2010 Temmuz Anneleri : )

aklınızda olsun saglık ocaklarını asıları her zaman daha taze oluyormus doktor söylemıstı özellıkle özel hastanelerde ası yapılmadıgı ıcın asılar cok yenı kalamıyormus.saglık ocaklarına sık gıdıldıgı ıcın süreklı bıtıp asıyı yenılıyorlarmıs.bıde dün ebe bu asını tanesı 150 tl dedı hıcbır dr kendı bu parayı verıp yapmaz saglık ocagına ugramayı akıl edemıyosunuz gıbı laflar ettı benım doktorra kızdı güya yönlendırmedı buraya dıye.

dr, kağan kocatepe, prof. dr recep has,ve benim doktorum dr. cihan erdoğdu olmak üzere 3 ayrı doktora sordum. hiçbiri tetenoz aşısını önermedi. anadoluda bağla bahçede uğraşan ve ilkel şartlarda makasla bıçakla doğum yapacak insanlar için gereklidir ama normalde sizin gibi şehirde yaşayan ve hastane koşullarında doğum yapacak insanlar için önermiyoruz dediler. üçünün de dünya kadar hastası var hiçbiri tetenoz aşısı olmuyor. ben de olmucam. sadece bilginiz olsun diye yazdım.

ya canım doğru sölüyosunda ben hamileliğimin başında sağlık ocağına gittmiştim ama hiç ilgilenmediler 2gün sonra gel dediler bide bende bidaha gitmedim şimdi telefon acıcam
doktoruma cumartesi gitmeyi düşünüyodum ama geç olcaksa yarın gidiyim

Evet bende aynı fikirdeyim ve bu şekilde çok duydumm...Bende gidip sağlık ocağında yaptıracağım.Bu hafta gideyim bari gerçi hafta hesabı yapmadı bana 6.ve 7.ayda dedi sadece ama bi gideyim yinede...

ben çevremde olmayan hiç duymadım. ama önerilmiyorsa olunmayabilir tabi...
herkesin kendi doktorunun ne dediği önemli bu durumda ...

ılk hamileliğimde 2 doz oldum..bir daha olmadım..
Şimdi için doktorum da henüz tarih vermedi tetanoz için..20.hatadan sonra demişti..

iyide tetanoz sadece doğumla ilgili değilki

sokakta yürüken düştün eline bacağına her neyse paslı çivi battı

mikroplu cam kırığı kesti

denizde ayağına her hangi bir madde battı

dikenli tel yırttı

eee ne olcak bunlar tetanoz sebebi değil mi hay allahım yaa

önlem almak için illa ölmek mi lazım

bu aşı çocukken devlet tarafından yapılıyor

hamileyken devlet tarafından yapılıyor neden çünkü devlete bağlı bir kuruluşun gözetimindesin bu 2 dönemde . peki hayatının diğer kısımlarında bu mikroba yakalanma riskimiz yok mu ??

çevremdeki herkese yapıldı bende yaptırcam madem böyle bi imkan var faydalanalım sonuçta aşı bu kötü bişi değil

ben ilk dozumu oldum. hiçbir tereddütümde olmadı.
sağlık ocakları da bu konuda çok bilinçli, güven veriyor.

üc yıl önce elıme paslı cıvı batmıstı hemen yapmıslardı devlet hastanesınde tetanoz bencde dogumla alakası yok.bıde kırık cıkık olursa devlet hastanelerınde yapıyorlar hemen ınsanız basımıza heran hersey gelebılır.

valla ben doktorların söylediğini söylüyorum. 3 tane mürekkep yalamış adam bir bildikleri vardır elbet. önermiyoruz gerekli görmüyoruz dediler direk. ama siz illa ben yaptırıcam diyosanız yaptırırsınız tedirgin oluyosanız yaptırın dediler.ben de onların gereksiz dediği bişey için sağlık ocağı bulmak uğraşmak istemiyorum. herkesin kendi tercihi ben bilginiz olsun diye yazdım sadece. normalde de bu risk var ama gidip tetenoz olmuyoruz. biraz da dikkat ediceksin herşeyin aşısını olamayız ki. sağlık ocakları vuruyor çünkü türkiye tarlası bahçesi bol bir ülke. evlerde doğuranlar da çok. sağlık bakanlığının yönetmeliği gereği vurmak zorundalar zaten. inşallah hayırlısı olsun.yani ben kendi kararımı yazdım sadece inşallah bişiy çıkmaz .

bebeklere dogduktan sonrada yapılan bütün asılarda civa var zaten.ozaman onlarıda yaptırmamamız lazım.

ama ben tüm aşların içinde cıva olduğunu duymuştum. ki bizim için şu anda en zararlı şey. bu aşıda yokmuymuş?

belkş bu yüzden önermiyoruz diyolar bilmiyorum. ama sonuçta yapılan bir uygulama çok zararlı olduğunu sanmıyorum. doktorunuz ne diyosa ona güvenmek lazım. benim doktorum yaptırma dedi yaptırmıycam. hayırlısı olsun.

herkesın kendı kararı canım tabıkı yaptırıp yaptırmamak sadece burda yazıyoruz ıste bılgılerımızı.herkes ıcın hayırlısını versın rabbım.bı akrabamız hastanede dogum sırasında mıkrop kaptı aylarca hastanede yattı ınsanız basımıza tetanoz olmaz farklı seyler gelır rabbım kımseye vermesın hastalık.

flowesun haklı. herkes doktoru ne diyorsa ona güvenmeli.
farklı söylemlerle içimizi çürütmeye gerek yok....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…