merhabalar herkese...ben dün gittim kontrole dr dönmüş bebek dedi korkuttu beni çok dikkalı ol dönmesi doğuma az kaldı demek diyo ama daha 34.haftaya yeni girdik..2kilo 650 gr 2 hafta daha durssa bari oğlum...size de söylüyomu dr bebeklerin kilosunu ne alemdeler?
bir konu açmıştım canım http://www.kadinlarkulubu.com/temmuz-anneleri/365579-ihtiyac-listemiz-hastane-cantamiz.html
bir siteden bulmuştum listeyi şunlar var
ben arkadaşın listesini bozmadan yanına notlarımı yazdım
o küçük harflerle yazmış ben de büyük harflerle yazdım
ÇANTA HAZIRLIĞI
Anne için
-1 adet pike takımı (hastane çarşaflarında yatmak istemeyenler) – KOYMAYA GEREK YOK
-yatak koruyucu – GEREK YOK
-2 adet emzirmeye uygun gecelik,1 ad. Sabahlık,2 ad. pijama takımı – HALA ALICCAZZ
-pijamaya uygun; 4 adet çorap – SADECE ÇORAP LAZIM
-1 adet terlik – ALMAMIZ LAZIM
-yelek, hırka, patik, yün içlik (geceliğin altına giymek için) (doğumdan sonra çok üşüyormuşsun) – SADECE PATİK YETERLİ BELKİ BİR DE ŞAL
-3 adet emzirme atleti, 2 adet emzirme sütyeni, 5 adet külot – HALA ALMADIK
-disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için) – ANLAMADIM ALSAK MI ALMASAK MI?
-Göğüs ucu pedi, kremi (lansinoh’u sürdükten sonra göğsün yıkanmasına gerek yok doğal) – PED ALDIK KREM EKSİK
-1 paket klasik orkid ped ve hasta pedi (bebeğin bezide olur) – ORKİD GECE PEDİ ALDIK
-tarak,diş fırçası-macunu,bakım ürünleri olabilir – EVDEKİLERİ KOY UFAK MACUN ALINABİLİR
-antibakteriyel el temizleme jeli – EL TEMİZLEME MENDİLİ
-Sütü artırıcı humana still tee – BUNU DA ALMALIYIZ
-Eve dönüş için emzirmeye uygun kıyafet – EŞOFMAN ALTI VE DÜĞMELİ TSHİRT
-Ayna - OK
Bebek için
-2 takım hastane çıkış seti (elcik ve şapkaları içinde), 2 adet pijama ayaklı – ALINDI HEPSİ
-2 iç zıbın takımı, 2 adet alttan çıtçıtlı body (bebeğin göbeğinden kan gecebilir diye fazla eşyalar. Hastanede giydirmek için zıbın istiyorlarmış) - ALINDI
-2 adet patik, 2-3 adet çorap – ALINDI
-3-4 adet önlük – 1 TANE DAHA ALALIM - BUGÜN ALDIK
-havlu bebek mendilleri, çok amaçlı kullanım için ince tülbentlerden birkaç adet - ALINDI
-2 adet yelek,1 adet hırka – OK
-bebek için çarşaf (battaniyesiyle hastane çarşafına koymamak için) – EVET MANTIKLI
-2 adet penye battaniye , 1 ad. yün battaniye (çıkış için) – OK
-Alt değiştirme örtüsü yastıklı - kumaş olan ve alt değiştirme örtüsü – OK
-Yenidoğan bebek bezi – PRİMA ALDIK
-Pişik kremi , ıslak mendil 2 paket – ISLAK MENDİL ALMALIYIZ
-emzirme yastığı (ay şeklinde olan) – GEREK YOK
-1 adet emzik – OK
-1 yenidoğan biberonu – OK
-sterilizatör (süt gelmezse biberonla vermek gerekirse diye alınabilir yanına, biberonu temizlemek için) – BUNU DA MI ALICAZ YANIMIZZA
-anakucağı (eve dönüş için) – MAVİLİMİZ VAR
Diğerleri
-kamera,fotoğraf makinası – OFF HALA ALAMADIK
-Konuklara ikramlık bebek şekeri,çikolata – BAKMAMIZ LAZIM GECİKMEDEN
-ıslak mendil, kolonya – KOLONYAMIZ VAR ZATEN MENDİL ALIRIZ
-çay kaşığı, plastik kaşık-çatal, tabak, bardak – GEREK YOK
-Tuvalet kağıdı,kağıt havlu,sıvı sabun – KESİNLİKLE LAZIM SIVI SABUN ÇOK DA GEREKLİ DEĞİL HASTANEDE VARDIR HERALDE
slm herkese
35.haftaya da girdik sonunda.çok heycanlıyım.doğumu düşünüyorum sürekli.baban gelmeden doğma sakın diye tembihliyorum oğluma.bakalım ne kadar söz dinliyo:)
arkadaşlar benim su gibi akıntım oluyo bikaç gündür.çok yoğun değil ama endişelendim yine de.sizde de var mı öyle bi durum?
canımmm teşekkür ederim çantayı bgn hazırlarım diyorum ama çok ta bi bilgim yoktu ne koymam gerektiği hususunda bana çok yardımcı olur bu liste çıktı alır ona göre düzenlerim artık bayanssulusmile
canım biz seninle baya yakınız
inşallah söz dinlerler
38 den önce gelmesinler de :)
akıntı da bazen oluyo ama çok değil
belki üşütmüşsündür
inş. gelmezler 38den önce.dün gebelik.orgda doğumla ilgili bi yazı okudum.doğum fotosu koymuşlar belki görmüşsünüzdür.çok net bebeğin kafasının çıkışı filan..korktum galiba.Allahım sen bize yardım et:Saruboceq: :ecrin_bebek:
valla hiçbirşey okumuyorum izlemiyorum doğumla ilgili
epidural normal istiyordum
nedense çok cesaretliyim
direk normal doğum bile yapabilirim mümkün olursa
Allah yardımcımız olsun
Herkese iyi hafta sonları kızlar.
Çantalar hazırlanmaya başlanmış,sağlıkla kullanın inşallah.Bizde hazırladık çantamızı,başucumuzda bekliyor.
ne güzel cümleler dimi insanı nasıl mutlu ediyo böyle bir zamanda
süt iznini de iste canım sonuçta hakkın var
bence steril edip kullanabilirsin neden olmasın ki
emzikleri değiştirdin mi tamamdır
ilk zamanlar için 1 tane alırsın mesela
sonraları kullanırsın hiç de birşley olmaz
merhabalar herkese...ben dün gittim kontrole dr dönmüş bebek dedi korkuttu beni çok dikkalı ol dönmesi doğuma az kaldı demek diyo ama daha 34.haftaya yeni girdik..2kilo 650 gr 2 hafta daha durssa bari oğlum...size de söylüyomu dr bebeklerin kilosunu ne alemdeler?
slm herkese
35.haftaya da girdik sonunda.çok heycanlıyım.doğumu düşünüyorum sürekli.baban gelmeden doğma sakın diye tembihliyorum oğluma.bakalım ne kadar söz dinliyo:)
arkadaşlar benim su gibi akıntım oluyo bikaç gündür.çok yoğun değil ama endişelendim yine de.sizde de var mı öyle bi durum?
ooyyy ya ben de çok istiyorum normal olmasını ama kordonu boynunda diye kesinliği yok inşallah son anda bir değişiklik olur da kordonu boynundan çıkar bebişimin...valla hiçbirşey okumuyorum izlemiyorum doğumla ilgili
epidural normal istiyordum
nedense çok cesaretliyim
direk normal doğum bile yapabilirim mümkün olursa
Allah yardımcımız olsun
canım bebeklere neler aldıga seker resmını yükledim müsait oldugunda bır bak istersen
naber kızlar? yürüyüşten geldim biraz daha evdeyim sonrasında çıkıcaz yine gezmeye.
Bu sabah nedense benim de aklımda hep hastane çantası hazırlamak var..aslında hazırlamak lazım..
hoş geldin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?