2010 Temmuz Anneleri : )

Ecrin
Bu aralar popüler olan Ecrin’in anlamı çoğu yerde ‘Allah’ın hediyesi’ olarak geçiyor. Fakat Ecrin’in anlamı ‘Allah’ın hediyesi’ değil!
Ecrin isminin kökeni Arapça olan ‘ecr’ kelimesinden gelir. Ecr ‘ücur ücret’ demektir ve Ecrin de ‘ücret’ demektir.
Ücret kelimesini ‘ecret’ olarakta yazabiliriz ama bu kelimenin telaffuzu daha zor olduğu için tercih edilmiyor.
Ecrin’in Kuran’da geçtigi ayet: قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ (Kul mâ es’elukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn(mutekellifîne))
Türkçe’de anlamı: De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim.

alıntı...

Yani Ecrin Allah'ın hediyesi demek değil arkadaşlar...... Ücret demekmiş........

amin canım
benim de bekar kız kardeşim var canım
annemin yanında

Soru: Kızımıza Ecrin ismini koymak istiyoruz. Anlamı nedir? Dinen bir sakıncası var mıdır?
Cevap:

Bu isim Arapça kökenlidir. Arapçası “ecr” dir. Anlamı ise “ücret”, “karşılık”, “mükâfat”tır.

Arap dili kurallarına göre bu kelime cümle içindeki görevine bağlı olarak “ecran”, “ecrun”, veya “ecrin” olarak okunabilir. Fakat kelime isim olarak sadece “ecr” şeklinde kullanılır.

alıntı...

günaydın kızlar ayrıca hayırlı cumalar..
nihayet hafta sonu geldi çok seviyorum cumaları:)

günaydın kızlar ayrıca hayırlı cumalar..
nihayet hafta sonu geldi çok seviyorum cumaları:)

senınde cuman hayırlı olsun şeker bende sevıorum cuma gunlerını yarın kontrolüm varr şeker yuklemesi yapılıcak onun heycanıda var tabi

Biz iyiyiz kahvaltımızı yapıyoruz.cokacimcoook sen nasılsın yoksa haftasonu kontrolün mü var.:CüvCüv:

Afiyet olsun canım...

Ben de dayanamadım 2 dilim börek yedim o nedenle ekmek arası yapmadım sadece peynirlerimi yiyorum. 1 kupa da süt içtim.:teytey::teytey::teytey:

Kontrolüm kısmet olursa pazartesi günü canım...

Sanada afiyet olsun canım. Benimde kontrolüm perşembe , aşıda olacam o gün.

günaydın güzel anneler
bugün ben de çok mutluyum cuma geldiği için. yarın ayrıntılıya giriyoruz,onun heyecanı da var.
göbişimi ekledim arkadaşlar diğer başlığa :)

Günaydın güzeller....
Bugün Cumaaaaaaaaaaaaaa....
Yaşasıııııııııııııııııınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...
Tatil,tatil,tatillllllllllllllllllllllllllllllllll....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…