2010 Temmuz Anneleri : )

az once bir arkadasimdan telefon aldim, cuma gcesi dogum yapmis bebis 3.125kg ama biraz zor olmus cunku bebgin yuzu yukarida dogmus, onun icin de sancilar onden degil arkadan geliyormus ilk defa duydum ama tecrube oldu ama simdi kizi saglikli ve kollarinda, itiraf edeyim korkmaya basladimeyvahedigeldismileinsallah hepimiz sorunsuz bir sekilde geciririz su dogumu

canım ilk doğumun mu olacak hiç korkma anlamayacan bile allah öle bi yardım ediyodu ki o anı yaşamayan bilmez tatlısıyla acısıyla çok güzel bi duygu:))

canım ilk doğumun mu olacak hiç korkma anlamayacan bile allah öle bi yardım ediyodu ki o anı yaşamayan bilmez tatlısıyla acısıyla çok güzel bi duygu:))

evet canim ilk dogumum olacak insallah, arkadasim anlatmak istemdi dogumdan sonra anlatirim dedi ama ben israr ettim, sonra da korktum zaten korkuyordum ama birebir yasayan biriyle konusunca biraz daha cok etkileniyor insan.senin ikinci degilmi, bir kizin vardi galiba.insallah dedigin gibi olur canim

QUOTE=teacherofelt;13125955]slm kızlar ben de temmuz annesi adayıyım ama bir kaç gündür kendi çok kötü hissediyorum minik kızımın kafa içinde sıvı birikmesi olmuş 9 mm .doktorumuzdan sonra bir de doçente göründük şu an için tehlikeli boyut değil dedi. takip edilcekmiş.var mı böyle bişey yaşayan desteğe ihtiyacım var.günlerdir aklıma geldikçe ağlıyorum bebişime iyi bakamadım diye :çok üzgünüm:[/QUOTE]

canim bu durumun seninle hic bir ilgisi yok, senin birseyi yanlis yapman ya da yapmamanla alakali degil, olcagi varsa oluyor maalesef, kendini bosuna suclama.Bir arkadasimin bebeginin cigerleri su toplamisti anne karninda mudahale ettiler ama yeterli olmayinca bebegi 6+1 ken aldilar yani premature dogdu bebek 3 ay hastanede kaldi 4 ay once hastaneden cikti ve simdi normal bir bebek gibi cok saglikli.Umarim anne karninda mudahale edebilir senin bebisinede ama moralini yuksek tutmak zorundasin.Gcen sene bir arkadasima da bebginin kalbi delik deyip 8 aylikken acilen sezeryan yaptilar ve bebek turp gibi cikti yanlis teshis koymuslar, insallah senind eoyle birseydir.Kendine cok iyi bal olurmu moralini de kizin icin yuksek tut.opuyorumnanaktan

evet canım 2, olacak kısmetse iyi düşün iyi olsun sakın korkutma kendini:))

dogru soyluyorsun iyi dusuneyim ki iyi olsun, senin normal dogum mu oldu ilki.Bu arada yarin esimle birlikte, dogumla iligli bir konferansa katilacagiz orada da bayagi bilgi veriyorlarmis dogumla ilgili

canim bu durumun seninle hic bir ilgisi yok, senin birseyi yanlis yapman ya da yapmamanla alakali degil, olcagi varsa oluyor maalesef, kendini bosuna suclama.Bir arkadasimin bebeginin cigerleri su toplamisti anne karninda mudahale ettiler ama yeterli olmayinca bebegi 6+1 ken aldilar yani premature dogdu bebek 3 ay hastanede kaldi 4 ay once hastaneden cikti ve simdi normal bir bebek gibi cok saglikli.Umarim anne karninda mudahale edebilir senin bebisinede ama moralini yuksek tutmak zorundasin.Gcen sene bir arkadasima da bebginin kalbi delik deyip 8 aylikken acilen sezeryan yaptilar ve bebek turp gibi cikti yanlis teshis koymuslar, insallah senind eoyle birseydir.Kendine cok iyi bal olurmu moralini de kizin icin yuksek tut.opuyorumnanaktan[/QUOTE]

6+1 mi ???

6+1 mi ??? [/QUOTE]

evet canim ya 6 ay 1 haftalik dogu bebis minicik ti 3 ay hastanede kaldi normal dogum zamanina kadar yani 9 ay tamamlann kadar ama simdi cok iyi masallah;-))

Canım seni dr.uyarmadımı gebeliğin bu haftalarında sırt üstü yatmak tehlikeli.Bebeğe oksijen gitmiyor,eğer dikkat ettiyse bebeğin hareketleride hızlanıyor,oksijen gitmeyince yetrli çırpınırmış.En iyi yatış şekli sol tarafa yatmak.kalp daha iyi kan pompaladığı için bebek daha iyi besleniyormuş.Birde özellikle yemeklerden sonra 40 dk.sol tarafımıza yatarsak bebek daha iyi beslenirmiş.

bende sol tarafima yatmaya calisiyorum ama bazen belim oyle agriyorki sirtustu yatip dinleneyim diyorum, bide uyku arasinda sirtustu donuyorum bir uyaniyorum sirtustu yatmisim kendime kiziyorum ama uyku arasinda farkinda bile degilim.

Yani ben doktoruma da sordum ayrıntılıya gittiğim profa da bana ikisi de dedi ki sol yana yatmanız daha iyidir. ama eğer siz rahatsanız bebek te rahattır. ben dedim ki gece zaten sol yana yatıyorum ama tv seyrederken filan sol yana yatarsam sırtım çok ağrıyor. bütün gün bilgisayar başında oturarak çalışıyorum ve gece 1-2 saat de olsa sırtımı dinlendirme ihtiyacı hissediyorum çok mu sakıncalı dedim ikisine de ayrı ayrı sordum. hayır çok sakıncalı değil sadece bebek sol yana yatınca daha iyi beslenir bir de sizin tansiyonunuz düşebilir tansiyonunuz düşmüyorsa 1-2 saat yatabilirsiniz dediler. ama son ay yatmayın dediler. benim bebek zaten 15 gün önde demek ki besleniyor. bir de benim annem kardeşimi 9 ay sırt üstü yatarak doğurdu ve konuşuyoruz bi kere bile sol yanıma yatmadım hep sırtüstü yattım diyor kardeşim 4 buçuk kio doğdıu ve oldukça da sağlıklıydı. bilmiyorum ben de gece sırtüstü yatmamaya gayret ediyorum ama 1 saat de sırtımı dinlendirmekte sakınca görmüyorum açıkçası. bir de dediğim gibi hiç rahatsız olmuyorum. bebek asıl sol yana yatınca hareketleniyor ve bu iyi bişey. bebeğpin hareketli olması sağlıklı olduğunun belirtisi çırpındığını pek sanmıyorum.

bende sol tarafima yatmaya calisiyorum ama bazen belim oyle agriyorki sirtustu yatip dinleneyim diyorum, bide uyku arasinda sirtustu donuyorum bir uyaniyorum sirtustu yatmisim kendime kiziyorum ama uyku arasinda farkinda bile degilim.

Canım bende sadece sol tarafıma yatamıyorum,benimde kalçalarımda uyuşma oluyor.Gce kaç kez dönüyorum tahmin bile edemezsin.birde yastıklarım var tabi onları düzenle uykum kaçıyor resmen.Benimde kalçalarım çok uyuşunca yastıkları dikleştirip oturur pozisyonda uzanıyorum biraz rahatlıyorum.sende bu şekilde yapsan daha rahat edersin belki.

ben yatıyorum kızlar iyi geceler size. gündüz giremiyorum malesef işyerinde blokladılar siteyi. muhabbelerinizi takip edemiyorum. kendinize dikkat edin.

Canım ben kontrollerime profesöre gidiyorum sıkıntılarımdan dolayı,dr.beni sırt üstü yatırıp muayene etmekten bile çekiniyor,inan başımın altına 2 yastıkla destek koyuyoruz muayenede.Ben zaten sırt üstü yatamıyorum bile,sağdan sola dönerken sırt üstü kalsam ne kadar kısa o zaman bile nefesim kesiliyor resmen,tabi önemli olan senin nasıl rahat ettiğin dr.sakınca görmüyorsa sana kalmış.Ben bildiğimi paylaşmak istedim sadece

iyi geceler kızlar
inşallah sorunsuz geçiyordur günleriniz , haftalarınız ..
bi şey sormak istiyorum size , Liyadora yada AdaEge nickli arkadaştan haberi olan var mı ? umarım onun da sağlıkla gelişiyordur ikiz mucizeleri ..

evet tanıyorum iyi kendisi.

Ne güzel Allah tam zamanında vermiş.Gelişimi de güzel.Bana dr tahminen 3500 gr doğar dedi.Sana tahminde bulundu mu?Hep dua ediyorum sağlıklı ve tam zamanında gelsin diye.:Saruboceq:Erken de gelmesin geç de.

benim demek ki henüz baskı yapmıyor damarara. bana doktorun söylediği baskı yapsa zaten yatamazsınız sırtüstü dedi. senin ikizdi dimi senin ağırlığın fazladır. ben zaten bırak sol yana sırtüstünü artık hiç yatamamaya başladım. çok huzursuzum geceleri dolanıp duruyorum. 2 saat uyuyorum 2 saat ayaktayım resmen. uyuyamıyorum. uykum kaçıyo. gecenin yarısını sırt ağırısıyla e wcde geçiriyorum nerdeyse. genelde 11 gibi yatıyodum bugün hala ayaktayım bakalım kısmet.

Ne güzel Allah tam zamanında vermiş.Gelişimi de güzel.Bana dr tahminen 3500 gr doğar dedi.Sana tahminde bulundu mu?Hep dua ediyorum sağlıklı ve tam zamanında gelsin diye.:Saruboceq:Erken de gelmesin geç de.

ben sordum şu anda söylemek yanlış olur dedi. ama 3 kiloyu geçer kesin diye tahmin ediyorum dedi.34. haftada filan söylerim doğum kilosunu size dedi.inşallah hepimizin bebekleri sağlıklı ve zamanında gelsin.:Saruboceq:

selam kızlar biz de geldik uykusuz anne :))
ben de geceleri çok rahatsız uyuyorum
doktor bacaklarının arasına yastk koy ve sola dönük yat dedi bize de
ama ben sırtüstü de yatıyorum bazen farkında olmadan
uyanınca hemen değiştiriyorum pozisyonu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…