32.haftada çalışabilir raporu almazsan eğer doğum tarihinden itibaren 8 hafta sonra işbaşı yapıyorsun. 32. haftada çalışabilir raporu alırsan o haftadan sonra 5 haftaya kadar çalıştığın her hafta doğum sonrası 8 haftaya ilave ediliyor. 5 hafta full çalışırsan yani 37. haftaya kadar doğum tarihinden sonra 8+5 =13 hafta doğum iznin oluyor. bu arada doğum tarihi esas. yani ne zaman doğurursan doğur doğumdan sonra 13 hafta max. erken de doğursan geç te aynı değişmiyor. dolayısıyla erken doğurursan doğum öncesi evde geçireceğin süre yanmış oluyor. anlatabildim mi bilmiyorum.
evet şeker anladım zaten bende öyle olduğunu biliordumm .... ama burda değişik şeyler söylenincekafam karıştı ..... peki doğum oncesi 8 haftaya sen 32. haftada ayrıldın iznee 38 de doğum yaptın kalan 2 haftan ekleniormu doğum sonrası haftana yoksa yanıormu o izin bunumu dmek istedi acaba arkadaşlar
Hııı bu arada ben doğuma Samsuna gitmek istyodum ama her sancıyı doğum sancısı sanırım diye korkuyodum ya.
Bu sabah bi arkadaş dedi gitmeden burdaki hastanede NSTye girersin anlaşılır doğum sancısı olup olmadığı.
Çok mantıklı içim rahatladı yaa.
Yoksa son günler ben her sancıyı doğum sancısı sanıp Samsuna taşınırdım.
bende bu cuma gidicem doktora rapor vermesini isticem gerçi 32 den 1 hafta erken gitmiş olucam ama ben zaten biliyorsunuz hamilelikten beri çalışıyor gözüküyorum ama evde oturuyorum bende bu hafta isticem raporu gitmişken alabilsem keşke ardından hemen sgk ya bildircem.
günaydın canım:)) özeli okudum şimdi. merak etme haberleşeriz. özelden mesaj yazıcam bugün .mutlaka oku..
Günaydınnlarr olsunnnn....
Biz geldikk...
Okadar çook yorgunum kii...
İşe gelmiyecektim ama bugünde yoğun bir gün yetişmesi gereken işler var...
Haftasonu evi temizledikk..Annem yardıma geldi...
Çok şükür çoğu bitti ama...Yine de toparlanmadı...
Perşembe günü kızımın odası gelicek...
Yarında doktora gidicez kızımı görmeye bakalım nasılmış büyümüş müü...
Çook merak ediyorumm hayırlısı ile bir görelim inş..
Günaydınnlarr olsunnnn....
Biz geldikk...
papatyam ellerinize sağlık dilerim meleğin en iyi en sağlıklı zamanlarını geçirsin odasında hayırlı olsunnn :1hug:Günaydınnlarr olsunnnn....
Biz geldikk...
ayy ne kadar güzel bütün bebişlerin odaları,hazırlıkları tamamlanıyor ALLAHIM sen tamamına erdir meleklerimizi yanımıza sağlıcakla gönder
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?