2010 Temmuz Anneleri : )

Benimde dün gitmem gerekiyordu ama gidemedim.. bugunde hiç halim yok.. sabah telefonumda tanımadıgım numradan cagrı vardı.. sanırım saglık ocagından bilmiyorumkismile
slm temmuz anneleri ve minik melekleri:ecrin_bebek:
A.slm fulik opuyorumnanaktan

Korse işini bende düşünüyorum kara kara boshayallersmile
Annem mutlaka sar yada korse gıy dıyor.. ben daha hazıran sıcaklarına dayanamıyorummafoldumben
temmuzda napıcam korseyle hiç bilemiyorum...

KATREM odan geliyormuş bugun.. Gözun aydın canım.. Resimlerini bekliyoruz ogluşunun odasının....

ben bir de hepsi buradadan humana still tea sipariş veridm
sütü arttırıyormuş onu da kyacağım çantaya
rezene ne için ?[/QUOTE]

humana da aynı..onun içindede rezene var eczanelerde.milupanın falan da var aynı tarz çayları var.fark etmez sallamada olur.o granül çayları açtıgında 1 at içnde tüketmek gerekıyor.bide onlarda şeker var. ben çaylarımı şekersiz içiyorum da...

sallama almadım canım paket aldım ama onlarda da mı şeker var acaba
ama olsun ben zaten şekersiz hayatta içemem
dediğin gibi içinde rezene de varmış

İçindekiler :

Hibiscus (2,6 g) : İçeriğinde bulunan amber çiçeği özü; süt bezlerini uyararak prolaktin hormonunun salgılanmasını sağlar. Diğer olumlu etkileri ise mide ve bağırsak düzenleyici etkiye sahip olması ile göğsü yumuşatmasıdır.

Fennel (0,2 g) : Özellikle bebek ve çocuklarda gelişmemiş gastro-intestinal sistemden kaynaklanan hassasiyetler ve sindirim problemlerinin başında gelen gaza bağlı krampların hafifletilmesi ve ortadan kaldırılmasındaki güçlü etkisi bilinmektedir. Rezene aynı zamanda anne sütünü arttırıcı bir galaktogogdur. Solunum sistemi hastalıklarına karşı da etkilidir.

Roobios (0,2 g) : İçeriğinde emziren annenin ihtiyaç duyduğu, demir, çinko, bakır, kalsiyum, potasyum, flor, magnezyum gibi çok önemli mineralleri ve eser elementleri bulundurur. Uykusuzluk, yüksek tansiyon, iritasyon ve baş ağrısının tedavisinde uzun yıllardır başarı ile kullanılmaktadır.

Verbena Herb (0,2 g) : Hipofiz bezinden prolaktin ve oksitosin hormonlarının salgılanmasını sağlar. Nane ve portakal çiçeği gibi ferahlatıcı, stres gidericidir. Güçlü bir antioksidant özelliğe sahiptir. Ayrıca karaciğer rahatsızlıkları, kramplar, sindirim sorunları gibi durumlarda kullanılır. Önemli bir galaktogogdur.

Raspberry Leaves; (0,2 g) : İmmün sistemi güçlendirmesinin yanı sıra anne sütünü arttırıcı etkileri eskiden beri bilinen bir galaktogogdur. A, B, C, E vitaminleri ve kalsiyum, demir, fosfor, potasyum minarelerince zengindir.

Fenugreek (0,1 g) : Yüzyıllardır bilinen en önemli galaktogogdur. Uzmanlar tarafından eski çağlardan beri bu olumlu etkilerinden ötürü emziren annelere günde 2-3 bardak çemen otu çayı almaları önerilmektedir. Ayrıca bebek ve çocuklarda gaza bağlı olarak mide-bağırsak sistemindeki krampların hafifletilmesine yardımcı olur. C vitamini, A vitamini, kalsiyum, niasin ile fosfor, magnezyum, demir, çinko, selenyum, mangan, potasyum, fosfor ve kobalt minerallerden zengindir.

Goat''s Rue Herb (0,1 g) : En önemli özelliği yüzyıllardır anne sütünü arttıran bir galaktogog olmasıdır. Keçi sedefi otundan; gastrointestinal sorunların giderilmesi, kan şekerini düzenlenmesinden ötürü diabet tedavisi , antioksidant olarak olumlu etkileri ve diüretik olarak kullanılması gibi pek çok alanda faydalanılmaktadır. Zayıflama ve form tutmada da sık başvurulan bir bitkidir.

Vitamin C (0,5 g) : Emzirmekte olan annenin kemik, diş ve cilt gelişimi için C vitamini çok elzemdir. Bu vitamin insan vücudunda sentezlenemez, ayrıca C vitaminin E Vitamini ve Beta karoten ile birlikte antioksidant olarak bilinen üç önemli maddeden birisidir. İmmün sistemi güçlendirici ve demir ile yağ emilimini düzenleyici rol oynar.

valla ha sarmıssın ha korse fark etmez ikisindede sıcaga dayanmak lazım..mesela bizim burada dogum sonrası hastanede karnına kum torbası koyuorlar.demekki eskılerin bild
iği bişe varmış...boşuna sıkı sıkı sarmazlarmış karınlarını.bizde yapalım bence

normal kontrolöe gittik
sancım oluyordu ama bu risk oluşturduğunu düşünmemiştim yallancı sancılardır diye önemsemiyordum
ne bilim hasteneye yatmak korkutucu gelddi

kum torbasımı ilk defa duydum nasıl oluyo ki acaba o :) artık sıcaklara dişimizi sıkmaya çalışıcaz ya korse ya başka bişey sarıcaz napalım yapıcak bişeyimiz yok

bu kadar faydalı olduğunu okuyunca fikir değiştirdim..kızım için içerim valla ..napiim. kalsıum la magnesıumu içebiliorum artık o na alıştıysam bu çayada alısırım..alayım barii.ben zaten doğadan gelen şifaya inanan biriyim..

normal kontrolöe gittik
sancım oluyordu ama bu risk oluşturduğunu düşünmemiştim yallancı sancılardır diye önemsemiyordum

ama hastanede yatman daha güvenli olmazmıydı açılma falanda varmış doğum yakın gözüküyo demek ki ay çok heycanlandım bak sanki bende açılma var kaydirigubbakcemile3 sancıların nasıldı çokmuydu yoksa hafif adet sancısı gibimiydi

Saol canım yaa...Çok takılmıyorum ama kafamı kurcaladı sadece zaten haftaya belli olucak bakalım ne olmuşş..
Valla hemşire naptı bilmiyorum ama çok canım acıyor damarım yemyeşil ve şiş dokunamıyorum bile...Hemşirem değişmiş benim diğerinden çok ama çook memnundum....

Selam canım hoşbuldumm..Teşekkür ederim..Allah yardımcımız olsun ne diyelim..

:roflol::roflol::roflol:

bizim 1 ay kadardır yok aramız
öyle sarılıp yatıyoruz hatta o zaman bile tekme atıyor bizimki :bbo:
diyorum ki bak krnımdaki annemden uzak dur diyo sarılmamıza bile izin vermiyo

Neeee 1 ay mı?
Başından beri hiç olmadı.
Bir kere teşebbüs etmiştik arkasından feci bir kanama yaşamıştım hatırlarsınız.
8 aydır bacı kardeş oldukkaydirigubbakcemile3

kum torbasımı ilk defa duydum nasıl oluyo ki acaba o :) artık sıcaklara dişimizi sıkmaya çalışıcaz ya korse ya başka bişey sarıcaz napalım yapıcak bişeyimiz yok

rahim kendini çabuk toplasın diyedir heralde..kanamanıda fazlalaştırıyor ki içerde pis kan kalmasın diye..doğumdan sonra rahım kasılarak tekrar eskı halıne dönüyor.yani küçülüyor.hissediyorsun içerde rahmının hareketlerini.bebek oynuyo gibi oluyor.ben ilkinde korkmuştum.içimde hala bebek var sandım..sempatiksalakcinni..rahmimmiş meğerkaydirigubbakcemile3

selam doktordan geliyoz
bi dövmediği kaldı açılma ve sancı varmış
hastaneye yatırıyordu yalvar yakar eve geldik (

Selam Medaa...
Ama açılma ve sancın varsa nasıl saldı seni doktorun geri...
Hayırlısı olsun inş...Zamanında gelsin bebişin...

Neeee 1 ay mı?

biz hala devam valla tabi çok sık değil ama doğuma katkısı varmış öle okudum bu yüzden çok zor olsada kesmek istemiyorum:bbo:

normal kontrolöe gittik

canım iki gündür sancı bende de var tam olarak nerede sancın

aynen öyle kalsiyumla magnezyum o kadar iğrenç ki
insan herşeyi içerbilirmiş gibi geliyo :)

zaten o bebek hareketlerinin birden kaybolması psikolojisini bozabilir insanın dimikaydirigubbakcemile3 bazen diyorum ki öle alıştım ki karnımın kıpır kıpır olmasına doğurunca alışmak zor olucak:):):)

Neeee 1 ay mı?

evet canım 1 aydır
doktor risk yok devam edin dedi
32 de bırakın dedi ama bırakamadık aklinialirimsmile yani 32 den sonra 1 kere daha oldu :kedi:
risk varsa bacı kardeş durumuna girmek en mantıklısı zaten insanın canı da istemez ki öyle
biz hala devam valla tabi çok sık değil ama doğuma katkısı varmış öle okudum bu yüzden çok zor olsada kesmek istemiyorum:bbo:

ben de okudum canım ama eşim de artık istemiyo korkuyo :dilcikar:
bir ara ben istemiyodum şimdi de o

Geçmişten hatırladığım bir manzara;
Annem doğum yaptı beline koca bir çarşafı sardılar sıktıra sıktıra,
Teyzem doğum yaptı beline koca bir çarşafı sardılar sıktıra sıktıra,
Bu çok geleneksel bişey.
O sıcakta korse morse takamam ben,
Önemli olan sıkılması ise tmam işte al çarşafı sar göbeğe.
Benim normal olursa kesinlikle yöntemim bu olacak.
Ve bizim hatunlarda da göbek denen bişey yok.
Hepsi taş gibi.
Sadece basen var hepsinde onu neyle sıkssakki acep?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…