2010 Temmuz Anneleri : )

Bu arada geçen gün bir bebek dergisi aldım..(arada alıyorum)

Orda bir bayan yazmış; ilk çocuğunu Türkiyede sezeryanla dünyaya getirmiş, sonra 2.yi Türkiye de yine sezeryan olmalısın demiş tüm doktorlar ..
Ama sonrada yurtdışına çıkmış orda öyle bir şart yokmuş, 2.çocuğunu normal doğurmuş.
Hiçbir zararı da yokmuş.

ıstense Türkiyede de böyle olur falan filan diye yazmış işte.

Şaşırdım tabii.

kizlar catlaklar icin saf zeytinyagi kullanani duydunuz mu?arkadasimin bir tandigi soylemis hep saf zeytinyagi kullanmis.

bence faydası olmaz kimileri çocukta pişik çıksa zeytinyağı sür diyor yağı sürünce hava almaz daha çok pişerki çocuk çatlağada faydası olacağını sanmıyorum

anladım cnm peki doğumdan sonraa çok ağrı çektınmı sezeryandan sonraa :bbo: ama sezeryanlı olamana rağmen gobık falan kalmamış sende maşallah

Normal doğumda sancı ile rahim ağzı sıfırlana dek ağrı oluyor.Ama doğum olur olmaz hiç bir ağrı sızı kalmıyor..Sadece rahmin küçülmesi aylar alıyor.işte rahim küçülürken ağrı oluyor malesef..Normal doğumu da yaşadım..Myom ameliyatım sezaryan gibi karından kesi ile olduğu için sezaryan ağrısı ile aynı...günlerce yataktan kalkamadım,gülerken,öksürürken canım acımıştı..ama normal doğumda hemen kalkıp yürüyebiliyorsun..
ikisini karşılaştırırsam elimde olsa normal doğumu tercih ederdim aslında..ama sezaryanden başka şansım yok...çünkü rahim ağzı dikişli..

bu arada kızlar doktorum ilişkiyi yasakladı
zaten bişey olduğu yoktu dazemuszemus
sizlere de yasak mı sempatiksalakcinni

:1rolleyes:bizimde yasak canım ilk bebekte düşük oldu bu ikincihamileliğim kahve rengi akıntım oldu doktor ilişki yasak dedi benim için iyi oldu valla

olursa epidural düşünüyorum zaten ama şu kasılma kafama takıldı liyaa yaa bendede oluor o bana doktorum yasklamıştı ilşkiyi bir ara sonraa yasak kalktı ama ben çok kasıldım ve yapamadım halada kasılııorummm acaba etkisi olurmuu :kedi::kedi: utandım ama danışım dedim

anladım cnm peki doğumdan sonraa çok ağrı çektınmı sezeryandan sonraa :bbo: ama sezeryanlı olamana rağmen gobık falan kalmamış sende maşallah

Ben sezeryan göbek yapar olayına katılmıyorum..Bilemicem tabii yine..yani öyle bir genelleme yok bence..

Yani ben de göbek falan kalmadı normal kiloma dönünce,ablamda da kalmadı ama normalde de göbekli değilizdir belki onla alakalı...

Sezeryana gelince, benim genel anestezi oldu o zamanlar (şimdi epidural istiyorum)..
Uyandıktan sonra karnımda şiddetli bir acı hissettim evet ama hemşireler doktorlar hemen ağrı kesici morfin vs.yapıp, acını hafifletiyorlar..

Ama ilk 10-12 saat yine de belden aşağımı kıpırdamadığımı hatırlıyorum, yani acıyor tabi karnın,ağrı kesicilere rağmen..Sonuçta karnın dikişli..

Ama ertesi sabah doktor kaldırıp yürütüyor zaten acılar da git gide hafifliyor.2 gün sonra hastaneden çıktım..

Tam 1 hafta sonra normal bir şekilde, yürüyerek gidip, sağlık ocağına gidip pansuman olmuştum...zaten geçmişti.Yani 1 hafta sonra normalsin..

tabii normal doğuma göre zor diyorlar sezeryanı ama geçiyor bir şekilde..:lepi:

canım bilemem valla..dr yasak yok dese de demese de biz yasağı kendi kendimize de koyduk..hiç bir şey bebeklerimizin hayatını tehlikeye atmaya değmez diye düşünüyoruz eşimle...

bence korkma çünki sezeryanda kişiden kişiye değişiyor benim kızkardeşim sezeryan oldu hiç ağrısı olmadı hemen kalktı göbek için korse kullandı hemde doğumdan hemen sonra şimdi hiç göbeyi yok kız gibi karnı

Bence de..

sezeryan tamam sonuçta ameliyat, tabii ki normal doğum en iyisi ama çok da korkmamak lazım sezeryandan..

mecbur kalınınca o da bir doğum yöntemi sonuçta..
Bir şekilde geçip gidiyor..
Sağlık olsun yeter ki.

canım bilemem valla..dr yasak yok dese de demese de biz yasağı kendi kendimize de koyduk..hiç bir şey bebeklerimizin hayatını tehlikeye atmaya değmez diye düşünüyoruz eşimle...

annem yanlış anladın sanırım :):) ben norlmal doğuma etki edermi die sormuştumm yoksa bızım içinde onemli değill.......... demek istediğim şuan ilişki esnasında olan kasılmaa ama hamılelık surecunde başladı onceden yoktu acaba normal doğumumu etkilermii demek istedimmm bilmiyorumkismile bilmiyorumkismile

hımm nasıl bir korşeymişş ooo bende alim sezeryan olursaa

Şu an ilişki esnasında kasılmalar yaşıyorsun.(eskiden yoktu)

Bana sorarsan,normal doğumu bilemem de, bana pek normal gelmedi..kasılmalara yol açması..bilmiyorumkismile

Doktora mutlaka söylemelisin gibi bir his var içimde.bilmiyorumkismile

hımm nasıl bir korşeymişş ooo bende alim sezeryan olursaa

kom mideli korse diye gir google dan fiyatı 25 tl dar olanını alma rahat rahat giy o karnı sert tutuyor zaten bel ağrımda geçti korse sayesinde diyordu kiloluysan xl sini al ben 70 eçıkarsam l sini alıcam

evet söyleyım bu muayneye gittiğimde benn korktum şimdii

Canım ben hamileliklerimde ilişki yaşamadığım için bilemiyorum ,ama orgazm olayı kasılmaya neden oluyormuş..Rahmin kasılması da erken doğum nedeni..Tabi kişiye göre değişir sanırım bu..
Rahimde ilişki dışında kasılma olması ,karnın sertleşip sivrilmesi,kasıkların ve belin ağrıması,ayrıca kanamanın başlamasıymış..yani doğum olayının başlaması bu şekilde kasılma ile oluyor...

bencede canım ben kimsede duymadım kasılma bendede olmadı bencede normal değil doktora danışmalısın
yasaklar en fazla üzülme

canım hamilelik dönemi boyunca (tabi tehlikesi yoksa) ilişkiye devam etmek normal doğumu kolaylaştırıyor diye biliyorum. ama bi yasak falan yokken tamamen ilişkiyi kesersen doğum esnasında açılma olayı sıkıntılı oluyormuş.

ama kasılmanın bir etkisi olur mu onu bilemicem bilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…