2010 Temmuz Anneleri : )

nazar değmesin sana:)
ben de günlük işler dışında hiçbirşey yapmıyorum..
çamaşır bulaşık yemek bazen de toz alıyorum.
hafta sonu eşim evi süpürüyo,yerleri siliyo...
normalde suyunu bile benden isterdi ama şimdi kıyamıyo yapıyo garibim naapsınopuyorumnanaktan
zatenn ihityacım olmasa yaptırmam ona birşey ama şimdi durum çok farklı

Kızlar hastane cantanıza neler koydunuz ? Havlu fılan lazım olur mu acaba ?

ben bir tane el havlusu koydum.

göbeği düşene kadar yıkanmıyo diye biliyorum ama.
pamuğu ıslatıp yüzünü filan silecekmişiz.bilmiyorumkismile

Canım hersey normalse dene ıstersen yaa senın sadece bebek ırıydı sanırım dıy mı ? Ama 4 kıloyu gecmezse belkı sansın olur hem senın ıcınde cok saglıklı olur eskı formuna kavusursun bı anda..[/QUOTE]

normal dogumun agrılı oldugu dogru zaten ıcerı gıren kadınlar 5 dk cıkmıyor basına 4-5 kısı toplanmıstı kadıncagızın kapı arasından bıraz gordum gecerken okadar
belkı saatlerce orda kaldı ama dogum sonrasını dusunuyorum sankı daha cabuk ayaklanıyorlar gıbı bıde agrı kesıcının gecıremedıgı agrı kalmadı gıbı gunumuzde oyuzden normal dogum bana daha kolay gıbı gelıyor tabı bu benım fıkrım kımseyı etkılemek ıstemem
bıde orda sezaeryana karar verılmıs bı kadın vardı
annesıyle konusuyordu
bugun saat 5 te alacaklar sezeryana dedı annesıne
mesela o oyle deyınce uzuldum
neden uzuldugumude bılmıyorum kızda uzgun gıbıydı belkı onun uzgunlugu gectı bılmıyorum
o kadının ılkıde sezeryanmıs ve acıklıgı olmuyormus galıba ondan alacaklarmıs sezeryana
ben arada bıkackere daha gıdeyım hastaneye bunlara ınsan sahıt olunca daha ıyı fıkır sahıbı oluor

cnm benım bebek cok ırı degıl sadece 1 hafta onden gıdıyordu ama onuda dengeledım sanırım
suan 3 kılo gıbı
doguma kadar en fazla sanırım 3 500 olur oda normal sanırım
ben dun ebeye laf arasında onuda soyledım
o bana dedı en ıyısı normal tabıkı dedı
ben dedım benım bebek ırıymıs 3 500 kılo falan olur dedı dr dedım
ebe bana dedıkı oho ne 4 kilolar ve 4.5 - 5 kilolar dogurttuk bız dedı
ama ozaman dıkıs fazla olur dedım
oda bana tıbbı bıseyler dedı ama turkcesı
o doku yumusak ve cabuk ıyılesen bı doku zaten kendılıgınden erıyen dıkısler koyuyorlar gecıyor dedı
ama akdın doguurken bagıroyrdu dedım
ebe guldu okadar olcak cnm dedı
valla kızlar bılmıyorum hakımızda hayırlısı olsun ama ben önce zor olsada normal sansımı demıcam olmassa epi-sez yaparım

ohoo sen herseyı hazırlamıssın masallah
benım ormal dogum olacagı ıcın zamanı bellı degıl
ama en kötu ıhtımal bızım burda taner borek var ordan borek soyler esım cayda yapar
zaten bızım sulalaede genelde hastaneye gelenler zıyaterını yapıp gıderler eve gelmezler genelde ama gelen olursa da boyle yaparız
ıyıkı börekçiler ve pastaneler var kızlar

haklısın plastik bardak tabak iyi fikir o kalabalıkta...ben mevlut yapıcam ama mevlute kadar araya ramazan girdigi icin 2 ay boyunca zaten herkes gelir ziyarete oncesinde diye dusunuyorum...o nedenle mevlutu kendimiz yapıcaz, baskalarını cagirmicam..cunku bu sefer 2 kez herkese hizmet et, pasta borek cıkar..bir de bizim mevlutlerde yemek verilir, simdi kim ugrasacak..o nedenle dua okunacak ama kendi aramızda olacak...oncesinde gelenlere de borek corek ne varsa ikram edicem

kızlar facedeki grupta bir kişinin bebişiyle resmi var. yani profil resminde bebiş ve annesi. acaba o kim çok merak ediyorum CADIARZU

En saglıklısı pike aslında yaa ben guzel bı pıke almayı dusunuyorum sonra elı ayagı soguk gıbı olursa yorganda orterım .. Bide erkek bebek doguracak olanlar yeni dogan sunneti dusunuyor mu arkadaslar ?

muz+haşlanmış patates+su üçlüsü. sempatiksalakcinni
ama azimle işeyen taşı delermiş. ishalim kesildi. :jeyyar:

Kızlar hastane cantanıza neler koydunuz ? Havlu fılan lazım olur mu acaba ?

bende bir tane el havlusu koydum. bide bir rulo kağıt havlu. aslında çantada o kadar gereksiz şeyler olduki bence. burdaki her listede ne gördüysem koydumda koydum. şimdi çıkarmakta istemiyorum. öyle hazır dursun alıp gidicem.

arkadaşlar ben 0-6 ay bebekler ve çocuklarda ilk yardım kursuna gitmiştim. orda bebeğin üstünün asla pike,yorgan, battaniye vs. ile örtülmemesi gerektiğini önemle vurguladılar. bunun yerine hem yazlık hem kışlık uyku tulumları var giysi gibi giydiriliyor. onlardan kullanmak çok daha sağlıklı.
çünkü çocuk kaşla göz arasında yüzünü kapatabiliyor.

bir tatlı bir tuzlu olabilir bence..
sadece şerbet sönük kalır gibi...

evet börek ve içecek veya börek + baklava ve içecek olabilir..

haklısın canım...şunu da düşünmek lazım hastaneye gitmeden güzel bir alışveriş birkaç gün yetecek kadar yemek pişirilip dolaba konmalı...bunu bize yardım edecek kişilerden rica edebiliriz..örneğin buzluğa köfte yapıp atmak lazım, bir zeytinyağlı yemek yapmak lazım..meyve sebze alışverişi de yapılsın ki ilk birkaç gün idare etsin insanları..dönüşte ne yiyeceğimizi ayarlamamız lazım...evde kalabalık olucaz sonuçta anneler kayınvalideler...

aslında yaprak sarma da buzluğa atılabilir iyi fikir..

ben geçengün komşunun bebişini görmeye gittim. bir lokum, bir kurabiye bir bardakta şerbetimsi turuncu bir içecek ikram ettiler. sanırım herkes bütçesine göre hazırlıyor.

Kkgm rüyamda senle uğraştım..toplu halde senin mutğaı temizliyorduk..evinde temizlik vardı yani senin.

hayır olsun..

bence senin zamanın yaklaştı.

okuyunca çok şaşırdımm allah hayıra çıkarsın denizimm....
demin komşum uğradııı inmiş baya aşağı karnın dedi ama benim sata göre 26 temmuz.gelir mi acaba daha erken değil mi güülüm yaaa?kafamçokkarıştı
allah hayra çıkarsn gülüm rüyanı.hayırlı haberler veririm inş....

e bu sıcaklarda tulum giyidremeyiz kibilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…