2010 Temmuz Anneleri : )

Selam kızlar..
Biz iyiyiz çok şükür.
Alışveriş konusunda ufak tefek kıyafet tarzı şeyler alıyorum ben de.
Ama karyola vs olayına girmedim ben henüz.

iyi alışverişler canım ben de birkaç bişey aldım çıtçıt lı badi falan yatak konusunu bende erken buluyorum eşim şimdiden heycanlı hastane çantası hazırlıyor her akşam muhabbetimiz bu Allah korusun acil bişey olursa hazır olsun diyo ben hastane çıkışlarını takım almadım tek tek satılıyodu öle toplama falan yaptım annem almış zaten çoğunu

Eşin çok heyecanlı anlaşılan...Hayırlısı olsun..

ben 1 takım hastane çıkışı alıcam..1 takımda tek tek yapıcam..yani sonuçta 1 takım , 1 de yedek takım olacak hastanede ne olur ne olmaz diye..

Zaten o hastane çıkışlarını 20 gün ya da 1 aydan fazla giyemiyor bebekler..Büyüyorlar hemen..
Hastane çıkışları çoook küçük..
Ama hastane ortamı yedeği lazım olur diye 2 takım yapmak lazım..

Çok güzel hastane çıkışları var ya..
Tek tek de yapılabili tabii neden olmasın..hepsi satılıyor sonuçta tek tek.

evet dediğin gibi 2tane olmasında fayda var bu penye battaniyelerde çok önemliymiş ondanda 1tane aldım şimdi onun dışında emzik göğüs pedi bana picama falan var hastane için heralde başka eksik yok sanırsam bide doğumdan sonra kanama çok olabiliyomuş belki oda kişiden kişiye değişir ama onun içinde geniş bir ped almak lazım gecen alış veriş merkezine gittim orda ultra primanın tanıtımı vardı beni görünce göbiş iyice şiş ya bana bitane tanıtım ürünü yenidoğan bezi verdi tek pakette bide onu koyduk çantamıza kaydirigubbakcemile3

Biz geldik güzel annişler....
Kızımı gördümmm...Tam cimcime yaa...
Yine tam olarak yüzünü göstermiyor bize gerçekten nazlı bu kız bizim..
Ayakları kafasında çok güldükk halini bir görseniz...
Doktor sporcu olucak bu kız galiba diyor...Birde bize gülüyor dalga geçiyor bizimle...
Çok şükür sağlığı yerinde kızımın..ıçim rahatladı...
ıdrar kültürü sonucumu da aldım hiçbir problem yok...

Ben de yok canım..Geçmiş olsun.
Yalnız sabah kalktığımda son 3-5 gündür ağzımda garip bir tat ve hafif kuruluk var..

Sağol canım , sanırım bu yaza kadar bu şekilde devam edecek , doktor antibiyotik verebilirim dedi ama istemedim şimdilik peçetelere tükürmeye devam,, zor oluyor tabi işyerinde falan ama napalım...

Benim sezeryandan sonra yatağıma büyük hasta bezleri var ya onlardan sermişti hemşireler..Biz götürmüştük tabi yanımızda..Aklınızda olsun.
Bir de çıkışta orkid kullanıcaz..:) Normal orkid..
Penye battaniyeler çok kullanılıyor evet.3 tane şart..Fazlası değil.
---
Pijama ya da gecelik(2 takım), terlik, emzik, göğüs pedi,ıslak mendil, kağıt havlu, orkid, iç çamaşırların, bebek bezi, senin için hasta bezi,bebeğin kıyafetleri_battaniyesi, hastaneden çıkarken giyeceğin eşofman ya da gecelik neyse..
makyaj malzemelerini unutma:), kırmızı saç bantı..

Ay başka ne vardı?:) Bunlar çantaya konulacaklardan ilk aklıma gelenler.
tabii bazı hastaneler bazı şeyleri karşılıyor onları öğrenmek lazım.

güzün aydın şeker.

kızlar süt sağma cihazında medela swing en iyisi, ama pompalısı değil elektrikli olan yani swing olan modeli, ben araştırdım şimdiye kadar memnun olmayan görmedim

Evt yukarda da yazdım..
Normal doğumu bilemem ama dediğim gibi benim sezeryanda yatağıma büyük hasta bezi serdiler.Ara ara kanama oluyordu normal olarak..

3.gün sabahı hastaneden çıkarken de normal orkidle çıktım..Zaten lohusalıkta uzun süre orkid kullanılacak.

Çok şükür canım çok sevindim benim oğluşumda hiç yüzünü göstermedi elleriyle örtüyordu yüzünü hep Allahım sağlıkla kucağına almak nasip etsin :dance:

slm şekerler...
nasılsınız bakalım ???
ben bugün şeker yüklemesine gittim ama yaptıramadan geri döndüm sinir oldum yaa
saatlerce boşuna aç kaldım mafoldumben
yarın gidicem inşallah 8 de gitmek lazımmış
geç gidince yapmadılar...

Penye battaniye olayını da kendime göre şöyle açıklayım..
Özellikle ilk 1-2 aylıkken o penye battaniyeler çok kullanılıyor..(sonrasında da tabii)

Dışarda da değil sadece evde de.

Çünkü çok ufak oldukları için ele avuca gelmiyorlar çok narinler, ve tutarken emzirirken ne bileyim evin içinde gezinirlen o penye ince battaniyelerle kucağa almak çok kolay oluyor..Battaniyesiz kucaklamak bu işleri yapmak zor oluyor çok minik oldukları için.

Uyurken de evin içinde üzerine de örtüyorsun gündüz falan.
Haliyle de kirlenme durumunda 2-3 tane olması iyi oluyor..

Ben çok kullanmıştım evde o battaniyelerden..

ya tecrübeli anneler bişey soracağım size.

bu hastane çıkışından henüz almadım ben ama hani şu beşli takımlar var ya onlardan aldım 3 tane iç zıbınlar falanda aldım ayrıca bu kadar yeterli olur herelde dimi çünkü altları patikli olduğundan uzun süreli giyilmezler herelde. siz kaç tane lamyı düşünüyorsunuz bu takımlardan?

birde siz herşeyi 0-3 ay mı alıyosunuz yoksa 0-6 ay olanlardan mı almak lazım tulumları?

nerde yaptırdın canım şeker yüklemesini mihribaht yaptırseydın orda istediğin saatte gitsende yapaıyolar yani yinede 9 kadar falan gelin aç kalmayın çok diyolar ben orda yaptırdım

5 li takım ne canım hatırlayamadım..??

Ya bu hastane çıkışlarının içinde tam olarak ne vardı ben de unuttum ama ilk gün kullanılacak, zıbın, alt pijama, tulum, şapka, eldiven ve battaniyesi vardı sanırım.. Bunları giydiriyorlar zaten doğar doğmaz..

Bazıların 10 parçalı oluyor ama yukarda saydıklarım da yeterli..
Alan arkadaşlar varsa hatırlatsınlar neler çıktı içinden,ben de net olarak unuttum başka neler oluyordu içinde..
Tek tek alacaklar için de fikir olur yani tek tek alıp hastane çıkışı yapacaklar ne alsın ???

Aldığım kıyafetlere gelince, 0-3 ay ve de 0-6 ay var bende de:
Daha yukarısını almadım henüz.
Çok erken.

5 li takım bağcıklı üst patikli alt eldiven şapka bide önlük var.

bunlardan kaç takım almak lazım acaba yav bakıyorum çok küçükler ne kadar süre giyebilirler acaba onları?

benim ozaman 1-2 tne daha almam lazım battaniye birde denizcim bişey sorucam ben hamileliğimden beri büyük tuvaletim için genel ishal gibi veya çok rahat çıkıyorum doktoruma sölemedim ama önceden çok sıkıntı çekerdim acaba normalmi bu durum sizdede öle mi

gözün aydın canım...
kızlar nazlı oluyolar öyle hemen göstermiyolar kendilerini :kedi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…