2010 Temmuz Anneleri : )

canım kıyamam boşversene Allah aşkına. ne derse desin, ne hali varsa görsün ya klava:
bu halinle hiçkimsenin seni bu kadar sıkıntıya sokmaya hakkı yok.
tmm yorgunluk falan vs olabilir ara sıra ama kimsenin seni ağlatacak kadar laf söylemeye hakkı yok.
sen eşinle konuş bence, bebek doğduktan sonra daha kötüye gider herşey Allah korusun

oya canm üzülme ya o zaten üzül diye sana öyle diyor üzülüp de sevindirme onu senin için rahatsa kimseyi ilgilendirmez misafir senin misafirin şu kaynanalar yok mu adamı çıldırtıyor

ay canım yaaa üzülme kujucummmm değmezz hamile kadına öyle denirmi yaa aman düşünemiorlar ağlama kujun içinnn dayanıklı ol boşverr gitisinn canım benm sen elinden gelieni yapmışsınn bende hamileyim ama kayınvalıdelerle sorun bıtmıorr hamile olduğunu bıle anlamıyorsunn

Kızlar sizde azcık minik yalanlar söyleyin bari ya..Anlayışsızsa çevredeki insanlar bu kadar..Hastayım deyin,çok kötü grip oldum deyin,doktor yatak istirahati verdi deyin..Nolucak yaa..Ne gerek var üzülmenize..Hem size hem de bebeklerinize yazık........

yemin ederim cok kötüyüm şu an aglamkatan yazamıyorum hıc bısey.eşime soyledım zaten oda dıyorkı şimdi ararım ben annemi.o terbiyesizde ogluna bişey diyemiyorda beni arıyıcak yine.karnıma kramp girdi sinirden vallah ya.ben bunu hak etmedim yemin ederim.nasıl dün hizmetlerinde durdum.burunlarından gelir inşallah.

bide diyoki ogluma kötü davrandın bilmem ne.yarın bigun sende anne olucaksın.kimse benim ogluma böyle davranamaz.salak kadın.kendisi oğlunu her gun üzüyorda ben bişey söyledimde kiymete bindi oğlu

merak etme hamile bir insanı bu kadar üzenler cezasız kalmaz zaten.
anlamıyorum ben bu insanları ya kötükedihüso

kızlar nasılsınzı bakalım..
çoktan beridir bakamadım size hazırlıklar nasıl gidiyor ...
kyıafetler falan oh cicişleri de almışsınız..odlar hzırlaıyor..bebek şekerleri maşallah size...

yarın sokağa falan çıkmayın kızlar onu söylemek için uğradım çıkarsanız da şemsiye alın yanınıza..
kül bulutu geliyor ya...cilde deymemeliymiş yakıyormuş ..zaten solumakta zararlı...
aklınızda bulunsun...öptüm sizi ..bir sorun olursa ben hemen yan topikteyim...

bide diyoki ogluma kötü davrandın bilmem ne.yarın bigun sende anne olucaksın.kimse benim ogluma böyle davranamaz.salak kadın.kendisi oğlunu her gun üzüyorda ben bişey söyledimde kiymete bindi oğlu

kuju boşverrr üzülmee sennnn yaa boyle işteee erkekler anneleri kızınca bişe demiorlar eşleri bişe diince sorun oluyor anneyle araya mesafe girmio ama eşle giriorr anlamadımki ben bu durumu

Biraz araya mesafe koymakta fayda var...Fazla samimiyet yüz göz ediyor bazı insanları...

OYA
ben o kaynanayı saçını başınnnııııı :)))

canım benim ....
şimdi ne diyorum biliyormusun

acaba hamileyken ben mi çok alıngandım,yoksa onlar mı bana çok baskı yapıyorlardı
şimdi ise acaba onlar mı geri çekildi ben mi iplemiyorum....

bununu cevabını ben bulamadım...
ben hamileyken aynı senin gibiydim..misafirim bitmezdi,hiç biri mutfağa girmezdi..düşün ki annem ben doğum yapınca mutfakta 2 kap yemek yaptı ben bu hallere düşecek insanmıydım dedi..(ben normal doğum yaptığım halde pilav,bezelye,çorba yapıp evi silip öyle gittim doğuma millete iş kalmasın diye ).kaynanam zaten çatalın kaşığın yerini bilmez ikiside önüne hizmet beklerdi...

şimdi torunları için ölüyorlar ben yüz vermiyorum..
merak etme kuşum gün gelecek devran dönecek totonda pervane olacaklar...
ama lütfen reca ediyorum bebeğini üzme...
yani insanız ağlarız güleriz ama o karnında ki bebecik bunu kaldıramaz sen üzülürsen o kat kat üzülür..
sağlıklı,tatlış bebekler doğracaksınız sizi üzmelerine izizn vermeyin..

madem öyle diyo..olabilir anne madem çok kıymetli evlendirmeseydin,karısıyım ben onun,onun bana kızma hakkı olduğu kadar benimde ona kızma hakkım var biz aileyiz kimseyi ilgilendirmez .nokta....

süratsızda olabilirim öyle ise gelmesin kimse..nokta....

hiç bir şey senden kıymetli değil şu hayatta..seneye anlayacaksın bebeğim....

ya şu mesafe işini bir bana öğreten olsaa :):) çok sevinecem kızlarr benm eşim ailesine bağlı biz istesekte mesafe koyamıoruzz

ayyy ben sana ne diyim maşallh ağzından bal damlıorrr anne olmuşsun tam vallahi senden alıcak çook taktik varr vallaa :kedi::kedi:

ya şu mesafe işini bir bana öğreten olsaa :):) çok sevinecem kızlarr benm eşim ailesine bağlı biz istesekte mesafe koyamıoruzz

bazen cadaloz olduğuma seviniyorum. kaynanam zaten çok hasta kadın. yürüyemiyo. görümcelerim etrafımda pervane olur. kocam hayatta laf ettirmez. ailesinin yanında da hiç laf etmez. o da beni annemlere çok bağlı olmamdan şikayetçi aslında. hepsi iyiler çok şükür. bebekj şekerimi görümcem ben halledicem dedi. bize gelirler hamile değilken bile hemen mutfağa girer yemeğimi yapar evimi toplar öyle giderler zaten senede 1 kere gelirler. sen çalışıyosun yoruluyosun biz alışkınız sen dinlen derler. ama tersi olamazdı zaten. şerrimden korkarlar yani. hiçbirini sokmazdım eve valla.kocam da dahil olabilir yani.

Oyacım boşver tatlım hiiç kendini üzme olurmu...Derler ya ağzı olan konuşuyor diye...hele hele bunları bir bayanın bir annenin söylemesi daha vahim sanki kendi hamile olup bu evrelerden geçmedi..O yüzden boşver sen kendine bak eğer görevini yaptıysan hiiç problem değil kaldıki hamile hamile okadar misafiride ağırlamak zorunda da değilsin..Çook bile yapmışsınn....Bebeğin için üzülme...

Fazla samimi olmazsan,herşeyi paylaşmazsan mesafe de olur sanırım..Yani duygusal mesafe...İşte ya hastayım,gribim demek en güzel mesafelerden biri..Azcık cadı gelin olmakta fayda var bence...

Ayy helal olsun canım valla iyi güldürdün beni böyle olabilmekte marifet..Bende çok yumuşak yüzlüyümdür kimseye hayır diyemem gerçi kendi içimde durmaz aynen bende 2 hafta önce 5 gün arayla toplam 40 kişiyi ağırladım..o yüzden biraz çekerim ama saolsun benimkiler zaten geldiklerinde kendileride hiç durmaz yardım ederler....

ben de cadalozluğumun faydasını çok görüyorum ..Ama eşin de desteği önemli..Allahtan eşimle ilişkime zeval vermiyor bu durum...

QUOTE=oya.;12756235]yemin ederim cok kötüyüm şu an aglamkatan yazamıyorum hıc bısey.eşime soyledım zaten oda dıyorkı şimdi ararım ben annemi.o terbiyesizde ogluna bişey diyemiyorda beni arıyıcak yine.karnıma kramp girdi sinirden vallah ya.ben bunu hak etmedim yemin ederim.nasıl dün hizmetlerinde durdum.burunlarından gelir inşallah.[/QUOTE]

canımmm
üzülme ne olur...
ya eğer sen de ses çıkaramayan bir yapıdaysan korkarım ki bu hep böyle gider önce eşini kendi tarafında tut sonra ailesine hiç ama hiç taviz verme :umursamaz:
ama mutlaka eşin senin destekçin olsun ve ailen bu da çok önemli bence arkanda birileri varsa kimse laf edemiyor yoksa konuşan konuşana...
ben hep kendimi savundum bana laf edemiyolar çok şükür etselerde ailem arkamda biliyorlar
sen üzülme ağlama da bak minişini düşün o da üzülür yoksa annesi,son aylarımızdayız tadını çıkaracağımız zamanları başkaları yüzünden gölgelenmesine izin verme
bi daha gelmek isterlerse de evde yokum müsait değilim de tavır al bence gitme de ...bebişini de seni de kocaman öpüyoruz opuyorumnanaktan

Oyacım canını sıkma diycem ama ne derece faydalı olur bilemem..
Yalnız artık bu aylardan sonra öyle 10 kişilik yemek falan ..girmeyin böyle işlere canım..

Ama madem mecbur kaldın, biraz ağırdan alacaktın..
Eşine söyleyecektin arada hizmeti, yani eşim sana söyliyorum misafir sen anla..anlamında..
Sonuçta hamilesin normal zamandaki gibi koşturmanı, hizmeti kimse senden beklememeli, bekleyen de avucunu yalamalı kusurabakma..

Haaa bana da geliyor annemler kayınvalidemler ama yemekleriyle gelip onlar bana hizmet ediyor..:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…