2010 Temmuz Anneleri : )

Ayyy bugün midem çok yandııııııııııııııııı.
Ama şimdi yeni yemek yedim düzeldi galiba.
Umarım tekrar olmaz.
Bu gün öğleden sonra dersim boş.
Evdeyim 12den beri evim çok güzel serin.
Sıcaktan bunalan arkadaşlar hadi bize gelin püfür püfür oturalım.
Canları kapıları hiç açmıyorum evimin serinliği bozulmasın diye.
Çünkü dışarıdan daha çok sıcak geliyor.

kızlar çantasını hazırlayan yokmu anlatın nelr koydunuz çantanıza

ben bunları koydum canım. inşallah eksik falan olmaz. ama daha ayrıntılı valiz hazırlayanlar da var.

ANNE İÇİN:
1 Gecelik
1 sabahlık
1 pijama takımı
Terlik
Çamaşır
Çorap
Emzirme sutyeni
Lansinoh çatlak kremi (göğüs için)
Göğüs pedi
Diş fırçası, macun, saç fırçası, toka, sabun, krem, deodorant, ufak ayna, kırmızı kurdele
Islak mendil, Kâğıt havlu, Havlu
Pamuk
Şal
Hasta bezi (kesin 1 paket koyun)
Hijyenik ped
Hastaneden ayrılırken giyeceğiniz bir kıyafet
Nakit para
Bebek için yapılan tüm tahliller
Kirlileri koymak için poşet
Fotoğraf makinesi, piller ve şarj aleti

BEBEK İÇİN:
Çarşaf
2 takım hastane çıkış seti
Body, tulum
Alt üst takım
Çorap, şapka, eldiven
Battaniye
Bebek bezi (10-15 tane )
Emzik
Islak mendil
Pişik kremi
Ağız bezleri
Yelek, hırka
Alt değiştirme bezi

maşşalhh herseyi ayrıntılı koymuşsun güzel hazırlık tebrik ederim iyi fikir verdin bana çakır eksiklerim vardı benim

maşşalhh herseyi ayrıntılı koymuşsun güzel hazırlık tebrik ederim iyi fikir verdin bana çakır eksiklerim vardı benim

internette biçok yerde konulacakların listesi var.onlardan da yararlanabilirsin tatlım...
ben tüm yazılanları koydum çantama.umarım başka eksiğimiz çıkmaz...

Benim hala tam oalrak hazır değil çantam...Kızım için bende 2 takım hastane çıkışı,zıbın takımı,bady ve tulum koydum.Çorap,yelek,ağız medili,ıslak medil,battaniye koydum..
Kendim için daha hazırlamadım bir gecelikle sabahlık almam lazım takım...onun haricindekiler hazır ama çantaya konmayı bekliyorlar...
hee birde Göğüs için kremim ve göğüs pedim yok...

arkadaşlar bana bu listeler çok abartılı geliyo.sezeryan olacaksa tabi 1-2 gün kalınıyo hastanede çok şey gerekir ama normal doğum olcaklar da böyle çok şey alıyo mu yanına...normal doğumda bi aksilik olmazsa inşallah bikaç saate çıkıyomuşsun hastaneden.

bi de bizim ev çok yakın hastaneye.zaten Elazığ küçük bi şehir ama bizim ev hastaneye 5 dakka.bişe lazm olursa da gelip evden alınır diyorum ama yanlış mı yapıyorum acababilmiyorumkismile

Hastane çantasına koyduklarım.(sezeryan)

Bebek için:
--2 takım hastane çıkışı(tulum, body, patikli alt, zıbın, battaniye şapka vs ikisinde de var..)
--ağız mendilleri
--bebek bezi,
---ıslak mendil
--emzik,biberon

Kendim için:
--2 adet gecelik+1 sabahlık
--4-5 adet iç çamaşırı+1 sütyen
--göğüs pedi
--kırmızı saç bandı+kırmızı tokalarım:)
--terlik
--ıslak mendil
--hastaneden çıkarken giyeceğim eşofman takımı
--Hijyenik Ped
---çorap

------makyaj çantam+foto makinesi+bebek puseti son dakikada yanımıza alınacaklar arasında..

Benim hastane çarşaf, hasta bezi, kağıt havlu vs vs..kendisi sağladığı için almıycam..

Benim evimde hastaneye arabayla 5 dk olduğu için acil birşey olursa hemen halledilir diye düşünüyorum..

zaten eksik birşey de yok sanırım..

bütün bunların dışında ben hastane çevresinde bulamayabılırım diye rezene çayı koymayı düşünüyorum..henüz almadım.en son bir market alış verişi yapıp sevdiğim bir kaç bisküi rezene ve papatya çayı yatakta kolay içebilmem için pipet (sezaryenla doğum yapıcam)
alıcam. antıbakterıyel jel de yattıgım yerde iyi olur.bebişimi emzirmeden önce falan kullanırım.önceden alayım ki zaten eşim falan o gun koşturmaktan çok yorulur.ikide bir;bir yerlere göndermek istemıyorum..
bunların dılında her şey aynı.fakat benımkıler size göre sayı olarak daha az.bebek kıyafetlerı ve bezi mesela..çok fazla lazım olmuyor.sadece bir gece kalıcaz.

sezeryande 2 gece kalınıyor hastanede

kızlar bebek şekerlerimi görümcem yaptı ve çok güzel oldu. şu anda dolaba koyduk erken olduğu için bi ara resimlerini çeker koyarım.

sezeryande 2 gece kalınıyor hastanede

demekki hastaneye göre değişiyor.bnm doğum yaptığım hastanede 1 gece kalıyorsun.bu benım 2. sezaryanım olucak.çevremdende biliyorum.
kapı süsü de hastaneye göre değişiyor.ben odaları gezdim.vardı.ama bazı hastanelerde yok canım.doğum servısını gezmek lazım.

kızlar kocişler için de pijama takımı almak lazım, sizlerin yanında kimler kalacak ? ben 1 gün annem 1 gün kocam kalır diye düşündüm..

kapı süsü hastaneye götürülüyor mu? hastane veriyor diye biliyorum.

hastane mi veriyor??ılk defa duydum (ücretsiz demek istediysen, ekstra ücret alarak oluyor evet)..)

yani ekstra hizmet olarak istenirse, benim doğum yapacağım hastane de süslüyor kapıyı falan oda süsleme servisi adı altında ama ben kendi zevkime göre yaptırıcam..

sonrasında da eve getirip ilk önce apartman kapısına sonraki günlerde de oda kapısına aynı süsü asacağım için kendime ait ve kendi zevkime göre olmasını istiyorm

Son düzenleme:

ben oğlumda da 2 gece kaldım(farklı doktor ve hastane), bundan da normal şartlarda 2 gece kalınacakmış..

bence hastanee göre değil, doktora göre değişiyor bu durum..

kızlar bebek şekerlerimi görümcem yaptı ve çok güzel oldu. şu anda dolaba koyduk erken olduğu için bi ara resimlerini çeker koyarım.

şeker derken çikolata mı canım?
ben daha yaptırmadım fikir almak istiyorum sizlerden..

foto koyarsanız fikir olur bize de..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…