2010 Temmuz Anneleri : )

ağolun kızlar neler alacağım netleşti biraz daha kafamda
battık resmen hangisini alıcaz bilmiyorum :))

Çok doldurma her yeri bence..
İlk etapta acil olanları al yeter..
Çarşı pazar orda, istediğin zaman yine alırsın..yerimseniben
Sen bilirsin tabii yine..

kızlar bişi sorcam. mevlüt 20 gün sonra filan yapılmıyo mu?mevlütte gecelik mi giyiliyo? 20 gün yatçaz mı ki.niye gecelik giyiyoz? elbise giysek olmaz mı?

herkese merhaba.. nasılsınız umarım herkes iyidir...

bizde kızımla gittik aşımız olduk geldik. uff olduk biraz
-tatlicadiarzu-

:lepi:
Kıslar ağdamı yaptırdım geldim..oh 1 ay daha rahatımmmmmmm sositososito

oooh valla. ne güzel. ben hala acı çekiyorum. tuvalette çamaşırımı çekerken filan. resmen kıpkırmızı yani. bepanten süüryorum sürekli.valla ya ben çok hassasım ya da ağdacı bilemedi. mafetti beni.

kızlar bişi sorcam. mevlüt 20 gün sonra filan yapılmıyo mu?mevlütte gecelik mi giyiliyo? 20 gün yatçaz mı ki.niye gecelik giyiyoz? elbise giysek olmaz mı?

evt hemen hemen o günlerde..
Oğlumda , 21.günde yapmıştık..

20 gün boyunca yatmıyorsun tabii, ben sezeryanlı olduğum için 1 hafta yattım evde..
O da gün boyu yatma pozisyonunda değilsin hasta gibi ama, sonuçta lohusalık yatakta, pijama_gecelik hali işte..

Mevlütten gecelik giyme işi de, adettendir diye o zaman öyle dedi annemler ben de giymiştim..Kuaföre e gitmiştim fön falan..:))) hehehehehe süslenmiştim bayağı.

Bizim gelenek göreneklerimizde öyle işte ama şart değil tabiii...
Giyme istersen canım.

Son düzenleme:

ya ne bilim. bisürü insan gelcek saçlar fönlü üstünde gecelik. tuhaf geldi birden. ben hiç bebek mevlütüne gitmedim de.heralde ben askılı şilebezi bi elbise giyerim.

canım ben doğumun ertesi günü fıldır fıldır ayaktaydım valla hiç nazlanmadım bunda nazlansam mı ki

biizm istanbuldan gelen akrabalarımız falan vardı doğumumda mevlüdümü görmek istediler ben 6 günüktüm yaptım mevlüdü ilk 20 gün yapılır die biliyom ben ilk 20 gün içinde çocuğun ismi okunur hani hoca kulağına o yüzden ama kişi den kişiye de değişir

gecelik giymek adet olmuş türklerde istek meselesi ama mevlütte yatmak en iyisi iş yapmıyon bölece giy geceliğini yat herkez sana gelsin aklinialirimsmile
bu doğumumda kısmetle bende 20 güne yakın yapmak istiyom mevlüdümü çocuğum biraz büyüsün alışalım birbirimize gaz sancıları falan hem anneyi hem bebeği yıpratıyor çünkü

bende çok süslenmiştim çok özenmiştim mevlüde yatağım örtülerle falan süslenmişti ben fön çektirdim geldim düşün 6 gün olmuş doğuralı makyaj falan bide ben mevlüde çok özendim mevlüt süsü şekeri falan baya masraf yapmıştım kocikomaaaa :)))))))))))))

Son düzenleme:
Çok kalabalık aileler ve de bu olayı daha fazla abartan demeyim de:), önem veren kişiler, bu lohusa mevlütü için dışarda özel organizasyonlar düzenliyorlar..

Yani gelenler eve sığmaz ya da evde uğraşmayalım diye..
Ben girmiştim arkadaşımın akrabasına, 2 sene önce..

Ufak bir toplantı salonu gibi bir yer kiralanmıştı, masalar falan süslenmiş tabii, ikramlıklar masalarda..

Bebeğin beşiği gelmiş süslü falan, misafirler masalara oturduk,hoca da geldi oraya, orda okundu, ikramlıklar yapıldı, fotolar çekildi falan ..:)))

Yani böyle yapanlar da var, eskiden yoktu ama bazı insanlar daha hevesli oluyor ya da dediğim gibi çok kalabalık sülalesi, eşi dostu olan eve sığılmaz diye bunu tercih ediyor.

ya ne bilim. bisürü insan gelcek saçlar fönlü üstünde gecelik. tuhaf geldi birden. ben hiç bebek mevlütüne gitmedim de.heralde ben askılı şilebezi bi elbise giyerim.

Ben de 3 kere bulundum..
Birisi kendim, biri ablam, 1 de tanıdık..

Tuhaf oluyor evet aslında sen yatakta öyle oturuyorsun hiçbir şeye karışmıyorsun..:)):bbo:
Bebek de yanında.
Anneler yakın akrabalar ilgileniyorlar misafirlerle..

2 saatlik birşey zaten, mevlüt okunuyor, ikram yapılıyor ve dağılıyor insanlar.
Adet olmuş işte.olumunekankayizsmile.

Vayyy parladın haaa...:jeyyar:

Benim de önümüzdeki hafta falan gitmem lazım..CADIARZU

sormaaaa sositososito

Senin olayın canım jiletten tüyler sertleşti ondan o kadar acı yaşadın,bide kasmayacaksın çok kendini rahat olcan..Olmadı bir daha denersin baktın olmuyor gerek yok stres olmana..pudra da sürmeni tavsiye ederim iyi gelir..

eskiden ağdaya korkarak giderdim sonrasında ohh pamuk gibi oldum der dönerdim. bu sefer di,yemedim. ağlıycaktım akşam.neyse bakalım. bidahaki sefer düşünürüm duruma göre. ince ve seyrek çıkarsa giderim yoksa artık doğumdan sonraya.

Bu sene de 10 Ağustos Ramazan..
Kısmet olursa ramazandan önce halletmek istiyorum mevlüdü..

ya benim istanbulda arkadaşlarım hiç mevlüt filan yapmadılar. bizim akrabamız da çok yok. annemler de izmirde. bilmiyorum yani ben evde mevlüt yaparsam eğer 10-15 arkadaş çağırırım. belki de yapmam. izmirde yaparız belki mevlütü hiç bilemiyorum. hoca bile tanımam nerden bulunur nasıl yapılır?

kızımın mevlütünde 50 den fazla kişi gelmişti ne yapacağımızı şaşırmıştık.bu seferde kalabalık olursa diye korkuyorum valla.

Bende mevlüt yapmayı düşünümyorum..Doğuran hiçbir arkadaşım da yapmadı ama sanırım tercih meselesi..

Sen yapma o zaman canım..
Çünkü büyüklerin yardımıyla olacak birşey bu.Yalnız başına halledemezsin ayrıca 10-15 kişi içinde yapılır mı bilemem..

Bende mevlüt yapmayı düşünümyorum..Doğuran hiçbir arkadaşım da yapmadı ama sanırım tercih meselesi..

Yani böyle adetleriniz yoksa tabii yapmayın hiç gerek yok bence de..
Sonuçta herkesin adeti farklı..Yapmayan kişiler tabii ki var...kaydirigubbakcemile2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…