Greyfurt,süt,kola,kahve,çay gibi içeceklerle içmemek gerekir demir haplarını.Hatta hiç bir ilacı greyfurt suyu ile içmemek gerekiyor.
üzerine hemen kahvaltı yapmıyosun dimi 2 saat bekliyomusun?
demir ilacı sabah aç karnına alırsanız çok feci mide ağrısı yapar, hemen yemekten sonra alırsanız emilimi az olur, en güzeli yemekten 2 saat sonra ve limon, meyve suyu gibi c vitaminiyle birlikte içmek.......... bilgilerinize, eşim doktor o böyle tavsiye ediyor
Yoo bende mide ağrısı falan hiçbirşey yapmıyor.
Doktorum bana sabah aç karnına dedi ben de tamam dedim alıyorum.
Teşekkürler bilgileriniz için...
Ama sabah aç karnına aldığımda midemde bir problem olmuyor ve sadece suyla içiyorum...En fazlada yarım saat sonra yemek yiyiyorum..Yanlışmı kullanıyorum ben ilacımı şimdi...Hay allah ya....
sabah aç karnına alıp üstüne 2 saat bişey yememek bana acaip mide ağrısı yapıyor. elevit için bile ilacı yemekten 2 saat sonra için demişti bana doktor.
ama mide ağrısı yapmıyorsa demirin emilimi aç karnı daha fazla oluyor. üstüne 2 saat bişi yememek lazım ama.
2 saat değil canım ..
Sabah kalktığım gibi içiyorum ben.
Arkadan çayı demle giyin falan derken 20-25 dk geçse , ardından kahvaltı bu kadar..
Her sabah 2 saat kim beklicek..?
çay içtiğin demir ilacının vücuduna yaramadan dışarı atılmasına sebep olur. 2 saatin sebebi çat süt ve süt ürünleri demirin vücutta emilmeden bağlanıp dışarı atılmasına sebep oluyor. kahvaltıda da peynir v.s yendiği için çay içildiği için diyorlar 2 saat diye. ben 4 sene demir tedavisi gördüm. en sonunda ilaçla düzeltemedim. çünkü aç karnı içirdikleri için midemde ülser oldu.en sonunda 20 tane iğne yedim 2 sene sonra 20 tane daha yedim. çok doktora gittim demir eksikliği yüzünden.enazından yarım saat sonra kahvaltı ediyorsan da çay içme derim ben. ama eksikliğin yoktur belki seni etkilemiyodur yiyeceklerden alıyosundur demiri.
kızlar hamilelikte saçlarını boyatan varmı, ben normalde röfle yaptırıyorum, bebek geldiğinden beri yaptırmadım hiç ama acaba gelecek ay yaptırsammı diyorum sorucam dr.uma, hani röfle dibe değmiyor ya, doğumdan sonra daha zor olucak benim için 5 -6 saat sürüyor röfle.. araştırdım biraz net bi bilgi yok, yani dr.larda ikiye ayrılmış resmen bu konuda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?