yaptrmk zorundasın dogmda

üniversıte hastanelerınde yapılıyormus sezeryandan sonra normal dogum o rıskı kımse almak ıstemıyor falan demıstı bır dr.öptüm hepınızı cıkıyorum.

hımmm sagl dnzcm bnde klyr sandım bu belden iğne vrmyrlrmı agrsz dogm dedıklrı bu eprdul deglmi baskamı bu

hımmm sagl dnzcm bnde klyr sandım bu belden iğne vrmyrlrmı agrsz dogm dedıklrı bu eprdul deglmi baskamı bu

yaa kısslr bu eprdul sezrgan gıbı mı cvp vrmdınz yani birincisini eprdul yaprsan ıkıncısınıdemı eprdul yaptrmk zorundasın dogmda

hayırrr. sadece belden iğne yapıyorlar sonra katatre doğum süresince sana uyuşturucu aktarıyor. doğumdan sonra çıkarıyolar yani orda kalmıyor merak etme. sezeryan gibi değil hiç alakası yok. sadece belden iğneni yap veriyolar ilacı sende uyuşuk uyuşuk doğuruveriyon. sonra tel mel kalmıyo belinde tel dediği zaten katater ilacın sana iletilmesini sağlayan bi aparat. ha koluna serum takmışlar ha beline katateri.. aynı mantık yani anladın mı şimdi mürüvvet kuş ??

Sanırım herkes senin ne yazdığını çözmeye çalışıyor..Şenizsempatiksalakcinni
Ondan cevaplar gecikiyor bence..sempatiksalakcinni

Epidural denen şey ; sezeryandan... belden bir kateter yani iğne gibi birşey yardımı ile vuruluyor ve bel altında his kaybı oluyor..

Normal doğumda sanırım kalçadan bildiğimiz şekilde vuruluyor epidural..
Ama normal doğumda ıkınma hissinin olması için belatı, sezeryandaki gibi tamamen uyuşturulmuyor..
Yani sezeryanda his yok ama normal doğumda az da olsa var..

Son düzenleme:

tamam işte ağrısız doğum, prenses doğum, konforlu doğum.. isimleri bunlar..

epiduralle oluyor hepsi..

normalde olsa, sezeryanda olsa.:)))

kızlar butun bılgılerı topladım sordum sorusturdum.. epıdural normal dogum ıcın.. oncelıkle agrısız degıl daha az agrılı bır dogum yontemı. dogumun uzamasının sebebı agrıyı yogun sekılde hıssetmemenden dolayı fazla ıkınmaman. tabıkı daha az acı cekmek ısteyenler ıcın bırebır bı yontem ama sadece uzman anestezıstler yapabılıo. dıkkat etmek lazım her hastenın kosullarında mumkun deıl.

Bir de spinal sezeryan var..
Bunun epiduralle farkını çözemedim henüz..

ıkisi de aynı gibi duruyor ama değilmiş.

tabıkı sezeyandede aynıı ama sadece fark su normal dogumda 4 cm acılana kadar epıdural yapılmıo ama sezeryande oyle bı kısıtlama yok ıstendıgı an dogumdasın yapılan yerlerde aynı hıc bı farkı yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…