selam kızlar az önce kontrolden geldim.kızımın kilosu 3900 gr boyu 51 cm olmuş,41 haftalık gözüküyormuş.doktorum inanamadı 3 kez ölçüm yaptı hepsindede kilo aynı cıktı.daha 4 haftan var ama beklemicek dedi.haftaya cmt çatı kontrolu yapılacak ama böyle giderse sezeryanla alıcam bebeği dedi.
artık haftaya doğum şeklim belli olucak
merhaba kızlar bgn dr kontrolüm vardı 40. haftaya giriş yapıyorum bgn nst ye girdim hiç sancım yokdr bu kızın gelmeye niyeti yok mu dedi
utrasyondan bir bakalım ne durumdayız dedi kızımın başı daha doğum kanalında deilmiş sağ tarafıma dayalı duruyo başı eğer dönmez ise 5 temmuz da sezeryanla alacak dr amcası ALLAH hepimiz için hayırlı olanı nasip etsin ama biliyomusunuz epi normal olmasını çok istiyordum artık kısmet ne olucaksa hakkımızda hayırlısı...
selam kızlar
sabah kontrolüm vardı
oğluşum 2.350 gr. 46 cm olmuş
ben de rekorumu kırıp son 1 ayda 4 kilo almışım kendime koca bi yuh çektim
önceki kontrolümde ben kendime1 kilo almıştım bebişim de1 kilo almıştı.
bu defa ben coşmuşum ama bebişimi çok besleyememişim sanırım
o kadar da dikkat ediyorum halbuki
biraz canım sıkıldı. doktoruma kalsa iyi normal sıkıntı yapma diyo ama
kilo olarak ilerden gitmesine alışmıştım bebişimin.
bu defa 2500 ün altında beklemiyodum
kızlar sizce nasıl çok mu küçük bebişim?
selam kızlaaar,
biz de şimdi kontrolden geldik. kızım 2800 gr. ben de 1 kilo almışım 2 haftada. herşey normal dedi doktorumuz. erken gelmesi beklenmiyo kızımın. yasecim senin bebiş küçükse benimki iyice küçük demektir. ki doktor normal dedi.
kızlar meraba,geçmişi okuyamadım bugün neler yazıştınız. bugün ben medipol hastanesine gittim ve dün orda doğum yapan papatya2010 arkadaşımızı ziyaret ettim.bebeği maşallah çok tatlı.3700gr doğmuş adı çağakan. hepinize selam söylememi istedi bnden. eve dönünce hemen yazacakmış sizlere de.maşallah diyelim kırk binkere.darısı bizlerin başına inşallah.:Saruboceq:
kızlar ben doğum yaptım 1 hafta önce.bir kızım oldu allah bağışlarsa.epidural sezeryan oldum.suyum geldi açılmamda vardı ama bebek dönmemişti.acil sezeryana alındım.en kısa zamanda doğum hikayemi ve kızımın fotografını paylaşacağım.görüşmek üzere
nurdan herzamankinden farklı bişeyse belki nişandır...
Gebelik sürsince rahim ağzında oluşan salgılar burada birikmeye başlar ve bu rahim ağzının içindeki kanalı tıkar. Sümüğümsü bir yapı olan bu birikmiş salgılar mukus tıkaç olarak adlandırılır. Bu tıkaç bebeği dış etkenlerden korur, enfeksiyon etkenlerine karşı bariyer görevi görür. Hamileliğin sonlarına doğru doğum zamanı yaklaştıkça rahim ağzında bir takım değişimler başlar ve bu mukus tıkaç düşer, buna nişan gelmesi denir. Kişi bunu çamaşırında bulabilir ya da tuvalete gittiğinde fark edebilir. Çoğu zaman nişan ile birlikte koyu kahverengiden açık kırmızıya ve pembeye kadar değişen renkte bir miktar akıntı da görülür. Bazı kadınlarda 36. hafta civarında gelebileceği gibi son ana kadar görülmeyebilir. Hatta bazı kadınlarda olay çok yavaş ve uzun sürede gerçekleştiğinden anne adayın olayın farkında bile olmayabilir. Mukus tıkaç hamilelik sırasında sıkça görülen akıntıların içinde fark edilmeyebilir. Akıntı açık kırmızı renge dönerse ve miktarı artarsa zaman kaybetmeden doktora başvurmanız gereklidir, bu nişan gelmesi değil kanama olabilir. 36 haftadan küçük gebeliklerde böyle kanlı sümüğümsü bir yapı geldiğinde mutlaka doktorunuza haber vermelisiniz. Eğer hamileliğiniz 36 haftadan büyük ise endişe etmenize gerek yoktur.
Nişan gelmesi doğumun ilk belirtilerinden biri olmakla birlikte nişan gelmesinden ne kadar sonra doğumun başlayacağını söylemek mümkün değildir. Bazen saatler sonra, bazen günler hatta haftalar sonra doğum başlar.
bakın bu doğumdan en fazla 15 dakika sonrası fazla değil saçımı bir gün önceden yaptırmıştım hafif bir makyajla doğuma girdim hem beni görün birbirimizi daha yakından tanıyalım istiyorum hemde çok iyiyim gördüğünüz gibi hiç öle baygın yorgun bi havası olmuyor sanki ameliyat gibi düşünmeyin onu
ablam devamlı poz verdiriyordu eşimle pozlar verdik sanki fotorafçıdayız yaa kaydirigubbakcemile3
bu arada bu mert bebek görüpte doğurdum zannedenler olmasın yafssssssssssss
haklısın narkoz olayı da şans..ya da yapan yere bağlı belki de bilemiyorum..
dediğim gibi benim oğlumdaki sezeryanda çok iyi şeyler hatırlamıyorum narkozdan dolayı..
o yüzden bu sefer epidurali deniycem_ki normal şartlarda artık epidural yapılıyor ..
hakkımızda hayırlısı olsun..:Saruboceq:
az kaldı..
biz de alsaydık şu bebişleri hayırlısıyla kucağımıza..:Saruboceq:
bazen hamilelikten sıkıldığımı hissediyorum sona yaklaştıkça..:çok üzgünüm:
sunny benimde muhtemelen dogum tarihim 15 temmuz görünüyor fakat ben şu an 37+3 üm.senin sancıların ne durumda?benim 1 hafta önce nst de sancım 40 görünüyordu.şu anda ara ara sancılar hissediyorum.ben hastane olarak çamlıca medicanayı düşünüyorum.
valla bebeği çıkardılar amelşyat bitti hadi gidiyoz oğlunu öp kokla dediler bana ben ayaklarımı gösterirmisiniz dedim hemen kaydirigubbakcemile3 adam ayaklarıma vurdu ohhh dedim içimden hala ayaklarım var kaydirigubbakcemile3 sonra 2 saat sonra artık ayak parmaklarımın harekitini başladım hissetmeye 5 saat sonra ayakta dolanıyordum :lepi:inşallah bu seferde bu kadar kolay geçer doktoruma çok güveniyorum o yüzden rahat giricem doğuma sanırım mert tede kahkaha ile girmiştim asansöre oğlumu alıpta gelcem annem beni merak etme demiştim gülerek benden sonra herkez ağlamaktan kopmuş meğer o cümle çok duygusalmış anne olunca anladım ki prmağı kesilse oğlumun canımdan can gider anneme merak etme demesi çok kolaymış o zman
bizde cuma günü , gününe karar vereceğiz. henüz hiç konuşmadık ama normal olmayacağını söyledi. bakalım o ne önerecek ama sanırım epidurali isteyeceğim bende.. ne kadar sürüyor peki bu epidural sezeryan yaklaşık olarak biliyor musun??
kızlar merak ediyorum aramızda benim gb normal doğumunu bekleyen ve son haftasına giren varmı ???????????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?