ben hiç nst ye girmedim ..
6 temmuzda son randevum var..
gerçi her randevu da en az 15 dk doppler ult.kalp atışı vs dinliyor ölçüyor biçior doktor ama nst değil..
doktoruma da çook güveniyorum ama kafama takıldı?
herkese selamlar.
doktordan geldik şimdi. oğlumun sağlık durumu gayet iyiymiş.
kilosu 2950 gr olmuş boyumuzda 45 cm.
ben de bayağı bir kilolu olmuşum tam 71,5. artık doğumdan sonra sıkı çalışma bekliyor benide.
bu arada doktorum ayın 1 i itibari ile hastaneden ayrılıyormuş. istersek dışarıdan gelip doğumu yapabilirmiş.
yerine gelecek doktorda çok iyi bir doktor burada herkesin dilinde bu doktor var. haftaya bir onunla görüşmeye gideceğim. bakalım memnun kalırsam doğumu onda yapacağım olmadı doktorumuzu çağıracağım doğum sırasında.
kızlar size bişe sorucam..sizin adetlerınzde lohusa şerbeti nasıl hazırlanıyor.bizim burada kaynar deriz.o kadar sıcak olurki..temmuz sıcagında insanlara nasıl içecekler bakalım??
kızlar size bişe sorucam..sizin adetlerınzde lohusa şerbeti nasıl hazırlanıyor.bizim burada kaynar deriz.o kadar sıcak olurki..temmuz sıcagında insanlara nasıl içecekler bakalım??
merhaba arkadaşlar bende doktordaydım cumartesi günü ve doktorum artık bebeğin iyice aşağı kaydığını sende fark ettin değilmi dedi. sanırım benim doğum yakın çünkü sonra bebek gelişimini tamalmaış ve kilosuda maşallah çok iyi, artık bu saateen sonra gelirsede korkma dedi. benim ablamda bu haftalarda doğum yapmıştı. erkenn gelirse üzüldüğüm tek şey olur oda annemin yanımda olmayışı(
ben catlak goremıyorum karnımın altını zaten goremıyorum ama onun dısındada goremıyorum cıldım cok yaglı bunun etkısı olabılırya benım o kaDAR çatlagım oluştuki anlatamam sızın nasıl
bana vıtamını ve omega 3u dr kestırdı bebek ırıymıs dıyeben eleviti kesmedim doguma kadarda kesmeyecegim bebege en fayda eden sey o hap bence ben hep düzenli kullandım içinde demirde kalsiyumda vitaminde var zaten birde günde bir kalsiyum içiyorum ben benim doktorrum bunları dogum sonrası bile devam ettirecegimi ve bırakmamam gerektigini ısrarla tembih etti. ben demir kan hapı hamileligim boyunca hiç kullanmadım doktorum gerek yok herseyi elevitten alıyosun zaten diyor.
bende 3500 fazla dogmusum bebekte ırı olcak galıba tahmını 3800 dogar dıyor drumben 2.700 gr dogmuşum o yüzden kendımden de cok buyuk bi bebiş beklemıyorum
saglık ocagından hıç aranmadım ben. kendımde gıtmedım kontrole. ne yapıyorlar ki
ayh kaynar çok baharatlı bişe değil mi bu sıcakta.
onun yerine limonata dağıtsak sıcakta serin serin...
nasılsa hazır limonatalarda var şişe şişe alıp atsak dolaba :uhm:
önce herkese selam...
bende şu nst ye takmış durumdayım..kontrollerım artık 1 haftaya düştü.her gittiğimde belki unutmuştur diye dr.a hatırlatıyorum..o da bence gerek yok.ama sen istiyorsan bağlayalım diyor.dediğin gibi kalp atışlarına bakıyor gerek görmüyor galiba.
bende en az 15 dk. yatmaktan sıkılacagımı düşündüğüm için siz gerek görmüyorsanız istemem diyorum..zaten hafta olarakta sancı için daha erkendir bence.
alıntıdır
biz ona kaynar deriz.lohusa şerbetide denir.aktarlarda 5 ytl ye kaynar malzemesi satılır.karışım olarak.içinde hoş kokulu çeşitli baharatlar var.malzeme tülbente salılıp kaynatılır.içine şeker konur.süzülüp bardaklara konur ve servis yapılırken bardağın üzerine dövülmüş ceviz konur.genellikle sıcak servis yapılır.isteyen soğukta sunuyor.
-----------------------------------------------------------------------------------
bunu kk da başka bir topicte buldum. benim hiçbir fikrim yok ne yaptım bugüne kadar ne de içtim...
yok ya çok baharatlı ağır birşey değil..
sanırım tarçın karanfil şeker ve kırmızı gıda boyası kaynatılıyor..
ılındıktan sonra ufak nescafe fincanlarında isteyenlere veriliyor.
maşallah oğluşuna canım.hayırlısı olsunç
bugun kontrole gıttım ve geldım
dr bebek 2300 du 2800 olmus
bende 69 dum 69.5 olmusum oda bebege gıtmıs zaten
ılk defa nesteye baglandım
karnıma 2 tane lastık bagladılar
bırıyle bebegın kalp atısları seslı sekılde duyuluyordu
oburude bebegın hareketlerını kaydedıyordu sanırım sora elıme bı dugme verdıler
bebek tekme attıkca yada hareket ettıkce bu dugmeye bas dedıler
yarım saat öyle bekledım aletten hep kalp seslerı geldı ve bı kagıt cıkıyordu ıcınden faks makınasındakı gıbı kaydedıyormus
sora o kagıdı alıp dra gösterdım
hersey normal dedı ama hergun bebegının hareketrını say gunde 10 defadan az olursa yanımıza gel dedı korktum oyle deyınce ama herkese dıyor sanırım
burda soğuk şerbet oluyo.
böyle kırmızı renkli tarçınlı karanfilli falan bir tadı var.
sıcak şeyi nasıl içecekler ki gelenler hele sizin ordabilmiyorumkismile
bu arada sana benimkilerden yollayacağım ama fotoğraf makinamı bekliyorum annem getirecek de haftaya.
o zaman yollayacağım yaptıklarımızıolumunekankayizsmile
senin bez torban da çok güzel olmuş ben elbise askısı koyup yapacağım içine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?