2010 Temmuz Anneleri : )

içinde şeker olmayan biton şey vardır. diyetisyene git bence de o sana bir liste belirlesin ona göre beslen. ama iyi birisine git. sağlığından koymetli değil. bu arada 8 kilo salında fazla. ben 5 buçuk kilo aldım o bile normal ama üst sınırlarda. toplamda 8-9 kiloyla doğum yapıyor insanlar. bebeğin için yediklerine dikkat edicen bisüre daha moralini bozma inşallah bu dönem de geçecek. ama senin önceden şekerin yoktu dimi yani gebelikte çıktı.aslında çıkabiliyo çok telaşlanma . benim görümcem şeker hastasıydı zaten senelerdir komaya girdiği filan oluyodu. onun bebeği de turp gibi maşallah.

Kızlar şey sorucam..

Hani Liyadora şey demişti, Allah korusun erken doğum için vajinal muayane olan var mı aranızda?
Doktorunuz birşey dedi mi bu konuda?

canim benim 2-3 hafta cok sancim oldu, belimde ve karnimda saatlerce gecmeyince acile gittik, dogumhaneye aldilar acaba erken dogum mu diye, orada kan testleri, idrar testi ve birde vajinal check yapildi.Smear testi gibi dusun vajinadan kultur aldilar baktilar erken dogum olabilirmi diye ama allah sukur birsey cikmadi, siatik cikti sol bacagimda.ama vajinal muayaneyi pek tavsiye etmiyorlar cok zor durumda kalmadikca bilgim kadariyla.

kizlar gunaydin herkese, ne guzel bir gun, yasasssssssin bugun cuma
günaydın.

Yok canım şükür. Meraktan sordum ben de işte.

Hım geçmiş olsun aman Allah yaşatmasın bir daha:Saruboceq:

yok canım daha önce şekerim yoktu ki aileden kimsedede yok şeker hastası yani bende üstesinden gelirim diye düşünüyorum bebeşim için herşeyi yaparım şimdi duydum bide doğunca küvezde falan kalıyomuş yaa kıyamam ona ben

yani küveze girme riski var ama yani sen düşürürsen şekerini olmaz öyle bişey. gebelik şekeri başka bişey. ben sadece hazırlıklı ol tedbirini al ona göre de dikkat et die söyledim. moralini bozma.

ayrıca belki son zamanlarda çok baklava cinsi tatlı yediysen belki ona bağlı ykselmiştir şekerin. diyete girince hemen düşer. ailede yoksa zaten bişi olmaz korkma.

canim gecmis olsun, yiyeceklerine dikkat edersen birsey olmaz heralde, son zamanlarda cok mu asiri tatli yedin ondan mi acaba, merak ettim?

Kızlar dün nıhayet aşımı yaptırdım :) nisan 11 de şeker yuklemesı yapılacak.. bunu yaptırmak şartmı acaba ?? birde kızlar benim kızım tembelmi acaba haraketlerını cok az hissediyorum , gribimle alakası olabılırmı acaba ?bilmiyorumkismile

canim gecmis olsun, yiyeceklerine dikkat edersen birsey olmaz heralde, son zamanlarda cok mu asiri tatli yedin ondan mi acaba, merak ettim?

evet aslında son zamanlaerda çok fazla tatlı tüketmiştim doktorada keşke sölesetdim belkide gebelik şekeri yok ondan öle çıktı neyse ben şu 10gün dikkat edeyim bakalım sonuçlar nasıl çıkıcak doktorumlada ozaman konuşurum

ayrıca belki son zamanlarda çok baklava cinsi tatlı yediysen belki ona bağlı ykselmiştir şekerin. diyete girince hemen düşer. ailede yoksa zaten bişi olmaz korkma.

tamam canım dikkat ediyorum artık yarınada diyetisyene gün aldım dediğin gibi baklava yemesemde çok pasta çkolata tüketmiştim dün doktor da patates pilav makarna bunlarda etkiler dedi zaten bahar geldi artık bizde dayanırız sebzeye ben çok severim zaten sebze yemeklerini opuyorumnanaktan

Slm kızlar
Geçmişe baktım baya muhabbet etmişiniz bugün maşallah...
Ben çok kalamayacağım ama
akşama misafirler var ya her şeyi yaptım sayılır da ufak tefek işlerim var.
Onları da yapayım gelirim.
Yorulmamak için kaplumbağa hızında yapıyorum zaten herşeyi.
Bu arada hava harika burda.Dün kar yağdı şimdi güneş açmış 15 derece hava.
Bu arada erken doğum mevzusu açılmış benim göbek hep aşağıda ben kendimden bekliyorum erken doğumu.Oğlanın adı da Rüzgar ya rüzgar gibi gelebilir.:roflol:Allah korusun tabi de beni gören hep bu muhabbeti yapar oldu ben de tırsıyorum yani.

Merhabalar....
Bu sabah nihayet gidip aşımızı olduk çok şükür:lepi:
Şişebilir,bir kaç gün ağrı yapabilir korkma dedi hemşire...
Fazla kullanmadığın koluna yapalım ki yorma kolunu dedi...
1 ay sonra yine çağırdı 2.doz için...
Tansiyon,kilo takibi yaptılar yine ve kızımın kalp atışlarını dinledikk çok güzeldi yaa :asigim:
Haftaya da doktor randevumuz var zaten şeker yüklememiz yapılacak ve idrar tahlilimiz yapılacak...
ınş.onları da hayırlısı ile atlatırız:Saruboceq:
Sizlerde iyisinizdir umarım...Öpüyoruzz herkesiiiopuyorumnanaktan

Yakamoz canım merhaba çok geçmiş olsun...
Sen gayretinle bu durumu atlatırsın inş. biraz dikkat etmen yeterli gelicektir inş...
Güzel haberlerini bekliyoruzz :Saruboceq:

canim belkide dedigin gibidir son zamanlarda cok tatli yedigin icin sekerin yuksek cikmistir.Benim de canim tatli isiyor ama onun yerine kuru meyve ve meyve yemeye calsiyorum ama arada bir cikolata biskuvi de yiyorum.Bende 7 kilo aldim gerci benim de bayagi fazla kilom.Neyse diyetisyene gidince o seni zaten yonlendirir, sen morelini bozma sakin.

Aa bu arada bebisin suyu fazla cikti demistin ya cok mu su iciyorsun ondan mi?

canim gecmis olsun

yok canım oda şekerle ilgiliymiş su içmekleilgisi yokmuş suyun faydası varmış hamilelre bebişin iriliği ve suyun fazla olması şekere bağlı yani

deniz gunes senin bu ikinci bebegin degilmi, yani rahimagzi yetmezligi gibi birsey olsaydi ilk bebekte de ayni sorunu yasardin sanirim, onun icin endiselenmeni gerektircek bir durum yok.Yinede liyadora bir sormak lazim o daha iyi biliyordur.

Yakamoz canım merhaba çok geçmiş olsun...
Sen gayretinle bu durumu atlatırsın inş. biraz dikkat etmen yeterli gelicektir inş...
Güzel haberlerini bekliyoruzz :Saruboceq:

Çok sağol canım inşallah atlatılır bebişimin sizin gibi moral veren teyzişleri olduktan sonra herşeyin üstesinden geliriz biz bebişimle :lepi:

yok canım oda şekerle ilgiliymiş su içmekleilgisi yokmuş suyun faydası varmış hamilelre bebişin iriliği ve suyun fazla olması şekere bağlı yani

anladim canim senin yapacagin tek sey diyetisyeni dinlemek birde ben cok mesgul olunca yemek daha az aklima geliyor.Sende dene enazinda cikolatalar aklina gelince:hulya:

deniz gunes senin bu ikinci bebegin degilmi, yani rahimagzi yetmezligi gibi birsey olsaydi ilk bebekte de ayni sorunu yasardin sanirim, onun icin endiselenmeni gerektircek bir durum yok.Yinede liyadora bir sormak lazim o daha iyi biliyordur.

Evt canım 2.çocuğum olacak Allah kısmet ederse..:Saruboceq:
İlk bebekte de hiç sorunum olmamıştı çok şükür..Şimdi de yoktur Allahın izni ile öyle düşünüyorum da sorayım dedim sizlere yine de bilgisi olan var mı diye..opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…