2010 Temmuz Anneleri : )

Haklısın kuru incir bombadır ya:)
Bol bol yeşillik yemek lazım..Kalsiyum da almış oluyoruz böylelikle yeşilliklerden.cokacimcoook

kesinlikleee akşam yemeklerinde artık salat tercıh edıorum öğlen kısamıorum iş yerınde olduğum için ama akşamları ekmek yemıorummm sebze beslenıorumm pılav faanda yiyordum bazen ama artık onuda bırakıcam salatalr beni bekleyın geliorummm cokacimcoook

canım çok geçmiş olsun bende korkuyorum şeker çıkacak diye (( bizim bebişte biraz iri ((

sagol canim bende ogrenmis oldum.opuyorumnanaktan

Bana da gelmişti.Evt o kitapçık çok faydalı Papatya..Merak ettiğin herşey var onda hemen hemen..Ben satır satır okudum onu..

Akşamları soğuk oluyor haklısın.
ben çıkıyorum arkadaşlar size iyi muhabbetler.

Görüşürüz..

Flowercim ben ve daha bir çok arkadaş 23. haftadan sonra değil çok daha önce baktırıp önlemimizi aldık,serklaj ameliyatı olduk..Dr.lar Türkiye deki dr lardı..Yabancı ülkelere gidip muayne olmadık..Normalde tıp literatüründe 23. haftadan önce bakılmaz diye bir şey yok..Bir sürü Pdf dosyası baktık eşimle.....

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Dergisi. Yıl: 2005 Cilt: 2 Sayı: 4 295-299
<< Geri
PRETERM DOĞUMLARI ÖNLEMEDE SERVİKAL SERKLAJ

Mesut Öktem, Derya Eroğlu, Filiz B. Yanık, Derda Kaya, Esra Kuşçu, Hulusi B. Zeyneloğlu
Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Ve Doğum Anabilim Dalı, Ankara, Türkiye

Objektif: Servikal serklaj uyguladığımız hastaları ve bu işlemin gebeliğin devamına olan katkısını incelemek Planlama: 1996&#8211;2005 yılları arasında servikal serklaj uygulanan 15 olgunun verilerinin retrospektif olarak incelenmesi ve sonuçlarının değerlendirilmesi
Ortam: Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı, Ankara Hastanesi Hastalar: Servikal yetmezlik tanısıyla serklaj 15 hasta
Girişim: Servikal yetmezlik nedeniyle 15 hastaya McDonald serklaj uygulandı Değerlendirme parametreleri: Hasta yaşları, gebelik haftaları, preoperatif serviksin transvajinal yolla uzunluğunun ölçülmesi,h astalarda erken membran rüptürü olup olmadığı, servikal kültürlerde üreme olup olmadığı, serklaj tipleri, antibiyotik ve tokoliz
kullanılıp kullanılmadığı, doğum haftaları SONUÇ: Gebelik haftaları ise 11 hafta 3 gün ile 24 hafta 4 gün arasında idi. Hastaların 10&#8217;unda transvajinal ultrasonografik ölçümle serviks uzunluğu 20 mm&#8217;nin altında bulundu. 3 hastada funnelling bulgusu ve erken membran rüptürü mevcuttu. Hiçbir hastanın servikal kültürlerinde üreme olmadı. Sekiz hastaya profilaktik serklaj, 5 hastaya terapotik serklaj uygulanırken, diğer 2 hastada ise serklaj sırasında PPROM mevcuttu. Serklaj sonrası 11 hastanın serviks uzunlukları 20 mm&#8217;nin üzerinde ölçüldü. Hastaların sekizi terme ulaştı. YORUM: Servikal yetmezlik için risk faktörü olan olgularda ultrasonografik değerlendirme 16-20. haftalarda başlamalı, ikinci trimesterde 3 ve üzeri gebelik kayıpları olan olgulara profilaktif serklaj düşünülmeli, servikal değişiklikleri olan olgularda hastanın gerçek doğum eyleminde ve koryoamnioit tablosunda olmadığı anlaşılmalıdır.
Anahtar Kelimeler: erken membran rüptürü, preterm doğum, servikal serklaj, servikal yetmezlik, transvajinal ultrason

alıntı...

Bazı insanların rahim ağzı doğuştan olmuyor.Onlara da abdominal serklaj yapıyorlar..Hamile kalmadan evvel..Daha sonra rahim ağzı dikiliyor..Bizim serklajlarımız vajinal..Abdominal serklajda karından kesi ile dikiş atılıyor rahme..

Bebişler tepik atınca dışardan da farkedilebiliyor mu artık sizde de arkadaşlar ?:ecrin_bebek:

adaege, biliyorum daha önce de konuşmuştuk. hatta sırf seninle o konuşmadan sonra ben gidip illa bakın dedim baktırttım. ama o da bişeyler açıklıyor işte. benim gittiğim doktor istanbulun en iyi doktorlarından. yani dünyanın parasını verip gidiyorum ben öyle özel hastanelerdeki 10 dakika bakanlardan değil. ayrıca profa da gittim biliyosundur. ama rutin gebelik takiplerinde eğer daha önceden düşük hikayesi yoksa 23. haftadan önce vajinal ultrason yapıp ta rahim azğnını ölçmüyoruz dedi. ancak bizi düşündüren bir sancı kasılma bişey hissetmemiz lazım ya da daha önceden düşük hikayesi olması lazım dedi.daha önceden düşük hikayesi varsa zaten serklaj yani dikiş atıyoruz dedi. ama dikişin de enfeksiyon riski var dedi anlattı uzun uzun. ama bana yine de ben pimpiriklendiğim için baktı. sonrasında amniyosenteze giricem diye birdaha baktı sonra sancım var dedim bidaha baktı. ama benim dediğim rutin olarak 23ten önce vajinal ultrason yapmıyolar. zaten burda da birsürü arkadaşa yapmadılar. yani sen söylersen yapıyolar heralde.neyse sen bu konuda çok hassasın çok kötü bir tecrübe yaşamışsın diye ama ben de gerildim birazcık .

Bebişler tepik atınca dışardan da farkedilebiliyor mu artık sizde de arkadaşlar ?:ecrin_bebek:

yaa ben sürekli karnıma bakamıorum malesef tepik atınca bakıorum hemen baktığımı nalıo sanki tekmelemıorr sonraa gozumu kaydırınca tekrar atıor ama elimi yada kumanda falan koyunca onu zıplatıor kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

ılk hamilelikte de bakan dr.lar var flowercim.Bir dr un prof olması çok birşey ifade etmiyor..Benim kızdığım bu düşünce yapısındaki dr.lar..Sonuçta sen istemişsin adam da geri çevirip bakmam dememiş zaten..ılla bir kaç düşük ya da erken doğumla bebek kaybı mı yaşamak mı lazım daha sonraki gebeliklerde kontrol etmek için ? Rahim ağzı uzunluğu vajinal de ölçülüyor,karından da..Vajinal ölçüm istenmesinin nedeni daha doğru bir değerlendirilme yapılacağının düşünülmesinden...ılk hamileliğimde ne oldu ölçülmedi de ? 2 sağlam bebeğim pisi pisine gitti..Gittiğim her dr beni havalara uçurdu bebeklerin çok sağlıklı,fazla evham yapma diye..Öyle dandik rütbelerde asistan vs de değildi benim gittiklerim de...Tanınmış dr lardı malesef..Benim yaşadığım tek kelime ile bir dr. ihmaliydi...Başka arkadaşlarımın yaşamasını istemiyorum ve cidden üzülüyorum....

Lütfen sen gerilme,opuyorumnanaktanbu zihniyetteki dr.lara yani ilk hamilelikte bakmam diyen dr lara kızıyorum sadece...

eveeeeeeetttttttttttttttttttttttttt )))))

O tepiklerden birini kameraya çekeyim dedim ama yapamadım..Çünkü ne zaman geleceği belli değil..Her zaman olmuyor,kendi canları istedikleri zaman tepikliyorlar kaydirigubbakcemile3

neyse bana baktı çok sıkı endişelenmenize gerek yok dedi. Bu bebeklerini Allah sana bağışlayacak inşallah. Bu arada benim karnım çok şişti bazen endişeleniyorum neden bu kadar şişti diye. akşamları senin göbeğin kadar şişiyo.(ama senin ikiz) gündüz de aşağı kalır tarafı yok. şimdiden rahatsız ediyoı beni daha 5 buçuk aylığım. böle giderse kapılardan sığmıcam. ama sadece göbek şişti öne doğru .şişmanlamadım yani yüzüm kalçalarım zayıf. bu sıralar buna taktıum kafayı. haftaya ayrıntılı ultrasona gircez bakalım.

Benim de vücut görüntüm aynı..Ama sanırım daha 5 buçuk değil 5 aylık oluyoruz aylık hesaplamaya göre..Haftalık olarak da henüz 5 aylık durumundayız..bilmiyorumkismile..
Öne doğru fırlak bir göbeğim var.İlerde ne olurum bilmem..Henüz çatlak yok ama böyle giderse başlar sanırım..eyvahedigeldismile.

ben yaklaşık 1 aydır çatlak kremi kullanıyorum. önce 5 milyona balmandol almıştım eczaneden. şimdi daha pahalı bitkisel bişey aldım. ama doktor üstünde bal ve arı resmi olan bişey önerdi pahalı diye almadım. senin ikiz ama şiş olması normal. bana bakınca ikiz mi diyolar.

Az evvel göbüş topiğine göbiş fotomu koydum arkadaşlar..21 +6 yız bu gün..

Bana da sen hamilemisin çok zayıfsın diyorlar.Tabi hastanade hep yatttığım için yüzüme kollarıma bakıp böyle diyorlardı.Göbeğimi görünce aaaa diyorlar..Bir oda arkadaşım vardı 26 haftalık hamile..Erkek bekliyordu..15 kilo aldım dedi..Ama o da kilolu durmuyordu,normaldi yani..Kızın sadece göğüsleri kilo almış gibiydi..Çok küçüktü karnı...haftasına göre..Ki bebeği de 1. 280 gr mış..CADIARZU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…