2010 Temmuz Anneleri : )

bebısımde kücük galıba cumartesı 800 gr dedı dr.bu dokuz kılo galıba sadece göbüste benım yüzüm bacaklarım hıc kılo almadı koca göbüsüm kalıcak galıba dogumdan sonra.

Bartholin bezleri vajinanın(döl yolunun) girişinin her iki yanında yer almış organlardır.

Vajen girişinin ıslanmasını sağlayan kaygan bir sıvı salgılarlar, seksüel bir uyarı ile bu artar bunun esas amacı penisin vajinaya girişini kolaylaştırmaktır. Salgı yapan bezi bir kese olarak düşünün, eğer bezin vajinaya salgıyı akıttığı kanalında herhangi bir sebeple tıkanma olursa tıkanıklığın arkasında kesenin içi bez salgısı ile dolar ve kist meydana gelir. Kesedeki bezler salgı üretimine devam ederler ve içi boşalamayan kese şişmeye başlar ve genelde ağrı yapar. Bu kanalın ağzı genelde mikrop kaparak iltahap oluşturur ve kapanır, kızarıklık ve ağrı olur , ateş yapabilir..

Kist büyüklüğü değişebilir, küçük olabilir, bir yumurta büyüklüğünde de olabilir. Kistin içine mikrobik yerleşebilir, buna da bartholini absesi denir.

Genelde ilk belirti vajen girişinde tek yanlı ağrısız şişliktir. Bu şişlik hareket sırasında, yürürken, otururken sevişirken rahatsızlık yaratabilir, ağrı yapabilir. Eğer mikrop içeriye de yayılmışsa şiş olan kısımda kızarıklık, sıcaklık olur, hassasiyet oluşur. Eğer ilerler ve tedavi edilmezse dayanılmaz bir ağrı verir ve sonunda dayanılmaz hale gelince kişi acilen doktora başvurur.

Neden olur?

-Genelde mikroplar neden olur,

-Vajinal bölgede olmuş bir çarpma, zedelenme

-Vajinada yapılan bazı ameliyatlar sonrasında

-Vaginada olmuş veya halen devam eden enfeksiyonlar

-Kanser. Çok nadir olarak bazı kanser vakalarında (genelde 40 yaş üzeri)

Korunmak için ne yapılabilir?

Bu durumun olmasını önlemek için temizliğe ve hijyene dikkat etmek gerekir, yeni partnerle prezervatifsiz seks yapmamak, akıntınız varsa hemen doktora baş vurmak, büyük tuvalet sonrası silinmede arkadan öne doğru silinmeyip büyük tuvaletin vajene bulaşmamasını önlemek ve düzenli doktor kontrolünde olmak faydalıdır.

Tedavi:

Yapılacak tedavi kistin büyüklüğüne, ağrılı olup olmadığına veya mikrop kapıp kapmadığına göre değişir. Eğer ağrı ve kızarıklık yoksa tedavi verilmez ve kistin zamanla büyüyüp büyümediği, rahatsızlık verip vermediği izlenir. Gerekirse uygun antibiyotik verilir. Abse gelişirse şişliğin iç tarafından ufak bir cilt kesisi yapılır, içerideki iltahap akıtılır. Bu durumda antibiyotik de verilir.

Tekrarlayan kist enfeksiyonlarında veya kist rahatsızlıklara yol açtığında, hekim tarafından kist üzerine küçük bir kesi yapılır, ve yeniden kanal oluşunu sağlamak için bazen bu kesinin ağzı açık bırakılabilir. Bu işlem genellikle hekim ofisinde ve lokal anestezi ile yapılabilir. Daha büyük cerrahi işlem nadiren gerekir.

ıyileşme 10 gün kadar sürer. Kist bazen tekrar edebilir, tekrar aynı tedavi uygulanır. Tekrarlayan kistlerde veya ilk tedavi olarak bartolin bezinin tamamen cerrahi olarak çıkarılmasıda sorunun çözümünde uygulanmaktadır.

Sponsor

benim balık alerjim var bu yüzden balık yağı kullanıyorum.takviye için.

dogru dıyosun angel canım hersey bebısler ıcın ınsallah onlar bızı bu kadar düsünür hayırlı evlat olurlar.

Nefertiti50 verdiğin bilgiler için teşekkürler..
Bildiğim kadarı ile böyle bir rahatsızlığım yok çok şükür.

şimdi doktorumla konuştum.magnezyum için toz haline satılan bişi önerdi akşamları 1 bardak suya atıp iççekmişim. zaten ihtiyaç artçakmış gerekliymiş. calsiumu eğer hiçbir şekilde süt ve süt ürünü içemiyorsam almam lazımmış normalde gerek yokmuş ama ilerki zamanlarda dişeti kanamaları olursa ayak bileklerinde ağrı olursa filan alabilirmişim şu anda gerek yokmuş balık yağını da önermiyormuş. eğer 2 haftada 1 balık bile yiyorsam yeterliymiş. bir de günde 2-3 tane ceviz yiyerek tamamlayabilirmişim balık yağını önermiyormuş. hele ki bizim ülkemizde balık cenneti varken bu vitaminleri gerçek besin kaynaklarından almak gerekiyormuş hele ki haftada 1 yiyorsam asla almam gerekmezmiş dedi kendileri. sizle de paylaşayım.

kızlar diyolarki uzmanlarda yani 8 en az maximim 12 kg ben öyle duymuştum almamız normalmiş hamilelikte ben 5-5 aylık oldum 22 haftalık kalan 3 -5 ayda kaç kilo alırım sizce herkez asıl 7.aydan sonra kilo alınıyo diyo

magnesium diasporal i kastetmiş doktorun.

bıde 7 aydan ıtıbaren gögüs kremıne basla diyor bütün arkadslarım garmastana baslıycam bende.2 ay kullanıcam ınsallah faydsı olur.

flower geçmiş olsun canı istersen sütü iki bardağa indir yeter ya iki bardak su fazlalığı için doktorun bir şeyler söylemiştir mutlaka

su fazlalığı şekerden kaynaklanıyor canım şeker düzene girince inşallah o da kendiliğinden düzene girecek dedi doktorum. aşırı anormal havuzun içinde yüzüyor gibi bir durum yok sadece suyun normalden fazla dedi. çok fazla su içiyorum onla ilgisi var mı dedim yokmuş 3lt bile içsem iyiymiş.

saol canım ıı oldu yazdıkların doktordan canlı canlı.

bir de şu şekeri düşürmek için tarçın içmeyi sordum. adam yemeğin üstüne döktüğümüz tarçını mı iççeksiniz dedi:roflol:ben de hayır dal şeklinde satılıyor ya onu kaynatığ içicem dedim. o da yani özel olarak bişey bilmyorum ama günde hangi bitki çayı olursa olsun günde 1 fincanı geçmeyin yeter dedi.

Bana verdiği de marincap ama kullanmadım henüz duruyor öyle.

canımcım bence kullanma kilo almamak için elevit bile içmedi bisürü tanıdığım. haftada 1 balık yiyorsan ne gerek var. günde 2 tane de ceviz ye oldu bitti. gereksiz kilo bize zarar. sen bilirsin ama gene de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…