2010 Temmuz Anneleri : )

merhaba herkese opuyorumnanaktan

01.07.2010 esm_çkr arkadaşımızın dünyalar tatlısı oglu metin eren aramıza katıldı rabbım analı babalı büyütsün inşallah sizlere de haber vermek istedim

güne güzel başlamak böyle bişey heralde. maşallah esmacıma da oğluşunada.
darısı başımıza diyelim a.s

nasılsınız kızlarrrr...
heyecan tırmanıyor...
sık sık nefes egzersizleri yapın..
dolaşmaya çıkın sakin yavaş adımlarla akşam üstü dolaşın (normal doğuracaklar için söylüyorum)
dolaşmak doğum sancıları içinde çok iyi geliyor...
yelpaze koyun çantanıza doğumdan sonra bebek üşümesin diye klima açtırmıyorlar yellenirsiniz ...

ayyyyyyyy keşke hepinizin doğumuna gelsem....
aslında acaba araştırsam kimsesizlerin doğumhaneleri diye bişey varmı..hani doğumda yakınları olmayanları nasıl yapıyorlar birden aklıma geldi...beni ne kadar mutlu eder..ay bir araştırayım ben bunu ya ..

huri papatya2010 girdi geçengün kkya oğlunun adı ömer çağkan imiş doğum kilosunu da 3500gr yazdı. listede düzeltebilir misin?

yengemle bir kaç kez okmeydanı darülacazeye gitmiştik salı ve perşembe günler isanırsam banyo günüydü..saç taramaya,tırnak kesmeye,giyindirmeye v.s. yardımcı oluyorsun çok keyif verici huzur verici bir iş..bunu gibi doğum yapanların yanında yardımcı olmaya acaba varmıdır...

saol canım evet kollarım bacaklarım çöp gibi karnım 1 m önde çok komik görünüyorum.

huri papatya2010 girdi geçengün kkya oğlunun adı ömer çağkan imiş doğum kilosunu da 3500gr yazdı. listede düzeltebilir misin?

tabiki şeker hemen düzeltirim..
ipekten her konuya bakamıyorum ki sıpğa bir rahat vermiyor tavşan gelmiş gelmiş yapıyor sürekli ona alıştı bu aralar
...kaydirigubbakcemile2bayanssulusmile

ya kimsesiz de olsa illaki her kadının bir arkadaşı vardır. bir komşusu ne bilim. hepten yanlız doğuma giden var mıdır? varsa hemşireler var yardımcı oluıyolardır. Allah yardımcıları olsun tabi de.

tabiki şeker hemen düzeltirim..
ipekten her konuya bakamıyorum ki sıpğa bir rahat vermiyor tavşan gelmiş gelmiş yapıyor sürekli ona alıştı bu aralar
...kaydirigubbakcemile2bayanssulusmile

ahh canım maşallah, yani bana bugünler sıkıntı verdi sanki hep böyle kalcakmışım gibi, 15 gün doğuma var çook uzun geliyor.

bu konu için şöyle bir örnek vereyim:
yengemin doğum sancıları başlıyor. amcam doğum evine bırakıyor, çantasını falan sancı odası denen yere koyuyor. sonra eve dönüyor akannehir
annem dün anlattı ben şoka girdim resmen. yengemin kocası, annesi, 3 ablası var. kimse gelmiyor. doğum yapıyor bebeğe yengem gelene kadar odadaki yabancı kadınlar bakıyor.
sonra ebeler arıyorda eşiniz doğum yaptı diye haber veriyor. ondan sonra lütfedip gelmişlerdir herhalde klava:
bu beni inanılmaz şaşırtan bir örnektir. çok kınıyorum amcamı, çok.. bu ne ruhsuzluktur.. pes!

ne bileyim aklıma geldi birden,ben özelde yaptım ama hemşireler iğne yapıyorlar bilmem ne sorup gidiyorlar..işin sağlık tarafı ilgilendiriyor onlar ıduygusal destekle pek işleri olmuyor...

benim eltimle kaynımın problemleri vardı eltim oğluna hamileyken.
kadının sancısı başlamış gece, maddi durumları o kadar iyi olduğu halde götürmüş zeynep kamile bırakmış kaynım.
bir de 10tl para vermiş.:1shok:
sonra da eve gelip yatmış.
sabah almaya kendisi bile gitmedi, teyzesiyle eniştesi gidip çıkardılar hastaneden..
gerçi eltim de az manyak değildir ama bunu da hiçbir kadın haketmez yani
ben de duyunca çok kızmıştım.
ikisini de o kadar sevmememe rağmen haberim olsa ben kalırdım yanında...
erkekler bazı konularda çok vicdansız olabiliyorlarfisfisfis

ben anlamıyorum, anlam veremiyorum. bir eş olmalarını geçtim. azıcık insanlığı varsa içinde merhamet eder doğum yapacak bir kadına.
yabancıya bana yardım et desen ondan çok faydası dokunur...
boşuna demiyorlar "Allah iyi insanlar ile karşılaştırsın" diye......

ayy ben daha beterini biliyorum yaa.bizim temizlikçi kadının ilk kızı zaten erken doğuyor prematüre göbeğini küflü bıçakla kesiyolar köy yerinde çocuk mikrop kapıyo morarıyo çocuğu kayınvaldesi bişi yoktur diye doktora götürtmüyolar sonra bir komşu alıp götürüyor kavga dövüş çocuk 1 ay küvezde kalıyor iyileşiyor ikinici çocuk erkek bu sefer istanbuldalar çocuk yine erken doğuyor kocası taksici kadın arıyor taksi durağını sancısı tutuyor kocası tamam geliyorum diyor ama şu servisi de yapayım bu servisi de yapayım diyor trafik filan gelmiyor kadın da artık doğurcak dayanamıyor evde yanlız komşusunun kapısı tıklıyor komşusu atıyor bir taksiye neyse onlar da trafiğe takılıyor ve oğlan taksinin zeminine düşüyor doğuyor yani ama o bebek te yaşıyor şimdi üniversitede ama bu arada taksici baba eve geliyor bakıyor hanım yok nasılsa birisi götürmüş hastaneye diyor ve yatıp uyuyor sonra hastaneye bile gitmiyor komşusu çıkarıyor hastaneden kadını çok acaip rahatmış eskiden adamlar hala evliler ben olsam boşanmakla kalmam hertürlü davayı açarım valla.şimdş adam böbrek hastası ve yine karısı bakıyor adama temizlik yapıyor çocukları okutuyor adamın tedavisini yaptırıyor filan.

cnm sen drunla takıbını bırakma
senı telaslandırmak ıstemem ama gebelık zehırlenmesı denen bıse var gercı o bacaklarda kasıntı gıbı belıtıler verıyomus ama gıt druna sor
bu son zamanlarda dıkkat edelım bu zamana kadar getırdık bundan sorasınada dıkkat etmemız lazım

daha ıyı kolay dogurursun işte ne istiyorsun
ulrtason aletlerı tam gramaj bılemıyor yaklasık bıse tahmın edebılıyorlar merak etme

bı kadının en azından annesı yada oda yoksa cocugunun babası vardır o yardım eder heralde
yoksada allah yardım etsın kımın ruhu duyacak kaçımız gıdıp arastırıyoruzkı kımın yardıma ıhtıyacı var dıye

ay allah korusun ne duyarsız ınsanlar var
bosuna dememısler
öyle insanlar vardır melerkelr neden ınsan olmadım dermıs
ne ınsanlar vardır seytanlar insan olmak istemezmiş
o hesap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…