2010 Temmuz Anneleri : )

herkese günaydıııııııın... opuyorumnanaktan

canım yan yattığında bebeğin rahatsız olmaz. ama bacaklarının arasına yastık koymalısın. ben çok rahat ediyorum öyle. tabi yastığını da yükseltmen gerekebilir.ben çok ince yastıkla rahat ederdim önceden ama bir süredir yüksekte daha rahat ediyorum.

Aaaa hadi yaa...daha ne istiyosun Capricim millet para verip silikon taktırıyor dudaklarınaasırnaşık şey

Düşünsene canın normalde kalın dudaklarım olduğunu ooooooooo zenciler gibi olurdum herhalde...:roflol::roflol::roflol:

papatyacım süt pompası konusunda ben de senin gibi düşünüyorum. şimdiden almak çok gereksiz. araştırma yapabiliriz sadece marka ve fiyat konusunda. doğumdan sonra da eğer gerekli olursa birini gönderip aldırması hiç zor değil. ama diğer türlü elinde patlama ihtimali de var. belki de şaldır şaldır sütümüz olmıycak. inşallah olur ama şimdiden bilemeyiz ki

Günaydın herkese.
Bu aralar çok stresliyim.
Herşey hep üst üste geliyor.
Sinirlerim çok bozuk.
Bebeğim nasıl etkileniyor kimbilir.
Neden dünya bu kadın hamile yaa ben onun için hep iyi döneyim bu zamanda demiyor.

Evde de huzurum kaçık kayınvalidemler geldiler bizde yatılı misafirler.
Kadın yemeğimi yapıyor suyumu elime veriyor ama ben geçmiştekileeri düşünüp kıl oluyorum.
Hiç kimseyi sevmiyorum bu aralar.
Kendimi kötü bi insan olarak görmeye başladım.

Doğum işim muallakta,nerde nasıl doğuracağım.
Doktoruma 1 gr. güvenmiyorum.Kendimi onun ellerine bırakmak istemiyorum.
Başka bi yere gitmek beni korkutuyor yollarda doğurmak istemiyorum.

Canım sıkkın ççççççççççççoooooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.

Geçmişi okurken size kızıyodum bu ne yaa herkes sızlanıyo diye baktım kendim daha beterr çıktım.
Ben de fiziksel rahatsızlıklar yok Allaha şükür ama ben de psikolojik sızlanmalar yaşıyorum.

ıçimi koparıp atmak istiyorum.

Düşünsene canın normalde kalın dudaklarım olduğunu ooooooooo zenciler gibi olurdum herhalde...:roflol::roflol::roflol:

:roflol::roflol::roflol::roflol:

Canım işte tam karar veremedim bende inş.ihtiyacımız olmaz ama en iyisi biz araştıralım da duruma göre artık hallederiz bir şekilde...

Miskapris bazen oluyoruz böyle tamamen psikolojik bazı şeylerde üst üste gelince...
Boşver tatlım üzme bu kadar kendini sonuçta herşey olacağına varıyor...İçini ferah tutmaya çalış...Doktoruna neden güvenmiyorsun ki memnun değilmiydin senn...
kayınvaliden de gelmiş ohh ne güzel yemekleri yapıyor işte geçmişi geçmişte bırak herkes yaptığından utansın...Ben kayınvalidemle aynı evde yaşıyorum canım birde o tarafından düşün mutlu ol...Gerçi çok şükür hiç bir şikayetim yok benim de...

aaa yapma böyle ama içinde bir mucize taşıyosun tatlım. biraz sabret geçicek hepsi az kaldı. bebeklerimizi kucağımıza alalım da sağlıcakla herşey güzel olucak emin ol opuyorumnanaktan

Canım Yaa evet insan herşei kolay unutamıorr ama unutmaya çalış bebeğini düşün onu kucağına alıcağını memursun en güzelide bu izne ayrılıp istediğin yerde doğum yapabilirsin ben özel sektördeyım kimbilir belki 36 37 haftalara kadar çalışacam sen nerde istersen doğum yapabilrsin ona karar ver ailenın yanına da gidebilrsin orda ii bri doktora bebek çok etkilenior sinir stresten ne olur üzülme juju lmaz:lmaz:

ya biz senle aynı şeyşeri yaşıomuşuz benim de kayın validemler ve babası bizdeler bizimki bi de rahatına çok düşkün bugün de burnundan ameliyat olacak kemik eğriliği varmış kendisi konyada oturuyo sanki konyada hastane kalmamış gibi geldi bi de burda ameliyat olacak hanım bi de 80 yaşında babasını da almış gelmiş hiç bu kız hamile diye düşünen yok oğluna naz yapıp duruyo oğlu da onun peşinde koşuyo ben ikinci hatta üçüncü palndayım çok stres oluyorum ya elimde değil

Ayyy maşallah canım yaa.
Herhalde alışık olmadığım için bana tuhaf geliyor.
Yani siz birlikte yaşıyorsanız düzeniniz ona göre kurulmuşrtur.
Ben kendi düzenime alıştım bişeyleeeeri değiştirince sinir oluyorum.
TVnin karşısında ayaklarımı uzatıp yatmak istiyorum tabi olacak şey değil kayınbabam kayınvalidem.
Neyse 1 hafta sabredicem artık.

Misskapris canım elinde değil istemesen de kendine hakim olamıyorsun.

Hormonlar iyice alt üst etti bizleri...

ama dikkatini, beynini şu aralar sevdiğin şeylere yönelt, hoşlandığın bişeyler yap kafayı bu tür moralini bozacak düşüncelerden uzak tutmaya çalış canım.

Bak az zamanımız kaldı, şu günler bebişlerimiz için en önemli günler..

Hiç kimse için hele ki olan olmuş biten bitmiş gibi konullar için ne kendini ne de bebişini huzursuz etme onu mutsuz etmeye hakkın yok heleki başkları için canım.

Hadi sevineceğin konulardan konuşalım.

Yaa seninki de bi alemmiş cidden.
Benimkiler sağolsunlar bana yardıma geldiler ediyolar da ama ben çıldırıyorum çünkü yıldızlarımız hiç barışmıyor.
Öfff öff burdddan anlatınca buldum da bunuyorum gibi görünüyordur belki ama sevmediğim insan bana ağzıyla kuş tutsa yaranamıyor işte.
Sevmiyorum yaaaaaaaa.Gıcık oluyorum,Allah başımızdan eksik etmesin onları büyükler ne deseler doğru çıkıyor ama ben kıl oluyorum yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ay Kızlarr herkezin Bir derdi var ışteeee Allah hepmizin Yardımcısı Olsun

Ya canım seveceğim şeyleri yapmayı ben de çok istiyorum ama galiba onları da yapamadığım için strese giriyorum.
Biliyosunuz küçük bi ilçedeyim.Günlerim okuldan eve evden okula ggeçiyor.
allahtan okuldaki arkadaşalarım çok iyi onların yanında daha iyi oluyorum ama eve gidince yapacak bişi yok.

O arkadaşlarla görüşsem hepsinin çocukları var 2-3 yaşlarında inssanlar onlarla uğraşıyor.
Şöyle çıkıp gezecek bir yer yok.
Akşamları yürüyüş yapmak istiyorum yalnız olacak şey değil.
Eşim okuldan gelir gelmez üstünü değiştirip ben biraz arkadaşlarla takılayım diyor yemeğe kadar gelmiyor.Yemek yiyoruz ben gene yalnız kalıyorum çünkü bilg. oyununundan kopamıyor benimki.

Belki bu akşamda arkadaşlarınla çıkma birlikte gdddelim azıcık yürüyelim bi dondurma yiyelim desem tamam diyecek belki.ç
Ama ben de bunu sevmiyorum neden onun aklına gelmiyor neden bu kadın eve tıkıldı kaldı demiyor.Kendi teklif etsin diye bekliyorum.

İçime kapanıyorum git gide ışığım sönüyor sanki.

Tek umudum oğlumun gelmesi o gelince dünyam aydınlanacak yalnızlığım son bulacak inşallah.

Ama bu psikolojiyle ona mutluluk verebilecekmiyim bundan dda korkuyorum doğrusu.

Şimdi çocuklara verdiğim ödevi bitirenlere ödül veriyorum zil çalana kadar oyun oynayabilirsimiz diye bir site öneriyorum .
Gözlerindeki mutluluk o kadar güzel ki.
Çocuk olmak ne güzel bi duygu.
Ben de böyleydim çok mutlu bi insandım .
Onları kıskandım.
ınşallah büyüdüklerinde de böyle mutlu gülerler.

Neyse ben yemeğe gidiyorum kızlar.
Öğleden sonra tekrar hastane köşelerindeyim yine böbrek ultrasonuna giricem.
Bu defa başka bi doktora gidiyorum kontrole.
ınşallah geçen sefer ki sonuç yanlış çıkmıştır.

canımm ben sana kıymammmm :) ya nasıl bir bunalıma girdin sen öyleee inan bebeğin olsun okadar mutlu olucaksinkiii eşlerin çoğu öylee anlamıorlar kadınların evde sıkıldığınıı inan düşünceli erkek parmakla sayılacak kadar azz sen kendını üzmee hiçç

herkese merhaba,
dün mustella'nın sponsorluğunda bebeğim olacak seminerine katıldım.
belki bilirsiniz emekli ebe hemşire ve doğum koçu Ayşe Öner verdi semineri.
doğum, emzirme, göğüs bakımı ile ilgili çok faydalı bilgiler verdi.
nefes ve diğer egzersizlerle örnekler gösterdi.
mesela düzenli olması açısından her ana öğünden önce gebelerin yapmasını önerdiği çok basit iki egzersiz var:
1. ayaktayken kalçamızı önce küçük daireler halinde kıvırmaya başlıyoruz daha sonra kendimizi zorlamayacak şekilde daireleri genişletiyoruz. bunu saat yönünde ve tersinde sırayla yapıyoruz. 10ar kere. bu rahim bölgesini rahatlatmaya yarıyormuş
2. yine ayaktayken bacaklarımız hafif aralık olacak şekilde dizlerimizi hafif kırarak duruyoruz. daha sonra bacak aramızı yani pubik bölgemizi öne doğru çıkartıp bırakıyoruz. bu da normal doğumda pelvis kemiklerinin ve kaslarının esnemesine yardımcı oluyormuş...

emzirme ile ilgili de ilk 3 günün çok önemli olduğunu, o günleri emzirme ve bebeği alıştırma bakımından ne kadar verimli geçirirsek sonrasında çok daha az sıkıntı yaşayacağımızı anlattı.
kitabı da var isteyenler araştırabilir.
ben çok faydalı buldum semineri ve kitabı da en kısa zamanda almayı düşünüyorum.

Ayyy kıyamam yaa sen iyice bunalmışsın canım benim.

Bu durumda senin tek destekcin eşin olmak zorunda.

Zaten okul arkadaşlarınla yeteri kadar akşama kadar görüşüyorsun bir de akşam görüşürsen onlardan da sıkılırsın. Artı zaten akşama kadar çocuklarlarsın onların çocukları da sana ağır gelir daha çok bunalırsın.

O nedenle küçük yerde olmanın verdiği dezavantajla ufak şeylerden mutlu olmak zorundasın.

Ama yaptığın en büyük yanlış ne biliyormusun?

Beklenti içine girmen ve bunu karşıdan göremeyince mutsuz olman.

Ki bence senin asıl problemin de bu zaten eşinden destek görmek istiyorsun belki oluyor da ama istediğin kadar olmadığı için diğer konuları da büyütüyor olabilirsin canım.

Çünkü ben kendimden biliyorum eşimin biraz benii ihaml ettiğimi düşündüğümde herşey bana gıcık gelir, hayatı kendime işkence ederim.

O nedenle de hiç beklentiye girme bence canım benim.

Bak ben ne yapıyorum. Eşime offff çok sıkıldım hadi yürüyelim yada hadi sana dondurma ısmarlayayım hatta bazen laf sokarım sbeyfendi sizin aklınıza gelmez ama hadi sana dondurma ısmarlayım derim hemen yelkenler iner.

YAni boşver erkeklerin düşünmesini beklersek işimiz var. Sen teşvik et. Yolda yürürken de ayyyy yürümek beni çok rahatlatıyor kendime geliyorum ki zaten bundan sonra yürümemiz lazım hayatım de.. Ben böyle yaptığım için biraz sıkıntılı olsam hadi kalk yürüyelim sana dondurmada ısmarlarım diyor.

Erkekler hormonlardan mormonlardan anlamıyor canım. Onları bizler yönlendirmek zorundayız canım benim.

Eşini yola hep sen sür. Şunu yapalım bunu yapalım diye...

Vallahi o gün biraz sıkıntılıydım evde kayınvalimler kendi annemler felan vardı beni bildiği için onları bıraktık yürüyüşe çıktık dondurmamı da yedim ohh mis gibi...

Boş ver canım erkeklerin kafası biraz geç çalışır.
:roflol::roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…