Haklısın kuru incir bombadır ya:)
Bol bol yeşillik yemek lazım..Kalsiyum da almış oluyoruz böylelikle yeşilliklerden.cokacimcoook
Kızlar nasılsınız ben dün doktordaydım çok zor bir gün geçirdim dün 4saat açtım dicem ama 5-6saati buldu şeker yüklemesi yapıldı 100gr lık sonuç kötü çıktı kızlar gebelik şekeri varmış bende ordan doktorum gitmeden ona gösterdik sonuçları bebeğimin hareketleride az dedim ona baktık ultrasonda 1kg 50gr olmuş tosuncuk gereksiz bebeğin suyuda var dedi bizim tombulda tembel tembel duruyor okadar suyu bırakmış kenara çekilmiş elini yüzünü kapatmış yumruklarıyla üzüldüğümü anladı doktor herşey yolunda üzme kendini dedi sadece iyi bir diyete girmek zorundasın dedi ama sen işin ciddiyeti anlamassan ozaman kötü olur dedi ilaçta alamıyor gebeler insüline başlaman gerekir dedi şimdi diyetisyene git hemen dedi diyet listesini al dedi birde dahiliyeye gittim dün onada gitmem gerekirmiş
annem beni sağlıkla doğurduktan sonra 2. ve 3. hamileliğinde 4 buçuk ve 5 aylıkken 2 tane düşük yapmış. rahim ağzı yetmezliği sebebiyle. bu genetik bişey değil hamilelik sırasında oluşabilecek bişey.bildiğim kadarıyla.ikincide 3.de olabiliyo yani.
Bu arada Milupa nın sitesine üye olmuştum bir kaç ay önce oradan bir paket göndermişler şaşırdım beklemiyordum artık..İçinde bir tane bez var.Bitki çayı,ıslak mendil ve çok güzel bir kitapçık var onu okuyorum şimdi çok faydalı gerçekten...
kesinlikleee akşam yemeklerinde artık salat tercıh edıorum öğlen kısamıorum iş yerınde olduğum için ama akşamları ekmek yemıorummm sebze beslenıorumm pılav faanda yiyordum bazen ama artık onuda bırakıcam salatalr beni bekleyın geliorummm cokacimcoook
ben çıkıyorum arkadaşlar size iyi muhabbetler.
canım benim doktoruma yüklenme bu kadar yaa. tamam haklısın da adam 13. haftada baktı 18 de baktı 20de baktı. normalde tıp literatüründe rutin olarak 23. haftadan önce bakmıyolarmış. burda da hiçbi arkadaşa bakmadılar zaten. ama benim doktorum sırf ben pimpirikliyim diye 3 kere baktı. o bana normalde türkiyedeki gebelik takibi uygulamalarından bahsetti.bakılmıyor diye.
Bebişler tepik atınca dışardan da farkedilebiliyor mu artık sizde de arkadaşlar ?:ecrin_bebek:
ılk hamilelikte de bakan dr.lar var flowercim.Bir dr un prof olması çok birşey ifade etmiyor..Benim kızdığım bu düşünce yapısındaki dr.lar..Sonuçta sen istemişsin adam da geri çevirip bakmam dememiş zaten..ılla bir kaç düşük ya da erken doğumla bebek kaybı mı yaşamak mı lazım daha sonraki gebeliklerde kontrol etmek için ? Rahim ağzı uzunluğu vajinal de ölçülüyor,karından da..Vajinal ölçüm istenmesinin nedeni daha doğru bir değerlendirilme yapılacağının düşünülmesinden...ılk hamileliğimde ne oldu ölçülmedi de ? 2 sağlam bebeğim pisi pisine gitti..Gittiğim her dr beni havalara uçurdu bebeklerin çok sağlıklı,fazla evham yapma diye..Öyle dandik rütbelerde asistan vs de değildi benim gittiklerim de...Tanınmış dr lardı malesef..Benim yaşadığım tek kelime ile bir dr. ihmaliydi...Başka arkadaşlarımın yaşamasını istemiyorum ve cidden üzülüyorum....adaege, biliyorum daha önce de konuşmuştuk. hatta sırf seninle o konuşmadan sonra ben gidip illa bakın dedim baktırttım. ama o da bişeyler açıklıyor işte. benim gittiğim doktor istanbulun en iyi doktorlarından. yani dünyanın parasını verip gidiyorum ben öyle özel hastanelerdeki 10 dakika bakanlardan değil. ayrıca profa da gittim biliyosundur. ama rutin gebelik takiplerinde eğer daha önceden düşük hikayesi yoksa 23. haftadan önce vajinal ultrason yapıp ta rahim azğnını ölçmüyoruz dedi. ancak bizi düşündüren bir sancı kasılma bişey hissetmemiz lazım ya da daha önceden düşük hikayesi olması lazım dedi.daha önceden düşük hikayesi varsa zaten serklaj yani dikiş atıyoruz dedi. ama dikişin de enfeksiyon riski var dedi anlattı uzun uzun. ama bana yine de ben pimpiriklendiğim için baktı. sonrasında amniyosenteze giricem diye birdaha baktı sonra sancım var dedim bidaha baktı. ama benim dediğim rutin olarak 23ten önce vajinal ultrason yapmıyolar. zaten burda da birsürü arkadaşa yapmadılar. yani sen söylersen yapıyolar heralde.neyse sen bu konuda çok hassasın çok kötü bir tecrübe yaşamışsın diye ama ben de gerildim birazcık .
Bebişler tepik atınca dışardan da farkedilebiliyor mu artık sizde de arkadaşlar ?:ecrin_bebek:
eveeeeeeetttttttttttttttttttttttttt)))))
İlk hamilelikte de bakan dr.lar var flowercim.Bir dr un prof olması çok birşey ifade etmiyor..Benim kızdığım bu düşünce yapısındaki dr.lar..Sonuçta sen istemişsin adam da geri çevirip bakmam dememiş zaten..İlla bir kaç düşük ya da erken doğumla bebek kaybı mı yaşamak mı lazım daha sonraki gebeliklerde kontrol etmek için ? Rahim ağzı uzunluğu vajinal de ölçülüyor,karından da..Vajinal ölçüm istenmesinin nedeni daha doğru bir değerlendirilme yapılacağının düşünülmesinden...İlk hamileliğimde ne oldu ölçülmedi de ? 2 sağlam bebeğim pisi pisine gitti..Gittiğim her dr beni havalara uçurdu bebeklerin çok sağlıklı,fazla evham yapma diye..Öyle dandik rütbelerde asistan vs de değildi benim gittiklerim de...Tanınmış dr lardı malesef..Benim yaşadığım tek kelime ile bir dr. ihmaliydi...Başka arkadaşlarımın yaşamasını istemiyorum ve cidden üzülüyorum....
Lütfen sen gerilme,opuyorumnanaktanbu zihniyetteki dr.lara yani ilk hamilelikte bakmam diyen dr lara kızıyorum sadece...
neyse bana baktı çok sıkı endişelenmenize gerek yok dedi. Bu bebeklerini Allah sana bağışlayacak inşallah. Bu arada benim karnım çok şişti bazen endişeleniyorum neden bu kadar şişti diye. akşamları senin göbeğin kadar şişiyo.(ama senin ikiz) gündüz de aşağı kalır tarafı yok. şimdiden rahatsız ediyoı beni daha 5 buçuk aylığım. böle giderse kapılardan sığmıcam. ama sadece göbek şişti öne doğru .şişmanlamadım yani yüzüm kalçalarım zayıf. bu sıralar buna taktıum kafayı. haftaya ayrıntılı ultrasona gircez bakalım.
Benim de vücut görüntüm aynı..Ama sanırım daha 5 buçuk değil 5 aylık oluyoruz aylık hesaplamaya göre..Haftalık olarak da henüz 5 aylık durumundayız..bilmiyorumkismile..
Öne doğru fırlak bir göbeğim var.İlerde ne olurum bilmem..Henüz çatlak yok ama böyle giderse başlar sanırım..eyvahedigeldismile.
ben yaklaşık 1 aydır çatlak kremi kullanıyorum. önce 5 milyona balmandol almıştım eczaneden. şimdi daha pahalı bitkisel bişey aldım. ama doktor üstünde bal ve arı resmi olan bişey önerdi pahalı diye almadım. senin ikiz ama şiş olması normal. bana bakınca ikiz mi diyolar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?