ben diyetisyene gitmedim doktorum beni dahiliyeye yönlendirdi oda bir diyet listesi verdi. bir hafta boyunca yemeklerden 1 saat sonra şekerimi ölçmemi ve kaydetmemi istedi. sonra onu aramamı söyledi. o hafta iki defa şekerim yüksek çıktı tokluk şekerinini 140 ı geçmemesi gerekiyor onların suçlusu da simit ve patates kızartması bilmiyorumkismile dahiliye doktoru iyi olduğunu diyete devam etmemi söyledi eğer yüksek çıkmaya devam etseydi insülin vermek zorunda kalıyorlarmış Allahtan öyle olmadı. şeker yüksekliği bebeğe zarar verebiliyor erken doğuma sebep olabiliyor. hafife almamak gerek. doktorum bana doğumdan sonra da çok kilo almamı ve iyi beslenmemi söyledi ilerleyen yaşlarda % 70 tip2 şeker hastası olma ihtimalin var dedi.
diyet söyle
günde en az 8 bardak su
4 tatlı kaşığı sıvıyağ
SABAH (9.30 dan önce)
1-2 bardak ılık su
bitki çayı
1 subardağı süt
1 yumurta
1 kibrit kutusu peynir
domates salatalık biber maydonoz
50 gr kepekli ekmek ( ben tam buğday ekmeği yiyorum. kepek ekmeği kansızlık yapar diye duymuştum)
ARA ÖĞÜN (11.00)
2 porsiyon meyve( 4 kuru kayısı 1 elma 1 armut)
ÖĞLE ( 13-13.30)
60 gr et veya tavuk veya balık ( 2 köfte kadar)
8 kaşık kuru baklagil ya da sebze yemeği
salata
1 su bardağı yoğurt
50 gr kepekli ekmek yada 8 kaşık makarna veya 25 gr kepekli ekmek+ 1 kase çorba
ARA ÖĞÜN (16-16.30)
1 kibrit kutusu peynir
50 gr kepekli ekmek
AKŞAM (19-19.30)
1 kepçe çorba
90 gr tavuk veya balık
salata
1 su bardağı yoğurt
50 gr kepekli ekmek
ARA ÖĞÜN (21.30)
2 porsiyon meyve
eğer doymazsan badem, yoğurt, ceviz, fındık veya az corn flakes yiyebilirsin dedi.
doktor bana bu diyeti verdi ama herkese göre değişebilir senin ihtiyacına göre bir diyet listesi hazırlayabilir. benimkinde normal listenin üzerinde değişiklik yapmıştı. bence doktora gitmelisin. geçmiş olsun canım.
evet canım aynen öyle. benim 1 haftam kaldı. artık iyice ağırlaştım. biran önce kavuşmak istiyorum bebişime hayırlısıyla:) hepimize kolaylık versin allahım :Saruboceq:
çalışan bayanlar öyle eve alışamıyorlar bir türlü.bende size imreniyorum ahh keşke bende öyle olsam yaww nasıl başarıyosunz evinizden uzak kalmayı
evet canım aynen öyle. benim 1 haftam kaldı. artık iyice ağırlaştım. biran önce kavuşmak istiyorum bebişime hayırlısıyla:) hepimize kolaylık versin allahım :Saruboceq:
evt senin 25 hazirandı değil mi? haziran annesisin sen o zaman..
ay hayırlısı bakalım..
şu an sırada sen varsın demek..
Allah yardımcın olsun canım.. bize göre erkenden kavuşacaksın bebeğine.Allahım sağlıcakla kucağna almayı nasip etsin..:Saruboceq:
benim daha çok v ar 23 temmuzda Allah nasip ederse...
sağol canım.. valla niyeti bozup daha erken gelmezse 25 haziran. ama şimdilik gayet uslu duruyor teyzesibenim sat a göre 4 temmuz zaten. onun için haziran kaçınılmaz oldu:)
saol canım.. valla sıcaklarda allah yardımcınız olsun. ben şimdiden kötü oluyorum.
bu sene sıcaklar erken bastırdı ama bizim şanzımıza..akannehir
geçen sene böyle değildi sanırım..:sinifsinif:
herkese selammm
doktordan geliyoruz
oğlum gelişimini tamamlamış artık istediği zaman gelebilir beklemeye gerek yok dedi doktorumuz dolayısıyla ilaçları falan kesti
bundan sonrası paşanın keyfine kalmış :)))
hayırlısıyla hepimiz sağlıkla kurtuluruz inşallah
canım hayırlısı inşallah gözün aydın:) ama ilaçları niye kesti dr. un anlayamadım. bi açıklama yaptımı özellikle. ben 1 hafta sonra doğum yapıcam dr. um özellikle demir hapımı içmem gerektiğini söyledi. ayrıca eleviti doğum sonrası 3 ay daha kullanıcam bünyeme takviye olsun diye. süt için iyiymiş. :uhm:
medaa gözün aydın allah kurtarsın normalmi olucak senin dogum
ilaçları kesti derken açılmayı ve sancıyı engelleyen ilaçları kesti doktorum
zaten ben vitamin kullanmıyordum
bundan sonrada sadece kan ilacına devam edicem
İyi dr fikir soruyor benim bildiğim zorunlu olmadıkça sezaryan yapılmıyor diye devlet kısıtlama getirdi diye biliyorum yani.CADIARZUnormal için bebeğin durumu müsait ama ben çok korktuğum için doktorum kararı bana bıraktı
sen kendini hazır hissediyorsan normal daha iyi ama illa normal yap demem sana dedi
çünkü aşırı korkanlarda doğum esnasındada probşem olab,liyormuş
çarşamba tekrar kontrolümüz var kararımı çarşamba gününe kadar netleştirmemi istedi okadar
papatya2010 oh oh senin 1 haftan kalmış ay ne güzel inşallah bizim zamanda hemen gelir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?