2010 Temmuz Anneleri : )

valla özellikle body i bol tutmakta fayda var kızlar.
arkadaşımın oğlu 1 aylık falan şimdi. 20 günlükken eşi kıyafeti kalmadı diye gidip aldı. bence böyle bir duruma düşmek çok garip. ona dedim baştan bunlar çok az diye. çocuğun toplasanız 3 body si anca vardı...

ya evet ben bady leri az aldım.anneme dedim oda hediye gelir daha dedi. bi kaç tane daha alsam mı.ya arkadaşım verdi oğlunun bi sürü badysini ama onlarda gözüme çok küçük gelio.zaten onları saymıyorum.yeni şeyler giysin istiyorum..

canım sezeryan da olsa kanama aynı oluyomuş.sen al hasta bezini

arkadaşlar sağolun beni aydınlattığınız için bende bir paket orta boy hasta bezi aldım kendime ama yatağa serilenden değil bel bantlı bez yani alta bağlamak için. yatağa serilenden almıcam şimdilik eğer hastane vermiyorsa hemen karşısında eczane var bi koşu gider alır birisi diye düşündüm şimdi.

ben
2 adet hastane çıkışı
20 adet çıtçıtlı aldım kısa kol ve sıfır kol
6 adet çıtçıtlı uzun kollu
20 adet iç zıbın
20 adet çorap
14 adet pijama şapka tulum eldiven vs takımlardan aldım bunların hepsi 0-3

geri kalanlar 3-6 ve 9 aylık için onları daha yıkamadım yıkadıklarım yukardakiler
en çok iç zıbınları ütülerken zorlandım hacı şakir granül lavanta ile makinada yıkadım
ben çok çok aldım neden derseniz benim ailem bana uzak gelip yanımda kalamazlar 2-3 gün
kayınvalimde kalırım belki . bide sezeryanlı olunca kalkıp iş yapacak yıkayacak halim
olmaz diye çok çok aldımki kimseye minnet etmeyeyim diye.. yani yaz mevsiminde hep iç zıbın ve çıtçıtlı kullanılır diye düşündüm. kendimce böyle planladım.
:ecrin_bebek:

benimkilerin hepsi takım ve 3 aya kadar giyilecek şeyler.bence sen çok iyi yapmışssın.bana çok alma diyip duruolar .güle güle giydir cnm hepsini.

Canım alta bağlananlardan kullanılmıyor,yatağa serilenlerden aldırmışlard bize.
Bilemem yine tabii. öylesi de kullanılır sonuçta..
2-3 kere değiştirdiler doğumdan sonra yanlış hatırlamıyorsam, ilk gün bayağı alttan kanama olmuştu ben farkında değildim..bilmiyorumkismile

zaten kolay bulunan şeyler bunlar alınıverir hastane vermezse..

Yanınıza orkid de alın..Hastaneden çıkarken de orkidin en kalınlarından kullanmıştım:) sonraki günlerde ince orkid:)

sonbaharcım çerşıyı toplamışsın canım güle güle giysin bebişin benim koca herşeye maydonoz alırken kıyafet karışıyo bana alıcam ama ben takviye bebek kıyafeti birde yetmezse elde tıkayamam lohusa halimle biraz önce pazara ÇIKTIK PENYESı KALıTELı PıJAMA 15 LıRA ALT ÜST BELKı DAHA ıYıSıNı BULURUM BıR ıKı GÜN SONRA BAKICAM

canım güle güle kullanın hiç hediyelere güvenme saolsunlar ama konu komşu tuaf tuaf şeyler getiriyo hediye diye önem vermiyolar galiba

canım Allah sağlıklı sıhhatli büyütmek nasip etsin, hayırlı evlat etsin inşallah. maşallah çok güzel olmuş doğumun, inşallah lohusalığını da sıkıntısız atlatırsın.

maşallah sizeee bi ara oğluşunun resminide eklermisin artvinli bizde sana maşallah diyelim burdan hep beraber

gözün aydın canım..:teytey:
Allah hayırlı uzun ömür versin..:Saruboceq:a.s.

Selam Artvinlii hoşgeldinizz oğluşunla....
Allah analı babalı büyütsün inş..

SLM KIZLARRR

ARTVİNLİ gözün aydın canım. Allah hayırlı uzun bir ömür versin oğluşuna

:1hug:

canım seni gördüğüme ve iyi haberlerini duyduğuma çok sevindim.
maşallah oğluna da sanada...
çok şükür iyisiniz ya...
doğum hikayeni de bekliyoruz... yerimseniben

gözün aydın canım allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah...

çok aceleci bu temmuz bebekleri çok....

bu arada kilosunda bayağı bir fark varmış. maaşallah

canımmm hayırlı olsunnn maşallah oğluşuna

Çok çok saolun arkadaşlar.opuyorumnanaktan

Valla gerçekten temmuz bebekleri çok aceleci çıktılar.İçerdense dışarısı çok cazip geldi galiba.kaydirigubbakcemile2

Kızlar sancılarınıza,kasılmalarınıza çok dikkat edin olurmu.ben doğumdan 2 gün önce gitmiştim kontrole,nst de hafif sancı çıktı.haft.göre normal dediler,ama sonra 2 gün içinde sıklaştı sancılar.

Hast.çantanızı zaman kaybetmeden hazırlayın,eksiklerinizi tamamlayın derim ben.
Oğluma aldığım hiç bir takım olmuyor.Prematüre takım aldık e bebekten.O kadar küçükki kuzum.

Maşallah maşalahhhhhhh...
kısa zamanda toparlanır o annesi sen meraklanma..Tosuncuk olur:):ecrin_bebek:

Artık hastane çantalarının kesinlikle hazır edilmesi lazım haklısın...

hoşgeldin ALLAH BEBEĞİNİ SANA BAĞIŞLASIN.HAYIRLI EVLAT OLSUN.

canım güle güle kullanın hiç hediyelere güvenme saolsunlar ama konu komşu tuaf tuaf şeyler getiriyo hediye diye önem vermiyolar galiba

haklısın cnm. bende alışverişi erken bitirdim çantayı hazırladım sıcaklara kalmamak için ama kontrole gidince bişeyler daha alimm en iyisi..

bende yanımda istiyorum ama ben korkuyorum eyvahedigeldismile temmuz gelmeden gelmesin kızım.. zaten pek bi rahatına düşkün bebek geleceğini sanmıyorum

canım doktorum bana iyi bir sütün mutlaka beyaz olması gerektiğini söyledi.
yani rakı gibi falan olmamalıymış...

ya kızlar komik gelebilir ama bişi sorcam. bizim sütümüzün ne renk olması gerekiyo? beyaz mı şeffaf mı?

İlk günler gelen süt sarımsı oluyor..Yani bebek için yararlı olan ilk süt kolostrum sütü..Daha sonra beyazlarmış..Doğum yapalı 6. gün oluyor hala pompa ile sağdığımda kolostorum sütüm geliyor..

Kolostrum sütü, doğumdan sonra ilk 4-5 gün anne tarafından yavruya verilen ilk süttür, bileşimi normalden farklıdır ve sarımsı renkte hafif tuzlu ve tatlıdır. Normal sütle karıstırılmamalıdır. Bileşiminde yüksek oranda protein ve bağısıklık kazandıran immünoglobulin içerir. Yüksek oranda serum proteini içerdiklerinden ve yüksek pH derecesinden dolayı kaynatıldıklarında pıhtılaşma göstermektedirler. Hamileliğin sekizinci ayında oluşumunu tamamlar.

antikor ve immunglobulin bakımından zengindir.

alıntı..

ayşeçınarlıda burdaymış taze annelerr anlatın ya
ben de kızımı yanımda istiyorum artık

2-3 saatte bir pompa ile süt sağıyorum..ilk günler olduğu için öyle foldur foldur süt gelmiyor..zaten damla damla..ter içinde kalıyorum sağarken..gün içinde biriktire biriktire anca 100 ml yi buluyor sağdığım süt..
İlk günler süt pek gelmiyordu..herhalde sütüm gelmicek diye üzülüyordum..gelse de gelmese de sen 2-3 saatte bir israrla sağ dediler..2-3 gündür gelmeye başladı..Vitamalt diye bir içecek önerdiler..cidden işe yaradı..humana stil içiyorum arada..
bebeklerimin durumu iyi ama en az 1800 gr oluncaya dek küvezde kalmalarını istedi dr..her gün görmeye gidiyoruz..kızım da oğlum da çok cadılar..ortalığı inletiyorlar...

ayşecik nasıl bir duygu annelik ?? çok ağrın sızın varmı ? biraz anlatırmısın bize..

cadı deme bebişlere kime benziyolar nasıllar ne zaman 1800 olurlar acaba :asigim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…