2010 Temmuz Anneleri : )

Hamarat hamile seni.sempatiksalakcinniNe mamalar yaptın diye sorcam ama sormayım.sempatiksalakcinni

İyi hadi atlattın sen aşıyı ..Sıra bizde:CüvCüv:

canım aşınızı olmuşsunuz negüzel..biraz sonra ben de sağlık ocağına gidicem ilk kez
aşı değil de taNSİYON KİLO HEM DE KAYIT YAPTIRAyım diyorum
kalp atışları demişsin..ultraSONDAN MI BAKIYOLAR BEBİŞE

AŞI konusunda da doktorum hiçbişey demedi sormayı da unutmuşum
şimdi sağlıkocağında kesin olman lazım derlerse arıcam bakalım dr ne dicek

anladim canim senin yapacagin tek sey diyetisyeni dinlemek birde ben cok mesgul olunca yemek daha az aklima geliyor.Sende dene enazinda cikolatalar aklina gelince:hulya:

dediğin doğru bende şimdi yürüyüşe çıkacam temiz hava alıyım biraz hem hemde yemek konusundan uzaklaşıyım biraz

Halt etmiş o gerizekalı dr bozuntusu Onun gibi ihmalkar dr lar yüzünden kaç kişi pisi pisine bebeğini kaybedicek daha !!!
23. haftadan önce bakmazmışmış..Anlamı yokmuşmuş..Açsın biraz servikal yetmezlikle ilgili kayıp haftalarına baksın,makaleler araştırsın..23. haftadan sonra yapılan serklajlar acil serklaj oluyor ve geç serklaj da deniyor...Rahim ağzı yetmezliği için 11 ile 14. haftalar arası bakıyorlar ve polifolik serklajı da bu haftalarda atıyorlar..Ben rahim ağzı yetmezliğinden 18. haftada zamansız doğumla kaybettim..Şimdi 22. haftayı doldurmak üzereyim.Bu hamileliğimde 12 +2 günlükken serklaj ameliyatı ile rahim ağzını diktirdim..

deniz gunes senin bu ikinci bebegin degilmi, yani rahimagzi yetmezligi gibi birsey olsaydi ilk bebekte de ayni sorunu yasardin sanirim, onun icin endiselenmeni gerektircek bir durum yok.Yinede liyadora bir sormak lazim o daha iyi biliyordur.
Rahim ağzı yetmezliği hem kişinin rahim yapısından hem de rahmin geçirdiği bazı travmalardan gerçekleşebiliyormuş..Mesela Rahim için yapılan ameliyatlar..

merhaba kızlarrr ayyy liyacımmm mı desem adaegemi desem bilmiyorumkismile sinirlenme annem bu kadr bebişlerimiz zıpladı içerde valla işte her doktor işinin ehli olmuyor malesef yanlış bilgilendirende çook iice araştırmka lazım bu konuları relaxx annnem

dediğin doğru bende şimdi yürüyüşe çıkacam temiz hava alıyım biraz hem hemde yemek konusundan uzaklaşıyım biraz

canm yaaa kıyamam sen yürü acıktıkçaa yeşıl sebzelı salatalr ye annem ohh mıs gibiii ve yavaş yavaş çok çiğnersen hemen doyuyorsun ben bu taktiği uyguladııımm :):)

Ben de bu öğlen yürüdüm yine..

iş yoğunluğu nedeni ile uzun zamandır yürüyüşe ara vermiştim iyi geldi..Hava da güzel burda.)

Yazın gözünü seveyim.

Canım çok hamile bayan kayıp yaşıyor bu yüzden..Yazık günah yani...
Aaa liyadora nickini mi değiştirdin?:))))))))))))))))))))))))

Evet eski nickim..Kaybettiğim meleklerimin adını istedim yeniden :asigim: :asigim:

canm yaaa kıyamam sen yürü acıktıkçaa yeşıl sebzelı salatalr ye annem ohh mıs gibiii ve yavaş yavaş çok çiğnersen hemen doyuyorsun ben bu taktiği uyguladııımm :):)

ayy tamam şekerim öle yaparım dönüşte pazarada uğrıycam bu arada şunu söliyim kuru incirin şeker oranı çok yüksekmiş aklınızda bulunsun hamilelrim çok tüketmemesi lazım mış dün dahiliye doktoru demişti

Haklısın kuru incir bombadır ya:)
Bol bol yeşillik yemek lazım..Kalsiyum da almış oluyoruz böylelikle yeşilliklerden.cokacimcoook

deniz gunes senin bu ikinci bebegin degilmi, yani rahimagzi yetmezligi gibi birsey olsaydi ilk bebekte de ayni sorunu yasardin sanirim, onun icin endiselenmeni gerektircek bir durum yok.Yinede liyadora bir sormak lazim o daha iyi biliyordur.

annem beni sağlıkla doğurduktan sonra 2. ve 3. hamileliğinde 4 buçuk ve 5 aylıkken 2 tane düşük yapmış. rahim ağzı yetmezliği sebebiyle. bu genetik bişey değil hamilelik sırasında oluşabilecek bişey.bildiğim kadarıyla.ikincide 3.de olabiliyo yani.

İyi hadi atlattın sen aşıyı ..Sıra bizde:CüvCüv:

Evet canım aklımdaydı sürekli çok şükür oldumm...

Saol canım evet çok şükür oldumm..Hiç anlamadım hatta meğerse yapmış bile hemşire:1shok:Ultrason yokta telsiz gibi bir cihazları var onunla dinliyorlar yine jel sürüyorlar karnına o alet yardımı ile kalp atışlarını dinletiyorlar dakikada kaç kez attığına bakıyorlar falan.Hatta dk.da 120-160 arası normalmiş benim prensesimin 154 tü kalp atışları çok güzel bir duygu...

Ben de bu öğlen yürüdüm yine..

iş yoğunluğu nedeni ile uzun zamandır yürüyüşe ara vermiştim iyi geldi..Hava da güzel burda.)

Yazın gözünü seveyim.

ya sormaaa ben çok yorgun gidiorum eve eşim bendende yorgun
akşmalrı yureyelım dıorum eşimm perişan bırde sınavları var dun haı yuruyelım dedi çıktık hava çok soğuktu burdaa çok üşümüşüm ki bozğaım felaket :sinifsinif:

canım benim doktoruma yüklenme bu kadar yaa. tamam haklısın da adam 13. haftada baktı 18 de baktı 20de baktı. normalde tıp literatüründe rutin olarak 23. haftadan önce bakmıyolarmış. burda da hiçbi arkadaşa bakmadılar zaten. ama benim doktorum sırf ben pimpirikliyim diye 3 kere baktı. o bana normalde türkiyedeki gebelik takibi uygulamalarından bahsetti.bakılmıyor diye.

Bu arada Milupa nın sitesine üye olmuştum bir kaç ay önce oradan bir paket göndermişler şaşırdım beklemiyordum artık..ıçinde bir tane bez var.Bitki çayı,ıslak mendil ve çok güzel bir kitapçık var onu okuyorum şimdi çok faydalı gerçekten...

ben de oyüzden korkmuştum 1 aşılama 1 tüpbebek 1 rahim filmi hepsinde de rahim etkileniyo sonuçta
dr vajinadan bakmadı ama her kontrolde ultrasondan bakıyomu bilmiyorumbilmiyorumkismile

ayrıca anlamı yok die 18. haftada bakmanın anlamı yok dedi. yani dişik için geç oluyomuş sanırım. dikiş 11-14. haftalarda atılıyomuş filan. yani çok anlattı da hepsini tam yazamıyor insan burda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…