Valla kafamı kaldırıp KK ya giremedim işten..Dün ve bu sabah.:a015:
Şimdi rahatım:CüvCüv:.
Kızlar birden panik yapmak istemiyorum ama şimdi kız kardeşim aradı. T3, T4 ve TSH değerlerim yüksek çıkmış.
Ayrıca ben kolestrol nedir bilmem onlarda yüksek çıkmış.
Hadi kolestrolü düzenleriz de bu hormonlara ne oldu acaba yaa...
Kızlar birden panik yapmak istemiyorum ama şimdi kız kardeşim aradı. T3, T4 ve TSH değerlerim yüksek çıkmış.
Onlar ne yaa?:uhm:
Ne tahlili bunlar ?:uhm:
o tahlilleri şimdi istemedii doktorum benden. ailede guatr varmıydı acaba? tiroid hormonların yükselmiş ilaç verir heralde dengelemek için. benim ne alemde acaba. doktor mu istedi nie yaptırdın tahlilleri?
canım hiç fikrim yok ki(( ama bi doktora danış istersen.
Capricim bunlar tiroid hormonları,guatırla ilgisi olmayabilir..Hipotiroid ve Hipertioird dediğimiz tiroid rahatsızlıkları var.Ben Hipotiroid oldugum için biliyorum korkma.İlaçla dengelenir...Ben hamileliği planladıgım andan itibaren (zaten kullanıyordum tirois ilacını) dozumu 2 katına çıkarttı doktor,şimdi ise hala alıyorum sadece dozu biraz düşmüş bir şekilde..
Hamileliğin ilk 12 haftası çok çok önemlidir bu hormonlar çünkü bebek anneden alır tiroid hormonunu.Bu ilaçda anneye gerekli hormonu takviye eder..Ama senin zaten önceden yapılmış ve sorun çıkmamış..Şimdi ise sanırım bir ilaçla desteklerler canım merak etme..[/QUOTE
sen bu işi biliyosun gibi gözüküyor. şimdi doktora tiroid hormonlarına bakalım mı dessek bakalım der ama gerekli mi acaba=?
Capricim bunlar tiroid hormonları,guatırla ilgisi olmayabilir..Hipotiroid ve Hipertioird dediğimiz tiroid rahatsızlıkları var.Ben Hipotiroid oldugum için biliyorum korkma.İlaçla dengelenir...Ben hamileliği planladıgım andan itibaren (zaten kullanıyordum tirois ilacını) dozumu 2 katına çıkarttı doktor,şimdi ise hala alıyorum sadece dozu biraz düşmüş bir şekilde..
Hamileliğin ilk 12 haftası çok çok önemlidir bu hormonlar çünkü bebek anneden alır tiroid hormonunu.Bu ilaçda anneye gerekli hormonu takviye eder..Ama senin zaten önceden yapılmış ve sorun çıkmamış..Şimdi ise sanırım bir ilaçla desteklerler canım merak etme..
Canım şimdi değerler elime geçti.
TSH normal, T3 ve T4 de sınırı çok az aşmış.
T3 1,74 normal değeri 0,59- 1,70
T4 14,4 normal değeri 4,5- 11,72
TSH 0,8623 normal değeri 0,25-4,94
Biraz araştırdım da TSH önemli bir fonksiyona sahip o da ben de normal.
selam kıslaarrrrrr ..... oğluşum gece çok huysuzdu uyutmadı beni sürekli gerindi döndü durdu(
Hamileliğin ilk 12 haftası çok çok önemlidir bu hormonlar çünkü bebek anneden alır tiroid hormonunu.Bu ilaçda anneye gerekli hormonu takviye eder..Ama senin zaten önceden yapılmış ve sorun çıkmamış..Şimdi ise sanırım bir ilaçla desteklerler canım merak etme..[/QUOTE
sen bu işi biliyosun gibi gözüküyor. şimdi doktora tiroid hormonlarına bakalım mı dessek bakalım der ama gerekli mi acaba=?
Hamilelliğin ilk başında bakılmıştır belki Flowersun..Çünkü benim kadın doğumcum tiroid hastası olgumu bilmeden bu tiroid testlerini benden istedi..Tahlillerine şöle bir gözat bakalım var mı?Eğer yoksa mutlaka yaptır canım çok önemli..Çoğu kadın tiroid hastası ama bilmiyor..Bu da bebeğin gelişimi için önemli..Önlemi alındıktan sonra bir problem yok zaten..Ben senelerdir bu hastalıkla uğraşıyorum ama ilaçlarımı aldıgım sürece sorun olmuyor..
Hamilelliğin ilk başında bakılmıştır belki Flowersun..Çünkü benim kadın doğumcum tiroid hastası olgumu bilmeden bu tiroid testlerini benden istedi..Tahlillerine şöle bir gözat bakalım var mı?Eğer yoksa mutlaka yaptır canım çok önemli..Çoğu kadın tiroid hastası ama bilmiyor..Bu da bebeğin gelişimi için önemli..Önlemi alındıktan sonra bir problem yok zaten..Ben senelerdir bu hastalıkla uğraşıyorum ama ilaçlarımı aldıgım sürece sorun olmuyor..
başında bakıldı bi sorun çıkmadı. yine bakılması gerekiyor mu acaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?