2010 Temmuz Anneleri : )

Gunaydın cnm ben mevlute cagırıcam herkesı mevlut ıcın ıse logusa serbeti ; soguk ıcecekler , bıraz ev pocagası bırazda pastaneden alırım okadar.. Bıde hepsını plastık bardakta ve tabakta verıcem valla kımse kusura bakmasın bız bebekle yorgun olucaz bıde kalabalıgın tabagı ve bardagıyla ugrasamıycam bız ablamda oyle yapmıstık cokda rahat oldu ..

sağol canım..iyiyz napalım işte herkes gün sayıyor.

mersizemuszemus

lohusa şerbeti ve yanına 1 parça kek vermişti annem sadece oğlumda hatırladığım..
bunda da öyle olur galiba..

hımm , ben de börek vereyim o zaman, 2 tepsi pastaneden sipariş edip buzluğa atmak lazım... sonra mikrodalgada veya fırında ısıtılıp verilebilir..

bir tatlı bir tuzlu olabilir bence..
sadece şerbet sönük kalır gibi...

evet..bizde oğlumun mevlütünde açma ve ayçöreği yaptırdık plastik tabaklarda verdik , bir de hazır ufak kutu meyve sularından aldık..
kalabalık olmuştu mecburen plastik tabak kullandık..:kedi:

az kişi çağıranlar daha iyi sunumlar yapabilir tabii

eskiden ne şeker vardı ne kapı süsü :)
benim şekerleri eltim hazırladı sepetiyle birlikte, kapı süsünü de yengem aldı sağolsun. bana bişey bırakmadılar :))

bence hastaneden eve sadece cok yakın akrabalarım gelır dıye dusunuyorum oda annem ve kardeslerım
onlarda zaten acsa basının caresıne bakarlar yada gıder esım lahmacun vs yaptırır onu hıc dusunemem valla lohusa halımle
ama dogumdan önce evımı ıyıce temızletmeyı dusunuyorum
belkı kısmet olursa dogumdan 1 gun önce 1 kek yapar z. yaglı dolma yapar gıderım veyada esıme börek aldırırım

benım planlarım şöyle

hastaneye bebek sekerlerımı götururum
bıde cıkolata aldırırım kurabıye karısıkta olabılır
okadar gelenlere ıkramım bu
evde belkı lohusa serbetı yapar annem gelen olursa onu ikram ederler

bebegın 40ında mevlutte tabıkı yemek yada caylık tarzı bıseyler dusunuyorum
ozamana kadarda ınsallah ıyılesmıs olacagım ıcın her türlü ikramı yaparım artık kısmet
ayyy heyecan bastı yine o anları hatırlatmayın kızlar
oğlumun olacagı
vs cok heyecan basıyor ve mutlu oluyorum ama kendımı bu mutluluga alıstırmal ıstemıyorum cunku aksılık olursa hayal kırıklıgı yasamak ıstemıyoruz oyüzden doğum sonrasını sonra dusunmek ıstıyorum hele bı saglıkla dogsunda gerısı kolayy

canım sen daha iyi bilirsin de ben evde plastik tabakla ikram yapılmasını güzel bulmuyorum:bbo:
bulaşık makinen varsa atıverirler sana yardım etcek birileri olucaktır evde nasıl olsa..
bu benim fikrim sakın yanlış anlama...

bende mevlütte yemek verecegim.eve ziyarete gelenlerede soguk içecekelr ve pasta kurabiye gibi seyler ikram ederiz.

şekerler ben çıkıyorum. biraz balkonda dergi okuyayım. sonra da öğlen yemeği ve biraz uyku.. öptüm hepinizi

Safkan istesek de karnımızın üzerine yatamayız meraklanma..yan yatmanın zararı olmaz bebeğe başka çare yok zaten..

ben de çok zorlanıyorum yatarken artık..off az kaldıbilmiyorumkismile
[/B]
oh ıyı ama yan yatınca karın ıçlerımde acıyo
ne zormus hamılelık yanı bunlarda olmasa kolaymısta bunlarda tuzu bıberı galıba

kaan kocatepede genelde sol tarafınıza yatın dıyor yatıyorum ama ınsan uyurkende bılemıykı ne yaptıgını helede benım gıbı uykusu agırsa
insallah bebegın aglama seslerını duyarım uyyakalmam
oyuzden bebegın besıgını yatak odama kurdurucam bana yakın olsun
babasınında uykusu agır benımde bakalım bebecık bıze sesını duyurabılecekmı

artık rahat bi şekilde her yone yatmayı özlediiiimmmm

bizimkide bazen tepkı verıyor bazende uyuyomudur nedır uyanmıyo ses cıkamıyo daha doğrusu hareket etmıyor

dun nstem cekılırken ebeye sordum
sız ne tavsıye edersınız dıye
en ıyısı normal dogum tabıkı dedı
dun yanımda oturan bı bayan vardı 2. dogumuymus oda nst ye gırmek ıcın sıra beklıyordu
konustuk bıraz
ılk dogumunda erkek bebek dunyaya getırmıs normal dogumla
ben dedım karar veremıyorum dedım yontem konusunda dedım
bana dedıkı
normal dogum gıbısı yok dedı
ben dogumdan ertesı gunu ayaktaydım dedı
2. gebelıgı kızmıs onuda normal dusunuyormus
arada sancılarım oluyor dedı
zaten acıklıgı varmıs baslamıs
drla gorustu ama baya normal gozukuyordu acıklıgı olmasına ragmen benden bı farkı yoktu karınlarımzda aynı boyuttaydı onunkı yaygındı benımkı sıvrı tek farkı oydu
bu persemde doguma alacaklarmıs heyecanlanarak gıttı kadıncagız
ben dedım dıkıslerden vs korkuyorum dedım
bana dedkımbenım 17 dıkısım vardı 1 haftada genel olarak gectı dedı
herkes degısık bıseyler dıyo ama hastane gözlemlerım ve duyumlarım bana cesaret verdı dogrusu,[/QUOTE]

Canım hersey normalse dene ıstersen yaa senın sadece bebek ırıydı sanırım dıy mı ? Ama 4 kıloyu gecmezse belkı sansın olur hem senın ıcınde cok saglıklı olur eskı formuna kavusursun bı anda..

hastaneden eve yengemler abimler annemler gelir onlarada z. yaglı yaprak etli mantı hazırladım gelince onları hazır pişiririz.bide yarın ablam baklava yapacak ondanda ikram ederim gelenlere sonra kalkarsam ben ayaga ben diger uzak misafirlere ikramlık günlük hazırlarım

valla 82 parca yemek takımı almısım okada rpara verıp onlarla koyucam bende aynene makınaya koyar yıkarım cunku kırkım cıktıgında mevlut yapmayı dusundugum ıcın ozamana kadar ıyılesırım dıye dusunuyorum

denız skerlerınm cok sekermıs
benımkılerde sepetın ıcınde bebek var cok guzeller

resım ekleyıp gostermek ısterdım ama ben tam bır bılgısayar kullanma özurluyum
hayatta beceremem resım eklemeyı
yazılardan coklu alıntı yapmayıda burdan bı arkadas sagolsun gozterdıde ögren dım onuda bılmıyordum

maşallah nasıl sardın kız yapraklarıalkisalkisalkis
valla ben yemeği bile artık tek çeşit yapıyorum, yanına salata bile yapmaya halim yok karpuz yiyoruz...
hala enerjin varsa süpermiş:)

Yok cnm da ben Istanbullu degılım zaten evıme de arkadaslarım dısında oyle akrabalar fılan dogru duzgun gelmedıler bile : )) Buyuzden gerek gormuyorum kırk yılın basında gelenler ıcın bıde coluk cocuk harala gurele benım ablamın mevludunde 20 - 30 kısı vardı dusun artık kım kıme dum duma bırı catal ıster bırı cocuguna bardak .. Ben gerek gormuyorum ama senın yardım edenın cok olucaksa neden olmasın tabıı en guzel sekılde agırlamak lazım ...

valla bu dogum işine karar vermek herseyden zormuş allah pişmanlık vermesin kimseye hemen toparlanırız insallh.benim etrafımda sezeryanla dogum yapanlar hemen ayaga kalktıgı için ben pek korkmuyorum inanın karsı komsum hastaneden sabah geldi duşunu aldı bebegi kucagına aldı ne yattı ne bişey oturdu.yengem deseniz yanındaydık yine aynı sekilde gayet iyiydi hemen ayaklandı.ALLAH GÜÇ KUVVET VERSıN YÜCE RABBıM....

Canım cok basıt aslında google yaz ( kadınlar klubu resım eklemek ) dıye resımlı sekılde anlatıyor vaktın olursa denersın cnm

maşallah nasıl sardın kız yapraklarıalkisalkisalkis
valla ben yemeği bile artık tek çeşit yapıyorum, yanına salata bile yapmaya halim yok karpuz yiyoruz...
hala enerjin varsa süpermiş:)

inan selva oturdum kendi başıma 1.5 kilo taze yaprak sardım masanın başında 2 hafta oldu dolaba attım.yapıyorum halen işimi gücümü yoksa nasıl zaman geçecek ama şimdi hiç bir yere ellemiyorum dinlenip oturuyorum.çamasır attım makinaya bugün birazdan onu asacagım sonra yatacagım

aman zaten öyle mevlüte, hasta ziyaretine çoluk çocukla gelene de sinir oluyorum zatenkaydirigubbakcemile
bi de ilgilenmezler şunu bunu isterler

ama bu sıcaklar valla insanı mahveder hiç halim yok ter atıyorum evin içinde bile halbuki benim evim nasıl serin olurdu.bu arad bebegi eve getirdiginiz zamn üzerine ne sereceksinz pike takımımı yorgonını mı üşürmü küçük oldugu için nasıl yatırsak bide yıkayacakmısınz bebişleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…