2010 Temmuz Anneleri : )

selam canım peki epiduralde bacaklarını hissetmedin sanırım sonra kaç snra hissiyat geldi acaba ?
valla bebeği çıkardılar amelşyat bitti hadi gidiyoz oğlunu öp kokla dediler bana ben ayaklarımı gösterirmisiniz dedim hemen kaydirigubbakcemile3 adam ayaklarıma vurdu ohhh dedim içimden hala ayaklarım var kaydirigubbakcemile3 sonra 2 saat sonra artık ayak parmaklarımın harekitini başladım hissetmeye 5 saat sonra ayakta dolanıyordum :lepi: inşallah bu seferde bu kadar kolay geçer doktoruma çok güveniyorum o yüzden rahat giricem doğuma sanırım mert tede kahkaha ile girmiştim asansöre oğlumu alıpta gelcem annem beni merak etme demiştim gülerek benden sonra herkez ağlamaktan kopmuş meğer o cümle çok duygusalmış anne olunca anladım ki prmağı kesilse oğlumun canımdan can gider anneme merak etme demesi çok kolaymış o zman

Hiç ameliyat olmadım, narkoz beni ne yapar bilmiyorum bile. Zaten bayılıp ayılamamakta korkutuyor. Bebeğimi göremeyeceğim dediğin gibi, kendime geldiğimde kaç saat geçmiş olacak belki de, ağır bir ameliyat oluyor. Epidural daha iyi gibi geliyor, onda sadece heyecanlanır mıyım herşeyi görüyor duyuyorken diye düşündüm ama sanırım epidural isteyeceğim...Sağol tavsiyen için canım

Son düzenleme:
ben epidurale karar verdim sen de sitedeki yorumları oku istersen, bir de doktorunla konuş ..benim doktor epidurale yönlendirdi beni. ay zaman yaklaştıkça insan heyecan yapıyor valla eyvahedigeldismile

bizde cuma günü , gününe karar vereceğiz. henüz hiç konuşmadık ama normal olmayacağını söyledi. bakalım o ne önerecek ama sanırım epidurali isteyeceğim bende.. ne kadar sürüyor peki bu epidural sezeryan yaklaşık olarak biliyor musun??

ben cevaplıyım istersen bu soruna yanlış anlamayın beni şuan 18 aylık bi oğlum olduğu için en yakın doğumu yine ben yaşadım aranızda amacım ukalalık falan değil aksine sizi rahatlatmak aklınızda sorular kalmasın tabiki her doğum ve doktor farklı ama bilgisiz gitmek çok zormuş ben ilk doğumunda yaşamıştım onu o zman kadınlar kulübü üyesi değildim göğüs ucu kremini bile bilmiyordum yara olduğundan bile haberdar değildim ve sırf bu yüzden çok acı çektim o yüzden hep sölerim biriside bana anlatsaydı şu işleri die

epidural sezeryanda ilk önce seni oturtup sedyeye kafanı öne ey ve kendini kasma diyolar hiç bişi hissetmeden iğnelerini vuruyorlar ben çok kokuyordum ama hiç hissetmedim o heyecanla sonra 5 dakka bekliyolar uyuştumu die bakıyolar ve işlem başlıyor bebek herhangi bi problem olmazsa 10 dakka içinde çıkmış yukarda giyinmiş bile olabiliyor(benim oğlumu hemen çıkardılar allaha çok şükrü bi problem yaşamadık) annenin işlemleri uzun sürüyor biraz lazerle yapıştırıyorlar artık neyse fazla uzatmıyım toplamda =30 ila 35 dakika içinde yawruna ve seni yukarda bekleyenlerine kavuşuyorsun:lepi: hayırlısıyla inşallah hepimizin doğumları bu kadar kolay ve sorunsuz geçer :Saruboceq:

canım tabiki tavsiyelerine bizimde ihtiyacımız var, tecrübelisin sonuçta yaşamışsın daha önce. o yüzden teşekkürler :)
epiduralden korkuyordum ama artık genel anestezi daha uzak geliyor bana. en güzeli yarım saat sonra herkese canlı şekilde kavuşmak :) içim rahatladı sağol.opuyorumnanaktan birşey daha sorayım o zaman. ayık haldesin ameliyat sürüyor dr.ları duyuyorsun falan heyecan durumun nasıldı bir de çok soğuk muydu ortam . inş. hayırlısı olur herkes için..

ameliyathane çok soğuk oluyor tabi ama senin için alev alev yanıyor heyecandan boshayallersmile doktorum bana müzik açmıştı bide şarkı sölemiştik ebe ile zaten serumun içine hafifi bi sakinleştirci karıştırıyorlar sanırım ben pek rahattım bıçak sesi falan duymak tuaf gibi gelebilir sana ama o anda onları duymuyosun ki ben devamlı dua ediyordum yawrum sağlıklı doğsun allah isteyen herkeze yaşatsın diye

zaten hiç acı çekmiyosun ama karnındaki hareketleri hissediyorsun karnını devamlı hoplatıyolar gibi bebek çıktıktan sonra çok hızlı hareket etmek zorunda oldukları için biraz miden bulanıyor ama hemen iğne koyuyolar seruma şık kesiliveriyor yani inanın hiç bir korkusu yok rahat olmak şart sen rahat olursan allah yardımcın oluyor gerçekten :Saruboceq:

hadi bakalım artık herşeyi göze alıp gireceğim ne yapayım:) acımadıkça sorun yok. sağol canım. iyi oldu bunları öğrendiğimmm..

bakın bu doğumdan en fazla 15 dakika sonrası fazla değil saçımı bir gün önceden yaptırmıştım hafif bir makyajla doğuma girdim hem beni görün birbirimizi daha yakından tanıyalım istiyorum hemde çok iyiyim gördüğünüz gibi hiç öle baygın yorgun bi havası olmuyor sanki ameliyat gibi düşünmeyin onu
ablam devamlı poz verdiriyordu eşimle pozlar verdik sanki fotorafçıdayız yaa kaydirigubbakcemile3

bu arada bu mert bebek görüpte doğurdum zannedenler olmasın yafssssssssssss

allahıımmmm ne kadar şekersinizz yaaaa maaaşallahhhh kırkbinkere
allah sizi birbirinizden ayırmasınnnnn

o zamannn ikinci bebeğinide allah bu kadar kolayyy doğurtsunnnŞeniz

amin inşallahhhhh allah her isteyene anneliği yaşatsın vede sağlıklı mutlu doğumlar versin inşallah arda mda gelsin sağlıkla tüm bebeklerimizde

amin amin inşallah en azından sen tecrübelisin biz daha ne yaşayacağımızıda bilmiyoruz hayırlısı yaaaaaaa

hayırlı günler arkadaşlar acil bi sorum var..ben ağutos annelerindenim,aksırdıkça sıvı geliyor suyum mu geliyor yoksa idrar mı kaçırıyorum anlayamıyorum???bu tür durumlar yaşadınız mı ??yardımcı olursanız çok sevinirim...sevgiler..

korkma canım..gelen amnio sıvısı ama korkacak bişe yok..son haftalarda gelmesi normal..önemli olan amnio sıvısının yeterliliği.en son ne zaman gitmiştin dr.a..
sen bol su iç..gittiğinde de dr.a sorarsın..

korkma canım..gelen amnio sıvısı ama korkacak bişe yok..son haftalarda gelmesi normal..önemli olan amnio sıvısının yeterliliği.en son ne zaman gitmiştin dr.a..
sen bol su iç..gittiğinde de dr.a sorarsın..

en son 20 gün önce felan gittim suyu normal demişti ama baya da oldu bu hafta içi gidicektim zaten,ama ben daha 31+2 deyim erken değil mi :uhm:

selam kızlarrrrrrrr
nişanım geldi galiba
tecrübeli anneler yardımınızı bekliyorum
yumurta akı gibi beyaz yapışkan bişey geldi ama kan falan yoktu yani
ağrı da yok suyum da gelmiyo bu nişan mı şimdi
doğum haftaya pazar..beklemicekmi kızım acaba

amanın bu ne güzellik yaw... Allah'ın korusun kem gözlerden canım
çok tatlısınız. maşallah maşallah

hatırlı olsun cnm darısı basımıza ınsallah

ben sınır dusuncesınden hoslanmıyorum dunyanın bınbır halı var o yuzden ne bıleyım normal dogum kendımı daha özgür hissetmemiz sağlayacak sanırım
ben labıoplastı olmustum cokta acımıyor oyuzden normal dogumdan korkmuyorum
sezeryanden korkuyorum

Allah nasip ederse perşembeedelikafaduldendelikafadulden
şaka gibi yaww

hadı bakalım hayırlısı

flavırsun bendede gebelıkte seker yuksek cıktı oyuzden saat bası wc ye gıdıyordum vede cok su ıcesımvardı sanırım sekerden dolayı agızda kuruluk ve su ıhtıyacı oluyor
nedenı safranın fazla calısmamsıymıs oyuzden seker hastaları ınsulın kullanıyor cunku safra ınsulunu yeterınce uretmıyor
ben arastırdım safrayı calıstıran bıtkıler dıye gogledan
en ıyısı kuru sogan ,karabıber ve çörekotuyağıymı
her aksam kurusoganlı coban salatası yapıyorum ıana ıyılestım
eskısı gıbı tatlı yıyınce uyku bastırmıyor
saat bası wcyede gıtmıyorum
cok suda ıstemıyor cnm
her aksam tazesoganı salata yapıp yedım pısırınce etkısı gıdıyor aklında olsun dıye anlatmak ıstedım ben suan ıyıyım
günaydın kızlar,

ben epidüral sezeryana karar verdim ancak bizim hastane hala belirsiz. Dun bu yüzden butun gece kabuslar gördüm, ya hayırlısı ile atlatsak şu doğum işini ne güzel olacak..

sunny genelden epıdurale gecmene sevındım bır nebze daha ıyı bence

masallah cok hos cıkmıssınız darıı basımıza

nurdan herzamankinden farklı bişeyse belki nişandır...

Gebelik sürsince rahim ağzında oluşan salgılar burada birikmeye başlar ve bu rahim ağzının içindeki kanalı tıkar. Sümüğümsü bir yapı olan bu birikmiş salgılar mukus tıkaç olarak adlandırılır. Bu tıkaç bebeği dış etkenlerden korur, enfeksiyon etkenlerine karşı bariyer görevi görür. Hamileliğin sonlarına doğru doğum zamanı yaklaştıkça rahim ağzında bir takım değişimler başlar ve bu mukus tıkaç düşer, buna nişan gelmesi denir. Kişi bunu çamaşırında bulabilir ya da tuvalete gittiğinde fark edebilir. Çoğu zaman nişan ile birlikte koyu kahverengiden açık kırmızıya ve pembeye kadar değişen renkte bir miktar akıntı da görülür. Bazı kadınlarda 36. hafta civarında gelebileceği gibi son ana kadar görülmeyebilir. Hatta bazı kadınlarda olay çok yavaş ve uzun sürede gerçekleştiğinden anne adayın olayın farkında bile olmayabilir. Mukus tıkaç hamilelik sırasında sıkça görülen akıntıların içinde fark edilmeyebilir. Akıntı açık kırmızı renge dönerse ve miktarı artarsa zaman kaybetmeden doktora başvurmanız gereklidir, bu nişan gelmesi değil kanama olabilir. 36 haftadan küçük gebeliklerde böyle kanlı sümüğümsü bir yapı geldiğinde mutlaka doktorunuza haber vermelisiniz. Eğer hamileliğiniz 36 haftadan büyük ise endişe etmenize gerek yoktur.

Nişan gelmesi doğumun ilk belirtilerinden biri olmakla birlikte nişan gelmesinden ne kadar sonra doğumun başlayacağını söylemek mümkün değildir. Bazen saatler sonra, bazen günler hatta haftalar sonra doğum başlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…