2010 Temmuz Anneleri : )

madem kırmızı şerbetin bizde nar suyu dağıtalım buz gibikaydirigubbakcemile3delikafadulden

ya b u doktorların söledikleri de ne kadar değişiyor anlamadım. benim bebeğim 35.haftada3200grdı düşün. ben bebek daha fazla iri olmasın diye eleviti omega3ü filan bıraktırıyomuş doktorlar dedim ne alakası var elevit demirdir ve faydalıdır dedi eleviti ve kan hapını asla kesmeyin omega3e bişi diyemem siz bilirsiniz o nşart değil dedi. ama elevitle bebeğin kilo almasının bi ilgisi yok dedi bana. ben hala içiyorum kimbilir kaç kg oldu bebeğim.

kıslarrrr maşalllahhhhhhh

canım ben de bilmiyorum nasıl yapıldığını ama netten bunu buldum
½ Kg Lohusa Şekeri
5 su bardağı Toz Şeker
15 adet Karanfil
3-4 Kabuk Tarçın
15-20 bardak Su

Hazırlanışı :

Büyük bir tencereye su, şeker (isteğe göre ayarlanır) ve lohusa şekeri konulur. Yarım saat kaynatılır.

Kabuk tarçınlar ve Karanfiller bir tülbent içinde tencereye atılır. Kaynatmaya devam edilir.

Hepsi süzülerek sıcak ya da soğuk ikram edilir.

Lohusa şerbeti, doğum sonrası ziyarete gelen kişilere ikram edilmesi adettendir. Lohusa şekeri İstanbul'da Mısır Çarşısında ve diğer yerlerde şekercilerde satılır. Yanında peksimet ya da galeta gibi şekersiz şeyler ikram edilir.

alıntı
eşimin kuzeni yakınlarda doğum yaptı da orda içmiştim ben de
güzel birşey ama ben beğendim.
bir de süt yapıyomuş derler

yine yağmur başladı zaten sabahtan beri yağıp duruyor insanın içini iyice karartıyor

bizde şerbet adeti yoktur. limonata falan ikram ederiz sanırım. zaten annem doğumdan önce gelip ikramlık bişeyler hazırlayacak yanınada hazır limonata alırız tamamdır :)))

canım benim bildiğim elevitin de demirin de aslında bebekle ilgisi yok. bu vitamin ve demir bizim için. bebek alacağı varsa zaten alıyor biz de kansız ve vitaminsiz kalmamak için vucudumuza takviye yapıyoruz. ayrıca balık yagının kalorisi gunde 10 kaloriymiş ben sordum..bir yazıda okudugum kadarı ile omega3 dogum sonrası annenin kendini daha iyi hissetmesini sağlıyormuş...ay bu arada omega3 derken cevizlerimi yemeyi unuttum kaç gündür ben ya..

benim doktorumda ilaçlara devam dedi .elevit ve demir (2) tane ,
bana ilaçlarını düzenli iç dedi. dogum sonrasındada kana ve vıtamıne ihtiyacın olucak dedı.

bizde şerbet adeti yoktur. limonata falan ikram ederiz sanırım. zaten annem doğumdan önce gelip ikramlık bişeyler hazırlayacak yanınada hazır limonata alırız tamamdır :)))

ben hafta sonu kurabiye, börek, poğaça yapıp buzluğa attım.
kek pek güzel ollmuyo buzluktan çıkınca ama bunları çıkarıp fırına atıyosun tazecik oluyolar:))
evde boş oturmaktan kendime iş icat ediyorum ben de...

ben balık yağını toplasan 5-6 tane içtim zaten. geç başladım bana balık yiyin içmeyin deyip duruyodu doktor. karşıydı balıkyağı hapına. sonra baktım balık yasağı geldi ve ben bnalık filan yiyemiyorum gittim aldım hap doktora da söledim o da hergün içmeyin günaşırı için bari dedi. ben de 3-4 günde bir içiyorum. ondan korkuıyorum yani bebeği iyice şişircek diye. hem balıkyağı hem elevit hem demir hem calsium hem magnezyum fazla geliyo bana. ben de balık yağı ve calsiumu arada sırada içiyorum. hayırlısı olsun artık. magnezyuma mecburum kramplarımdan dolayı. demir ve eleviti de doktor illa iç diyo. böyle yani durum.

tabi en güzeli bunları besinlerden almak ama ben de malesef çok balık yiyemiyorum..hele şimdi evde oturmaya başladık evde hiç pişiremem doğrusu..ben balık yağını kendim istedim normalde bana bir tek elevit ve demir vermişti... dedim balık yiyemiyorum onun üzerine verdi..sonra dedim yeterli süt içemiyorum artık yoguttan da sutten de bıktım kalsiyum istedim onu da yeni verdi hatta..ama içeriğini okudum kalsiyumun o hapı içince sadece günlük gereksinimin yarısı bile karşılanmıyo yine süt veya yogurt yemek gerekli.

şu an sadece demir calsiyum ve magnezyum içiyorum..

eleviti 2 ay öncesi kendim bıraktım..toplamda da 1 kutu bitirmemiştim zaten..
balık yağı toplasan 10 tane içmemişimdir bıraktım..

8 sene önceki ilk hamileliğimde de elevit balık yağı olayı yoktu zaten piyasada..ben yeni tanıdım bu ilaçları..

o zamanki dokorum da sadece demir ve calsiyum vermişti..

birazda onun rahatlığıyla elevit ve balık yağını bıaktım bu hamilelikte.

siz için tabii yine ..

folik asitten başka ilaç kullanmadım ara ara magnezyum içiyorum o kadar.

ben folik asiti biraktiktan sonra multi vitamin, demir, kalsiyum ve sodyum florur iciyorum.

emzirme bitinceye kadar da iceceksin dedi doktorum ama sanirim o kadar uzatmam..

calsiyumu içiyorumda şu magnezyum ne kadar iğrenç geliyor bana

sempatiksalakcinni

magnezyum bana da iğrenç gelmişti ama kramplardan sonra mecbur içiyorum. bir de bu bel-kalça ağrılarından sonra günde 2 taneye çıkardık sabah akşam içiyorum. iyi de geliyor. mecburen içiyorum nyani.magnezyumun kas gevşetici etkisi varmış kaslara ağrılara ,iyi gelior hatta bazen minoset de içiyorum dayanamıyorum belimin ağrısına bazen.biton ilaç içiyorum yani. ama elevit de iyi geliyor bana sanki direnç veriyor.

Kızlar selam bugün kontrolumuz vardı herşey yolunda çok şükür.

Son düzenleme:

ben de normal doğum istiyorum aslında ama senin korkularının aynısı bende de var

saol tatlım ben de ne yapıcağımı şaşırdım inanki
sanırım herkesin bünyesi farklı en sonunda buna kanaat getirdim
napalım artık sağlıklı doğsun bebeğim de gerisi boş
zaten ben normal doğum istediğim için bebeğin çok iri olmaması lazım
şu anda çok küçük değil ama birasscık daha kilo alsın 3 ün üstünde olsun istiyorum :kedi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…