2010 Temmuz Anneleri : )

Ben de 20 Mayıs'da 32+0 oluyorum. 14 Mayıs'da kontrolüm var. Doktorum o zaman ayarlar herhalde...

Valla ben de bazen karıştırıyorum..
Ama çizelgeye göre sen 28+2...

Yani 28 hafta(7 ay) bitmiş, 29.haftadan yani 8.aydan 2 gün almışsın bile..
Yaniii dolu dolu 7 aylıksın sen..

denizcim hesabında yanılma olabilir mi ? Henüz 6 buçuk aylık falanız hatta 1 hafta kadar var..:kedi:

arkadaşlar deniz'in hesabı doğru. biz hep doğumu 9 ay 10 gün diye düşünüyoruz. halbuki bu 40 haftalık bi süreç. yani evet 7. ayımızdayız. daha da 3 ayımız var.

1 ay 30 gün aylık hesaplamaya göre..Haftalık hesap 28 gün ama 1 ay 30 gün..280 gün = 40 hafta ediyor yani 280 güne tekabül ediyor..
180 günü doldurduğumuzda biz de 6 ayı doldurmuş 7. aya girmiş oluyoruz.Örneğin benim 186. günüm 26 +4 haftalık olarak

arkadaşlar deniz'in hesabı doğru. biz hep doğumu 9 ay 10 gün diye düşünüyoruz. halbuki bu 40 haftalık bi süreç. yani evet 7. ayımızdayız. daha da 3 ayımız var.

40 hafta zaten 30 günlük hesaba göre 9 ay 10 gün yani toplam 280 gün

28 gün diye hesaplanırsa 10 aya denk geliyor..

Burda bir arkadaş hesaplamayı farklı yapıyordu. Şimdi kimdi hatırlayamıyorum kusura bakmasın...

Hafta x 7 + 1/ 30 yapınca tam zaman çıkıyordu.

Örneğin 28 x7=196

196+1=197

197/30=6,5 aylık

280 i 30 a bölünce 9 çıkar sonuç ,10 artar...Yani 280 gün 9 ay 10 güne eşittir..

daha dün 5-6 haftalıktık şimdi nerelerdeyiz.. zaqman ne kadar çabuk geçiyor. bi de kucağımıza alıp şöyle doya doya koklamak nasip olsa...

daha dün 5-6 haftalıktık şimdi nerelerdeyiz.. zaqman ne kadar çabuk geçiyor. bi de kucağımıza alıp şöyle doya doya koklamak nasip olsa...

Aminnnnnnnnnn.Sağlıkla hayırlısı ile gelsin o günler inşallahhhhhhh:Saruboceq:

280 i 30 a bölünce 9 çıkar sonuç ,10 artar...Yani 280 gün 9 ay 10 güne eşittir..

valla ben çizelgeye göre konuştum evet ince hesap yaparsak dopru söylüyorsun.

Yani benim çizelgede yarın 27 yazacak mesela.
yani 27 hafta bitmiş yani 6 ay+3 hafta bitmiş olacak yarın.

Yani yarından itibaren 7.ayın son haftasına girilecek kaba hesapla..

Gerçi bu kadar ince hesap yapmaya gerek yok:))) Ama biz anneler nerdeyse saat hesaplıycaz..

9 ay +10 gün içerde bekleyen bebek çok az zaten..Oğlum 39.haftada doğdu benim mesela..
Bunda da sanırım 1 hafta 10 gün önce yapacak doktor sezeryanı kısmetse..

Ama bana soran olursa ben 7.ayın içindeyim diyorum..

valla ben de 7. ay diyorum. kızıma kavuşacağım an daha yakınmış gibi hissettirdiğinden midir ne, hoşuma gidiyo. amaaaaaaaannnnnnn kaç aysa kaç ay, biz hamileyiz istediğimizi diyebiliriz. biz ne diyosak doğrudur

Aslında Sat a göre hesap da saçma tabii.
Sat da hamile kalmadık ki biz:))))

Mesela benim Sat 15 ekim..Bundan itibaren hesaplanıyor ama 15 ekimde hamile kalmadım ki ben:))))

Ay neyse hayırlısı olsun ben çıkıyorum yemeğe.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…