2010 Temmuz Anneleri : )

muz+haşlanmış patates+su üçlüsü. sempatiksalakcinni
ama azimle işeyen taşı delermiş. ishalim kesildi. :jeyyar:

ayy çok sevindimm aklım sendeydi benim de:))
hadi gözün aydın cnm hastahaneye yatmaktan kurtuldunnnalkisalkisalkis

e bu sıcaklarda tulum giyidremeyiz kibilmiyorumkismile

oda doğru ... ama ogün o kadar çok vurgulandı ki bu konu yazayım dedim bende...

ayy çok sevindimm aklım sendeydi benim de:))
hadi gözün aydın cnm hastahaneye yatmaktan kurtuldunnnalkisalkisalkis
:dance: saol gülüm benimde bugün moralim düzeldi...
tabi umarım devamı gelir.... :Saruboceq:

Annem yorgan takimi yapmis getirmis ama ilk birkac ay battaniye kullanmayi dusunuyorum, gece uzerini orter falan diye korkuyorum.Burada bir egitim almistim dogum oncesi bebekleri mutlaka sirtustu yatirin diyordu ebe yanliz Turkiye 'de yan yastigi diye bir olay da var yani anlayamadim orda oyle burda boyle nasil yatiracagimdan pek emin degilim.Yikama konusunda da gobegi dusene kadar yikamayi dusunmuyorum, bebegin dogarken uzerinde bulunan sivi dunyayla uyumu acinsindan onemliymis bir sure uzerinde kalmasi iyiymis, zatem gobek 4-5 gune kadar dusuyor sanirim.

aslında tulum daha iyi emniyetli olması açısından..

En saglıklısı pike aslında yaa ben guzel bı pıke almayı dusunuyorum sonra elı ayagı soguk gıbı olursa yorganda orterım .. Bide erkek bebek doguracak olanlar yeni dogan sunneti dusunuyor mu arkadaslar ?

ben hastaneden cıkmadan sunnetıde olsun ıstıyorum ama hastanenın sunnetcı drunu tanımıyorum arastırıcam ıyımıdır nasıldır dıye
ıkısı bı arada cıksın ıstıyorum bebegın gobegı ıyılesırken pıpısıde ıylesmıs olur ay yazık yavrucak acıcak nasıl işicek orası öyleyken bılmıyorum

ben bı paket pecete koydum lazım olur dıye ama dogru dıyosun 1 tane havlu ıyı olur unutmassam koyuyum
zaten kalacagımız 1-2 gun okadar

ee napıcaz tutlumlar agır gelmezmı hem herkes ortuyo bebegın ustunu
senın dedıgın cok dogru bebek yuzunu ve o mınıcık burnunu kapatabılır ortule vs ve havasız kalabılır sık sık kontrok yada yanından ayırmamak lazım sanırım

ben geçengün komşunun bebişini görmeye gittim. bir lokum, bir kurabiye bir bardakta şerbetimsi turuncu bir içecek ikram ettiler. sanırım herkes bütçesine göre hazırlıyor.
herkesın degısık oluyor gercektende
kımısı tatlı tuzlu cay şerbet herseyı dolduruyor kımısıde sadece serbet veya sadece cay ve bıskuvı veruyor herkesın butcesıne ve yaptıgı hazırlıgına gore degısıyor

arkadaslar kadınların sadece %5ımı ne sata gore cıkan tarıhte doguruyor genelde 1-2 hafta once doguruluyormus

e bu sıcaklarda tulum giyidremeyiz kibilmiyorumkismile

bencede agır gıbı tulum
nryse gele o gun gelsın zaten her kafadan bı ses cıkar ve bıseyler yapılır atıkın :)

ben de duyuyorum o sesleri ama gaz die düşünüyodum ama şüoheleniyodum gaz gurultusuna da benzemiyo diye bebekten mi geliyomuş.

En saglıklısı pike aslında yaa ben guzel bı pıke almayı dusunuyorum sonra elı ayagı soguk gıbı olursa yorganda orterım .. Bide erkek bebek doguracak olanlar yeni dogan sunneti dusunuyor mu arkadaslar ?

ben yenidoğan sünneti düşünüyorum ama eşim tutturdu doğar doğmaz değil de 4-5 gün sonra topuk kanı aldırmak ve kontrol için yine hastaneye götürcekmişiz ya o zamana randevu alıp o gün yaptırcakmışız. hastanedeyken zor olurmuş. öyle yapçaz sanırım. çünkü tvde bir prof açıklama yapmış ilk 7 gün yapılmaması iyi olur diye ama ben cerrahla konuştum 24 saat sonra yapılabilir sakıncası yok dedi.

kızlar peki bu refakatçi işi nasıl olacak ? bildiğim kadarı ile tek refakatçi kalabiliyor ama annem ve eşim arasında acayip kararsız kaldım şu açıdan annelerimiz bize daha iyi bakar ilk gece özellikle sezeryan için ama eşlerin de ilk gece kalmak hakkı sonuçta ailece ilk gecemiz olacak düşünsenize...yani anne mi eş mi kalmalı ilk gece acaba ? ikinci gece de diğeri kalır ama ilk gece hangisi kalacak sizinle ? eşi kalacak olan var mı ?

kızlar gece uykusuzdum hiç uyumamıştım şimdi 2 saat uyku çekmişim ohh çok iyi geldi kendime gelmişim.

benim 2 gece de annem kalacak canım ama eşim de gece 11lere kadar kalır eve yatmaya gider heralde.babam da var ikisi evde kalırlar diye düşünüyorum. annem gibi bakamaz eşim.

bence anne kalmalı.
bebekle ilgilenecek bu konuda tcrübeli hem de.
bir de eşler ertesi gün de alınacaklar vs olacağı için koşturup duracaklar en azından eve gidip dinlenme şansları olsun...
ben böyle düşünüyorum

benim 2 gece de annem kalacak canım ama eşim de gece 11lere kadar kalır eve yatmaya gider heralde.babam da var ikisi evde kalırlar diye düşünüyorum. annem gibi bakamaz eşim.

benim ilk gece annem kalacak Allah kısmet ederse. ama benim eşimde gecenin körüne kadar kalır yanımızda mutlaka. eve uyumaya gider sadece.
istediği kadar kalabilir bence ama yazık, uyusunda enerji toplasın...

benim eşim kalacak çünkü diğer seçenek yok.

normal dogum olursa dogumdan sora haber verıcem herkese yanımda esım kalsa yeter
sezeryan olursa dogumdan 1 gun sora haber vereyım dıyorum ıyıce toparlanayım sora gelsınler yıne esım kalsın ısterım annemden utanırım ama esımden okadar utanmam

benim ilk gece annem kalacak Allah kısmet ederse. ama benim eşimde gecenin körüne kadar kalır yanımızda mutlaka. eve uyumaya gider sadece.
istediği kadar kalabilir bence ama yazık, uyusunda enerji toplasın...

izmirde zaten 1 gece kalınıyor burda 2 gece . geç saate kadar kalırlar ama emzirmeyle ilgili bebeğin altının temizlenmesiyle ilgili filan artı senin bakımın tuvaletin hemşirenin çağırılması arada yani anne gibisi olmaz die düşünüyorum. benim eşim de zaten ben kalmam diyor. gece 11e kadar filan kalırlar sonra babamla eve döner onlar.

saga ya da sola yatman gerekiyor canim ama sirt ustu ya da yuz ustu sakin yatma.Bazen bende uyandigimda kendimi sirtustu yatmis buluyorum ama hemen yana donuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…