2010 Temmuz Anneleri : )

ilk gittiğimizde doğum tarihi 24 temmuz çıkmıştı
sat 12 ekim benim
bir ay önce kontrolde doğum tarihi 12 temmuz çıkmıştı
bu ay ne çıkacak bilemiyorum :)))

bizde oyle aslinda,ama 38. haftadan sontra tekrar baslamayi dusunuyorum, bir arkadasim 38 haftadan sonra gun asiri denedi ve bebek tam 40. haftasinda geldi ustelik onun da ilk dogumuydu.kaydirigubbakcemile5

ben deneyelim desmde eşim kabul etmez
hayırlısıyla sağlıkla gelsinde
bekleriz napalım
ama sanki ben çok beklemiycekmişim gibi bi his var içimde :)))

Umarım bende % 20 lik lerin içinde olurumm :Saruboceq: 40- 42 . haftalar amanınn:1shok:

birde 42 kadar gelmezse suni sanci veriyorlar ya, suni sanci cok kotuymus umarom ona gerek kalmaz.Bu arada cuma gunu ebeyi gordum bebegin dogru poziyona girmis ama yuzu yukarida dedi, bunun icin yuruyus ve otururken de koltugun ucunda dik ve bacaklarini acarakmotur dedi.oysaki bende sirtimi hep geriye yasliyorum, bu yuzden bebegin yuzu yukaridaymis, haberiniz olsun kizlar.Bebegin yuzunun yukarida olmasi demek normal dogumlar icin tabii, sanciyi ve dogum suresini uzatiyormus.

ilk gittiğimizde doğum tarihi 24 temmuz çıkmıştı
sat 12 ekim benim
bir ay önce kontrolde doğum tarihi 12 temmuz çıkmıştı
bu ay ne çıkacak bilemiyorum :)))

Benımde 10 ekim sat.. en son cumartesı gıttıgımde 16 temmuz cıktı.. bakalım artık hayırlısı .. benden önce dogurursun bu tahmını dogumla kaydirigubbakcemile3

Ayyy temmuz gelsede topiğe her gırdıgımızde dogum haberı alsak.. :Saruboceq:

günaydın kızlar, işyerinde kkyı yasaklamaları çok kötü oldu. akşam girsem sizlerin hiçbiri olmuyor. bazen girip yazdıklarınızı okuyorum ama sizlerle yazışamıyorum. neyse kendimden haber vereyim. ctesi doktora gittik bebeğim 1870gr olmuş. çok normal herşey dedi doktor. 1 hafta öndeymiş kemik gelişimine göre.sat 19ekim bana tahmini doğum tarihi 26 temmuz dedi ama ben sezeryan istediğim için 19 temmuzda alacak bebeği. ya da 17 temmuz. bugün hastaneye gidicem 32. hafta raporu için. aslında 31. haftayı bitirdim ama satım 12 ekim diye yazı aldım doktordan 1 hafta önce izne çıkmak için çünkü nasılsa 1 hafta erken alıcak bebeği. öyle yani. birazdan kahvaltımı edip hastaneye gidicem sonra da işe gidicem. annem geldi bu arada çok iyi oldu artık yemeğim kahvaltım hazır. bir de bebeğimin kıyafetleri yıkanacak ütülenecek hazırlıklara yiden iyiye başlıyoruz biz. çünkü kim görse beni 1-2 haftaya doğum var heralde diyor. karnım kocaman. ben de stres olmaya başladım ya erken gelirse diye. neyse görüşürüz inşallah hepinizin günü çok iyi geçer güzel annelerimiz.

kızlar ben şu izin meselesini anlamadım yani erken doğarsa her halukarda izin yanmıormu doktorum öyle dedi de bana örneğin 32. haftada ine ayrıldın 38 doğum yaptın o zman raporu bildiriorsun sgkya.. aynı şekilde izne ayrılmamış bile olsan devredeceğin izinler yanar gene dedi çunku 32. haftada çalışabilir raporu alıyorsun ..........

yanii doğum yapıcağın haftaya bağlı ikisidee izin iki türlüde yanıor erken olursaa 32 haftada mutlaka çalışabilir ya istirahat edebilir almanız lazım haftanız geçmeden

kızlar günaydın...

geçmişi okumadan hemen yazdım birazdan okuyacağım

şuan show tv de canlı ultrason var

32.haftada çalışabilir raporu almazsan eğer doğum tarihinden itibaren 8 hafta sonra işbaşı yapıyorsun. 32. haftada çalışabilir raporu alırsan o haftadan sonra 5 haftaya kadar çalıştığın her hafta doğum sonrası 8 haftaya ilave ediliyor. 5 hafta full çalışırsan yani 37. haftaya kadar doğum tarihinden sonra 8+5 =13 hafta doğum iznin oluyor. bu arada doğum tarihi esas. yani ne zaman doğurursan doğur doğumdan sonra 13 hafta max. erken de doğursan geç te aynı değişmiyor. dolayısıyla erken doğurursan doğum öncesi evde geçireceğin süre yanmış oluyor. anlatabildim mi bilmiyorum.

bende bu cuma gidicem doktora rapor vermesini isticem gerçi 32 den 1 hafta erken gitmiş olucam ama ben zaten biliyorsunuz hamilelikten beri çalışıyor gözüküyorum ama evde oturuyorum bende bu hafta isticem raporu gitmişken alabilsem keşke ardından hemen sgk ya bildircem.

Çok güzel anlatmışsın dostum sağol.

kızlar günaydın!!
ben de yarın doktora gidip çalışabilir raporu alıcam. 4 hafta daha çalışabilmek için..

evet şeker anladım zaten bende öyle olduğunu biliordumm .... ama burda değişik şeyler söylenincekafam karıştı ..... peki doğum oncesi 8 haftaya sen 32. haftada ayrıldın iznee 38 de doğum yaptın kalan 2 haftan ekleniormu doğum sonrası haftana yoksa yanıormu o izin bunumu dmek istedi acaba arkadaşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…