2010 Temmuz Anneleri : )

Gözün aydın canım bebişin iyi olmasına sevindim..

Bende de haftasonu çarpıntı başladı ya..
Hala da devam ediyor..
Ben de doktoruma tel açmayı düşünüyorum bu konuda..

tansiyonuna bi baktır istersen canım. bende henüz çarpıntı filan olmuyor. sadece sol kulağımın içinde sürekli kalp sesi duyuyorum. vonk vonk vonk diye.özellikle akşamları. tansiyondandır dedi doktor ama tansiyonum hep normal çıkıyo. anlamadım.

Flowercim maşallah oğluna :asigim:

teşekkür ederim canım. ya herkes balık yağı içiyo mu. bana doktorum vermedi. balık yiyin dedi ama 2 haftada 1 anca yiyoruz her hafta alamıyoruz bizim mahallede balıkçı yok. bi de insan bıkıyo. söyledim ama calsiyum ve balık yağını yiyeceklerden almalısınız dedi bana.

Ben balık yiyemediğim için mecburen balık yağı kapsülü alıyorum canım..

Günaydın Flowersun...Oyy maaşallah oğluşuna güzel büyümüşŞeker sonucunda inş.güzel çıkar canım...Yine de yeterli gelmiyor olabilir süt içmeye dikkat ediyormusun....

süt içiyodum bayaa ama şu son sancıdan sonra korkar oldum. gaz yapıyo sonuçta. yoğurdu da hiç sevmem ama yoğurt yemeğe çalışıcam.yumurtadan da tiksindim. nerden alıcam calsiumu magnezyumu. sanki demir de yetersiz geliyomuş gibi. yani benim dilimde böyle harşta dil dedikleri bişi var. yara oluyo habire açılıyo. demir eksikliğine bağlamışlardı. yine dilim parça pinçik çok fena. tam sebebini de bulamadılar.

balığı on güne bir yesen bile yeter dedi doktor bir arkadaşım. haftada bir iki ıspanak ye. birde hergün 4-5'er tane ceviz fındık ve badem.. balık yağına gerek yok diyor bu sayede..

demir hapı da önermedi mi doktorun ? Kan durumun nasıl acaba ? tahlil yaptırdın mı hiç yakın zamanda ?

herkesin derdi ayrı. ben de artık göbeğimi gizleyen şeyler giymeye başladım. sinir oluyorum herkes amaan bu neee doğum yakın heraldeee diyo. yok daha 3 ay var diyorum. yaa çok şişmiiişş diye uzata uzata sölemiyolar mı sanki çok anormal bişi varmış gibi. bu arada kızlar rüyamda ikiz doğurmuşum gördüm. 2 tane erkek. diyorum ki allahtan oğluma iki isim bulmuşum bak işime yaradı. birinin adını çağan koyarım öbürününkünü ege. çağan ege koymayı düşünüyorum ya.2 tane bebek sallıyodum valla.:dance:

demir hapı da önermedi mi doktorun ? Kan durumun nasıl acaba ? tahlil yaptırdın mı hiç yakın zamanda ?

demir hapı ferro sanol diodenal içiyoprum magnezyum diasporal ve elevit. doktorumun önerdikleri bunlar. calsiyumu ve balık yağını balıktan cevizden ve süt ürünlerinden almamı söyledi. ilaç olarak önermiyoruz dedi.zengin bi ülkedeymişiz bu kadar balık cennetinde yaşarken balık yağı içmemeliymişiz.

kızlar okudugum kadarıyla cogumuzun şikayetleri hemen hemen aynıymış.allah kolaylık versin.bende bu şikayetlerle birlikte bide müsafirlerle uraşdım.tam 11kişi gelmişlerdi eşimle ben 13 kişi olduk ev bi kalabalıktı anlatamam o kadar yoruldumki bide mangal yapıldı.nasıl temizledim anlatamam o kadar yoruldumki canım cıktı.gucüme gidende ne biliyomusunuz hic biri yardım bile etmediler yidiler ictiler her tarafı karıştırdılar gittiler bide bana akıl veriyorlar cocuga bu ismi koy bilmem bu ismi koy sanki ben bunlara sorucam.bide kaynanam cocuga daha 1tane cöp bile almadı eşime şöyle söylüyor buna alma onu alma hic gerek yok.ay allah cıldırıcam benim yanımdada söylemiyor hic mutfaga gecer gecmez hemen başlıyor vıdıı vıdıı.eksıklerı o alacakmışta allahım ya rabbim ya tövbe tövbe sonrada sınırleme dıyolar.:umursamaz:

böyle durumlarda kendini koruman lazım. mesela aaaa ayyy karnım ağrıyyooo ay biraz uzanmam lazıım. yoruldum tabi rica etsem siz halledebilir misiniz yaa kusura bakmayın bu bebek yaramaz amaan şöle uzatayım ayacıklarımıııı :)))) valla ben bu kadar uzatmasam da bazen ağrım var siz halledin diyorum. gerçi hiç böle bi sorunum olmadı ama millet için kendimi yoramam valla. zaten iş yeterince canımı alıyo.

Ben marincap kullanıyorum ama PrayforU nun da dediği gibi ceviz,badem de yeterli diyorlar..E vitamini içerdiği için..

aslında hergün aksatmadan bayaa bi ceviz badem ve fındık yiyorum.yoğurt ve sütü biraz artırırsam. ne bileyim moralim bozuluyo. demirim çok az düşük çıkmıştı demir hapı verdi. 30. haftada tekrar ölçeriz dedi.

allah kolaylık versin canım bu halimizle zaten yerimizden zor kalkıyoruz bir de 11 kişiye hizmet.ay bende cok sinir oluyorum herkes birsey diyor karısıyor yok sunu alma bunu alma yok kıyafet alma hedıye gelırmış ınsana cocuguna birseyler alma zevkini bile yasatmıyorlar

canım yeminle aynı beni anlatmışsın....
geçen cuma bende yaklaşık bir 10 kişi ağırladım. onlar gelmeden önce temizlik yaptım. dip bucak hemde. ikramlıklar hazırladım. geldiler, o kadar gittim geldim. yerlerinden kalkmadılar adam gibi. eşim saolsun yardımcı oldu biraz. oda nereye kadar.
birde gürültü kafam kazan gibi oldu valla. ayaklarım şişti. altı acıdı, basamadım üstüne.
sinir küpü oldum hiç yoktan klava:
ben etrafımda hamile biri varken oturamazdım şahsen, insanlar çok düşüncesiz.
benim kayınvalidemde durup durup çok bişey almayın diyor. benim annem donattı resmen ondan henüz hiçbirşey göremedik. hayırlısı bakalım...

kızlar ssklı anne adayları. bizim şimdi doğumdan itibaren 13 hafta doğum iznimiz var yaa. hani erken doğarsa 3 hafta yanıyo mu diye konuşmuştuk ya. millet onu kaybetmemek için şöyle bir taktik izliyormuş. mesela 30. haftada gidip satını yanlış söleyerek ya da doktoruyla konuşup ayar yaparak bebeği 32. hafta gösteriyormuş böylece sen 38. haftadayken onlar seni 40. haftada zannediyorlar. eğer 40. haftada doğum yaparsan da doğumdan itibaren 13 hafta başladığı için farketmiyomuş. sadece sen 40+2 de doğurmuş gibi oluyomuşsun filan. öyle bişilerden bahsettiler.

Hamilelikte gyno ferrasanol demir kapsülü öneriyor doktorlar genelde. demek aldığın ceviz vs işe yarıyor canım..opuyorumnanaktan

Bu arada ne misafiri ? Misafir de ne ? Ben elimi sıcak sudan soğuk suya bile sokmuyorum hamileliğimin başından beri..Herşeyi annem yapıyor,babam yapıyor,eşim yapıyor..Riskli bir hamilelik yaşıyorken misafir falan ağırlayamam,hizmet edemem..Bebeklerime hizmet ediyorum şu anda..Dinlenip hamileliğimi uzatmaya,sağlıklı bir hamilelik geçirmek adına...

ay vallah onlar gelmeden temizlik yapdım kek yaptım corba yaptım.bide beyenmemezlik yapıyo eşimin annesi.

kızlar hepinize yorumlar icin cok tşk ederim.şimdi kaynanam aradı ne laflar söyledi anlatamam aglamaktan başka bişey yapamadım.dun o surat neydı dıyor bılmem ne yemin ederim dun her şey 4-4lüktü.şimdi bana şey diyor niye eşinle öyle konuşuyoırdun.ayaglamaktan yazamayırum.ben onlara nasıl davrandım yaptıgı hareket bak kadının allah seni bildiyi gibi yapsın başkada bişey dimiyorum.terbiyesiz kadın

yaa kızlarr herkezin derdi aynıymışşş valla sormayın hamile halimizle bizden bişiler bekliorlarr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…