2010 Temmuz Anneleri : )

inan cesaretlendim valla canım cok saol haklısın herkesin kendi secimi ben yasıcam o anı kimse deil benim bedenim kesilicek acı ben cekicem söleyenler deil ki normal doğum bni psikolojikde cok etkilicek gbi pazt.olsun hyır olsun bakalım sende sezeryan olucaklardansın sanırım doktorla dün belirlediniz mi ?

primera sen ne kadr rahatsın maşşlhh senin ilk gebelikmi ve bu kadr kendine güvenmen ne güzel normal dogum yapabilecekmisinalkisalkisalkis

Evet cnm benım ilk gebeliğim insallah hakkımızda hayırlısı olur cnm ve dogumun cook kolay olur ..Ben deneyecegım aklımda kalmasını ıstemıyorum egerki herhangı bı sorun olursa tabıkı dıretmeyecegım ama ben sancı dan korkmuyorum umarım bebek vaktını gecırmezde sansım daha da yukselır ..

Wallahi bana da cevre baskısı büyüktü normal ol die ama dün geceki sancılardan kesin kararımı verdim gibi

ben de bu çevre baskısına sinir oluyorum kim nasıl isterse öyle doğursun kime ne yani anlamsız bir baskı oluşturuyorlar sanki normal doğum yapan anneler çok anne, sezeryan yapanlar az anne mi oluyor ...tamamen saygısızlık bana göre..

Son düzenleme:
arkadaslar sezeryanla dogumu lütfen burda zor göstermeyin bence herkesin bünyesi farklı.benim herseyim normal gidiyor ama ben sezeryan istedim çünki ben kendime güvenemeiyorum orda acil işin başında sezeryana alınmak istemiyorum.ıkınabilirmiyim nefes alabilirmiyim suni sancıya dayanabilirmiyim ve en önemlisi acıklıgım olucakmı bunları bilmedigim için korkuyorum ya bebgi sıkıştırırsam bana dünyada bir ömür boyu acı bırakır bu hatam ıŞıN AÇIGI BEN TIRSIYORUM ARKADAS.normal doguran varsa buyursun yapsın.benim karsı komsum hemşire 4,5 aylık bebgi var inanın gözlerimle gördüm sezeryanla dogum yaptı geldi kız eve adım atr atmaz duşunu aldı oturma odasına geldi bebgini emzirdi oturdu bir hafta sonrada eşi burda olmadıgı için bebgini çıktı çıktı dışarı hastaneye götürdü bunlarda insan evladı tebrik ettim kadıncagızı ne ıhhh dedi ne pıhh dedi yavrusuyla ugraştı

oh oh mşL.valla dilerm bende senin gibi olurum eğer şimdiki direncim olursa bende kolay atlatırım gibi geliyor hayırlısı

valla burda papatya2010un doğumuna gittim ben epidural sezeryan oldu saat 12 de ben ertesi günü yani 24 saat sonra gittim maşallah ayakta dolanıyodu tuvaletine de kendisi gidiyodu bana dedi ki hiç korkma akşam çok hafif ağrım oldu ağrıkesici yaptılar geçti dedi. o kadar olacak ama. yanlız sezeryan olacaksan ben şahsen genel anestezidense epidural anesteziyle olmanı öneririm. belinden verileb ağrıkesici çok etklili olduğu için çok çabuk ayaklanıyormuşsun ve ayaklandığın için de bağırsaklar yerine yerleşip vücut kendini topluyormuş gaz ve ağrı durumu çok daha iyi iyileşme genel anesteziye göre daha çabuk moluyormuş. eğer doğum yapacağın yerde iyi bir anestezist varsa epidural hatta kombine dedikleri sezeryan en iyisiymiş araştırmalarıma göre.

bunun gibi bende cok duydum ya şimdi coğu insan saten sezeryan oluyo ve dedğin gibi kendi işinide kendi görüyo gercekten bende seninle aynı düşünceleri paylasıyorum rabbim hepimizi sağlıcakla bebiklerine kavustursun inş...a.s.

sana katılıyorum
benımde mantıgıma gore eger sartlar musaıtse normal dogum dusunurum
zaten vajına 10 cm acılıyor
bebekte ırı degılse dgum işlemı kolayca gerceklesıyor
sancıdanda korkmuyorum ama sunı sancı vermezler ınsallah ona zor dıyorlar cunku
mantıgımı calıstırdıgımda bu sekılde kolay
ama cocuk ırıyse
açılma olmadıysa
bebegın kalp atısları yavasladıysa vs
sezeryanı ıstemeye ıstemeye kabul edıcem
soonucta her ıkı yontemınde zorluklerı var dıkıslerı ve ıyılesme surecı var ö yönden fazla fark yok
ama normal dogumun bebegın ılerıkı yasantısındada ıyı sonuclar dogurdugu soylenıyor bılımsel acıklamalarda oyuzden madem zorluk cekıcem barı dogal ve normal olandan yana kullanayım sansımı dıyorum bakalım hayırlısı

iyiyim flovers nasıl olayım bende
oğlanın doğum günü var haftaya cumartesi onun organizasyonunu yapıyorum şöyle bi kır doğum günü düşünüyoruz ama bi bakalım tam belli değil daha

bende isterim epidural ama malesef ben o anı grmek istemiyorum yani hisetmicek de olsam neler olduğunu bilmk istemiyorum bilincim yerinde olmasın istiyorum.epidurali de aslında hani bbeğimi ilk ve o haliyle görmk istediim için isterim ama onuda yapamam bn

aysunelmas mutlaka herkes unutur baksana eskiler bi dogurdum mu 5 6 tane birden unutmasalar onlarda unutmazlardı allahın hikmeti işte
devlet hastanesinde yaptı ama kendi dr tabi biizm burdaa 1 tane kadın doğum var 1 2 tanede özel ama sırf kadın dogum degil

hakkınızda hayırlısı neyse o olsun kızlar inşallah sağ sağlim gelsinde bebeğinz unutuluyor acılar inanın

ya canım benim normal isteyenler cesur da sezeryan isteyenler korkak mı böyle bişey yok ben aklımla mantığımla sezeryan istiyorum ama eğer sezeryan diye bişi olmasaydı kanunen yasak olsaydı normal doğumu da herkes nasıl yapıyorsa öyle çatır çatır yapardık yani. ucunda ölüm yok. ama ben kendim tercih ediyorum. beklemek istemiyorum sancı çekmek istemiyorum. ben planladığım tarihte kısa sürede bebeğimi risksiz şekilde dünyaya getirmek istiyorum. bu benim kişisel tercihim. yoksa normal doğumdan korktuğum filan yok.yani hayatımız boyunca hiç mi ameliyat olmadık ya da olmucaz da sezeryanden bu kadar korkuyoruz. ama normal doğumu yaşamak isteyenlere de saygım sonsuzdur.

herkes için hayırlısı tabiki unutulucak neler unutulmuyo ki

kızlar arnızda dogum yapacaklar aman bizim sölediklerimze fazla kulak asmasın herşey yaşanarak anlaşılır
ben sezaryanla dogum yaptım ama sadece 3 gün yattım başka yatmadm rahatca işimi gücümü yaptım herkesn bünyesi farklı

valla canım benim epidural korkum vardı ama çok sordum araştırdım yapan arkadaşlara sana söliyim belinden incecik bir iğne yapıyolar sonra sen uyuşuyosun ve ameliyat başladıktan 5 dakika sonra bebeğini kucağına veriyolar sen bu arada sadece doktorun ellerini hissediyosun acı hissetmiyosun ama öyle aşırı çekiştirme de hissetmiyosun sonrasında sen bebeğini gördükten sonraa bebeği götürüyolar seni de serumunun içine bir uyku ilacı verip uyutuyolar çünkü ondan sonra yapılan temizlik ve dikiş işlemleri daha uzun sürüyomuş 15-20 dak. onu yaşamana gerek olmadığ için narkoz değil sadece uyku ilacıyla seni uyutuyolar 15 dakka filan sonra uyanıyosun odana götürülürken o arada da bebeğin yanına geliyor. ama tabiiki 1 hafta dikişlerin biraz acıyor ama öyle dayanılmaz acılardan bahsetmediler yani. epidural şansın varsa geneli tercih etme. ama illa da genel diyosan genel yapanlar da sonuçta atlatıyor her şekilde.

aslında ıkı yontemın ıyı taraflarını kotu taraflarını tartısmak yersız
cunku hem kısısel tercıhtır hemde dogum anındakı bebegın saglık durumuna gore degısen bı durumdur
sezeryan yapanlar korkak degıl bana gore dahada cesurdur bence buda benım fıkrım
mesela bende saglık camıasından bırısıyım
butun iş arkadaslarım sezeryan oldular
butun normal arkadaslarım epıdural sezeryan oldular ertesı gun fıldır dıldır dolastılar
ben arkadasımı gorunce bumu oldu sezeryan dedım kız cay getırıyo sehpayı cekıyo gıkı cıkmadı mesela kı onunda kocası saglıkcıydı
sora annem sezeryan ol agrı cekme dıyo ugrasma dıyo
esım aynı sekılde sezeryan ol dıyo
ben harıc herkes oyle dıyo ama ben normalde dıretıyorum bı aksılık olmassa
olursa bebek saglıklı dogsunda sonucta sezeryanda ılerlemıs tıbbın gelıstırdıgı bı kurtarma operasyonu ve ıyıkı var tabıkı

kızlar yaaa size biraz heycan katıyım ( ilk ler için )
bebeginizi emzirmek varyaa ilk defaaa o kadr güsel bi duygu ki anlatamm zaten bizim sıpada açççç emziriyoz 5 dk sonra acıkıyoo elini emiyooo emziriyo ablam bu sefer çenesi yoruluyooooo çokk şekelr yaaaa işte bütün acıyı yüreginizden söküp atan bu

FLOVERS SENİ BİRAZ HEYECANLANDIRAYIM MI :)kaydirigubbakcemile3
ben senin haftandayken 3 günlük anneydim geçen sen :CüvCüv:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…