Günaydın arkadaşlar.
Nasılsınız?
Ben bugün pek iyi diilim galiba.
Pazartesi akşamı doktorumuza gittik.Kan uyuşmazlığı iğnemiz yapıldı.Oğluşuma baktık iyi maşallah.
Ama benim vücudumda böcek ısırıkları vardı ya onlar kabarmaya başlamıştı doktorum onu görünce bebek enfeksiyon kapmasın diye serum taktı.Kaşıntıyı ve kabarmayı önledi biraz.Ama yarın cildiyeye de bi git dedi.
Bi de benim bu aralar sabahjları uykudan uyandığım zaman böyle belimin üst tarafları çok ağrıyo sızlıyo.
Doktora söyleyince bi de böbrek ultrasonu çektir dedi.
Neyse Dün hastanaeye gittim.Salı günü olduğu için çok kalabalıktı,bir sürü köylü de gelmiş yazık dolu hasta.Zateen moralim o zaman bi düştü.
Sonra cildiyeye girdim baya bi sıra bekledikten sonra.Doktor baktı pire yada tahta kurusu diil korkmana geerek yok dedi.Bi böcek ama ne olduğunu ben de bilemem bir sürü böcek çıkıyo bu mevsimde deeeedi.Hamilelerin de kullanabileceği bir merhem yazdı.Biz de dün evi ilaçlattık.allaha şükür geçti galiba bugün iyiyim.
Buralar önemsiz kısımlar.
Gelelim asıl mevzuya.Böbrekler için ultrasona girdim.Doktor bakıyor.Daha önce ameliyat oldunuz mu dedi.Yooo dedim.Adam allah Allah ddeddi.Nolduki doktor bey dedim.Sağ böbreğinizi göremiyorum dedi.Bi daha bakalım dedi.sonra da sizin sağ böbreğiniz yok hanımefendi dedi.Ben inanamadım tabi ciddimisiniz diyorum bana da gösterdi sonra.Şok oldum.Ağlamamak için kendimi zor tuttum.Çok kötü oldum yaa.düşünsene 28 yıl sonra öğrendiğim şeye bak.Aklıma bebeğim geldi hemen ya onda da böle bişi olursa Allah korusun.Rabbim onu korusun.
Yıllarca böbreklerimle ilgili bir sürü problem yaşadım yok kum döktüm yok iltehap oldum,ama bugüne kadar hiç bir doktor beni bi ultrasona gir diye yönlendirmedi.Nerden biliyim ki benim de aklıma gelmedi.
O yaşadığım problemlerde bu sorunumu bilseydim belki de başka tedaviler kullanırdım.
Eşim beni almaya hastaneye geldiğinde arabaya binince kendimi tutamadım.O kadar kötü oldum ki.O da çok şaşırdı baktım o da ağlıyor.
Sonra araştırdık.Doğuştan tek böbrekli olan insanların diğer böbrekleri normale göre daha iyi çalışırmış.ama onun da eforunu ölçtürmek gerekiyormuş.Biz de en yakın zamanda fakülteye gidicez.İnşallah biricik böbreğim iyidir de başıma daha büyük işler açılmaz.
Böyle işte yaa.Paylaştığım kişilerin kimi çok üzüldü kimileri dalga geçti.
Ben de halimi çok iyi bilmiyorum aslında çok kötü bişi diil gibi ggeliyor bu yaşıma kadar nasıl yaşadıyssssam bundan sonra da yaşarım herhalde.
Ama büyük bi şok oldum.
selam güll
ya kızlar randevum akşam 7 de
ama içim hiç rahat değil bebeğim 2 gündür çok az hareket ediyo
nst nasıl yapılıyo biz mi istiyoruz
lina girmişti galiba nst ye
canım 32. haftada yaptırıyormuş doktor ama bizim isteğimizle oluyor mu bilmiyorum. ama sen yinede doktora bi söyle bebeğimin hareketlerini az hissediyorum diye.
canım hiç üzülme benim kayınbabamında doğuştan tek böbreği gelişmemiş. adam 60 yaşını devirdi halende hergün içki içer sigara desen 15 yaşından beri içiyormuş beslenmesine falanda hiç özen göstermez. ama halen yaşıyor ve o tek böbrekle. üzülme canım :)
merhaba arkadaşlar
misscapris geçmiş olsun canım ama üzülme zaten ağrıların da doğumdan sonra geçicekmiş, şurda ne kadar zaman kaldı ki. Allah yardımcın olsun :Saruboceq:
misscapris geçmiş olsun canm
misskapriss canım çok geçmiş olsun ...sağlık sistemimizin ne kadar acınmalık durumda olduğu belli bakasana..kimsenin onca zaman aklına gelmemiş mi ya bir ultrason ..
aklına kötü şeyler getirme canım öptm
ben 1 tane beşiğine ,bir tanede park yatağına aldım uyku set i canım..
ulustan aldım özel can bebe var..çok uygun herşeyini ordan aldım..
yorgancıoğlunun 100 tl aldım..park yatağınki çok kaliteli değil 35 aldım onuda..
Misscapris neyin var bulamadım ara sayfalarda ama geçmiş olsun canım..
Liyadora dan haber var mı?
Deniz üstteki yazıyı oku canım...
hayır Liyadan haber yok...
Günaydın kızlar öncelikle
Capricim çok geçmiş olsun
Misskapris haberlerini duyunca üzüldüm çok geçmiş olsun canım ama bişiy olmaz inşallah bu arada ayrıntılı ultrasona girdiğin zaman bebişinin böbrekleri normal çıkmıştı dimi
sevgili misskapris, geçmiş olsun.
ama sakın kafanı oraya takıp da bebeğini üzme..
benim kuzenimin de doğuştan tek böbreği yokmuş ve bunu yıllarca askerlikten kaçtıktan sonra ve en sonunda 30 yaşında gitmeye karar verip de askeri muayeneye girdiğinde öğrendi.
o yaşa kadar da hiç bir sorun yaşamamıştı böbrekleri ile ilgili...
kum, enfeksiyon zaten herkeste olabilecek sıkıntılar, onları bir şekilde atlatırsın nasılsa...
ama bu şekilde hiç sorun yaşamadan, yaşam kalitesi düşmeden yaşayan bir sürü insan var.
ayrıca mutlaka farklı doktora da görün zaten fakülteye gidecekmişsin.
üzme kendini....
Kızlar saolun teşekkür ederiz,dualarınızı bizden esirgemeyin.
selam güll
selam güll
eee kızlar kilo durumları ne alemde bir süredir konuşmaz olduk...
Kızlar baakın ben bu elbiseden diktiricem kendime.
Ama ben daha böyle küçük küçük çiçekleri olan bi kumaş bulucam ve alt tarafı daha büzgülü bol olacak.
Çünkü göbüşümle bu hali dar gelir bana bu elbisenin:))
Güzel ama diimi?
Bu elbisenin aynısından da ben de var zaten.
Taa annem hamileyken teyzem fransadan göndermiş ona.
Bayılmıştım.
Biraz daha güzelleşsin havalar giyicem inş.
eee kızlar kilo durumları ne alemde bir süredir konuşmaz olduk...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?