canım benim de bir tavsiyem var kendi doktorum
Medicana da Sibel Açıkalın
Normal doğumu çok destekleyen bir doktor
kendi internet sitesi de var araştırabilirsin
açıkçası bu sebeple vazgeçtim cerrahiden. acildeki hemşireler bana tecrübesiz ve lakayıt geldi çok. türkiye hastanesinde bile çok daha ilgili ve hemen aldılar kanımı 1 snde morarma filan da olmadı.200 kusur tl verip böyle sonuç almak üzüyor insanı. medipolde yapıcam doğumu ama doktorumun muayenehanesi de cerrahinin dibinde ve evim de çok yakın. cerrahide 3-4 tane arkadaşım doğum yaptı ve memnun kaldı. doktorum 38. haftayı geçersek (küvez riski ortadan kalktığı için)cerrahide yapar mıyız dedi. yani yaklaşık aynı para ve medipol karşıda cerrahi yakın ama dediğim sebepten dolayı içme sinmiyor. aynı hemşireler gelirse benden kan almayı beceremeyen bebeğimden nasıl alacak. kararsızım yani.ordan bir yetkili beni aradı sanırım doktorum söylemiş. başınıza böyle bişi gelmiş şikayetçi misiniz dedi şikayetçiyseniz hakkında işlem yapıcaz dedi ben de değilim ama daha hastanenize uğramam dedim. bana kalsa şikayet ederdim de işte eşim fazla yufka yürekli nolmuş kolun morardıysa geçer insanları bu krizde işinden etme dedi. ben de şikayetçi olmadım.
Artvinli....
Canım benim başın sağolsun. Allah oğlunu sana ve babasına bağışlasın.Çok üzgünüm...
Selam arkadaşlar.
Dü,n kontrolüm vardı biliyorsunuz.Çok güzel düşüncelerle gittim.Ama daha kontrolüme yeni başlamıştık kızımın kalp atımının durduğunu öğrendim.Daha yatamadım,hemen ordan çıkmak istedim.Dr.oğlumun gayet iyi olduğunu fakat salı genel kontrol için tekrar gelmem gerektiğini söyledi.
Bana çok dua edin olurmu,rabbim dayanma gücü versinki oğlumu sağlıkla alayım kucağıma.
canım benim 24.haftamdaki şeker yüklememde 254 çıkmıştı.100 lükte bir okadar yüksekti.doktor diyetisyene yönlendirdi.10 gün diyetten sonra şekerim birdaha ölçüldü.ama malesef yine yüksekti hiç düşmemiş.doktorum cok dikkat etmemi 1 hafta sonra tekrar test yapacağını söyledi.yine aynıydı düşmemiş.ben insülin kullanmak istemedim.ama inan ki diyetimede hiç uymadım.tatlıyı ve hamur işini kestim sadece.1 ay sonraki kontrolümde bebeğim 800 gr almış.bense 500 gr.doktorum diyeti düzenli yaptığımı sanarak çok iyi gittiğimi çok az kilo alıp bebeği beslediğimi söyledi.onada söyledim diyete uymadığımı şaşırdı.he hamilelikte şeker kilo aldırmıyormuş.hamileliğimin başından beri ben sadece 5 buçuk kg aldım.orta derecede kilolu biri olmama rağmen.suan doktoruma göre 32 haftalığım.bebeğim 10 gün önden gidiyor.ve şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım.doktorum şeker konusunda beni korkutmadı hiç.doktoruma görede ben 8 kg la tamamlayacakmışım hamileliğimi.bebeğimse 3.5 kg dan fazla doğmaz dedi.arkadaslar bende gebelık sekerı testı yapıldı gızı şeker dedıklerınden
166 cıktı buna bıraz yüksek dedıler
dıyabetık beslenmek gerekıyormus yoksa bebege ve anneye zarar verebılıyormus
arastırdım gebelık donemınde gebelerın %65 ınde goruluyormus bu cok yuksek bı rakam
sızde dıkkat edın sekerli hamurısı ve yaglı yemeyın
et sut yumurta ve sebze meyve agırlıklı beslenın
ben normaldede tam bugday ekmegı yerım katkısız besınlerı tercı ederım bende bıle bıraz yuksek cıktıysa kılolu olanlar dıkkat etsın ben 8 ayıma gırıcem 8 kılo aldım dahada almak ıstemıyorum yeterlı bence
benim gebelik şekerim 254 çıkmıştı.gebelik şekerinde her bebek iri doğmuyor canım.bazen ters tepki yapıp düşük kiloluda doğabiliyor.diyet yaptığım halde benim şekerim hiç düşmedi.sonra bıraktım diyeti tatlı ve hamur işini kestim sadece.bebeğimin kilosu ve benim kilom normal gidiyor.şimdiye kadar 5 buçuk kilogram aldım.bebeğimse 1800 gr olmuş.benim de 165 çıkmıştı biraz diyet yaptım 110a düştü sonra tekrar tahlil yapıldı 91e düştü. diyetle düşüyor yani merak etme. ama mutlaka diyet yap çünkü bebek iri doğuyor ve seni de gereksiz yere şişiriyor rahatsız ediyor.doktorun diyet verir heralde vermezse internette var 1200 cal diyet yazan diyete uyduğun zaman direk düşüyor. şekeri ve hamurişini kesicen. meyveyi bile sınırlı yicen.meyvesuyu filan şekeri çok yükseltiyor.bir de tarçın ve hibiskus diye bir bitki var aktardan alıp kaynatıp günde 1 fincan içersen şekeri düşürüyor. ama 1 fincanı geçme.
bizim açımızdan daha iyi olurdu hiç dışarı çıkılmıyo artık bugün bi çıkıyım dedim oda dışarda gezmedim yani ama tansiyonum oynadı hemen elim kolum boşaldı bu sıcaklar mahvetcek bizi ama bebişler doğunca onlar için çok avantaj olcak
yaz zamanı istanbulu da biliyorum izmir i de..izmir çok daha sıcak istanbul dan malesef..
hele ben 7 aydır yatıyorum zaten..sokaklarda boş boş dolaşmayı bile özledim ya...tansiyonum zaten oldum olası düşük..9-6 ya da 10-6..zaten hamilelikte düşük tansiyon daha iyi yüksek tansiyona göre...yüksek tansiyon preeklempsiye neden olabiliyor..
sağıkla doğsun şu sıpalar...
Kıızlar vucudumdaki ödemi atamıyorum bir türlü :1no2: cok fazla su tüketiyorum ama tuvalete cok az gıdıyorum, gidincide içtiğim lıtrelerce suyu atamadıgıma emınım..
sizde boyle olan ve nasıl ödem atıldıgını bilen varmı :uhm:
tuzu azalt canım..
Tuzlu yemiyorum, tuzla aram pek iyi değildir zaten :1no2: bir gormelisiniz, bacagıma parmagımla bastıgımda kocaman bir oyuk oluşuyor :bbo:
Hemen hemen aynı günlerdeyiz sanırım..dr una bir danışsan ? hep yattığım halde öyle bir şey yok henüz bende..:sm_confused: Pardon 1 hafta öndeymişsin..
slm herkese iyi hafta sonları:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?