ben kadıköyde çiya diye bi yer var antep yemekleri yapar orda içmiştim kaynar diye ikram etmişlerdi. kahve fincanında oldukça baharatlı bişeydi kahverengiydi rengi o başka bişey heralde. bizim orda kırmızı soğuk bişe iğkram edilir lohusa şerbeti diye. ama limonata da olur bence.o kırmızı şey nasıl hazırlanıyo bilmiyorum ama ebebekte satılıyo katı kırmızı bişey onu alıp tencereye su koyup kaynatıyosun sonra soğutup ikram ediyosun ama ben yapmayı düşünmiyorum uğraşamam onla.
ben normal dogumu dusunuorum ama doguma gıderken kımseye haber vermek ıstemıyorum
dogurduktan sora haber vermek lazım ama onuda yapmıyım sessız sedasız evıme gıdeyım merak eden arasın evımde gelıp gorurler dıyorum acaba yanlısmı dusunuyorum
ben catlak goremıyorum karnımın altını zaten goremıyorum ama onun dısındada goremıyorum cıldım cok yaglı bunun etkısı olabılır
bana vıtamını ve omega 3u dr kestırdı bebek ırıymıs dıye
suan 36 haftalık 2800 gr yanı ıyı dedı 3800 dogabılır dedi
bıtek kan hapı alıyorum onu kestırmedı vardır bı bıldıgı doktorcugumun
bende 3500 fazla dogmusum bebekte ırı olcak galıba tahmını 3800 dogar dıyor drum
valla en guzel saglık ocaklarında tahlıller yapıp ılgılenıyorlar
ben okadar özel hastanelere gıttım ultrasondan baska bıse yapmıyolardı sora gönderıyolardı
saglık ocagında yaptıklarını sayıyım
tansıyonumu ölctuler
karnımın etrafını mezroyla ölçtüler
kılomu ölcup kaydettıler
bacaklarımda sıslık varmı baktılar
aldıgım ılacları sorguladılar
tetanoz aşısı yaptılar 2 doz 1 dozum kaldı
ıdrar aldılar ıdrarda proteın varmı ona baktılar cıkmadı yanı ıdrarda enfeksıyonu taradılar
herseyı kaydettıler yıne randevu verdıler
cocugun kalp atıslarını ölçüp kaydettıler normal demıslerdı bana
eksık ılacın varmı dedıler varsa verıyolar sagolsunlar
daha ne olsun
herkese selamlar.
doktordan geldik şimdi. oğlumun sağlık durumu gayet iyiymiş.
kilosu 2950 gr olmuş boyumuzda 45 cm.
ben de bayağı bir kilolu olmuşum tam 71,5. artık doğumdan sonra sıkı çalışma bekliyor benide.
bu arada doktorum ayın 1 i itibari ile hastaneden ayrılıyormuş. istersek dışarıdan gelip doğumu yapabilirmiş.
yerine gelecek doktorda çok iyi bir doktor burada herkesin dilinde bu doktor var. haftaya bir onunla görüşmeye gideceğim. bakalım memnun kalırsam doğumu onda yapacağım olmadı doktorumuzu çağıracağım doğum sırasında.
selam kizlar
bizim de bugun doktor kontrolumuz vardi. Bugun 35+6 olduk..
Oglusum Ates 2720 gr olmus boyu da 47 cm
Simdilik hersey yolunda gorunuyor. Bir tek ben toplamda 10 kilo almisim..( Hedefim 10 kilo ile doguma girmekti.. (
Yalniz benim doktorum hala beni her hafta kontrole cagirmadi. Hatta bugun de 3 hafta sonra gorusuruz dedi. Eger o gune kadar olursa suyun gelirse, kanaman olursa 15 er dak araliklar 8 -10 sancin olursa beni ariyosun hemen dedi. Eger o tarihe kadar bebek gelmezse, o randevuda olur da bebek 40.haftayi gecerse ne yaparizi konusaakmisiz..
Belki herhafta cagirmamasinin sebebi haftada 2 kere NST ye girmemdir bilmiyorum. Ama sanirim herkesin doktoru son aylarda her hafta cagiriyor..
Bunun disinda simdilik normal dogum dusunuyoruz. Doktorum henuz cati muaynesi falan yapmadi. Bazi doktorlar sanci aninda yapiliyorlarmis sanirim. Epidural olup olmayacagina da o anki aci esigime bagli olarak karar vericez..
Bir de...Istanbuldaki anneler icin soyliyim.. Haftasonu dogum yapmayi planladigimiz Kadikoy Sifa hastanesine gittik.. Bebek icin o hastane cantasina koydugumuz bi dolun seyin gerekli olmadigini cunku hepsinin (bez, pisik kremi, sampuan, kiyafet, emzik, biberon vs..) hastane tarafindan karsilandigini soylediler.. Sadece bebek icin eve gotururken giydireceginiz kiyafetler ve isterseniz ana kucagi getirin dediler..
Haberiniz olsun..
bugun kontrole gıttım ve geldım
dr bebek 2300 du 2800 olmus
bende 69 dum 69.5 olmusum oda bebege gıtmıs zaten
ılk defa nesteye baglandım
karnıma 2 tane lastık bagladılar
bırıyle bebegın kalp atısları seslı sekılde duyuluyordu
oburude bebegın hareketlerını kaydedıyordu sanırım sora elıme bı dugme verdıler
bebek tekme attıkca yada hareket ettıkce bu dugmeye bas dedıler
yarım saat öyle bekledım aletten hep kalp seslerı geldı ve bı kagıt cıkıyordu ıcınden faks makınasındakı gıbı kaydedıyormus
sora o kagıdı alıp dra gösterdım
hersey normal dedı ama hergun bebegının hareketrını say gunde 10 defadan az olursa yanımıza gel dedı korktum oyle deyınce ama herkese dıyor sanırım
sen onun tarifini bana yolla canım..bir deneyim doğumdan önce..bez torbasını beğendiğine sevindim..seninkileride bekliyorum..doğurmadan yaparım belkii..elbise askısını mutlaka koy bence.daha kullanışlı olur.ben sonradan keşfettimmm
madem kırmızı şerbetin bizde nar suyu dağıtalım buz gibikaydirigubbakcemile3delikafadulden
ya b u doktorların söledikleri de ne kadar değişiyor anlamadım. benim bebeğim 35.haftada3200grdı düşün. ben bebek daha fazla iri olmasın diye eleviti omega3ü filan bıraktırıyomuş doktorlar dedim ne alakası var elevit demirdir ve faydalıdır dedi eleviti ve kan hapını asla kesmeyin omega3e bişi diyemem siz bilirsiniz o nşart değil dedi. ama elevitle bebeğin kilo almasının bi ilgisi yok dedi bana. ben hala içiyorum kimbilir kaç kg oldu bebeğim.
bizde şerbet adeti yoktur. limonata falan ikram ederiz sanırım. zaten annem doğumdan önce gelip ikramlık bişeyler hazırlayacak yanınada hazır limonata alırız tamamdır :)))
canım benim bildiğim elevitin de demirin de aslında bebekle ilgisi yok. bu vitamin ve demir bizim için. bebek alacağı varsa zaten alıyor biz de kansız ve vitaminsiz kalmamak için vucudumuza takviye yapıyoruz. ayrıca balık yagının kalorisi gunde 10 kaloriymiş ben sordum..bir yazıda okudugum kadarı ile omega3 dogum sonrası annenin kendini daha iyi hissetmesini sağlıyormuş...ay bu arada omega3 derken cevizlerimi yemeyi unuttum kaç gündür ben ya..
ben balık yağını toplasan 5-6 tane içtim zaten. geç başladım bana balık yiyin içmeyin deyip duruyodu doktor. karşıydı balıkyağı hapına. sonra baktım balık yasağı geldi ve ben bnalık filan yiyemiyorum gittim aldım hap doktora da söledim o da hergün içmeyin günaşırı için bari dedi. ben de 3-4 günde bir içiyorum. ondan korkuıyorum yani bebeği iyice şişircek diye. hem balıkyağı hem elevit hem demir hem calsium hem magnezyum fazla geliyo bana. ben de balık yağı ve calsiumu arada sırada içiyorum. hayırlısı olsun artık. magnezyuma mecburum kramplarımdan dolayı. demir ve eleviti de doktor illa iç diyo. böyle yani durum.
calsiyumu içiyorumda şu magnezyum ne kadar iğrenç geliyor bana
sempatiksalakcinni
canım benim sancım vardı ama dün ve bugün sadece biraz bel ağrım oluyor. yaaa doktor normal doğumu övdü son kontrolde sen bana bırak onu falan dedi eğer bebeğin 38. haftada 3800 ü geçmesse normali deneyelim falan dedi ama ben pek öyle düşünmüyorum. ben ıkınamamaktan ve bebeği çıkartamamaktan çok korkuyorum. yolda sıkışacak oksijensiz falan kalacak diye korkuyorum. bakalım hayırlısı((
valla canım ben bebek kilo alsın diye özel birşey yapmadım..
hani siz muz fala yiyorsunuz ya ben hamieliğim boyunca toplasan 5 tane muz yemişimdir.
süt ancak 2 kilo içmişimdr..
ama ben hani diyetisyen gözetiminde ilerliyordum ya (bu ay bitirdik)..
diyetisyenin önerisiyle kış boyunca haftanın 3-4 günü baklagillerden bir yemek mutlaka yedim ben..
protein alman senin için ve bebeğin için öenmli... diyordu diyetisyenim hep.. zaten kışın da yeniyor kurubaklagil.
yeşil mercimek, nohut vs..şimdi şimdi yemiyorum yaz geldi diye..
düzenli olarak atlamadan bunları yemiştim hatırladığım onun haricince bebek kilo alsın dye özel birşey yapmadım..
senin bebeğin de zayıf sayılmaz ama sen yine dikkat et tabii yemene..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?