2010 Temmuz Anneleri : )

benim de annem gelecek ankaradan önümüzdeki haftakaydirigubbakcemile5
kayınvalidem burdaydı ama hanımefendi yazlığa gittialsanaalsanasmile
orda yoklama alıcaklar çünkü "fatma hanım bu sene sezonun açılışına gelmediniz ne iş?" diyecekler herhaldelmaz:
ne varsa yine kendi annelerimizde var galiba:sinifsinif:

flowersun sende sancılanma var mı ? senle günümüz aynı olduğu için soruyorum..bende hiç sancı mancı yok maşallah turp gibiyim..

yok canım sancım benim. kasılmam da yok maşallah. ama siyatik sinirine baskı yapıyor gebelik kesesi bir de uykusuzluk çok var. benim kaslarım zaten zayıftır eskiden de fibromiyalji diye bir hastalım vardı bende hep sırt ağrısı bel ağrısı çekerdim şimdi acaip kalçalarım bacaklarım sırtım belim filan ağrıyor. tek sıkıntım bu. doktor 2 tabne minoset iç ve uzan dinlen dedi. başka yapacak bişi yokmuş. ama ben 1 tane aldım minoset. bir de biraz uyusam dinlencek kaslarım biraz.

flowersun sende sancılanma var mı ? senle günümüz aynı olduğu için soruyorum..bende hiç sancı mancı yok maşallah turp gibiyim..

sunny aman dilini ısır 2 gün önce aynı senin gibi dedim ama dün sabahtan beri sancılardan mahvoluyorum.bi geliyor bi gidiyor. kendi kendine nazar etme boşver olmasın sancın. insanın keyfinide kaçırıyor bak ben bugün ruh gibiyim. keyifsiz...
:gitme:

evet aynen. ben 8 kilo aldım ama hepsi karnımda. bacaklarım kollarım filan bayaa zayıf. göbeğimi bacaklarım taşımıyo. ü yüzden heralde hem dengem yok hem de çok fazla sırt ve bel ağrısı oluyor.az kaldı 3 hafta vaaar.

aman o zaman dikkat et kalkarken ani kalkma kramp falan girmesin. o kemik kas ağrıları bende de var canım dün biraz bebişe alışveriş yapalım dedik, 10 dakika ayakta duramadım hemen sandalye istedim. sanki sırtımda koca bir çuval taşıyorum, ağır işçiler gibi..biraz önce de 2 tencere yemek yapayım dedim şu anda pestilim çıkmış vaziyetteyim resmen..

evet maşallah diyelim kendimize de kızlar. insan hep kendine nazar değiriyor. maşallah maşallah

akşam benim kayınvalidemde bizdeydi.deli etti beni...
yapı olarak çok meraklıdır kendileri.kalabalıktan istifade kendileri kalkıp tüm ewimi kurcaladı.bütün çekmecelerime bakmış.yiğenim görmüş.en son ben çocuk odasının çekmecelerini karıştırırken gördüm.lütfen kapatır mısınz özel eşyalarım olabilir değil mi dedi.ama o hiç istifini bozmadı.deli ediyor bu kadın beni yaaa...

ben ayakta sabit 2dk bile duramıyorum. en fazla yaptığım oturduğum yerde salatayı yapmak.

sonbaharcım aman gözümü korkutma :) ama şöyle düşün sancıların olması normal doğum için daha rahat açılma sağlayacaktır..bu da sürecin bir parçası işte.. gerçi sen normal mi istiyordun sezeryan mı ?

ne kadar ayıp annem bile soruyor bana şunu şuraya koyuyorum şunu şöyle yapıyorum diye.

aman ya meraklı kaynanada zor walla çok şükür benim kayınvalidem anne gibidir. kendi annem olmadığından eksikliğini hissettirmiyor. ama aksi olsa tahammül edemezdim. sen bizden tecrübelisin kkgm ben yeni evliyim sen artık sabretmeyi öğrenmişsindir artık olduğu gibi kabullencen takma desekte sinir bozucu. öff zor çok zor insanlarla uğraşmak..

hiç öyle düşünme moralinide bozma bende bi önceki kontrolümde düşük kilolu diye üzülmüştüm sonra eşim kızdı sağlıklı olması daha önemli diye kendime geldim normal yemeğe devam ettim öyle abartmadım ama muz yemeye başladım süt ve muz aldırıyor sanırım birde sabahları ceviz. bebek ikibuçuk haftada 750 gr almış maşallah bebekler birden kilo alıyorlar bu haftalanrda hiç merak etme..olumunekankayizsmile

sunnycim korkma. inşallah hiç sancın olmaz. sezeryan istedim ben ama hala tam karar verebilmiş değilim kafamda çok zoru işaretleri var. bilmiyorumki sanırım o anki duruma göre karar vericem ama tabiki korkudan dolayı aklımda hep sezeryan var. çok korkağımda ohaoldumsmile

ben ayakta sabit 2dk bile duramıyorum. en fazla yaptığım oturduğum yerde salatayı yapmak.

ya bir de ben hareketsiz duramıyorum çok bunalıyorum...yani hareket etsen bir türlü etmesen bir türlü..ama dediğin doğru ayakta sabit durmak en kötüsü o zaman fena oluyorsun...ortayı bulmak lazım sanırım

ne kadar ayıp annem bile soruyor bana şunu şuraya koyuyorum şunu şöyle yapıyorum diye.

aynen valla kızlar senelerdir o kadar sinir oluyorum ki anlatamam size.deli ediyo beni aslına bakarsanz ben de ses çıkarmıyordm önceleri.hatta konduramıyordum çekmeceleri dağınık görünce.bigün oğlumn sesini duydum banyoya oğlumun elini yıkamaya girdiler.oğlumunun eşyası kıymetlidir.o da banyo dolabını karıştırıyormuş.bizim bıcırık KARIŞTIRMA ONLAR ANNEMıN diye bağırınca o zaman emin oldum.ses çıkarmıyordum ben de ama tak dedi artık canıma.akşam dayanamadm söledim tabi o ne kadar anladı orası muamma...
sonbahar benm anne de babam da yok ama hiç bana anne gibi davranmamıştr.ben de alıştım napayım.üzmeme kararı aldım kendimi.kocam ve çocuklarımla huzurum olsun da o olmasa da olur...

bugün hiç ekmek yemeyeceğim dedim kendi kendime ama olmuyorki dünyayı yesem ekmeksiz doldurmuyorki boşluğu. ekmek dediğimde kara çavdar :gitme: sabahtan beri hep ekmek gerektirmeyen şeyler yedim ama şuan dayanamıyorum içim iyice kıyıldı. ekmeğin faydası yokki. çavdarda olsa hep şişen ben oldum offf sempatiksalakcinni

ama haklısın kolay bir karar değil ki..ben de sezeryan istediğime karar verdim ...ama sancıların başladıysa belki de kolaylıkla normal doğum yapabilirsin sen..açılma olursa yani sezeryana gerek kalmaz belki de hemen doğuruverirsin.. hakkımızda hayırlısı olsun diyelim..

yase senin mi sancıların başladı?

yok canım sancım yok benim
bu arada bebeğim dönmüş normal doğuma engel bişey yok dedi doktorum
10 gün sonra çatı muayenesi ve nst var bilmiyorumkismile
erken doğum riskim yokmuş temmuzu bitiricez gibi görünüyo
kısmetse ağustosun ilk günleri kavuşucam yavruma
artık kontroller 10 günde bir veya her hafta olucakmış duruma göre sanırım
denizcim senin defnenin kilosu çok iyiydi maşşallah
düzenli olarak ne yediğini söylermisin
benim kuzucuk 2350 gr.birazcık daha etli butlu olsun istiyorum ben :kedi:

saol canım yaa moral oldu bana dediklerini düzenli tüketiyorum ama demekki bu kadar yaramış napalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…