Merhabalarr herkese...
Hayırlı cumalar olsun inş..
Bu sabah bizde sağlık ocağına gittik..
Dün aramışlar evi gelmedi gelmesi gerekiyor sabah gelsin demişler..
Mecburen gittim...Yine aynı şeyler kilo takibi,tansiyon ölçümü,kızımın kalp atışlarını dinledik yineÇok güzel yaa...Kilom 3 hafta öncesiyle aynı çıktı aklım ona takıldı biraz..
İdrar ve kan tahlili yaptılar...İki kere kan aldı hemşire...Bir kolumdan beceremedii kan almayı diğer kolumdan aldı...Şimdi ilk almaya çalıştığı kolum şişti sanırım kanama yaptı içinde çok kötü acıyor..Elimi bile değdiremiyorum...
A.slm fulik opuyorumnanaktanslm temmuz anneleri ve minik melekleri:ecrin_bebek:
Korse işini bende düşünüyorum kara kara boshayallersmilekızlar şu korse konusu benimde çok aklıma takılıyo doğumum şuanlık normal doğum gibi gözüküyo inşallah ta öle olur ama o sıcakta korseyi takmak pek mümkün olcak gibi gözükmüyo kayınvalidem korseyi daha sonra takarsın beline kuşak gibi bişey sararız dedi kalın bi şekilde onla daha rahat edersin dedi ama bilmiyorum ki olmazsa öle yapıcaz artık çünkü göbeklenmeye müsait bi tipim var görünüşte zayıfım ama göbekten kilo alıyorum en zayıf halimde bile ayva göbeğim hep vardı bide doğumdan sora bişey takmazsam ne hale gelir kimbilir
KATREM odan geliyormuş bugun.. Gözun aydın canım.. Resimlerini bekliyoruz ogluşunun odasının....
Korse işini bende düşünüyorum kara kara boshayallersmile
Annem mutlaka sar yada korse gıy dıyor.. ben daha hazıran sıcaklarına dayanamıyorummafoldumben
temmuzda napıcam korseyle hiç bilemiyorum...
bu sıcaklar gerçekten baya zorlicak gibi bizi kış olsa ne güsel takardık korsemizi ısınırdıkkaydirigubbakcemile3 bide 130 yılın en sıcak yazı olucakmış bu yaz öle duydum yani bizde bu yazı bekledik daha az sıcak olsa doğurmazdık dimi ama
humana da aynı..onun içindede rezene var eczanelerde.milupanın falan da var aynı tarz çayları var.fark etmez sallamada olur.o granül çayları açtıgında 1 at içnde tüketmek gerekıyor.bide onlarda şeker var. ben çaylarımı şekersiz içiyorum da...
kızlar şu korse konusu benimde çok aklıma takılıyo doğumum şuanlık normal doğum gibi gözüküyo inşallah ta öle olur ama o sıcakta korseyi takmak pek mümkün olcak gibi gözükmüyo kayınvalidem korseyi daha sonra takarsın beline kuşak gibi bişey sararız dedi kalın bi şekilde onla daha rahat edersin dedi ama bilmiyorum ki olmazsa öle yapıcaz artık çünkü göbeklenmeye müsait bi tipim var görünüşte zayıfım ama göbekten kilo alıyorum en zayıf halimde bile ayva göbeğim hep vardı bide doğumdan sora bişey takmazsam ne hale gelir kimbilir
valla ha sarmıssın ha korse fark etmez ikisindede sıcaga dayanmak lazım..mesela bizim burada dogum sonrası hastanede karnına kum torbası koyuorlar.demekki eskılerin bild
iği bişe varmış...boşuna sıkı sıkı sarmazlarmış karınlarını.bizde yapalım bence
sallama almadım canım paket aldım ama onlarda da mı şeker var acaba
ama olsun ben zaten şekersiz hayatta içemem
dediğin gibi içinde rezene de varmış
İçindekiler :
Hibiscus (2,6 g) : İçeriğinde bulunan amber çiçeği özü; süt bezlerini uyararak prolaktin hormonunun salgılanmasını sağlar. Diğer olumlu etkileri ise mide ve bağırsak düzenleyici etkiye sahip olması ile göğsü yumuşatmasıdır.
Fennel (0,2 g) : Özellikle bebek ve çocuklarda gelişmemiş gastro-intestinal sistemden kaynaklanan hassasiyetler ve sindirim problemlerinin başında gelen gaza bağlı krampların hafifletilmesi ve ortadan kaldırılmasındaki güçlü etkisi bilinmektedir. Rezene aynı zamanda anne sütünü arttırıcı bir galaktogogdur. Solunum sistemi hastalıklarına karşı da etkilidir.
Roobios (0,2 g) : İçeriğinde emziren annenin ihtiyaç duyduğu, demir, çinko, bakır, kalsiyum, potasyum, flor, magnezyum gibi çok önemli mineralleri ve eser elementleri bulundurur. Uykusuzluk, yüksek tansiyon, iritasyon ve baş ağrısının tedavisinde uzun yıllardır başarı ile kullanılmaktadır.
Verbena Herb (0,2 g) : Hipofiz bezinden prolaktin ve oksitosin hormonlarının salgılanmasını sağlar. Nane ve portakal çiçeği gibi ferahlatıcı, stres gidericidir. Güçlü bir antioksidant özelliğe sahiptir. Ayrıca karaciğer rahatsızlıkları, kramplar, sindirim sorunları gibi durumlarda kullanılır. Önemli bir galaktogogdur.
Raspberry Leaves; (0,2 g) : İmmün sistemi güçlendirmesinin yanı sıra anne sütünü arttırıcı etkileri eskiden beri bilinen bir galaktogogdur. A, B, C, E vitaminleri ve kalsiyum, demir, fosfor, potasyum minarelerince zengindir.
Fenugreek (0,1 g) : Yüzyıllardır bilinen en önemli galaktogogdur. Uzmanlar tarafından eski çağlardan beri bu olumlu etkilerinden ötürü emziren annelere günde 2-3 bardak çemen otu çayı almaları önerilmektedir. Ayrıca bebek ve çocuklarda gaza bağlı olarak mide-bağırsak sistemindeki krampların hafifletilmesine yardımcı olur. C vitamini, A vitamini, kalsiyum, niasin ile fosfor, magnezyum, demir, çinko, selenyum, mangan, potasyum, fosfor ve kobalt minerallerden zengindir.
Goat''s Rue Herb (0,1 g) : En önemli özelliği yüzyıllardır anne sütünü arttıran bir galaktogog olmasıdır. Keçi sedefi otundan; gastrointestinal sorunların giderilmesi, kan şekerini düzenlenmesinden ötürü diabet tedavisi , antioksidant olarak olumlu etkileri ve diüretik olarak kullanılması gibi pek çok alanda faydalanılmaktadır. Zayıflama ve form tutmada da sık başvurulan bir bitkidir.
Vitamin C (0,5 g) : Emzirmekte olan annenin kemik, diş ve cilt gelişimi için C vitamini çok elzemdir. Bu vitamin insan vücudunda sentezlenemez, ayrıca C vitaminin E Vitamini ve Beta karoten ile birlikte antioksidant olarak bilinen üç önemli maddeden birisidir. İmmün sistemi güçlendirici ve demir ile yağ emilimini düzenleyici rol oynar.
normal kontrolöe gittik
sancım oluyordu ama bu risk oluşturduğunu düşünmemiştim yallancı sancılardır diye önemsemiyordum
ne bilim hasteneye yatmak korkutucu gelddi
kilo konusuna takma canım..tartıdan tartıya fark edıyor..yerın eğrılığı bile etkılıyor.
kolunada alkollu pamuk koy.alkol yoksa kolonya da olur.akıllım damarını patlatmış demekki.
geçmiş olsun.
selam papatya hoşgeldin...
geçmiş olsun canım. benim sağlık ocağımdaki hemşiremde çok kötü kan alıyor. benim kolum hiç morarmaz. damarımı bulamadı mosmor oldu kolum.klava:
eli ağır yani. bide bebeğime aşı yapacak o . ayy hiç bu açıdan düşünmemiştim :uhm:
:roflol::roflol::roflol:
bizim 1 ay kadardır yok aramız
öyle sarılıp yatıyoruz hatta o zaman bile tekme atıyor bizimki :bbo:
diyorum ki bak krnımdaki annemden uzak dur diyo sarılmamıza bile izin vermiyo
kum torbasımı ilk defa duydum nasıl oluyo ki acaba o :) artık sıcaklara dişimizi sıkmaya çalışıcaz ya korse ya başka bişey sarıcaz napalım yapıcak bişeyimiz yok
selam doktordan geliyoz
bi dövmediği kaldı açılma ve sancı varmış
hastaneye yatırıyordu yalvar yakar eve geldik(
Neeee 1 ay mı?
Başından beri hiç olmadı.
Bir kere teşebbüs etmiştik arkasından feci bir kanama yaşamıştım hatırlarsınız.
8 aydır bacı kardeş oldukkaydirigubbakcemile3
normal kontrolöe gittik
sancım oluyordu ama bu risk oluşturduğunu düşünmemiştim yallancı sancılardır diye önemsemiyordum
ne bilim hasteneye yatmak korkutucu gelddi
bu kadar faydalı olduğunu okuyunca fikir değiştirdim..kızım için içerim valla ..napiim. kalsıum la magnesıumu içebiliorum artık o na alıştıysam bu çayada alısırım..alayım barii.ben zaten doğadan gelen şifaya inanan biriyim..
rahim kendini çabuk toplasın diyedir heralde..kanamanıda fazlalaştırıyor ki içerde pis kan kalmasın diye..doğumdan sonra rahım kasılarak tekrar eskı halıne dönüyor.yani küçülüyor.hissediyorsun içerde rahmının hareketlerini.bebek oynuyo gibi oluyor.ben ilkinde korkmuştum.içimde hala bebek var sandım..sempatiksalakcinni..rahmimmiş meğerkaydirigubbakcemile3
Neeee 1 ay mı?
Başından beri hiç olmadı.
Bir kere teşebbüs etmiştik arkasından feci bir kanama yaşamıştım hatırlarsınız.
8 aydır bacı kardeş oldukkaydirigubbakcemile3
biz hala devam valla tabi çok sık değil ama doğuma katkısı varmış öle okudum bu yüzden çok zor olsada kesmek istemiyorum:bbo:
kızlar şu korse konusu benimde çok aklıma takılıyo doğumum şuanlık normal doğum gibi gözüküyo inşallah ta öle olur ama o sıcakta korseyi takmak pek mümkün olcak gibi gözükmüyo kayınvalidem korseyi daha sonra takarsın beline kuşak gibi bişey sararız dedi kalın bi şekilde onla daha rahat edersin dedi ama bilmiyorum ki olmazsa öle yapıcaz artık çünkü göbeklenmeye müsait bi tipim var görünüşte zayıfım ama göbekten kilo alıyorum en zayıf halimde bile ayva göbeğim hep vardı bide doğumdan sora bişey takmazsam ne hale gelir kimbilir
ben de okudum canım ama eşim de artık istemiyo :dilcikar:
bir ara ben istemiyodum şimdi de o
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?