2010 Temmuz Anneleri : )

merhaba
bu tür ilaçları doktor önerdiyse mutlaka kullanın evet çarpıntı yapıyor ama bebeğe zararı yok.
erken doğumu engelleyen bir ilaç arkadaşım da ikiz gebeydi ve kullandı bebekler şimdi 1 yaşında
ben de preparınn muadili olan nidilat diye bir ilaç kullanıyorum

kızlar kadının biri sezeryanla doğum yapmış çünki doktorlar çatın dar demiş diyoki keşke onları dinlemeyip normal yapsaydım bu nasıl bir mantık sizce benim aklım almadı

Canım prepar ve nidilat muadil değiller diye biliyorum ben de..

Çünkü muadil olabilmeleri için 2 ilacın da etken maddesinin aynı olması lazım...

Preparın etken maddesi Ritokrin HCL ,nidilatınki ise Nifedipin ...Ama ikisinden de faydanalıyor kasılmaları önlemede..

Nidilat tansiyon düşürüyor,prepar ise azcık kalp çarpıntısına neden oluyor..

ben de nidilat kullanıyorum,çok hızlı etkisi var ancak baş ağrısı yapabiliyor..

kızlar kadının biri sezeryanla doğum yapmış çünki doktorlar çatın dar demiş diyoki keşke onları dinlemeyip normal yapsaydım bu nasıl bir mantık sizce benim aklım almadı

Normal doğum en sağlıklısı ama,çatısı dar ise sezaryan olması daha mantıklı tabi..Çünkü doğum esnasında sorunlar yaşanabilir. bebekte omuz takılması,kalça çıkığı,beden veya zihinsel engellilik gibi sorunlar olabilir-miş..Allah korusun geçen sene kadının biri aynı sorunla karşı karşıyaydı..İlla normal doğum demiş..Ama dr ailesine olabilecekleri söyledi..Hatta bebeği doğum esnasında kaybedebiliriz de demişti..Umarım ortak noktaya varmışlardır ve bebek annesi iledir..

keşke dinlemeseymişti bebek sıkışsaymıştı o zaman sezeryana alınsaymıştı yada daha kötüsü bebeği ölseymişti oda görseymişti tövbee tövbeeeee gece gece zaten ağladım geldim ağzımı bozduracaklar. salak insan mı yok dünyada.

iyi geceler herkese opuyorumnanaktan
bu saatte uyumayan ne çok temmuz annesi varmış yaw sositososito

kasılmalara karşı önlem olarak verdi doktorum.tansiyon problemim yok ama daha önce 28 hftlık erken doğumum var.serklaj yapıldı + kan sulandırıcı fragmin iğne oluyorum hergün ve bi de yatak istirahati tabii hep evdeyim
şimdi 29+4 oldum
umarım bu defa herşey normal gider ve bebeğim vaktinde gelir....

aynen tansiyon sorunum yok..hatta düşük bile..benim de 18 haftalık ikiz kaybım var geçen seneden..Normal doğum ve rahim ağzı yetmezliği..serklajlıyım aynen...kah evde kah hastanede yatıyorum...

inşallah hepimiz sağlıkla kucaklarız..:Saruboceq:

az sonra ben uyuyacağım ama ,dayanamıcam :)))

tatlı rüyalar canım.olumunekankayizsmile

inşallah canımm allah yardımcın olsun.

sürekli yatak istirahatinde olduğum için ben de her gün koldan kan sulandırıcı iğne innohep 045 yaptırıyorum..

Son düzenleme:
kızlar benim tansyonum 12-7 ama kalbim 116 çıktı 80normalmiş sizede oluyormu

Hepinizi öpüyor ve iyi geceler diliyorum..opuyorumnanaktan

Sabaha dek takılmayın,uyusun da büyüsün sıpalar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…