az once bir arkadasimdan telefon aldim, cuma gcesi dogum yapmis bebis 3.125kg ama biraz zor olmus cunku bebgin yuzu yukarida dogmus, onun icin de sancilar onden degil arkadan geliyormus ilk defa duydum ama tecrube oldu ama simdi kizi saglikli ve kollarinda, itiraf edeyim korkmaya basladimeyvahedigeldismileinsallah hepimiz sorunsuz bir sekilde geciririz su dogumu
canım ilk doğumun mu olacak hiç korkma anlamayacan bile allah öle bi yardım ediyodu ki o anı yaşamayan bilmez tatlısıyla acısıyla çok güzel bi duygu:))
evet canım 2, olacak kısmetse iyi düşün iyi olsun sakın korkutma kendini:))
QUOTE=teacherofelt;13125955]slm kızlar ben de temmuz annesi adayıyım ama bir kaç gündür kendi çok kötü hissediyorum minik kızımın kafa içinde sıvı birikmesi olmuş 9 mm .doktorumuzdan sonra bir de doçente göründük şu an için tehlikeli boyut değil dedi. takip edilcekmiş.var mı böyle bişey yaşayan desteğe ihtiyacım var.günlerdir aklıma geldikçe ağlıyorum bebişime iyi bakamadım diye :çok üzgünüm:
canim bu durumun seninle hic bir ilgisi yok, senin birseyi yanlis yapman ya da yapmamanla alakali degil, olcagi varsa oluyor maalesef, kendini bosuna suclama.Bir arkadasimin bebeginin cigerleri su toplamisti anne karninda mudahale ettiler ama yeterli olmayinca bebegi 6+1 ken aldilar yani premature dogdu bebek 3 ay hastanede kaldi 4 ay once hastaneden cikti ve simdi normal bir bebek gibi cok saglikli.Umarim anne karninda mudahale edebilir senin bebisinede ama moralini yuksek tutmak zorundasin.Gcen sene bir arkadasima da bebginin kalbi delik deyip 8 aylikken acilen sezeryan yaptilar ve bebek turp gibi cikti yanlis teshis koymuslar, insallah senind eoyle birseydir.Kendine cok iyi bal olurmu moralini de kizin icin yuksek tut.opuyorumnanaktan
benim karnım kocaman oldu bebelk te kilolu suyum biraz fazla ama sırtüstü o kadar rahat yatıyorum ki nefesm filan kesilmiyo. herkes aynı şeyi sölüyo bende niye öle olmuyo acaba.benim damarlarım başka yerde mi ki baskı yapmıyo gebelik kesesi.
Canım seni dr.uyarmadımı gebeliğin bu haftalarında sırt üstü yatmak tehlikeli.Bebeğe oksijen gitmiyor,eğer dikkat ettiyse bebeğin hareketleride hızlanıyor,oksijen gitmeyince yetrli çırpınırmış.En iyi yatış şekli sol tarafa yatmak.kalp daha iyi kan pompaladığı için bebek daha iyi besleniyormuş.Birde özellikle yemeklerden sonra 40 dk.sol tarafımıza yatarsak bebek daha iyi beslenirmiş.
Canım seni dr.uyarmadımı gebeliğin bu haftalarında sırt üstü yatmak tehlikeli.Bebeğe oksijen gitmiyor,eğer dikkat ettiyse bebeğin hareketleride hızlanıyor,oksijen gitmeyince yetrli çırpınırmış.En iyi yatış şekli sol tarafa yatmak.kalp daha iyi kan pompaladığı için bebek daha iyi besleniyormuş.Birde özellikle yemeklerden sonra 40 dk.sol tarafımıza yatarsak bebek daha iyi beslenirmiş.
bende sol tarafima yatmaya calisiyorum ama bazen belim oyle agriyorki sirtustu yatip dinleneyim diyorum, bide uyku arasinda sirtustu donuyorum bir uyaniyorum sirtustu yatmisim kendime kiziyorum ama uyku arasinda farkinda bile degilim.
Yani ben doktoruma da sordum ayrıntılıya gittiğim profa da bana ikisi de dedi ki sol yana yatmanız daha iyidir. ama eğer siz rahatsanız bebek te rahattır. ben dedim ki gece zaten sol yana yatıyorum ama tv seyrederken filan sol yana yatarsam sırtım çok ağrıyor. bütün gün bilgisayar başında oturarak çalışıyorum ve gece 1-2 saat de olsa sırtımı dinlendirme ihtiyacı hissediyorum çok mu sakıncalı dedim ikisine de ayrı ayrı sordum. hayır çok sakıncalı değil sadece bebek sol yana yatınca daha iyi beslenir bir de sizin tansiyonunuz düşebilir tansiyonunuz düşmüyorsa 1-2 saat yatabilirsiniz dediler. ama son ay yatmayın dediler. benim bebek zaten 15 gün önde demek ki besleniyor. bir de benim annem kardeşimi 9 ay sırt üstü yatarak doğurdu ve konuşuyoruz bi kere bile sol yanıma yatmadım hep sırtüstü yattım diyor kardeşim 4 buçuk kio doğdıu ve oldukça da sağlıklıydı. bilmiyorum ben de gece sırtüstü yatmamaya gayret ediyorum ama 1 saat de sırtımı dinlendirmekte sakınca görmüyorum açıkçası. bir de dediğim gibi hiç rahatsız olmuyorum. bebek asıl sol yana yatınca hareketleniyor ve bu iyi bişey. bebeğpin hareketli olması sağlıklı olduğunun belirtisi çırpındığını pek sanmıyorum.
iyi geceler kızlar
inşallah sorunsuz geçiyordur günleriniz , haftalarınız ..
bi şey sormak istiyorum size , Liyadora yada AdaEge nickli arkadaştan haberi olan var mı ? umarım onun da sağlıkla gelişiyordur ikiz mucizeleri ..
benim yaşım 37 canım. biz 15 ay uğraştık tam tüp bebeğe gidiyoduk ki bebeğimiz bize sürpriz yaptı.ben ctesi gittim zaten 2 haftada 1 gidiyorum 1507gr dedi doktor ama 25+5 ken 1026 grdı bebeğimiz.ben 2 senelik evliyim canım geç evlendim. biz ismini çağan ege koyucaz. ben izne haziran sonu çıkıcam 25 haziran gibi.
Canım ben kontrollerime profesöre gidiyorum sıkıntılarımdan dolayı,dr.beni sırt üstü yatırıp muayene etmekten bile çekiniyor,inan başımın altına 2 yastıkla destek koyuyoruz muayenede.Ben zaten sırt üstü yatamıyorum bile,sağdan sola dönerken sırt üstü kalsam ne kadar kısa o zaman bile nefesim kesiliyor resmen,tabi önemli olan senin nasıl rahat ettiğin dr.sakınca görmüyorsa sana kalmış.Ben bildiğimi paylaşmak istedim sadece
Ne güzel Allah tam zamanında vermiş.Gelişimi de güzel.Bana dr tahminen 3500 gr doğar dedi.Sana tahminde bulundu mu?Hep dua ediyorum sağlıklı ve tam zamanında gelsin diye.:Saruboceq:Erken de gelmesin geç de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?