2010 Temmuz Anneleri : )

canım gebelık sekerı senın kac cıktı?benım 142 cıktı dün 100lük seker yüklemesı yapaılcak.

benim 165 çıktı ama 100gr şeker yüklemesi istemedi benden. dedi ki 1800 cal verdiğim diyete uyun 2 hafta sonra sadece tokluk şekeri ölçelim yemek yemeğe başladıktan 2 saat içinde bir kan testi yaptırın orda da yüksek çıkarsa bir diyetisyenle ya da bir dahiliye uzmanıyla görüşürüz dedi.

canım bence bişi olmadır bende sabah işe geldğimde ilacımı içmeden unutuyorum çay içiyorum maalesefki ilacımı içmemiş oluyorum(

yasecim birkac günden bisey olmaz galıba.

saolun kızlar rahatlattınız beni opuyorumnanaktan

evet canım inşallah benimkide hamileliktendir, bu akşam kontrolümüz var, göstericem dr.a yönlendirsin beni..

kızlar internetten yaptığım incelemeye göre şeker için sadece şekeri kesmek yeterli değilmiş. makarna mantı poğça ekmek gibi hamur işlerine de elveda demek gerekiyormuş. 1-2 ince dilim ekmek sadece yemekle yiyebilirmişsin. bir de aç kalmamak gerekiyormuş.aç kalınca kan şekeri düştüğü için vücut tüm karbonhidrat ve proteinleri şekere dönüştürüyormuş. 2 hafta full dikkat edicem. kendi hatam yüzünden bebeğime de kendime de zarar verdim. çok suçluluk duyuyorum.meyve de 1 elma 1 portakal ya da 3 adet kayısı gibi şeyler yemek fazlasını yememek gerekiyormuş. bir de tarçın çayı için diyolar 1 bardak ama doktora sormak lazım mı acaba zararı olur mu?

Eveet arkadaşım ben de aynı sorunu yaşıyorum.
Cildin beyaz mı.Ben beyaz tenliyim.Ve bende de kızarıklıklar var doğum sonrasında %100 geçeermiş doktorum öyle dedi.
Güneşe fazla çıkmamam gerekiyormuş.Sebamedin en yüksek faktörlü güneş losyonunu önerdi.Onu kullanıyorum.
Ve makyaj yapmayı bıraktım.Kesinlikle fondoten,pudra,allık sürmüyorum yüzüme.Sadece kalem çekiyorum.İyi de oldu aslında yüzüm dinleniyor.Hem daha doğal görünüyorum hoşuma gidiyor.
Sen de dikkat et canım çok oynama.

evet ya karbonhidratta yükseltirmiş şekeri, muzda ve havuçtada çok şeker varmış, bide yaz meyvelerinde, karpuz üzüm falan, bide tarçın çayının hiçbi zararı yok diye biliyorum ben yani günde bir bardaktan hiçbişey olmaz bence hatta faydasını görürsün, ben şeker testinden önce içiyodum çubuk tarçınlardan bi fincan sıcak suya atıyosun, tadıda güzel.. şimdi ıhlamur içiyorum öksürüğümü kesmesi için.. ama ara ara tarçında yapıyorum kendime.. ayrıcada hiç suçluluk duyma canım sen bilmiyodunki böyle sonuçlar doğurduğunu yediklerimizin, önemli olan öğrendikten sonra dikkatli olmak olumunekankayizsmile

http://www.saglikuzerine.com/prof-d...ftada-enaz-4-kez-kabuktarcin-cayi-iciyor.html
bak burda tarçından bahsediyor. aslında haftada 3-4 gün için 15-20 gün ara verin diyor normal insanlar için bile. çok zararsız değil aslında. bi doktoruma sorayım. ya da bikaç gün içsem bi zararı olmaz zaten dengeler heralde.dün gece 7-8 tane çilek 4 tane de muşmula yedim. gece gene rahatsız oldum. ama hiç şeker tüketmiyorum meyve veriyor aslında doktor. yani günde 1 elma 1 portakal yarım muz yiyebilirsiniz dedi ben onun yerine çilek ve muşmula yedim. ben meyveyi çok severim doya doya yiyememek çok canımı sıkıyor. bebeğim meyveden de faydalanamamış oluyor.

bende varya allığımı değiştirdim allık fırçamı değiştirdim, yüz yıkama jelimi değiştirdim belki onlar yapıyodur diye ama yok geçmiyo, tonikte kullanmıyorum artık yakmasın diye, sadece temiz tutuyorum cildimi, inşallah geçer canım ya çok teşekkür ederim valla rahatladım :))

Bende her sabah pekmez içiyorum ama yarım çay bardağı değil 1 çay kaşığı veya 1 tatlı kaşığı falan...Ama şekerimde bir problem yok çok şükür...

bende ilk zamanlar pekmez içiyodum çok kansızım diye ama dr.um pekmez içerek sadece kalori kazanıyosun dedi, yani faydalı tabi ama bence bi çay kaşığı yada bir tatlı kaşığından fazla içmemek lazım, çok iyi yapıyosun bence canım

"Tarçın Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir." diyo tarçın için acaba dr. mı danışmalı??

ben de dut pekmezi içiyorum ama hergün değil haftada 3-4 gün filan 1 kaşık. bi de hazır şeylere çok güvenemiyorum benim yengem kendisi kaynatmış hiç şeker koymamış tamamen doğal. ama şimdi bitmek üzere. keçiboynuzu pekmezi alsam acaba hangi marka güvenilir olur. harnup pekmezi koska helva gibi bir marka diye biliyorum ben ama bilmiyorumkismile

"Tarçın Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir." diyo tarçın için acaba dr. mı danışmalı??

yani antioksidan filan diyor. muhtemelen arada 1 içilen 1 bardaktan bişi olmaz ama tehlikeli aylardayız. durup dururken de kasılma başlatmamak lazım.

kızlar erken doğum sebeplerinde baş sırada suyun fazla olması yazıyor yaa napıp edip dengelemem lazım şu şekeri ve suyu. yoksa rahim aşırı gerginliğe tepki olarak erkenden kasılma başlatıyormuş. korkuyorum valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…