2010 Temmuz Anneleri : )

canım küçük değil ki
35 haftalıkken 2500 gr dık 2 haftada 800 gr almış
32. haftadan sonra ebek kilo alıyor zaten
ama inşallah 4 ü geçmez çünkü ben normal doğum istiyorum
fazla kilolu olması da iyi değil Allah korusun şeker falan çıkar
herşeyin normal olanı güzel ama 4 ü buluruz gibi geliyor bana
sünneti doktoruma sordum dedi ki
bizim hastanemizdeki çocuk cerrahı yeni doğduğunda yapma taraftarı değil dedi
çünkü sonradan o et parçası yine büyüyebiliyormuş ve sünnetin tekrarlanması gerekebilirmiş dedi
amerikan hastanesinde arkadaşı varmış o da kesinlikle yeni doğduğunda yapılmasını öneriyormuş çok hızlı iyileşiyor diye
peki siz olsanız dedim
ben olsam kesinlikle doğar doğmaz yaptırırdım dedi

oyy maşallah canım Allah hep böyle güzel haberler almayı nasip etsin
biz hiç 3 boyutluya girmiyoruz
bugün zorladık yüzünü göstersin diye ama bizimkinin hep arkası dönük sadece ensesi ve poposunu görüyoruz

sağol canım.bizimkinin rahatı yerinde herhalde oturduğu yerde hala dönmemiş doktor da bundan sonra dönme ihtimali %20 dedi.ben kendimi normal doğuma hazırlamıştım ama bundan sonra hayırlısı artık :Saruboceq:

benim oğlum 35. haftada döndü canım bol bol su iç günde 1 saat yürüyüş yap
ben başka bir hastaneye gitmiştim doktro dedi ki bebek ters artık dönmez
ben de dedim ki ama doktorum %90 dönebileceğini söylemişti dedim
he evet dönebilir de falan diye kıvırdı resmen
bence sen ümidini kaybetme

katrem bebegim dondu demissin tamamen dogum kanalina girmis mi yoksa kafasi asagi donmus ama henuz kanal tam girmemis mi?cunku benimkinin kafasi asagi donmus ama tam dogum kanalina girmemis, kafasi hala oynuyormus.

katrem bebegim dondu demissin tamamen dogum kanalina girmis mi yoksa kafasi asagi donmus ama henuz kanal tam girmemis mi?cunku benimkinin kafasi asagi donmus ama tam dogum kanalina girmemis, kafasi hala oynuyormus.

sadece dönmüş canım yani doktor başka bişey demedi
ama doğum kanalına girmesi için erken sanırım sancıyla birlikte girmiyor mu ki?
karnım da çok aşağıya inmedi zaten

slm kızlar ne geçmişmiş ya ter bastı okurken:)

ay benim tickerda ipek böceğimin durnu 1 e yanaşmış sempatiksalakcinni ya bu ız daha dün doğmuştu ama yaaaaa :gitme:

allah 20leri 30ları görmeyi nasip etsin cnm:) darısı tüm annelerin başına

ya kızlar beni gören hiç kilo almamışsın beslenemedin mi diyor.sinir oluyorum. 17 kilo aldım. deli gibi de yiyorum.az mı yani?

evet bende sizdenim kaydirigubbakcemile2

hadi kızlar iyi kaynattık..yarın gelenlere eziyet olmasın geçmişi okumak...
hadi herkeşcikler yatağa bu gece bu kadar sohbet yiter...
öpüldünüz şekerler göbüşlerinizden ...
kih kih kih

evet ya geceki sohbeti kaçırdık..çok keyifliymiş:)

kızlar forumda büyük harf kullanmak yasaktır!!!!

ya ben bilmiyordum.hep yazıyordum.özürr dilerim.bi daha yapmam fisfisfis

maşallah bebişlerinize

sağol tatlımm

katrem yeni doğan sünneti hemen iyileşiyor demiş doktorun.ben o konuda çok kararsız kaldım.hani küçücükken mikrop falan kapmasın diye.nasıl yapıldığını merak ettim.doktorumla konuşucam. ama seninde bilgin varsa daha iyi olur benim için.

sadece dönmüş canım yani doktor başka bişey demedi
ama doğum kanalına girmesi için erken sanırım sancıyla birlikte girmiyor mu ki?
karnım da çok aşağıya inmedi zaten

annem de aynen oyle dedi dogum kanalina tam doagacagi an girer diyor ama hicbir bilgim yok acikcasi.

canım göbek bağınn olduğu yerden daha çabuk iyileşiyormuş
bilmiyorum ki doktor ben olsam yenidoğduğunda yaptırırdım deyince biz karar verdik gibi
zaten 1.5 2 yaşını geçtikten sonra yapılmadıysa doktorlar 7 yaşına kadar önermiyorlarmış

annem de aynen oyle dedi dogum kanalina tam doagacagi an girer diyor ama hicbir bilgim yok acikcasi.

ben de bilmiyorum aslında tam olarak
ama doğum kanalına girmesi doğumun başladığı ya da çok yaklaştığı anlamına geliyor olması lazım
çünkü hep öyle derler sancı olmaya başlayınca bebek otomatik olarak aşağıya doğru iner ve doğum kanalına girer

Yine de yanımızda bulundurmakta fayda olabilir canım..Yürütürseler falan pijamalarla olmaz üzerimize alıveririz..Kısa kollu sabahlıklarda var canım ya ben dün akşam baktım ama model beğenedim...

haklısın canım ya temmuz annesi olmasak kesin şarttı ama şimdi düşünüyorum da o sıcakta kan ter içinde zaten bebek emzirmek zor işmiş terleyeceğiz bol bol başlarda boşu boşuna bir de sabahlık almayalım diye düşündüm..e tabi koridorda gezerken lazım olabilir ama o da alınacak geceliğin türüne bağlı.. penye rahat bir gecelik için gerek olmayabilir diye düşünüyorum....

anladım cnm. çok saol:)

burada birkac ay once okumustum bir arkadas dr la konusmus ve ilk dogdugunda yaptirmayin bebek 1-2 yasinsa gelsin oyle yaptirin demis, kime inanacagiz ben de anlamadim, her dr farkli sey soyluyor

kızlar bişi sormak istiyorum sezeryanla doğum yapacaklar tam narkozlumu sezeryan olacaksınız yoksa epıdural sezeryanmı olcaksınız

çok güzel bir konuya değinmişsin canım bir de spinal diye birşey var, hangisini seçmemiz lazım bilmiyorum..genel anestezi rahat ama narkoz alıyorsun ve bebişi en son sen görüyorsun..ha bu önemli mi tartışılır..epidural ve spinalde o anda bebişini görme şansın oluyor bu güzel ama o da biraz ürkütücü..yani seni perde arkasında ameliyat ederlerken biraz güçlü bir karakter olman gerekebilir, kafanı dağıtacak biri lazım tepende konuşacak yoksa dikkatini oraya verirsen fena olanlar oluyormuş ..ben de karar veremedim tam siz ne düşünüyorsunuz kızlar ? epidural , genel anestezi ve spinal hangisini seçeceksiniz ?

belki de hepimiz çok rahat bir şekilde normal doğum yaparız bir bakmışız 1 saatte normal doğum olmuş :)) harika olurdu o zaman valla kaydirigubbakcemile2

kızlar ben diz altı önden düğmeli incecik penye bi gecelik aldım.sabahlık falan almadım.zaten gecelik giymeyi hiç sevmem.mersin sıcağında da sabahlık çekemem.ama herkes kendisine göre seçim yapmalı tabi :tomato:

burada birkac ay once okumustum bir arkadas dr la konusmus ve ilk dogdugunda yaptirmayin bebek 1-2 yasinsa gelsin oyle yaptirin demis, kime inanacagiz ben de anlamadim, her dr farkli sey soyluyor

bende kendi doktoruma bi danışayım.onun dediğinide yazarım size.ama sonuçta çok geciktirmemekte fayda var diye düşünüyorum.belki ilk haftada olmaz da bi kaç aylıkken olabilir.onuda sormak lazım tabi :1rolleyes:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…