kızlar ya ben ilk hamileliğimde yaptırdımmı hatırlamıyorum nolcak şimdi:?
yakomozcum sen saglık ocagına gıdıp sor ıstersen bana dün cok gec kalmısın doktorun neden yönlendırmedı dedı bıde hıc dr benım tansıyonumu ölçmemıstı kızdı dr nasıl ölçmez dedı.
aklınızda olsun saglık ocaklarını asıları her zaman daha taze oluyormus doktor söylemıstı özellıkle özel hastanelerde ası yapılmadıgı ıcın asılar cok yenı kalamıyormus.saglık ocaklarına sık gıdıldıgı ıcın süreklı bıtıp asıyı yenılıyorlarmıs.bıde dün ebe bu asını tanesı 150 tl dedı hıcbır dr kendı bu parayı verıp yapmaz saglık ocagına ugramayı akıl edemıyosunuz gıbı laflar ettı benım doktorra kızdı güya yönlendırmedı buraya dıye.
iyide tetanoz sadece doğumla ilgili değilki
sokakta yürüken düştün eline bacağına her neyse paslı çivi battı
mikroplu cam kırığı kesti
denizde ayağına her hangi bir madde battı
dikenli tel yırttı
eee ne olcak bunlar tetanoz sebebi değil mi hay allahım yaa
önlem almak için illa ölmek mi lazım
bu aşı çocukken devlet tarafından yapılıyor
hamileyken devlet tarafından yapılıyor neden çünkü devlete bağlı bir kuruluşun gözetimindesin bu 2 dönemde . peki hayatının diğer kısımlarında bu mikroba yakalanma riskimiz yok mu ??
çevremdeki herkese yapıldı bende yaptırcam madem böyle bi imkan var faydalanalım sonuçta aşı bu kötü bişi değil
ama ben tüm aşların içinde cıva olduğunu duymuştum. ki bizim için şu anda en zararlı şey. bu aşıda yokmuymuş?
bebeklere dogduktan sonrada yapılan bütün asılarda civa var zaten.ozaman onlarıda yaptırmamamız lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?