2010 Temmuz Anneleri : )

Bende kasılma yok canım da hani ayağının üzerine oturursun nasıl uyuşur karıncalı gibi olur öyle bir durum var...Magnezyum diasporal kullanıyorum hergün süt içiyorum peynir,yumurta tüketiyorum.

cnm çok geçmiş olsun doktoruna bi danış oturarark çalısıyosan kan dolaşımı yavaşlamıstır umarım kendine ii bak fisfisfis

neyse canlarım benım çıkmam lazım bugun görümcem geliyo 24 günlük bebişiyle evi toparlıyayım ben kendinize ve bebişlere çok ii bakın kocaman öptüm sizleri opuyorumnanaktan

Selam kıslar 2009 Temmuz annesiyim bizim konuştuğumuz konular şimdi sizde ah ahh bu vakitler çok çabuk geçiyor hepiniz sağlıkla kucağınıza alın inş. yavrularınızı
Bu anların keyfini çıkarın heleki gezmeyi çok sevenler varsa aranızda bol bol gezin sonra aman uyku saati ama yemek saati diye gezemiyosunuz haberiniz olsun:) Ben 41. hafta doğum yaptım son zamanıma kadar gezdim hehehe iyide oldu sizde bolbol gezin tadını çıkarın bu güsel dönemin

Güzel dileklerin için teşekkürler..
İnşallah hepimiz sağlıcakla alırız kucaklarımıza.:Saruboceq:

Merhaba hoşgeldinn...
İnş...bizde böyle hayırlısı ile kucağımıza aldık diye yazarız bebişlerimizi...Doğru zaman çok çabuk geçiyor insan birşey anlamıyor biran önce de kavuşmak istiyorsun bebeğine...Tavsiyelerin içinde teşekkürler gaydin58.

Kızlar çoğumuz 3.trimestere girdik ya da girmek üzereyiz.
Doktor Kağan Kocatepe nin sitesini arada takip ediyorum bilmeyenler için ekleyim dedim..

HAFTANIN ÖNERıSı
Üçüncü trimesterin sizin açınızdan en önemli özelliği vücudunuzda bundan böyle doğuma ve emzirmeye hazırlık yönünde değişiklikler olacağıdır. Rahiminizin büyümesi ve çatı kemiklerinizin doğum kanalınızı oluşturmaya yönelik olarak birbirinden ayrılmaya başlaması size özel bir yürüyüş tarzı ortaya çıkarabilir. Belinizi korumaya yönelik önerileri bu haftalarda daha da dikkatli uygulamalısınız.

Bebek ise hızla kilo almaya devam etmekte ve kendi eksiklerini "size hiç sormadan" sizden karşılamaktadır. Bebeğin bu haftalarda en çok ihtiyaç duyduğu maddelerden biri olan kalsiyum, eğer sizin gıdalarla günlük alımınız yeterince karşılanmazsa kemiklerinizdeki depolardan karşılanacaktır. Yine bebeğin ve sizin alyuvarlarınızın yapımında yer alan demir ihtiyacı gıdalarla ve doktorunuzun verdiği takviye ilaçlarla yeterince karşılanmazsa bebeğiniz kendi kan hücrelerini oluşturacak ancak sizi kansız bırakacaktır.

Demir ve kalsiyum yanında üçüncü trimesterin en önemli ihtiyaçlarından biri de bebeğin bu haftalarda hızlanmış olan beyin dokusu yapımında bolca kullanılan Omega-3 yağ asidi adı verilen maddedir. Omega-3 yağ asidi alımının bazı bilimsel çalışmalarda erken doğum ve preeklampsi gibi gebeliğe bağlı sorunların ortaya çıkma olasılığını da azalttığı bulunmuştur. Bu madde soya fasülyesi ve ceviz gibi bitkisel kaynakların yanında balıkta bol miktarda bulunmaktadır. Bu haftalardan itibaren balık eti tüketiminizi artırmanızda fayda vardır.

Balık eti Omega-3 maddesi içermesi yanında kalorisi düşük bir gıdadır ve fosfor, çinko, demir, selenyum ve bakır gibi vücudun sağlıklı çalışması ve bebeğin sağlıklı büyümesi için gerekli maddeleri de içermektedir.

Balık deyince çoğu anne ve baba adayının aklına hemen civa adı verilen zehirli madde gelebilir. Basında zaman zaman anne adaylarının balık tüketmemesi veya az balık tüketmesini öğütleyen yazılar yer alabilmektedir. Bu yazılar kısmen doğrudur: Civa içeriği yüksek olan balıklar genellikle kılıç balığı, köpek balığı, ton balığı (konserve olanı değil, taze olanı) gibi büyük balıklardır ve bizim ülkemizde bulunan balıklardan (aksi resmi olarak ilan edilmediği sürece) haftada bir veya iki porsiyon tüketilmesi civa zehirlenmesi yaratmaz.
Konserve ton balığını ekstra bir önlem olarak ayda bir kez tüketmeniz faydalı olabilir.

Biz artıık girdik 3.trimesterekaydirigubbakcemile5>Çok şükür...hayırlısı ile bu dönemide atlatıp bebişlerimizi kucağımıza alırız inş..
Takip ediyorum bende kağan kocatepe nin sitesini teşekkürler Denizcim....

yavsib geçmiş olsun canım üzme kendini, inşallah sağlıkla kucağına alıcaksın

denizcim paylaşımın için teşekkürler. çok faydalı oldu. konserve balık konusunda benim de tereddütlerim vardı.

arkadaslar herkeze dilekleriniz için tşk ederim banada dua edin ben yatmaya gidiyorum hepiniz kendinize dikkat edin

Merhaba hoşgeldinn...
iyiyiz canım sen nasılsın...

iyiyim ben de sabah sağlık ocağına gittim hem kayıt yaptırıyım hem doktor idrar tahlili vermişti onu yaptırayım diye. ama yüzüme bakan olmadı. zaten tıklım tıklım. hemşire dedi kayıt yaptırmanıza gerek yok üstelik biz burda sadece aşı yapıyoruz tahlil yapmıyoruz dedi.bişi yapamadan çıktım. yarın sabah türkiye hastanesi var orda yaptırıcam özelde uğraşamıyorum valla.

Allah allah canım enteresan bizim sağlık ocağı peşimden koşturuyor burda bir kaç gün gitmiyeyim evi arıyorlar...Gayette güzel ilgileniyorlar hemşiremden çok memnunum ben.İdrar kültürü yapmıyabilirler oda detaylı bir inceleme olduğu için...

bende yarın doktora gidicem kızımı görmeyeli bir ay oldu çok özledim onu... son zamanlarda hızla karnım şişiyo sanki kendimi hep çok şişkin hissediyorum sizlerde de çok şişkinlik oluyomu?

Oluyor canım özellikle akşam saatlerinde dahada fazla çatlıcakmış gibi.Bide gerçekten hızla büyüyor tabi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…