2010 Temmuz Anneleri : )

Greyfurt,süt,kola,kahve,çay gibi içeceklerle içmemek gerekir demir haplarını.Hatta hiç bir ilacı greyfurt suyu ile içmemek gerekiyor.

meraba nasıl geçti doktor rendevun. gerçi bir ara okudum bebeklerim kilo almamış filan yazmışsın. bence ultrason hatasıdır. sonuçta 1 mm eksik ölçseler 80-90 gr oynuyor. bacaktaki bir kemiği ölçüyolar bilgisayar kiloya ayarlıyor onu.ben detaylıya gitmeden önceki gün ölçtürmüştüm ve 1 gün sonra arada 90 gr oynuyordu. doktoruma sordum 1 günde 90gr alır mı bebek diye. yok dedi ama iki ultrason aleti arasında oynar ölçümlerden farkeder. 80-90 gr hata payı olur şu aylarda takılmayın fazla dedi. bence senin de yanlış ölçmüşlerdir. içine sinmediyse başka bi doktora git bence.

kızlar bir de gecelik konusu açılmıştı. bana arkadaşlarım dedi ki her ne alıyosanız mutlaka önden 3 tane düğmesi olsun. hele geceliklerin. emzirmek için alttan sıyıramazsınız yakasından çıkarması da zor olur demişlerdi. bir de doğumdan sonra çıkıp alışveriş yapmaya fırsatı olmuyor insanın yazı geçiricek kadar kendinize önden düğmeli şilebezi filan rahat gömlekler ya da blüzler alın dediler. o hengamede çıkıp alamıyosun ne giyeceğini bilemiyor insan bazen dediler. paylaşayım sizlerle de.

Yoo bende mide ağrısı falan hiçbirşey yapmıyor.
Doktorum bana sabah aç karnına dedi ben de tamam dedim alıyorum.

Yoo bende mide ağrısı falan hiçbirşey yapmıyor.
Doktorum bana sabah aç karnına dedi ben de tamam dedim alıyorum.

sabah aç karnına alıp üstüne 2 saat bişey yememek bana acaip mide ağrısı yapıyor. elevit için bile ilacı yemekten 2 saat sonra için demişti bana doktor.

Ben de senin gibi sabah aç karnına suyla alıyorum, ağrı falan da olmadı.
Doktorum da böyle demişti zaten.
Demek herkesin yapısı farklı.

ama mide ağrısı yapmıyorsa demirin emilimi aç karnı daha fazla oluyor. üstüne 2 saat bişi yememek lazım ama.

sabah aç karnına alıp üstüne 2 saat bişey yememek bana acaip mide ağrısı yapıyor. elevit için bile ilacı yemekten 2 saat sonra için demişti bana doktor.

2 saat değil canım ..

Sabah kalktığım gibi içiyorum ben.
Arkadan çayı demle giyin falan derken 20-25 dk geçse , ardından kahvaltı bu kadar..

Her sabah 2 saat kim beklicek..?

ama mide ağrısı yapmıyorsa demirin emilimi aç karnı daha fazla oluyor. üstüne 2 saat bişi yememek lazım ama.

Bilmiyorum valla arkadaşım.

Bana doktorum öyle dedi ama 2 saat bekle falan demedi.
Aldığım eczacı da aynen sabah aç karnına iç, sonra kahvaltını yap demişti.
Ben bir sorun yaşamadım..

2 saat değil canım ..

Sabah kalktığım gibi içiyorum ben.
Arkadan çayı demle giyin falan derken 20-25 dk geçse , ardından kahvaltı bu kadar..

Her sabah 2 saat kim beklicek..?

çay içtiğin demir ilacının vücuduna yaramadan dışarı atılmasına sebep olur. 2 saatin sebebi çat süt ve süt ürünleri demirin vücutta emilmeden bağlanıp dışarı atılmasına sebep oluyor. kahvaltıda da peynir v.s yendiği için çay içildiği için diyorlar 2 saat diye. ben 4 sene demir tedavisi gördüm. en sonunda ilaçla düzeltemedim. çünkü aç karnı içirdikleri için midemde ülser oldu.en sonunda 20 tane iğne yedim 2 sene sonra 20 tane daha yedim. çok doktora gittim demir eksikliği yüzünden.enazından yarım saat sonra kahvaltı ediyorsan da çay içme derim ben. ama eksikliğin yoktur belki seni etkilemiyodur yiyeceklerden alıyosundur demiri.

bende aç karnına içiyorum sabah mideme dokunmuyor neyseki hemen üstüne bi kivi yiyorum , üstüne bekliyorum bi süre ama mutlaka iki saat süt çay falan içmiyorum, akşamlarıda aynı

yani verdiği demir ilacına da bağlı tabi. bağırsakta çözünen bişeyse aç tok farketmiyor zaten. sadece 2 saat içinde çay süt içmemek yeterli bencee.

kızlar bugün bir cd aldım mother & baby adı. çok güzel tavsiye ederim. içinde kalp sesleri eşliğinde sakinleştirici müzikler var. tam dinlemedim henüz ama bebekler bu tip cdlerle sakinleşiyomuş diye duymuştum. içinde kalp sesi mide gurultusu tipi sesler olan müziklerle.d&r da var.

kızlar hamilelikte saçlarını boyatan varmı, ben normalde röfle yaptırıyorum, bebek geldiğinden beri yaptırmadım hiç ama acaba gelecek ay yaptırsammı diyorum sorucam dr.uma, hani röfle dibe değmiyor ya, doğumdan sonra daha zor olucak benim için 5 -6 saat sürüyor röfle.. araştırdım biraz net bi bilgi yok, yani dr.larda ikiye ayrılmış resmen bu konuda

Haklısın canım..Çay süt, demir emilimini azaltıyor.
Ama ben oğlumda da aynı şekilde kullandım demiri ilk hamileliğimde.
Hiç sorun yaşamadım..
Bilemiyorum belki mide rahatsızlığı olan kişilerde hassaslık olabilir.

Çay demleme meselesine gelince:

Ben her sabah eşime kahvaltı hazırlıyorum zaten yani çay demleme olayını o şekilde söyledim..:)
Çay içtğim de olur, süt içtiğim de(çok nadir), bitki çayı içtiğim de, hiçbirşey içmediğim de..
Zaten çayı 40 yıl görmesem aklıma gelmez benim ..neyse..

YAni gözümü açtığım gibi demir ilacını alıyorum..
Dediğim gibi sonra kahvaltı hazırla, oğlanı giydir, kahvaltısını yaptır eşimle oğlanı yolla, arkadan giyin derken yarım saati bazen bulmuyor bazen geçiyor..
Ondan sonra kahvaltı yapıyorum işte..

Yani benim böyle..
Bilemiyorum ama unutmazsam bir daha ki sefer gidince sorarım doktoruma..aklinialirimsmile

Kızlar nasılsınız ben bu saate kadar yatakta döndüm durdum çünkü 2gündür dönüp durmaktan hiç uyuyamadım sağ göğsümün altın da acayip bir acı ve tam arksına sırtıma vuruyor özellile yatarken canım acıyodu sonradan farkettim benim yaramaz oğluşum oraya yerleştiriyor kafsını ve kaburgalarımı acıtıyor onuda nasıl hissetim düne kadar ben üşüttüm yel girdi falan diye düşünüyodum dün baktım orda yuvarlak bir şişlik elimi koydum sert ve arasıra kayıyor aaaa dedim kafası bu doktrumu aradım yarın gel bakalım dedi

canım bende aynı dertten muzdaribim. ama ben en son diplerini hafif kırdırdığım için deriye temas oluyor. ama bende doğuma onbeş gün kala falan yaptırmaya karar verdim.çünkü hamilelikde bir kez boyatmanın sakıncası yok diye duymuştum. bari son zamanda olsunda hastanede kendimi iyi hissedeyim.

Ayyy kızlar kusura bakmayın soruyu sordum ama ancak şimdi cevaplarınızı okuyabildim.

Çok yoğunum.

eeeee herkes farklı kullanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…