2010 Temmuz Anneleri : )

Yaa ben aslında 36. haftaya kadar çalışmak istiyordum ama müdür illa doğum öncesi 2 ayı kullanmamı istedi. Tabi son 3 haftaya kadar çalışabilme durumumu bilse de kabul etmedi.

Şimdi zıtlaşmak da istemiyorum. Offfff yaa illa strese girecek bişe çıkıyor. Canım çok sıkıldı.

Bu durumda ben 20 Mayıs'dan itibaren izne ayrılıcam. Moralim bozuldu yaa...

Benim hiç bir sıkıntım yok çalışmak istiyorum. Offff Offfffff anlamıyor...

Neden 2 ay önce çıkmanı istiyor ki sen çalışmak isterken?

gıcık insanlar iştee bende anlamııorum çalışmak istemeyenler çalışırlarr son gune kadr çalışmak isteyenide zorla göndeririler uyuzlarr

valla keşke beni gönderseler iznee benm ne zmana kadr çalışacağım belli bile değil :'(

Huri banam doktorum sadece 2 doz vurulacaksın dedi diğerlerinden bahsetmedi sonra mı söylüyorlar yoksa...
,
banada gebelikte 2 doz denildi sonta aşı kartımı elime verdiler.her gittiğimde yeni vurulacağım tarihi yazıyorlar...

doğumda gerekli evet dediğin sebeplerden ötürü....o zaman ben niye hala vurluyorum ki kızım nerdeyse yaşına girecek..sempatiksalakcinni.

Bu durumda ben 20 Mayıs'dan itibaren izne ayrılıcam. Moralim bozuldu yaa...

Benim hiç bir sıkıntım yok çalışmak istiyorum. Offff Offfffff anlamıyor...
aşkım moral bozacak ne var...
ah canım son aylarda şu zamana kadar gelediğin dönemin 2 kat hızında ilerleyeceksin.
bişeyim yok deme 15 günde bizim çocuklarımzı nasıl sürünmeden yürümeye eçebiliyorsa 15 günde sendede çok değişiklikler olacak...
maddi yönden diyorsan raporunu alıp sgk ya gittiğinde zaten fazlasıyla paranı alacaksın...
e o zaman oh uyu mis gibi sabahları kalk bebek şekerlerini hazırla,bebeğinini beşiğini hazırla,eşyalarını hazırla,yavaş yavaş dolam sar ,börek sar buzluğa at..inan ki çok ağarlaşacaksın..varmı ilk çocuk bilmiyorum ama ..hem paranı alacaksın hemde o kadar çok yapacak şey var ki..üstelik şu kilona bir kaç kilo dah eklenecek...
haziran ayından da hastane çantanı hazırla derim süpriz yapabilir bebeğin...

oya canm üzülme ya o zaten üzül diye sana öyle diyor üzülüp de sevindirme onu senin için rahatsa kimseyi ilgilendirmez misafir senin misafirin şu kaynanalar yok mu adamı çıldırtıyor

kuju boşverrr üzülmee sennnn yaa boyle işteee erkekler anneleri kızınca bişe demiorlar eşleri bişe diince sorun oluyor anneyle araya mesafe girmio ama eşle giriorr anlamadımki ben bu durumu

Biraz araya mesafe koymakta fayda var...Fazla samimiyet yüz göz ediyor bazı insanları...

canımmm
üzülme ne olur...
ya eğer sen de ses çıkaramayan bir yapıdaysan korkarım ki bu hep böyle gider önce eşini kendi tarafında tut sonra ailesine hiç ama hiç taviz verme :umursamaz:
ama mutlaka eşin senin destekçin olsun ve ailen bu da çok önemli bence arkanda birileri varsa kimse laf edemiyor yoksa konuşan konuşana...
ben hep kendimi savundum bana laf edemiyolar çok şükür etselerde ailem arkamda biliyorlar
sen üzülme ağlama da bak minişini düşün o da üzülür yoksa annesi,son aylarımızdayız tadını çıkaracağımız zamanları başkaları yüzünden gölgelenmesine izin verme
bi daha gelmek isterlerse de evde yokum müsait değilim de tavır al bence gitme de ...bebişini de seni de kocaman öpüyoruz opuyorumnanaktan[/QUOTE]

canım arkadaşlarım yorumlarınız ıcın cok tşk ederim.evet dun tatsız olay yaşadım ve cok uzuldum.kaynanamı allaha havale edıyorum başkada bişey demıyorum.neyse bebeyimi uzmeye hakkım yok.allah her kesin golnüne gore versın

Neden 2 ay önce çıkmanı istiyor ki sen çalışmak isterken?

gıcık insanlar iştee bende anlamııorum çalışmak istemeyenler çalışırlarr son gune kadr çalışmak isteyenide zorla göndeririler uyuzlarr
şimdi canım 3 ay doğum öncesi 3 ayda doğum sonrsı izizn var bildiğim kadarı ile...
oda sezeryan olursan 3 ay eğer normal doğum olursa daha az..yasal şeyleri söylüyorum ben..
eğer sen şimdi bu 3 ayı doğum öncesi kullanmazsan doğum sonrasına kalır ve toplam 6 ay olur..
iş veren 6 ay boyunca elemansız kalmak istemediği çin..şimdi çıksın ki izinini bir bölümü böyle gitsin diye düşünüyor olabilir doğumdan sonra 40 gün sonra seni işe çağırabilir...

tm bilmiyorum ama aşşa yukarı böyleee...

Doğum izni
Kadın çalışanlar, doğumdan önceki sekiz ve doğumdan sonraki sekiz hafta olmak üzere toplamda on altı hafta çalıştırılmazlar. Çoğul gebelik var ise doğumdan önceki sekiz haftaya iki hafta daha eklenir.

Kadının sağlık durumu elveriyorsa ve doktorun onayı ile kadın çalışan eğer isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar iş yerinde çalışabilir. Tüm bu süreler çalışanın sağlık durumu, işin özelliği ve doktor raporu ile gerekirse arttırılabilir.

Hamilelik süresince kadın çalışana periyodik kontroller için ücretli izin verilir. Yine işi ağır ise ve doktor raporu ile daha hafif bir işte maaşından indirim yapılmadan çalıştırılabilir.

ısteği halinde kadın işçiye, on altı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde on sekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz.

Süt izni
Kadın çalışanlara bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını çalışan kendisi belirler. Daha önce belirttiğim gibi bu süre günlük çalışma süresinden sayılır.

sezeryanla alaksı yok..
Doğumdan önce 2 ay doğumdan sonra 2 ay, toplam 4 ay..
ama istenirse 3 hafta kalana kadar çalışabilinir kalan doğum sonrasına aktarılır..

Sadece erken doğumlarda durum değişiyor ama onu bilemiyorum..

herkese merhaba
birkaç gündür giremedim bi geçmişe göz atıp gelicem

Ben bebek arabası araştırıyorum.Zaten aklımızda chicco ya da kraft almak var.Nerden ve kaça aldığını yazarsan sevinirim.

selam kızlar. marii bu bilgiyi hangi kaynaktan aldığını yazabilir misin? özetlemiş çok güzel. diğerleri bildiğimiz şeyler ama süt iznini nasıl kullanacağını çalışan belirler kısmı güzel. çünkü pek öyle olmuyor. patron isterse yok sana süt izni diyebiliyor. eğer kaynağını da yazarsan belki konuşurken faydası olur. kızlar işler bayaa yoğun mesaiye kalıyorum hep. bakalım bu haftadan sonra hafiflicek heralde. herkes aman çok iyisin aman hamileliğin süper geçiyo deyip duruyo nazar değircekler valla korkuyorum diyorum siz bir de bana sorun çalışıyorum iyiyim ama akşam sızıp kalıyorum. bu arada şekerim 120ye düşmüş kızlar çok sevindim. diyetisyene gidip te para harcamama gerek yok sadece dikkat edicem. sizler de iyisinizdir inşallah öpüyorum hepinizii.opuyorumnanaktan

herkese merhaba....
bugün mutfak dolaplarımı siliyorum daha çok ağırlaşmadan yapayım dedim..
şimdi biraz ara verdim

Canım gözünaydın çok sevindim şekerinin düşmesine...İnş.bundan sonra hep böyle olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…