2010 Temmuz Anneleri : )

kıslarrr benim aklıma takıldıda ben doğum çantama koymak için kalın orkit aldım gece boylarından ama dün eltim onlar yetmez ben kocaman kalın kalın pamukları sargı bezine sarıp koyuyordum dedi. bi arkadaşında hasta bezi kullandım yoksa başedemezdim dedi. ne yapıcaz yaaaa????

ben bu konuyu doktorumla konuşayım eniyisi.

demekki herkesin kanaması farklı oluyor

ikisindende koymakta fayda var. ben bir sürü hasta bezi aldım bide

kullanmassam ne yapıcam onları sonradan zaten o hasta bezinin paketi

bile itici geliyor bana korkunç

yaa ben hasta bezi falan almadım hiç ( ilk doğumumda zaten hemşireler böle havlu gibi kocaman bi bez koydular devamlı gelip değiştirdiler ertesin gün hastaneden çıkaken pijamalarımı değiştirdim normal gece orkid koymuştum evdede onları kullandım aklıma bile gelmemişti hasta bezi ama hastaneden bana birsürü o kalın içi pamuklu bezlerden vermişlerdi kullanırsınız die

hastaneler veriyor yani aslında almaya gerek varmı kararsız kaldım sizlerden çoğu kişi aldımı daha mı rahat kipa migros tarzı yerlerde vardır demi yoksa eczaneden mi aldınız

hasta bezi yatağa sermek için değil mi kızlar.

onu mu ped olarak kullanmayı düşünüyorsunuz anlamadım ben ya...

hasta bezi 2 çeşit biri yatağa serilir. diğeride bel bantlıdır yani yetişkinlere göre çocuk bezini düşün bahar

hasta bezini hastaneler veriyor. ben sadece 7-8 adet orkid gece koydum. ama çok sıkışırsan bebek bezini de koyabiliyormuşsun. sezeryan olunca öyle deli gibi kanama olmuyormuş çünkü karındaki kanı drene ediyolarmış.

üff canım sıkıldı amma çok konu var yaa. şimdi siz doğum yaptığınız hastedeki doktora mı güveneceksiniz sağlık ocağındaki ebeye mi? niye bidaha alıyolarmış yani bi kere alnınca 2.ye ne gerek var ki. yani neden hastanedekiler 5. günde yapsın o zaman 7-8.günde gelin derler. kafam karıştı.

ıdeal olarak, doğumdan sonraki 3-5'inci günlerde (48-120 saat) özel bir filtre kağıdına tüm yenidoğanların topuğundan 4 damla kan alınacak. Kan numunesi ulaştıktan sonra 48 saat içinde sonuç verilecek. Kan alınmadan önce fenilketonüri açısından bebeğin emzirilmesinin son derece önemli olduğu bildirildi.

şimdi çözdüm konuyu.

ben daha ikisinide almadım gerekirse hastanede eczaneden hemen alınır diye düşünüyorum..

siz özel hastenede yapmıyo musunuz doğumu yatağa serileni de altına koyulanı da onlar veriyolar. hastaneden çıkarken koyak için ve nolur nolmaz yedek diye aldım ben orkid geceyi.istersen bi hastaneye sor canım telefonla boşu boşuna masraf yapma derim.

Bende sadece ince gece boyu orkidlerden koydummm sempatiksalakcinni
neyse yaa gerekirse hemen alınır artık..
bu arda doktoruma normal dogumdan çok korktugumu falan söledim..Seninle sohbet ederek doğum yapıcaz dedi..epiduralini de sen istediğin zaman yapıcaz dedi.. öle 3cm -5 cm açıklık falan yok dedi,onlşarın hepsi hikaye dedi..çok rahatladım...

ya benim doktorum da çok tatlı dilli ve çok iyi bi adam yani normal yapmak isteseydim tam normal yapılacak adamdı ama ben yapamam heralde çünkü yapan tanıdıklarımk var ve hepsi de aman sakın diyor.

bende bu fenilketonüri durumunu bugün uğur dündarda izledim. oldukça önemli..
bu haftaki kontrolümde doktoruma soracağım...

ya benim doktorum da çok tatlı dilli ve çok iyi bi adam yani normal yapmak isteseydim tam normal yapılacak adamdı ama ben yapamam heralde çünkü yapan tanıdıklarımk var ve hepsi de aman sakın diyor.

Benim bu doktorumda 2 Arkadaşım da doğurdu.biri epi.sezeryan diğeri epi.normal ikiside çok memnun kaldı...ben de aşırı korkuyorum ama doktor epey rahatlattı..
yapamassan sezeryana alırım..ne olursa olsun konforlu bir doğum olcak dedi...
zaten çatı muayenesinde ben anlarım sen yapabilir misin dedi...kafana hiç takma bunları..gez toz dedi..bende öle yapıyorum.sempatiksalakcinni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…