2010 Temmuz Anneleri : )

Kızlar birden panik yapmak istemiyorum ama şimdi kız kardeşim aradı. T3, T4 ve TSH değerlerim yüksek çıkmış.

Ayrıca ben kolestrol nedir bilmem onlarda yüksek çıkmış.

Hadi kolestrolü düzenleriz de bu hormonlara ne oldu acaba yaa...

Onlar ne yaa?:uhm:

Ne tahlili bunlar ?:uhm:

kızlar hadi yazın yaw ben bugün evdeyim hep pc başında olucagım dışarı soguk cıkmadım.sohbet edelim su an bebk odalarına bakıyoruım 2009 annelerinin yaptıgı cok güzel oluş maşşlhh sizde bakın

o tahlilleri şimdi istemedii doktorum benden. ailede guatr varmıydı acaba? tiroid hormonların yükselmiş ilaç verir heralde dengelemek için. benim ne alemde acaba. doktor mu istedi nie yaptırdın tahlilleri?

Allah allah canım ya...Sen ilk defamı yaptırıyosun kan tahlili...inş.sakıncalı bir şey değildirler çokta anlamam ama...Bence de panik yapma doktoruna göster istersen bir...Benimde önümüzdeki ay tekrar kan tahlili yapılacak...

Onlar ne yaa?:uhm:

Ne tahlili bunlar ?:uhm:

Deniz'cim bende akıntı var diye idrar tahlili yaptırmak istedim. Sonra düşündüm gitmişken kan sayımımı da yaptırmak istedim. Kan ve idrar verdim. Kız kardeşim hastanede çalışıyor o da kan alınmışken bütün genel kontrol yaptırmış benim haberim bile yoktu bu kadar detaylı bakıldığından şimdi de aradı bunlar yüksek çıkmış doktorunla bir görüş dedi.

T3 T4 TSH tiroid hormonları canım.

Hamilelikte karın ve kasık ağrısı, preeklampsi belirtisi olabilir!

Amerikan Hastanesi Kadın Sağlığı Ünitesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Senai Aksoy, hamilelikte değişik sebeplerle anne adayında zaman zaman görülen karın ve kasık ağrıları hakkında bizleri bilgilendiriyor.

Hamileliğin ilk haftalarında ve son aylarda, doğum yaklaşırken farklı sebeplerle anne adayında zaman zaman karın ve kasık ağrıları görülebilir. Hamilelerde görülen bu ağrıların bazıları önemsizken, bazıları preeklampsi gibi ciddi rahatsızlıkların belirtisi olabilir.
Ağrılara neden olan bazı sebepler önemsiz ve tedavi gerektirmeyen türden olabileceği gibi bazıları önemlidir ve tedavinin yanı sıra hastaneye yatış bile gerektirebilir. Çoğu kadında hamileliğin ilk günlerinde, adetin gecikmesi ile birlikte karın ve kasık bölgelerinde hafif rahatsızlık hissi oluşması normal bir durumdur.
Hamileliğin ilerlemesi ile birlikte 3. ve 4. aylarda kasık bölgelerinde bıçak saplar gibi keskin bir ağrı hissedilmesi de olağan bir durumdur. Anne adayı hareket ederken, aniden ayağa kalkarken bu ağrılar birden şiddetlenebilir. Ağrılar rahmin büyümesine bağlı rahim etrafındaki bağların gerilmesinden kaynaklanır. Ayrıca kabızlık, şişkinlik veya gaz da karında rahatsızlık ve ağrı şikayetlerine neden olabilir.

Yalancı doğum ağrıları

Hamileliğin son aylardan görülen ağrıların nedenlerinden biri Braxton-Hicks kontraksiyonları denilen yalancı doğum ağrılarından ileri gelebilir. Bu ağrıları gerçek doğum sancılarından ayıran en önemli belirtiler, kasılmaların düzensiz ve hafif şiddette olması ve dinlenmekle geçmeleridir. Ancak bu tür kasılmalar sık ve şiddetli geliyorsa ve geçmiyorsa mutlaka bir uzmana başvurmak gerekir çünkü gerçek doğum sancıları veya erken doğum eylemi belirtisi olabilir.

Vajinal kanamalar

Hamilelik süresince dikkat edilmesi gereken durumlardan biri de kanamalardır. Hamilelik boyunca ağrı ile birlikte veya ağrı olmaksızın görülen her türlü vajinal kanama durumunda bir uzmana başvurmak gerekir. Anne adayında karın ağrısı ile birlikte ateş, bulantı, kusma, idrar yaparken yanma veya idrarda kan gibi şikayetlerin görülmesi idrar yolları enfeksiyonu belirtisi olabilir.

Preeklampsi nedir?

Hamilelerde sıkça görülen ve anne adayı için hayati tehlike taşıyan bir diğer rahatsızlık preeklampsidir. Anne adayında karnın üst kısmında (özellikle sağ üstte karaciğer bölgesinde) ağrı ve buna eşlik eden baş ağrısı, bulantı, kusma, bulanık görme gibi şikayetlerin olması tansiyon yükselmesi (preeklampsi) semptomu olabilir. Hamilelikte ender durumlarda pelvis yani leğen kemiği eklemlerinde aşırı ağrı hissi oluşabilir. Özellikle simfizis pubis bölgesinde (önde orta hatta pubis tüylerinin olduğu bölgeye denk gelen eklem yeri) hormonlara bağlı eklemde aşırı gevşemeye bağlı bazen şiddetli ağrılar görülebilir. Bu hormonlar doğum kanalını bebeğin doğumuna hazırlık amacıyla gevşetirler.
Alıntı--

o tahlilleri şimdi istemedii doktorum benden. ailede guatr varmıydı acaba? tiroid hormonların yükselmiş ilaç verir heralde dengelemek için. benim ne alemde acaba. doktor mu istedi nie yaptırdın tahlilleri?

Yok canım doktorum istemedi. Kız kardeşim gebelikte olabiliyormuş bu durum diye kendisi kontrol amaçlı bakmış benim de haberim yoktu bakıldığından şimdi şaşkınım.

ailede de yok. Gebelik aşlangıcında yaptırdığım tahlillerim de çok güzel herşey çok iyiydi ozaman ne oldu anlamadım.

Ama gebelikte bu hormonları kontrol etmek gerekiyormuş ama doktorlarımız istemediler
.

selam kıslaarrrrrr ..... oğluşum gece çok huysuzdu uyutmadı beni sürekli gerindi döndü durdu (

canım hiç fikrim yok ki (( ama bi doktora danış istersen.

canım hiç fikrim yok ki (( ama bi doktora danış istersen.

Capricim bunlar tiroid hormonları,guatırla ilgisi olmayabilir..Hipotiroid ve Hipertioird dediğimiz tiroid rahatsızlıkları var.Ben Hipotiroid oldugum için biliyorum korkma.İlaçla dengelenir...Ben hamileliği planladıgım andan itibaren (zaten kullanıyordum tirois ilacını) dozumu 2 katına çıkarttı doktor,şimdi ise hala alıyorum sadece dozu biraz düşmüş bir şekilde..

Hamileliğin ilk 12 haftası çok çok önemlidir bu hormonlar çünkü bebek anneden alır tiroid hormonunu.Bu ilaçda anneye gerekli hormonu takviye eder..Ama senin zaten önceden yapılmış ve sorun çıkmamış..Şimdi ise sanırım bir ilaçla desteklerler canım merak etme..

Canım şimdi değerler elime geçti.

TSH normal, T3 ve T4 de sınırı çok az aşmış.

T3 1,74 normal değeri 0,59- 1,70
T4 14,4 normal değeri 4,5- 11,72
TSH 0,8623 normal değeri 0,25-4,94

Biraz araştırdım da TSH önemli bir fonksiyona sahip o da ben de normal.

Geçmiş olsun canım.. a.s.

Valla Capricim çok abartı bişi yok gibi ama ama T4 önemli tatlım..Bi endokrinoloji doktoruna bu değerleri göstermen lazım..Bana şuan her ay sadece TSH ve T4 bakılıyor..

selam kıslaarrrrrr ..... oğluşum gece çok huysuzdu uyutmadı beni sürekli gerindi döndü durdu (

slm canımm...benimde kızımın maşallah ı vardı pıtı pıtı tekmeleyip durdu dün ve bgn hareketli maşallah özleyeceğiz bu günleri çnk bunlar mucizenin ta kendisi :CüvCüv:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…