2010 Temmuz Anneleri : )

kızlar neler oluyor bizee :) mayıs anneleri olduk oyada anneler günnnde anne oldu just ta 19 mayıs ta
allah analı babalı sağlıklı büyütsün hepsini ayşecim korkma sendeee ... rabbbim ne zman uygun görürse o zman veiri ebbeklerini birde bakıormuşuz kırk hafta sende tık yok ayşeee :) herkez doğurmuş :):) ehehehe gerçi sezeryan oluck dıe oyle bir şans yok demiii .. rababim sanada meleklerinede sağlık versin

Son düzenleme:
justreadder damı doğurmuş ayy çok heyecanlı mayıs annesi doldu topiğimiz:)
inş. minik kızlarıda kendi de çok sağlıklıdır...

Şimdi doğarlarsa küvez sorunumuz olur..:çok üzgünüm:Allahım 4-5 haftacık daha zaman ver...:Saruboceq: :Saruboceq:

bi arkadaşımız daha anne olmuş demek, maşallah, allah uzun ömürler versin bebişlerine.. her hafta birimiz anne oluyor. şimdide sıra yakamozda, haber yok değilmi yakamozdan

kızlar geçtiğimiz hafta sonu "0-6 yaş arası bebek ve çocuklarda ilk yardım" kursuna katıldım. eltim ayarlamış saolsun.
bildiğimizi sanıp bilemediğimiz o kadar çok konu var ki.... çok faydalıydı, acil durumlarda bebeğin en çok yanında olacak kişi olarak bunları bilmemiz çok önemli.
eğer fırrsatınız olursa mutlaka böyle bir kursa katılın derim ben....

canım sen teorik bikaç bilgiyi bizimle paylaşırmısın

slm kızlar ben bugün kendimi hiç iyi hissetmiyorum kasığımda ara ara sancı ve mide bulantım var sizce ne yapayım önerilerinizi bekliyorum

çok fazla konu var ama en çok görünenlerin yaşanması durumunda ne yapılması gerektiğini yazayım.
bir kenara not edilmesi gerekiyor mutlaka çünkü...

en belirgini bu sanırım...

Bebeklerde tam tıkanıklık durumunda hava yolunun açılması:

* Bebek ilk yardımcının bir kolu üzerine ters olarak yatırılır.
* Baş parmak ve diğer parmakların yardımıyla bebeğin çenesi kavranarak boynundan tutulur ve yüzüstü pozisyonda öne doğru eğilir.
* Baş gergin ve gövdesinden aşağıda bir pozisyonda tutulur.
* 5 kez el bileğinin iç kısmı ile bebeğin sırtına kürek kemiklerinin arasına hafifçe vurulur.
* Diğer kolun üzerine başı elle kavranarak sırt üstü çevrilir.
* Yabancı cismin çıkıp çıkmadığına bakılır.
* çıkmadı ise başı gövdesinden aşağıda olacak şekilde sırt üstü tutulur.
* 5 kez iki parmakla göğüs kemiğinin alt kısmından karnın üst kısmına baskı uygulanır.
* Yabancı cisim çıkana kadar devam edilir.
* Tıbbi yardım istenir (112)

daha da yazarım mütemadiyen...

bizim içinde geçerli....

GÖZ, KULAK VE BURUNA YABANCI CıSıM KAÇMASI DURUMUNDA ıLK YARDIM:

Göze yabancı bir cisim kaçması durumunda ilk yardım nasıl olmalıdır?

Toz gibi küçük bir madde ise;

- Göz ışığa doğru çevrilir ve alt göz kapağı içine bakılır.
- Gerekirse üst göz kapağı açık tutulur.
- Nemli temiz bir bezle çıkarılmaya çalışılır.
- Hastaya gözünü kırpıştırması söylenir.
- Göz ovulmamalıdır
- Çıkmıyorsa sağlık kuruluşuna gitmesi sağlanır.

Bir cisim batması varsa ya da metal bir cisim kaçmışsa:

- Gerekmedikçe hasta yerinden oynatılmaz.
- Göze hiç bir şekilde dokunulmaz,
- Tıbbi yardım istenir.
- Hastanın göz uzmanı olan bir sağlık kuruluşuna gitmesi sağlanır.

çocuklarda daha sık görünen durumlar kulak ve burna yabancı cisim sokmadır. çevremizde mutlaka en az bir örneği vardır....

Kulağa yabancı cisim kaçmasında ilk yardım nasıl olmalıdır?

- Kesinlikle sivri ve delici bir cisim ile müdahale edilmez.
- Su değdirilmez.
- Tıbbi yardım istenir (112)

Buruna yabancı bir cisim kaçmasında il yardım nasıl olmalıdır?

- Burun duvarına bastırarak kuvvetli bir nefes verme ile cismin atılması sağlanır.
- Çıkmazsa tıbbi ardım istenir.

kızlar nasılsınız benimde bir takım sıkıntılarım olmaya başladı şimdiye kadar ne iyiydi karnım fazla şiş değildi 7 ayda zorlaşmaya başlıyormuş kızlar bebek büyüdüğü için organlara baskı yapıyo kalp atışlarım hızlandı mesane özel bölgede falanda ağrı gibi bişi oluyo arada birde daha çabuk yoruluyorsun birde sinir bozukluğu olmaya başladı sizlerde durumlar nasıl

slm kızlar ben bugün kendimi hiç iyi hissetmiyorum kasığımda ara ara sancı ve mide bulantım var sizce ne yapayım önerilerinizi bekliyorum
benimde mide bulantım var ama öyle bir anlık çıkarıcak gibi oluyorum sonra geçiyor kasıkta benimde arada oluyor normal sanırım ama öyle sürekli bir bulantı varsa o rahatsızlık olabilir diye düşünüyorum

Benim şikayetim mide yanması..Yanıp kavruluyorum resmen, gittikçe artmaya başladı. Ne yiyeceğimi sapıttım yani..

nazosan çok teşekkürler canım bilgiler için, aman allah ihtiyaç duyurmasın tabi de, bilmemizde de fazlasıyla yarar var tabi

kızlar benim şikayetim bacaklarımdaki ve kalçamdaki kramplar, hergün olmuyo ama bugün fenayım, resmen bütün bacağımı ağrıtıyor

kızlar benim şikayetim bacaklarımdaki ve kalçamdaki kramplar, hergün olmuyo ama bugün fenayım, resmen bütün bacağımı ağrıtıyor

canım bunun en önemli nedeni calsium eksikliğiymiş. bende de oluyordu doktora sordum.
günde 3 bardak süt, iki kase yoğurt ve 2 dilim peynir bunlara ek olarak Calsium sandoz alıyorum. baya azaldı.
yapabiliyorsan bu formül 3 günde etkisini gösteriyor...
bu da işe yaramazsa magnezyum takviyesi veriyorlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…