merhaba kızlar, birşey sorucam
şu sabahlık meselesine ne yapıyorsunuz ? herkes sabahlık aldı mı ? eğer cidden lazım oluyorsa ben de alayım..sadece gecelik yeterli olmaz mı ? temmuzda sıcakta sabahlık neden lazım olabilir ki , fikirlerinizi bekliyorum...
Birazdan çıkıcam kızlar ben çarşıda işlerim var onları halledicem...Hemde hastane de vereceğimiz şekerlerimiz hazırmış onları alıcam bakalım nasıl oldular çok merak ediyorumm...
bende bugun kızımı gördümm gerçi renkli olmadığı için tam bişi göremedimkaydirigubbakcemile3
2830 gr olmuş halen ters duruyomuş.nst de guzel cıktı ve cok hareketliymiş:))bidahaki kontrolumuz ıkı hafta sonra bakalım nolucak..
Ben 657ye tabi devlet memurları kitabıma bakmıştım evde orada en az 6 ay yazıyordu ama 6 yıllık kitap.
Müdürüme sordum 1 aylık bile alabilirsin dedi.
Ama onun bilgisinden de çok emin değiliim canım araştıralım haber verelim birbirimize.
ben araştırdım arkadaşlar bu meseleyi.657ye değil öğretmenlerin izin yönetmeliğine bakın meb.den.. doğumdan sonraki 1 yıl içerisinde istediğimiz zaman ve istediğimiz kadar alabiliyoruz.örneğin doğumdan sonra çalışmaya başlayıp sonra zor gelirse ücretsiz izne ayrılabiliyoruz. ya da 6 ay ayrılsak diyelim ki izne ama 2 ay sonra göreve dönebiliyoruz.istediğimiz zaman dönebiliriz yani. en az ne kadar alınabileceğine dair bi ifade yok yönetmelikte.demekki 1 ay bile olsa alabilirz izin.ama şu var burda önemli olan örneğin ben 9 temmuz 2010da doğum yaptım diyelim ki.iznimi 9 temmuz 2011e kadar kullanmam lazım.böyle işte..
aylıksız izin konusunu yönetmelikten kopyalıyorum arkadaşlar ben yanlış yazmışım iznin başlama tarihini.
Doğum Sonrası Aylıksız İzin
Madde 31- Kadın memura doğum sonrası (Değişik ibare: 21.07.2004/25529 RG) 8 haftalık izin süresinin bitiminden itibaren, isteği üzerine en çok 12 aya kadar aylıksız izin verilebilir. Bu sürenin tamamı bir defada verilebileceği gibi istek üzerine daha az sürede de verilebilir. 12 aylık aylıksız iznin başlangıç tarihi doğumun sezeryanla yapılmış olması hali dahil (Değişik ibare: 21.07.2004/25529 RG) 8 haftalık iznin bitim tarihidir. Bu tarihten sonra belirli bir süre görev yaparak aylıksız izin almak isteyenlere 12 aylık süreden görev yaptığı süreler düşülerek kalan süre kadar aylıksız izin verilir. 12 aylık sürenin bitimine 1 aydan daha az bir süre kalanlara bu izin verilmez.
Aaaa bu süpermiş hayatım.
Devlet hep anneleri düşünmüş o zaman sağolsun varolsun:))
Yaa çok güzel oldu bu durum hem ekonomik olarak zorlamaz hem de keyfine göre 1 aylık bile alabilirsin.
Saol tatlım haber verdiğin için.
Bizim müdür bişi biliyomuş yani:))
masallah kızımıza aferin annnesine a.s. kızımıza güzel bakmış
Bizde agustos annelerinde doumu konusuyodukkızlar bişi sormak istiyorum sezeryanla doğum yapacaklar tam narkozlumu sezeryan olacaksınız yoksa epıdural sezeryanmı olcaksınız
ben epidural yani belden iğneli. diğerinden korkarım eyvahedigeldismilekızlar bişi sormak istiyorum sezeryanla doğum yapacaklar tam narkozlumu sezeryan olacaksınız yoksa epıdural sezeryanmı olcaksınız
a.s.Herkese merhaba.
herkese selamm
ben epidural yani belden iğneli. diğerinden korkarım eyvahedigeldismile
ben doktor ne derse öyle yapmaya karar verdim
ve artık hiç düşünmüyorum nasıl olacak diye
bende çok korkuyordum ama korkunun ecele faydası yok en iyisi konuşmamak düşünmemek
kızlar bişi sormak istiyorum sezeryanla doğum yapacaklar tam narkozlumu sezeryan olacaksınız yoksa epıdural sezeryanmı olcaksınız
kızlar selamlarrr
bugün doktordaydık sabah 8.30 dan 15.30 a kadar çok yorulduk
sanki devlet hastanesi 5 tane bebek doğdu biz oradayken 1 tane de kürtaj oldu
neyse
bebişimiz 3300 gr olmuş tosunum benim boyu da 50 cm
doktor 52-53 doğar dedi
bebek iyi geliştiği için aldığın kilolara bişey demiyorum dedi
toplam 27 kilo :hulya:
ayrıca yenidoğan sünnetini konuştuk yaptırmayı düşünüyoruz bakalım
Oyy maaşallah canım bebişine.
Böle giderse 4 kiloyu aşarsa sezeryan olur herlde dimi.Aman sağlıklı olsunlarda :)
Bende bebekten yaptırmayı düşünüyorum sünneti.
benimki 31+2 de 1652 gr küçücük olcak heralde(((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?