2010 Temmuz Anneleri : )

Saolasın canımm..haklısın herkesin düzeni farklı şimdi alışık olmadığın için zorlanıyorsun...Ama nasıl olsa gidiciler birde öyle düşün ve üzme kendinii...En fazla bir hafta kalıp gidicekler...

evet tesadüf benımkıde 28+2 olması gerekirken 29 haftalık ben hiç ilaç vitamin falan kullanmıyorum yeterli beslendiğimi düşünüyorum şimdi önden gidince dogumda öne alınıyor değil mi

senın vıtamın almana gerek yok tokatın herseyı guzeldır (memleketım dıye demıyorum)havası suyu yeter ınsana
gorev ıcınmı ordasınız
dogum onemı alınır yoksa zamanında fakat ırı bı bebek olarakmı dogar orasını bekleyıp gorecegız valla hayırlısı olsun sanırım vaktınde ırı bı bebek olarak dogar oyle olmasa dr vıtamını bıraktırmazdı bence

DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Gebelik muayenelerenizde yapılan ultrasonografide bebeğinizin ölçüleri (uyluk kemiği (FL), baş çevresi (HC), şakaklar arası mesafe (BPD) ve karın çevresi (AC) gerçekte (yani SAT'ınıza göre hesaplanan) haftanızla uyumlu olmayabilir ve çoğu durumda böyledir. Ultrasonografi cihazı doktorunuzun aldığı ölçümü kendi içinde yüklü olan ortalama değerlere göre gebelik haftasına çevirir ve çıkan değer sizin gerçek gebelik haftanızla +/- 10 güne kadar farklılık gösterebilir. Özellikle son haftalarda bebeğiniz ortalama değerlerden farklı çıkabilir. Değerler çok daha farklı çıktığında (genellikle ölçümler iki haftadan daha ufak veya büyük çıktığında) normaldışı bir durum (iri bebek veya gelişme geriliği) gündeme gelebilir.

Bebeğinizin ultrasonda alınan ölçüleri gerçek gebelik haftanızdan bir hafta daha ufak çıktığında bu sizin bir hafta daha mı geç doğum yapacağınız anlamına gelir? Veya size bebeğiniz "bir hafta büyük" ve hatta "iki hafta büyük" deniyorsa bu da sizin daha mı erken doğum yapacağınız anlamına gelir?

Hayır. Gebeliğinizin ilk 10 haftasında yapılan ultrasonografi ile SAT'ınızın (son adet tarihinizin) doğruluğu teyid edilmişse (çoğu durumda bu yapılmıştır), bebeğinizin bu haftalardan itibaren çıkan ölçümleri muhtemel doğum tarihi aralığınızı etkilemez. Yani bebeğiniz 9 ay 10 günlük süreci daha yavaş veya daha hızlı tamamlamaz.

Miyadında doğan tümüyle sağlıklı bebeklerin bazıları 2500-2900, bazıları ise 3500-4000 gram aralığında doğarlar. İşte bu gidişat bu haftalardan itibaren bebeğin ultrasonografi ölçümlerinde kendini belli etmeye başlar.

Anne ve baba adayları ve genel olarak toplumumuz bebeğin doğum kilosu ile sağlık durumu arasında bir bağlantı kurma eğilimindedir. Bu tam olarak doğru bir bağlantı değildir. Zamanında doğmuş 2500 gram bir bebek örneğin yine aynı gebelik haftasında 3500 gram doğmuş bir bebekle karşılaştırıldığında kilo farklılığı dışında bir özelliği yoksa, tümüyle sağlıklıdır. Sağlığı belirleyen temel kriter doğum kilosu değildir.

Hatta 2500 gramdan daha düşük kilolu, 4000 gramdan daha yüksek kilolu doğan bebeklerin bile çok önemli bir kısmı sağlıklıdırlar.

Bebeğin doğum kilosunu etkileyen özellikler önem sırasına göre, genetik özellikler (anne ve babanın doğum kilosu), anne adayının gebelik döneminde beslenmesi ve gebelik döneminde ortaya çıkan özel durumlardır (gebelik döneminde ortaya çıkan şeker hastalığı bebeğin iri olmasına, preeklampsi adı verilen durum ise düşük kilolu doğmasına neden olabilir).

hım benım bastan beri önde gidiyor hep bir daha gittiğimde doktora sorayım bakayım satla uyumlu demişti evet canım eşimin işi dolayısıyla burdayız ama son 2 ayımız gidiyoruz

selam kızlaar..!opuyorumnanaktan

çarşamba günü kontrolümüz vardı.. oğluşumu gördüm.. 30 haftalık olmuşuz mayısın 20 sinde gel raporunu vereyim dedi..2 hafta sonra izne çıkıyorum çook şükür sositososito
kızlar bebişim zayıfmış 30 haftalığız ve 1,500 gram mış boool bol sebze ve meyve ye dedi.. bakalım habire yiycem bundan sonra boshayallersmile.. iş yerinde de yiyemiyorum ki.. çalışırken zor oluyo. iş arkdaşlarımn yanında felan çekiniyorum.. bu arada benim yerime çalışıcak olan arkdaş geldi.. ona işleri felan öğretiyorum.. o yüzden pek nete giremiyorum.. Hepinizi oğluşumla kocaman öpüyoruz opuyorumnanaktan kendinize iyi bakın..!

ya kızlar benim yediklerim sürekli agzımda sanki kusacakmısım gibi sabah 9 da kahvaltı yaptım halen agzıma gelip duruyor 1 haftadır böyle sizlerde de var mı

yaaaaaaaaaaa bn 30 haftalıkken 1350 çıktıı dahada zayıfff okadar dıkkat edıoruzz inşş diğer kontrolde normal çıkar

yaaaaaaaaaaa bn 30 haftalıkken 1350 çıktıı dahada zayıfff okadar dıkkat edıoruzz inşş diğer kontrolde normal çıkar

eksisi mi artısımı ne varmış canım. 1,300 e geliyo hatta off bilmiyorum..! mafoldumben vitamin felan içmiyorum ben.. sonra yemeğimi 3 öğün yiyorum.. iştahım yok pek bundan sonra zorla yiycem artık..!

Selam minikuş...
ne güzel oğluşunu görmüşsün maaşallah size...Ya ben şu kilo olayını anlamadım bir türlü...Acaba bu zayıf yada kilolu olayı doktordan doktoramı değişiyor.Sanırım sende gittiğinde 29+4 falandın...Bende en son doktora gittiğimde 29+2 idim ve 1400 gr.dı bebeğim gayet iyi satıyla uyumlu bir bebek dedi doktorum...Kafam karışıyor gerçekten...

canım ben gittiğimde 30 haftalıktım tam doktorun dediğine göre.. şimdi sitelerden bakıyorum 30 haftalıkta 1.000 kilo ve 2000 kiloa arası normalmiş.. ama bize doktorumuz bebeğimiz zayıf iyi beslenelim dedi.. amaaan ne biliyim Allaha emanet bebişlerimiz cnm sağlıklı doğsunlarda inşalalh.. biraz kilolu olsalar.. vay bebek kilolu normla doğum tehlikeli derler.. doktorlara güvenilmiyo.. herşeyi bi bahane ediyolar mafoldumben

Evet sağlıklı olsunlarda inş..hayırlısı ile gelsinler kucaklarımıza...

Gerçekten dr.ları anlamak zoor :sinifsinif: muhtemelen benım kızımda 30 haftamda 1400 gr civarlarında olması gerekıyorr dr.. iyi, kızın haftasına gore normal dedı.. her ne kdr bana kucuk gelsede akannehir
Bakalım pazartesı randevum vaaarr kızım kag kilo olmuşş :asigim:

Sizin randevunuza da birşey kalmamış hadi bakalımm güzel haberlerinizi bekliyoruz Zeymurancım...

Bencede doktorları anlamak zor :) neye inanacağımızı şaşırdık valla ama ben ufak bebeğin bakımı zor die 3500 falan doğurmak istiorum bu gidişle hayal gibi çok tosun olmasın ele avuc gelsin yeter inşallah başarabilirim

Kızlar kiloyu fazla takmayın ne de olsa ultrasona bakıp söylüyorlar tartma gibi imkanları yok yaklaşık değeri söylüyorlar, sağlıklı doğsunlarda doğduktan sonra kilo alırlar merak etmeyin.
Benim kızım 3 kg 150 gr doğduydu. Emerken toparlanıyorlar...Bu bebişimde 3 kg doğsada yeter bence.normal kg zaten...

maşallahhhh canımmm oyyyyy acıkmış demek sıpacan ama yavrum hortumunu çekiştir kolunu yeme bırak kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

günaydınlar herkese!!
benim ayaklarım şimdiden davul gibi oldular. napıcam eyvahedigeldismile

kızlar benim ayaklarım çok şişmiş yaa koca ayak oldumm acaba ödem mi oldu bende
bilmiyorumkismile

Yaa belki çok enteresan olacak ama asıl benim dudaklarım şişti. Silikon yaptırmış gibiyim.:roflol::roflol::roflol:

Allah'tan eski hali çok kalın değildi. YOksa halim ne olurdu bilmem...delikafaduldendelikafadulden

kıslarrr bende haftasonu yolculuktan sonra bir şiştim halen inmedi bacaklarım çok fena yani (( yoldan bir geldik tartıldım 2,5 kilo fark var ama ellerim, ayakların,bacaklarım balon şimdi 1 kilomuz kadı fazla şişliklerden ((( capriiii benim dudaklar iridir şişseler harbi zenciler gibi olurum kaydirigubbakcemile3

maşallah kızınaa kocaman olmuş
dilini mi çıkarmıştıkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
biz hiç okadar net göremedik kızımı hep dönüyo rahim duvarına,b,ze ensesini seyretmek düşüyo

canımmmm utangaç demekki senin fıstık :))

canımmm allah sabır versin ama boşver geçmişi eskileri düşünme sen bebeğini düşün onun tadını çıkart opuyorumnanaktan

offfffffffffff canımmmm allahım sanada bolca sabır versinnnn ((

Merhaba Güll hoşgeldinn nasılsınnn..

hoşbuldum canımmm çok şükür iyiyiz siz nasılsınız bakalım kuzucuğunla :)))

Bi de aklıma gelmişken söyleyeyim sezeryan doğum yapacaklar hazır mamada alın çünkü süt hemen gelmiyor bebek sütün gelmesini beklemiyor yani hazırda olursa iyi olur, küçük biberonla birlikte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…