anladım canım dikkat edicem ama kötü tarafı iştahım çok açıldı ve acıkınca fenalaşıyorum elim ayağım titriyor gerçi bunu doktora söledim o zaten şeker hastalarında olur dedi bu durumda nasıl diet yapcam acaba
Kızlar şey sorucam..
Hani Liyadora şey demişti, Allah korusun erken doğum için vajinal muayane olan var mı aranızda?
Doktorunuz birşey dedi mi bu konuda?
günaydın.kizlar gunaydin herkese, ne guzel bir gun, yasasssssssin bugun cuma
Yok canım şükür.aman maşallah olmasın denizcim. ben etrafımda çok fazla rahim ağzı yetmezliği sebebiyle düşük yapan olduğu için çok pimpiriktim bu konuda. azcık sancı olsa bişi mi oluyo die doktora koştum o da baktı tabi napsın. ama rutin olarak normalde 23. haftadan önce hiç bakmıyoruz dedi bana anlamı yok dedi. 23 ten sonra bakıp erken doğum riskini belirliyolarmış.
Hım geçmiş olsun aman Allah yaşatmasın bir daha:Saruboceq:canim benim 2-3 hafta cok sancim oldu, belimde ve karnimda saatlerce gecmeyince acile gittik, dogumhaneye aldilar acaba erken dogum mu diye, orada kan testleri, idrar testi ve birde vajinal check yapildi.Smear testi gibi dusun vajinadan kultur aldilar baktilar erken dogum olabilirmi diye ama allah sukur birsey cikmadi, siatik cikti sol bacagimda.ama vajinal muayaneyi pek tavsiye etmiyorlar cok zor durumda kalmadikca bilgim kadariyla.
içinde şeker olmayan biton şey vardır. diyetisyene git bence de o sana bir liste belirlesin ona göre beslen. ama iyi birisine git. sağlığından koymetli değil. bu arada 8 kilo salında fazla. ben 5 buçuk kilo aldım o bile normal ama üst sınırlarda. toplamda 8-9 kiloyla doğum yapıyor insanlar. bebeğin için yediklerine dikkat edicen bisüre daha moralini bozma inşallah bu dönem de geçecek. ama senin önceden şekerin yoktu dimi yani gebelikte çıktı.aslında çıkabiliyo çok telaşlanma . benim görümcem şeker hastasıydı zaten senelerdir komaya girdiği filan oluyodu. onun bebeği de turp gibi maşallah.
yok canım daha önce şekerim yoktu ki aileden kimsedede yok şeker hastası yani bende üstesinden gelirim diye düşünüyorum bebeşim için herşeyi yaparım şimdi duydum bide doğunca küvezde falan kalıyomuş yaa kıyamam ona ben
yok canım daha önce şekerim yoktu ki aileden kimsedede yok şeker hastası yani bende üstesinden gelirim diye düşünüyorum bebeşim için herşeyi yaparım şimdi duydum bide doğunca küvezde falan kalıyomuş yaa kıyamam ona ben
canim gecmis olsun, yiyeceklerine dikkat edersen birsey olmaz heralde, son zamanlarda cok mu asiri tatli yedin ondan mi acaba, merak ettim?
ayrıca belki son zamanlarda çok baklava cinsi tatlı yediysen belki ona bağlı ykselmiştir şekerin. diyete girince hemen düşer. ailede yoksa zaten bişi olmaz korkma.
tamam canım dikkat ediyorum artık yarınada diyetisyene gün aldım dediğin gibi baklava yemesemde çok pasta çkolata tüketmiştim dün doktor da patates pilav makarna bunlarda etkiler dedi zaten bahar geldi artık bizde dayanırız sebzeye ben çok severim zaten sebze yemeklerini opuyorumnanaktan
tamam canım dikkat ediyorum artık yarınada diyetisyene gün aldım dediğin gibi baklava yemesemde çok pasta çkolata tüketmiştim dün doktor da patates pilav makarna bunlarda etkiler dedi zaten bahar geldi artık bizde dayanırız sebzeye ben çok severim zaten sebze yemeklerini opuyorumnanaktan
Merhabalar....
Bu sabah nihayet gidip aşımızı olduk çok şükür:lepi:
Şişebilir,bir kaç gün ağrı yapabilir korkma dedi hemşire...
Fazla kullanmadığın koluna yapalım ki yorma kolunu dedi...
1 ay sonra yine çağırdı 2.doz için...
Tansiyon,kilo takibi yaptılar yine ve kızımın kalp atışlarını dinledikk çok güzeldi yaa :asigim:
Haftaya da doktor randevumuz var zaten şeker yüklememiz yapılacak ve idrar tahlilimiz yapılacak...
İnş.onları da hayırlısı ile atlatırız:Saruboceq:
Sizlerde iyisinizdir umarım...Öpüyoruzz herkesiiiopuyorumnanaktan
canim belkide dedigin gibidir son zamanlarda cok tatli yedigin icin sekerin yuksek cikmistir.Benim de canim tatli isiyor ama onun yerine kuru meyve ve meyve yemeye calsiyorum ama arada bir cikolata biskuvi de yiyorum.Bende 7 kilo aldim gerci benim de bayagi fazla kilom.Neyse diyetisyene gidince o seni zaten yonlendirir, sen morelini bozma sakin.
Aa bu arada bebisin suyu fazla cikti demistin ya cok mu su iciyorsun ondan mi?
Yakamoz canım merhaba çok geçmiş olsun...
Sen gayretinle bu durumu atlatırsın inş. biraz dikkat etmen yeterli gelicektir inş...
Güzel haberlerini bekliyoruzz :Saruboceq:
yok canım oda şekerle ilgiliymiş su içmekleilgisi yokmuş suyun faydası varmış hamilelre bebişin iriliği ve suyun fazla olması şekere bağlı yani
deniz gunes senin bu ikinci bebegin degilmi, yani rahimagzi yetmezligi gibi birsey olsaydi ilk bebekte de ayni sorunu yasardin sanirim, onun icin endiselenmeni gerektircek bir durum yok.Yinede liyadora bir sormak lazim o daha iyi biliyordur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?