Kızlar nasılsınız ben dün doktordaydım çok zor bir gün geçirdim dün 4saat açtım dicem ama 5-6saati buldu şeker yüklemesi yapıldı 100gr lık sonuç kötü çıktı kızlar gebelik şekeri varmış bende ordan doktorum gitmeden ona gösterdik sonuçları bebeğimin hareketleride az dedim ona baktık ultrasonda 1kg 50gr olmuş tosuncuk gereksiz bebeğin suyuda var dedi bizim tombulda tembel tembel duruyor okadar suyu bırakmış kenara çekilmiş elini yüzünü kapatmış yumruklarıyla üzüldüğümü anladı doktor herşey yolunda üzme kendini dedi sadece iyi bir diyete girmek zorundasın dedi ama sen işin ciddiyeti anlamassan ozaman kötü olur dedi ilaçta alamıyor gebeler insüline başlaman gerekir dedi şimdi diyetisyene git hemen dedi diyet listesini al dedi birde dahiliyeye gittim dün onada gitmem gerekirmiş
yakamoz geçmiş olsun canım
dikkat et diyetine
ben de korkuyorum şekerden..21.haftamda bebeğimin kilosu biraz fazlaydı dr bişey demedi ama 3 hafta sonra şeker yüklemem var erken mi yaptırsam acaba
Tamam o zaman ultrasondan ölçmüştür kesinlikle de birşey dememiştir bana belki..
Çünkü girdiğim ult. çok iyi ve uzun süreli inceliyor doktorum her seferinde.
Ben bilmiyordum ult .bakıldığını..:kedi:
geçmiş olun yakamoz dikkat et kendine belirti veriyomuymuş bu gebelik şekeri..
sizin bebişlere bakınca benim kuzucuk biraz cılız kalıyo.. inşallah toparlar en kıa zamanda...
1 hafta önece 400 gr çıkmıştı..
yakamoz geçmiş olsun canım dikkat et kendine diyeti uygulamaya özen göster inş. her şey düzelir.
canım işte bebim bebiş 21.haftada 580gr çıkmıştıbilmiyorumkismile
yakamozcum benim görümcem şeker hastası. hamile kaldı. ona neler sölediler. düzenli kontrol olduğun sürece bişey olmaz. yanlız şeker yüksek olunca akciğer gelişimi tamamlanamıyabiliyomuş ya da başka bişi bilmiyorum şeker hastalarının bebeklerini rutin olarak 3 gün küvezde tutuyolarmış. onun bebeği 10 gün küvezde kaldı. ama şimdi turp gibi sapa sağlam bi kızı var. onun bebeğine mi mahsus bilmiyorum ama şeker yüzünden demiş doktor bebeğin küveze girme sebebini. ona doktor hiçbişey sölememiş bebek küveze gidince kız çok kötü oldu. sen doktoruna risklerini sor öğren enazından sürpriz olmaz. bir de galiba şeker olunca bebek çok kilolu doğuyo dolayısıyla 1-2 hafta filan erken alıyolar o şekerle ilgili ilaç kullanmışmıydı hatırlamıyorum ama bence mutlaka diyet yap doktor kilo alınca onu acaip azalıyodu senin çok dikkat etmen lazım diodu. bence çok moralini bozma herşeyin çaresi var artık tesbit edilsin yeter ki. onun şekeri de bu arada çok yüksekti.
geecmıs olsun canım.rabbım ıyılık versın kuzunada sanada ınsallah.kac kilo almıstın sen canım?diyetıne dıkkat edersen düzelir ınsallah.
bana 3 kere vajinal ultrason yaptı doktorum. risk gördüğü için değil de sancım var dediğim için. karından bakılabilir ama vajinal yoldan bakmak daha kesin sonuç verir dedi. zaten 1 saniyeliğine aleti hafifçe sokup çıkarıyor hemen. fotoğraf gibi bişey çekiyor. sonra ondan ölçüm yapıyor. eğer doktorun vajinal yoldan bakalım derse korkma. ben bikaç doktora filan sordum dikkatli yapıldığı sürece zararı yok.
Gebelik şekeri olan annelerde bebekler haftasına göre yaşıtlarından daha iri olarak tartılıyormuş..Ne kadar doğru bilemem tabi..bilmiyorumkismile
evet canım benim öle işte biraz önce anlattım bebeğin kilosunu etkiliyor
Gebelik şekeri olan annelerde bebekler haftasına göre yaşıtlarından daha iri olarak tartılıyormuş..Ne kadar doğru bilemem tabi..bilmiyorumkismile
Yok bana birşey demedi doktorum zaten.
Ben de bu konuda bana neden birşey demedi acaba, sizlere dedi mi diye merak ettim.
Yoksa hiçbir sorunum yok çok şükür şu anda.
Muhtemelen doktorum da sorun olmadığı için bu konudan bana bahsetmedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?