2010 Temmuz Anneleri : )

canım ben dalin in sıvı deterjanını aldım daha sonraları kullanmak için hacışakir düşünüyorum
ama bu sitede duyduğum başka bir detejan var siz duydunuz mu bilmiyorum Dalan Roxy Matik
%100 bitkiselmiş

Ben dalan roxy matik aldım bim e gelmişti aktüle 2,5 tl ye sanırım keşke 5-6 paket alsaydım miss gibi kokuyor.Geçen gün hastaneye götürülecekleri yıkadım ne olur ne olmaz diye 30 derecede 600 savurma hassas/ipek programında (yumuşatıcıya gerek yok yazıyor) tüllerimi yıkadıım programda.Bide file diktim tülden onun içinde yıkadım,yalnız toz sabun olduundan köpürdü tabi.Makine bittikten sonra tekrar durulama yaptırdım -çünkü kapakta köpük kalmıştı- çok az da yumuşatıcı koydum (bingo soft bebiş resmi var).Çok güzel oldu hala kokuyo ama yumuşatıcı değil sabun,yumuşatıcı koymasamda olurmuş yani...

Son düzenleme:
Kızlar bu arada bebişlerin çamaşırlarında yumuşatıcı kullanmak çok zararlıymış
aslında bizim bile kullanmamamız lazımmış

Ama dalin sıvı almayı düşünüyorum bu bitince yada aynısından bulabilirsem alırım...Ama mutlaka yıkama yaptıktan sonra bida durulama yaptırın nede olsa bebiş şeyleri.
Ksyınvalidem hiç yumuşatıcı kullanmaz,aşaıda havlulara yüzümü bile silmek istemiyorum çünkü törpü gib yüzümü acıtıo yumuşatıcısız çamaşır yıkama düşünemiyorum (kendi çamaşırlarımı)

ben de küçük bir file aldım
bebeişin küçük parçalarını yıkamak için ama dediğin gibi diğerlerini de tülden dikip yıkamak lazım çünkü sabun tozu 30 derecede erimeyebilir
kalıntılar en azından file üzerinde kalır tabi çift durulama da yapmak lazım

Bilmem erir heralde çünkü toz resmen ben de file alıcaktım.Enfeksiyon felan olaylarından korktum erken merken geliverir hazır olsun die tam makinaya atıcakken aklıma geldi minicikler kesin makinaya takılırlar diye bende eski tülü kestim diktim sanki fileden daha iyi oldu...

ben aralıklı girebildiğim için bilmiyorum markette hacısakır vardı ondan aldım daha iyiyse sonra onuda alırım

ben de bilmiyordum da dalini aldıktan sonra nette gördüm Dalan markayı
Dalin de bana çok pahalı geldi sıvı deterjan ama 1,5 2 lt falan 15 TL
ilkini bununla yıkarım sonradan sabun tozu alırım artık

benim aldığım file de bebek çamaşırları içi ama çok ufak tüm eşyaları sığmaz makinada küçücük kalır

Şimdi bi sitede okudum benim aldıım dalan roxy matik içinde pembe noktacıkalr vardı meger onlar yumuşatıcı görevini görüyomuş ondan gerek yokmuş içine yumuşatıcı koymaya...
Yenidoğan için granül sabun diyorlar.Ama birascık büyüyünce ve ek gıdaya geçince galiba toz sabunlar ve sıvılar kaka vss. lekeleri çıkarmıormuş.
Annelerden bi kaç yazı
Dalin sıvı sabun kullanıyorum çok memnunum evet kaka lekelerini çıkarmıyor,
bence önce yeşil sabun ile akıtıp sonra makine atıyorum leke filan kamıyor,
ben biberon vs. yeşil sabun kullanıyorum

ayrıca yumusatıcı kesinlikle kullanmıyorum ütü ile yumusatıyorum,
son durulama suyuna ilave edildiği için yumusatıcı elbiselerin üzerinde kalıyor kalıntıları,

ilk 6 ay yanlızca hacışakir granül sabun kullandım ek gıda dan sonra lekeleri çıkartmadığı için OMO ve hacşakiri karıştırıp kullandım halende o şekilde kullanıyorum...

Annelerden bikaç yazı
hacı şakir baby sabun tozu kullandım, birde dalanın aynı şekilde bebek detarjanını kullanmıştım.
alerji gibi bi durumla karşılaşmadım hiç. ama bir arkadaşımızın da dediği gibi parfümsüz ve doğal olması en iyisidir. yumuşatıcılarda parfüm ve katkı maddeleri olduğundan tavsiye edilmez.

ben de okumuştum onu o yüzden önce
sabun tozu kallnmayı ek gıdalara geçince de omo baby kullanmayı düşünüyorum

nasılsın canım bebişiin nasıl

çok şükür canım iyiyiz çok yorulduk bugün. taşınacağımız eve cambalkon yaptırmıştık onun jaluzilerini taktık. salak müteahhit hiç bir yere ampul takmak için duy koymamış, heryere sarkıt almak zorunda kaldık onlarıda taktık. bu arada oğluşumun odasının avizesinide taktık ))) sizde ne var ne yok bakem :))

selam kızlar Allah nasip kısmet ederse ben de temmuz annesi olcam inşallah.bu hafta 33.haftama girdim.cumartesi doktor başı aşağıda dedi.size de bu haftalarda böle bişey dedi mi?

canım allah hayırlısıyla kucağımıza aldığımız günüde göstersin inşallah. benim bebeğimde ters halen ama doktor döner son haftalara kadar dedi.

aaaaaaa oyanın da bebişininde iyi olmasına sevindim :))

iyiyiz canım biz daha hiçbirşey hazırlamadık
neredeyse 34. haftadayız çantamız bile hazır değil
odamızı da almadık hala
sadece yatak odası için beşiğimiz var
annem bugün bebişin battaniyelerini yıkadı
öyle işte yani biz daha avize olayına gelemedik :)

canım daha bizimde çantamız bile hazır değil ama avizeyi almaya mecbur kaldık odada ampul takabileceğimiz bir duy yoktu ))) dedemiz bakalım odamızı yaptıracak bekliyoruz halen ))) azbiraz kıyafetimiz var alırız bakalım ne yapalım :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…