2010 Temmuz Anneleri : )

önce herkese selam...
bende şu nst ye takmış durumdayım..kontrollerım artık 1 haftaya düştü.her gittiğimde belki unutmuştur diye dr.a hatırlatıyorum..o da bence gerek yok.ama sen istiyorsan bağlayalım diyor.dediğin gibi kalp atışlarına bakıyor gerek görmüyor galiba.
bende en az 15 dk. yatmaktan sıkılacagımı düşündüğüm için siz gerek görmüyorsanız istemem diyorum..zaten hafta olarakta sancı için daha erkendir bence.

kızlar size bişe sorucam..sizin adetlerınzde lohusa şerbeti nasıl hazırlanıyor.bizim burada kaynar deriz.o kadar sıcak olurki..temmuz sıcagında insanlara nasıl içecekler bakalım??

hani belki amaç şeydir 38,39,40 haftasına gelenleri bağlıyorlardır. hani belki sancısı hissedilenden daha şiddetlidir gibisinden.. bende geçen gün hastanede biriyle karşılaşmıştım 40 haftası dolmak üzereydi onu nst ye gönderdiler. geçen gün doğum yapan arkadaşımda 40+2 de doğum yaptı 2 kere bağlanmış nstye.

maşallah oğluşuna canım.hayırlısı olsunç

alıntıdır

biz ona kaynar deriz.lohusa şerbetide denir.aktarlarda 5 ytl ye kaynar malzemesi satılır.karışım olarak.içinde hoş kokulu çeşitli baharatlar var.malzeme tülbente salılıp kaynatılır.içine şeker konur.süzülüp bardaklara konur ve servis yapılırken bardağın üzerine dövülmüş ceviz konur.genellikle sıcak servis yapılır.isteyen soğukta sunuyor.

-----------------------------------------------------------------------------------
bunu kk da başka bir topicte buldum. benim hiçbir fikrim yok ne yaptım bugüne kadar ne de içtim...

kızlar size bişe sorucam..sizin adetlerınzde lohusa şerbeti nasıl hazırlanıyor.bizim burada kaynar deriz.o kadar sıcak olurki..temmuz sıcagında insanlara nasıl içecekler bakalım??

biz de ılık verilir ,kaynar falan değil..

ben pek sevmem, tadına bakarım puannımı veririmm....dermişimmmmmmmmm:roflol:

kötü bir espriydi ok.bilmiyorumkismile

aslında soğuk da içilir yaaa..CADIARZU
nasıl hazırlandığını bilmiyorum annem yapıyor.

ben normal dogumu dusunuorum ama doguma gıderken kımseye haber vermek ıstemıyorum
dogurduktan sora haber vermek lazım ama onuda yapmıyım sessız sedasız evıme gıdeyım merak eden arasın evımde gelıp gorurler dıyorum acaba yanlısmı dusunuyorum

ya benım o kaDAR çatlagım oluştuki anlatamam sızın nasıl
ben catlak goremıyorum karnımın altını zaten goremıyorum ama onun dısındada goremıyorum cıldım cok yaglı bunun etkısı olabılır

bana vıtamını ve omega 3u dr kestırdı bebek ırıymıs dıye
suan 36 haftalık 2800 gr yanı ıyı dedı 3800 dogabılır dedi
bıtek kan hapı alıyorum onu kestırmedı vardır bı bıldıgı doktorcugumun
ben 2.700 gr dogmuşum o yüzden kendımden de cok buyuk bi bebiş beklemıyorum
bende 3500 fazla dogmusum bebekte ırı olcak galıba tahmını 3800 dogar dıyor drum

saglık ocagından hıç aranmadım ben. kendımde gıtmedım kontrole. ne yapıyorlar ki

valla en guzel saglık ocaklarında tahlıller yapıp ılgılenıyorlar
ben okadar özel hastanelere gıttım ultrasondan baska bıse yapmıyolardı sora gönderıyolardı
saglık ocagında yaptıklarını sayıyım
tansıyonumu ölctuler
karnımın etrafını mezroyla ölçtüler
kılomu ölcup kaydettıler
bacaklarımda sıslık varmı baktılar
aldıgım ılacları sorguladılar
tetanoz aşısı yaptılar 2 doz 1 dozum kaldı
ıdrar aldılar ıdrarda proteın varmı ona baktılar cıkmadı yanı ıdrarda enfeksıyonu taradılar
herseyı kaydettıler yıne randevu verdıler
cocugun kalp atıslarını ölçüp kaydettıler normal demıslerdı bana
eksık ılacın varmı dedıler varsa verıyolar sagolsunlar
daha ne olsun

onun yerine limonata dağıtsak sıcakta serin serin...

nasılsa hazır limonatalarda var şişe şişe alıp atsak dolaba
:uhm:

burda soğuk şerbet oluyo.
böyle kırmızı renkli tarçınlı karanfilli falan bir tadı var.
sıcak şeyi nasıl içecekler ki gelenler hele sizin ordabilmiyorumkismile
bu arada sana benimkilerden yollayacağım ama fotoğraf makinamı bekliyorum annem getirecek de haftaya.
o zaman yollayacağım yaptıklarımızıolumunekankayizsmile
senin bez torban da çok güzel olmuş ben elbise askısı koyup yapacağım içine.

onun yerine limonata dağıtsak sıcakta serin serin...

nasılsa hazır limonatalarda var şişe şişe alıp atsak dolaba
:uhm:

büyüklerin adeti zaten..ilk 1 hafta eve gelenlere veriliyor bizde..adet yerini bulsun diye işte..
1 hafta sonra buz gibi gazoza limonataya hücumsempatiksalakcinni

bir problem yoksa 34..haftadan sorna her kontrolde nstye bağlıyolar. sen hissedemeyebilirsin ultrasonda da bişi göremez ama nstde sancı çıkarsa doğurursun farkında olmadan. nstde sancı ya da kasılma çıkarsa rahim ağzına bakıyolar ve erken doğum riskin varsa sana yatmanı öneriyolar.

işte aynen böyle yapıyoruz..içinde tarcın zencefil zerdeçal.karanfil......falan var..aslında tadı çok güzel..üzerine bol ceviz..ama kışın içmeyi tercih ederim..birde bizde adet lohusaya bol bol içirirlerki bebişe süt olsun diye..içindeki baharatlar hem sancıyada iyi geliyor.
hadi ben içtim diyelim..misafirlerimin ne suçu var yaww.sizde iyi bir tarif varsa alayımda gariplere ondan içireyim serin serin..

bugun kontrole gıttım ve geldım
dr bebek 2300 du 2800 olmus
bende 69 dum 69.5 olmusum oda bebege gıtmıs zaten
ılk defa nesteye baglandım
karnıma 2 tane lastık bagladılar
bırıyle bebegın kalp atısları seslı sekılde duyuluyordu
oburude bebegın hareketlerını kaydedıyordu sanırım sora elıme bı dugme verdıler
bebek tekme attıkca yada hareket ettıkce bu dugmeye bas dedıler
yarım saat öyle bekledım aletten hep kalp seslerı geldı ve bı kagıt cıkıyordu ıcınden faks makınasındakı gıbı kaydedıyormus
sora o kagıdı alıp dra gösterdım
hersey normal dedı ama hergun bebegının hareketrını say gunde 10 defadan az olursa yanımıza gel dedı korktum oyle deyınce ama herkese dıyor sanırım

yok ya çok baharatlı ağır birşey değil..

sanırım tarçın karanfil şeker ve kırmızı gıda boyası kaynatılıyor..
ılındıktan sonra ufak nescafe fincanlarında isteyenlere veriliyor.

ben kadıköyde çiya diye bi yer var antep yemekleri yapar orda içmiştim kaynar diye ikram etmişlerdi. kahve fincanında oldukça baharatlı bişeydi kahverengiydi rengi o başka bişey heralde. bizim orda kırmızı soğuk bişe iğkram edilir lohusa şerbeti diye. ama limonata da olur bence.o kırmızı şey nasıl hazırlanıyo bilmiyorum ama ebebekte satılıyo katı kırmızı bişey onu alıp tencereye su koyup kaynatıyosun sonra soğutup ikram ediyosun ama ben yapmayı düşünmiyorum uğraşamam onla.

aynı şeyler canım herkese sölüyolar merak etme.

sen onun tarifini bana yolla canım..bir deneyim doğumdan önce..bez torbasını beğendiğine sevindim..seninkileride bekliyorum..doğurmadan yaparım belkii..elbise askısını mutlaka koy bence.daha kullanışlı olur.ben sonradan keşfettimmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…