Kızlar doğum izinlerimiz ne zaman başlıyor yaa...
Benim işler yine karıştı.
Fabrika müdürü doğum öncesi iznimi normal zamanında kullanmamı istiyor.
İzin 32+0 da mı başlıyor?
Yaa ben aslında 36. haftaya kadar çalışmak istiyordum ama müdür illa doğum öncesi 2 ayı kullanmamı istedi. Tabi son 3 haftaya kadar çalışabilme durumumu bilse de kabul etmedi.
Şimdi zıtlaşmak da istemiyorum. Offfff yaa illa strese girecek bişe çıkıyor. Canım çok sıkıldı.
,Huri banam doktorum sadece 2 doz vurulacaksın dedi diğerlerinden bahsetmedi sonra mı söylüyorlar yoksa...
doğumda gerekli evet dediğin sebeplerden ötürü....o zaman ben niye hala vurluyorum ki kızım nerdeyse yaşına girecek..sempatiksalakcinni.selam kızlar ben aşı falan olmadım çok gerekli değilmiş o doğumda mikrop falan kapmamak içinmiş ama zaten artık steril olmayan hastane kalmadı yani eskiden gerekliymişti şimdi tüm aletleri steril ediyorar ya da yenısını kullanıyorlar
aşkım moral bozacak ne var...Bu durumda ben 20 Mayıs'dan itibaren izne ayrılıcam. Moralim bozuldu yaa...
Benim hiç bir sıkıntım yok çalışmak istiyorum. Offff Offfffff anlamıyor...
canım kıyamam boşversene Allah aşkına. ne derse desin, ne hali varsa görsün yaklava:
bu halinle hiçkimsenin seni bu kadar sıkıntıya sokmaya hakkı yok.
tmm yorgunluk falan vs olabilir ara sıra ama kimsenin seni ağlatacak kadar laf söylemeye hakkı yok.
sen eşinle konuş bence, bebek doğduktan sonra daha kötüye gider herşey Allah korusun
oya canm üzülme ya o zaten üzül diye sana öyle diyor üzülüp de sevindirme onu senin için rahatsa kimseyi ilgilendirmez misafir senin misafirin şu kaynanalar yok mu adamı çıldırtıyor
ay canım yaaa üzülme kujucummmm değmezz hamile kadına öyle denirmi yaa aman düşünemiorlar ağlama kujun içinnn dayanıklı ol boşverr gitisinn canım benm sen elinden gelieni yapmışsınn bende hamileyim ama kayınvalıdelerle sorun bıtmıorr hamile olduğunu bıle anlamıyorsunn
kuju boşverrr üzülmee sennnn yaa boyle işteee erkekler anneleri kızınca bişe demiorlar eşleri bişe diince sorun oluyor anneyle araya mesafe girmio ama eşle giriorr anlamadımki ben bu durumu
Biraz araya mesafe koymakta fayda var...Fazla samimiyet yüz göz ediyor bazı insanları...
OYA
ben o kaynanayı saçını başınnnııııı :)))
canım benim ....
şimdi ne diyorum biliyormusun
acaba hamileyken ben mi çok alıngandım,yoksa onlar mı bana çok baskı yapıyorlardı
şimdi ise acaba onlar mı geri çekildi ben mi iplemiyorum....
bununu cevabını ben bulamadım...
ben hamileyken aynı senin gibiydim..misafirim bitmezdi,hiç biri mutfağa girmezdi..düşün ki annem ben doğum yapınca mutfakta 2 kap yemek yaptı ben bu hallere düşecek insanmıydım dedi..(ben normal doğum yaptığım halde pilav,bezelye,çorba yapıp evi silip öyle gittim doğuma millete iş kalmasın diye ).kaynanam zaten çatalın kaşığın yerini bilmez ikiside önüne hizmet beklerdi...
şimdi torunları için ölüyorlar ben yüz vermiyorum..
merak etme kuşum gün gelecek devran dönecek totonda pervane olacaklar...
ama lütfen reca ediyorum bebeğini üzme...
yani insanız ağlarız güleriz ama o karnında ki bebecik bunu kaldıramaz sen üzülürsen o kat kat üzülür..
sağlıklı,tatlış bebekler doğracaksınız sizi üzmelerine izizn vermeyin..
madem öyle diyo..olabilir anne madem çok kıymetli evlendirmeseydin,karısıyım ben onun,onun bana kızma hakkı olduğu kadar benimde ona kızma hakkım var biz aileyiz kimseyi ilgilendirmez .nokta....
süratsızda olabilirim öyle ise gelmesin kimse..nokta....
hiç bir şey senden kıymetli değil şu hayatta..seneye anlayacaksın bebeğim....
Oyacım boşver tatlım hiiç kendini üzme olurmu...Derler ya ağzı olan konuşuyor diye...hele hele bunları bir bayanın bir annenin söylemesi daha vahim sanki kendi hamile olup bu evrelerden geçmedi..O yüzden boşver sen kendine bak eğer görevini yaptıysan hiiç problem değil kaldıki hamile hamile okadar misafiride ağırlamak zorunda da değilsin..Çook bile yapmışsınn....Bebeğin için üzülme...
QUOTE=oya.;12756235]yemin ederim cok kötüyüm şu an aglamkatan yazamıyorum hıc bısey.eşime soyledım zaten oda dıyorkı şimdi ararım ben annemi.o terbiyesizde ogluna bişey diyemiyorda beni arıyıcak yine.karnıma kramp girdi sinirden vallah ya.ben bunu hak etmedim yemin ederim.nasıl dün hizmetlerinde durdum.burunlarından gelir inşallah.
Oyacım canını sıkma diycem ama ne derece faydalı olur bilemem..
Yalnız artık bu aylardan sonra öyle 10 kişilik yemek falan ..girmeyin böyle işlere canım..
Ama madem mecbur kaldın, biraz ağırdan alacaktın..
Eşine söyleyecektin arada hizmeti, yani eşim sana söyliyorum misafir sen anla..anlamında..
Sonuçta hamilesin normal zamandaki gibi koşturmanı, hizmeti kimse senden beklememeli, bekleyen de avucunu yalamalı kusurabakma..
Haaa bana da geliyor annemler kayınvalidemler ama yemekleriyle gelip onlar bana hizmet ediyor..:)))
sevgili oya hiç üzülme ağlama değmez o insan için inan ben senin yerine olsam hamileliğim boyunca kimseyi ağırlamazdım yemekli falan zor olur çünki birde insanlara yaranabilsen hizmet etmekle yaranılmıyor inan seni sevecek insan zaten sever bende 7 yıllık evliyim kayınvalide şimdi rahmetli oldu ama bana neler neler söylerdi hep ağlardım eşimle tartışırdım keşke hiç üzülmeseymişim evimin tadını kaçırmasaymışım onların istediği bu zaten
Neden 2 ay önce çıkmanı istiyor ki sen çalışmak isterken?
şimdi canım 3 ay doğum öncesi 3 ayda doğum sonrsı izizn var bildiğim kadarı ile...gıcık insanlar iştee bende anlamııorum çalışmak istemeyenler çalışırlarr son gune kadr çalışmak isteyenide zorla göndeririler uyuzlarr
Bebek arabası arayanlara önerim var. Biz uzun uzun araştırmalar sonucunda chicconun trio for me modelini aldık. Araba koltuğu aynı zamanda taşıma koltuğu oluyor, İlk doğduğunda kullanacağımız tam yatan fortbebe diyorlar ondan var, ayrıca 1 yaşından sonra kullanılacak ayrıca bebek arabası aparatı var, çantası tam set halinde .Bu araba doğduğundan 4 yaşına kadar kullanabilen bir araba. Çok kullanışlı.
selam kızlar. marii bu bilgiyi hangi kaynaktan aldığını yazabilir misin? özetlemiş çok güzel. diğerleri bildiğimiz şeyler ama süt iznini nasıl kullanacağını çalışan belirler kısmı güzel. çünkü pek öyle olmuyor. patron isterse yok sana süt izni diyebiliyor. eğer kaynağını da yazarsan belki konuşurken faydası olur. kızlar işler bayaa yoğun mesaiye kalıyorum hep. bakalım bu haftadan sonra hafiflicek heralde. herkes aman çok iyisin aman hamileliğin süper geçiyo deyip duruyo nazar değircekler valla korkuyorum diyorum siz bir de bana sorun çalışıyorum iyiyim ama akşam sızıp kalıyorum. bu arada şekerim 120ye düşmüş kızlar çok sevindim. diyetisyene gidip te para harcamama gerek yok sadece dikkat edicem. sizler de iyisinizdir inşallah öpüyorum hepinizii.opuyorumnanaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?